X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A od ktorego tyg.zaleca sie picie naparu z lisci malin? Juz kupilam i nie wiem,czy startowac;)

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podobno od 34 tygodnia, ale niech mnie ktoś poprawi, jeśli macie inne info ;)

My już po remoncie. Niedługo kupujemy łóżeczko i wstawiamy na miejsce. Wczoraj zamówiliśmy też wózek - Bebetto Tito + fotelik. Mieliśmy farta, bo w poniedziałek lub wtorek będzie już do odbioru :o Uprałam też pierwsze ciuszki małej. Dotarło do mnie, że to już tak niedługo i oczywiście się popłakałam, jak wieszałam je na suszarkę :D

Brzuszek urósł z dnia na dzień, a ja nadal czuję się malutka. A puszczają mnie już nawet w kolejce do toalety :D mąż się śmieje, że najpierw wchodzi brzuch, a później ja - zrobił mi nawet zdjęcie żeby to udowodnić:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5845a587568d.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/57e8acdeded3.jpg

Ithildin, Camilla13, Cukierniczka, promyczek 39, Hedgehog, 86Monia, Left_ie, GuBo, Angel1988, Amy333, Vlinder, Izabelle, gosias, kasia1518, Mum2b, Wesoła89, JustynaG, linka220, Marrgoo, arya12 lubią tę wiadomość

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • Hedgehog Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha boskie zdjęcie!!!

ola_g89, Angel1988 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]17u9hdge9c31bxqo.png[/link]
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sesja ciązowa
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/75e2275c2e18.jpg

ola_g89, 86Monia, GuBo, jatoszka, Angel1988, Camilla13, Vlinder, Izabelle, Nika312, kasia1518, Mum2b, Wesoła89, Paulla89 lubią tę wiadomość

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale super foty!:) my sie tez na sesje umowilismy, ale dopiero na początku sierpnia:)

promyczek 39 lubi tę wiadomość

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super fotki dziewczyny :)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam wczoraj na wizycie. Mój gin jest bardzo w moim przypadku za cc, ale że w Lublinie w wieku szpitalach protestują, to mówił, że w innym mogą kazać mi rodzić sn, bo nisko ułożone łożysko nie jest oczywistym wskazaniem do cc, raczej jego subiektywną oceną. Podczas badania szyjka była ok ale stwierdził, że jest po mocnej akcji skurczowej. Kurde, skąd on to wie?? Dwa dni wcześniej zaszaleliśmy z A i kochaliśmy się namiętnie przez godzinę. Było super, ale później przez półtorej godziny miałam mocne skurcze :( Miałam już go budzić bo się przestraszyłam, przeszły po nospie. Wizytę kolejną mam za 2 tygodnie, prawdopodobnie położy mnie do szpitala żeby podawać sterydy na płuca małej.

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Nika312 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne zdjęcia:)

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • Nika312 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Byłam wczoraj na wizycie. Mój gin jest bardzo w moim przypadku za cc, ale że w Lublinie w wieku szpitalach protestują, to mówił, że w innym mogą kazać mi rodzić sn, bo nisko ułożone łożysko nie jest oczywistym wskazaniem do cc, raczej jego subiektywną oceną. Podczas badania szyjka była ok ale stwierdził, że jest po mocnej akcji skurczowej. Kurde, skąd on to wie?? Dwa dni wcześniej zaszaleliśmy z A i kochaliśmy się namiętnie przez godzinę. Było super, ale później przez półtorej godziny miałam mocne skurcze :( Miałam już go budzić bo się przestraszyłam, przeszły po nospie. Wizytę kolejną mam za 2 tygodnie, prawdopodobnie położy mnie do szpitala żeby podawać sterydy na płuca małej.

Dobrze, ze masz czujnego gina i wszystko dokladnie bada.
    Ja calkowicie zrezygnowałam z przytulaskow właśnie dlatego że boję się skurczy. Już i tak mam problem z twardnieniem brzucha więc wolę nie ryzykować

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2018, 09:40

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też narazie zrezygnowałam z przytulnek a to przez to że mam nisko łożysko ale nie przodujace więc lekarka mówiła że mogę spokojnie uprawiać seks ale jakoś obawy są straszne więc poczekam jeszcze z miesiąc a później niech się dzieje co chce . Mała po 37 tygodniu już może wychodzić na świat .

• Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja od jakiegoś czasu pożegnałam infekcje, które mnie męczyły od początku ciąży więc i wielka ochota powróciła, odczucia lepsze niż przed ciążą :D Daliśmy się ponieść emocjom i niestety... Do tego wszystkiego gin kazał spać na lewym boku. Dzisiejszej nocy budziłam się 10 razy, żeby przełożyć się na drugi bok i pilnować by nie wylądować na plecach. Koszmar. Poza tym umieram na ból pleców. Znalazłam już fizjoterapeutę i osteopatę, jutro do niego zadzwonię bo nie wytrzymam dłużej a z dnia na dzień jest coraz gorzej. Chcę dziś zamówić też poduszkę rogala. Tylko jakiej firmy?

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam poduszkę super mami c ale nie śpię z nią. Mi nie pomaga a wstaje zmęczona po niej. Dziewczynom pomagają te poduszki ale na mnie to nie działa. Popularna też motherhood.

• Nika312 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zwykła z allegro i nie wyobrazam sobie spania bez niej, mi bardzo pomaga

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • Angel1988 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ciągle się budzę w pozycji na plecach... obracam się na bok i znowu budzę się na plecach... chyba będę musiała się przywiązywać do łóżka w pozycji na boku żeby się nie przekrecac :D miłej niedzieli...

bl9c8ribv6acupjv.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamówiłam Supermami, we wtorek mam nadzieję, że będzie u mnie. Jaka jestem niewyspana... To chyba taki delikatny wstęp do tego, co mnie wkrótce czeka :D

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Hedgehog Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2024, 13:20

[link=https://www.suwaczki.com/]17u9hdge9c31bxqo.png[/link]
  • Minns Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam rogal do spania z biedronki i wcale mi jakoś nie pomaga. Wolę go do siedzenia i np. czytania książki. W nocy jak się obracam z boku na bok to muszę go przekładać i jakoś kark mnie boli. Koleżanka ma te same odczucia.
    Coś mnie zaczyna szczypać po tej luteinie, mam nadzieje, że nie kolejna infekcja...

wrzesień 2018 - synek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Rzeszowie też strajk. Mam nadzieję tak samo że do września problem zniknie bo strajkuje nie mój docelowy szpital ale szpital z dużą porodówka.....

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2018, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w pierwszej ciąży poduszkę pożyczyła siostra-która akurat w ciąży nigdy nie była,ale lubi tak spać z nią,że zakłada na nią nogę. Noc z tą poduchą to był KOSZMAR! Never ever. cieszę się,że jej nie kupiłam. Tak mi było nie wygodnie, kark bolał, no masakra. Moja gin mi zawsze powatarza " śpij tak żeby Tobie było wygodnie, maluch sobie miejsce znajdzie, a Ty po porodzie prędko się nie wyśpisz" Także ja śpię głównie na plecach i prawym boku, bo tak mi wygodnie.
    Minns ja jak tylko zaczynam coś odczuwać to aplikuję przez kilka dni lacovaginal na zmianę z żelem multigyn i od ponad miesiąca mam już spokój. A tak to infekcja za infekcją od końca lutego co skończyłam brać leki na to dziadostwo, to kilka dni spokoju i od nowa. A teraz jest superancko. No i żel sobie profilaktycznie raz w tygodniu stosuję :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2018, 13:14

Minns lubi tę wiadomość

• jatoszka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za wyrazy wspolczucia :-)
    Ja mam poduszke z biedronki i mi bardzo pomaga :-)

w5wqrl68v17z1bgh.png
    km5stv73corlpm49.png
    Nasze Aniołki 31.08.2009 [*][*] 30.08.2016 [*]
‹‹ 875 876 877 878 879 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ