WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Minns, polecam
"Sposób na morderstwo"
"Żona idealna"
"Orange is the new black"
"W garniturach"
jeśli nie oglądałaś to warto kultowych Przyjaciół (10 sezonów, krótkie)
Dziewczyny, czy wiecie, że w ostatnich latach najwięcej urodzeń jest właśnie we wrześniu?
Minns lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJustynaG wrote:Minns, polecam
"Sposób na morderstwo"
"Żona idealna"
"Orange is the new black"
"W garniturach"
jeśli nie oglądałaś to warto kultowych Przyjaciół (10 sezonów, krótkie)
Dziewczyny, czy wiecie, że w ostatnich latach najwięcej urodzeń jest właśnie we wrześniu?
Z netflixa tez polecam narcos i przyjaciół dobrze się ogląda. Mi się podobały zwłaszcza początkowe sezony. Jeśli chćesz trochę historii to jest serial crown o Elżbiecie II. Całkiem fajnie się ogląda. Ciekawy jest serial black mirrow jeśli lubisz fantastykę. Każdy odcinek jest inna wersja niedalekiej przyszłości.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2018, 21:17
Minns lubi tę wiadomość
-
Natalia1984 wrote:Jak ją bierzesz? Ja ostatnio brałam już tylko raz dziennie na noc, więc rano lactovaginal. Rób wieczorami okłady z tantum rosa.
Natalia mam Luteina progesteronum 100mg- 2 razy dziennie. Myślę że infekcja to przez ten aplikator- mimo że za każdym razem po uzyciu dokładnie go myje. Ale wracam we wtorek z Pomorza i na pewno się wybiorę po coś do apteki. Póki co tutaj zabrałam ze sobą maść pimafucinu i używam.kasia1518
-
susełek wrote:Ja słyszałam o wrzesniu, to podobno zasługa sylwestra
Z netflixa tez polecam narcos i przyjaciół dobrze się ogląda. Mi się podobały zwłaszcza początkowe sezony. Jeśli chćesz trochę historii to jest serial crown o Elżbiecie II. Całkiem fajnie się ogląda. Ciekawy jest serial black mirrow jeśli lubisz fantastykę. Każdy odcinek jest inna wersja niedalekiej przyszłości.
Sa też inne dobre pozycje, ale dużo cięższe, jak Broadchurch czy River. Ale że względu na te klimaty nie do końca polecam w ciazyZ tego samego powodu zrobiłam przerwę w ogladaniu Black Mirror
Minns lubi tę wiadomość
Leon
-
Minns wrote:Założyłam konto na netflixie, miesiąc bezpłatny, a muszę jakoś zabijać czas
. Polecacie jakieś seriale?
Stranger Things
The Dark
Ozark
Mindhunter
Justyna dziękujęmąż jest najlepszy na świecie i mega zabawny
jestem zdziwiona, że jeszcze nie rysował po brzuchu... kwestia czasu pewnie
U mnie poduszka Supermami - pierwsza noc z nią była koszmarem, ale teraz nie wyobrażam sobie bez niej życia. Lekarz powiedział, że mam spać tak, jak mi wygodnie - także plecy i prawa strona, lewy bok niestety sporadycznie mi pasuje.Minns, JustynaG lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa mam maść na stopy Altawega ale pomaga tylko chwilowo, łagodzi to uczucie napięcia na pół godziny... słyszałam, że dobra jest woda z sodą, ale jeszcze nie próbowałam.
Co do seriali, które są dostępne na Netflix to polecam:
* Orange is a new black
* Bates Motel ( serial jest jakby wstępem do psychozy Hitchcoca, dla mnie świetny)
* 13 powodów
* Stranger Things
* Dark
Minns lubi tę wiadomość
-
kasia1518 wrote:Natalia mam Luteina progesteronum 100mg- 2 razy dziennie. Myślę że infekcja to przez ten aplikator- mimo że za każdym razem po uzyciu dokładnie go myje. Ale wracam we wtorek z Pomorza i na pewno się wybiorę po coś do apteki. Póki co tutaj zabrałam ze sobą maść pimafucinu i używam.
Luteine biorę od początku ciąży też 100mg 2 dziennie tak, że tych allikatorów trochę mi się nazbierało. Staram się używać 1 na dzień tj.rano biorę "nowy" zapodaję Luteine, umyję i wieczorem ten sam. Na drugi dzień kolejny itd.po kilku dniach wszystkie wygotowuje i wkładam do czystego pudełeczka. I tak w kółko. Nie miałam jeszcze żadnej infekcji. Może spróbuj w ten sposób. -
nick nieaktualny
-
Minns wrote:Wózek też kupiliśmy używany Anex Sport Foxy 2w1. Daliśmy ok 1200 zł + przewijak. Stan był idealny, a mi się bardzo podobał. Możliwe, że spacerówka będzie potem ciężka, ale jakoś nas to nie przeraża, wyjazd z mieszkania mamy ok, nie trzeba nosić wózka. Najwyżej kupimy "parasolkę", a ten zawieziemy moim rodzicom żeby nie wozić wózka ze sobą jak będziemy ich odwiedzać.
Jak jutro dalej będzie piec to kupię ten lactovaginal i w środku dnia będę go aplikować (luteinę mam 2 x 1 czyli rano i wieczorem). A jako, że i tak mam leżeć to nie będzie mi specjalnie przeszkadzać, że się ze mnie wylewa. Teraz się wietrzę w domu prawie cały czas, bez majtek, ręcznik pod tyłek i sielanka.
Założyłam konto na netflixie, miesiąc bezpłatny, a muszę jakoś zabijać czas. Polecacie jakieś seriale?
Na okres ciążowy to ja polecam THIS IS US. Tylko ostrzegam, że to może być płacz przy kazdym odcinkuMinns lubi tę wiadomość
——————————
Piotruś [*] 08.2017, 9tc -
Alam wrote:Luteine biorę od początku ciąży też 100mg 2 dziennie tak, że tych allikatorów trochę mi się nazbierało. Staram się używać 1 na dzień tj.rano biorę "nowy" zapodaję Luteine, umyję i wieczorem ten sam. Na drugi dzień kolejny itd.po kilku dniach wszystkie wygotowuje i wkładam do czystego pudełeczka. I tak w kółko. Nie miałam jeszcze żadnej infekcji. Może spróbuj w ten sposób.
Spróbuje Tak, choć nie mam tyle aplikatorów bo kazała mi gin kupić 4 opakowania ale to nawet wygotowywac co drugi dzień . Dzięki za radę- mam nadzieję że pomoże ☺kasia1518
-
Dzięki dziewczyny za tytuły!
Dzisiaj od rana słabo się czuję, chciałam zmierzyć ciśnienie i nie dość, że chyba sprzęt mi się popsuł, to przy próbie ściągnięcia przywaliłam sobie w wargę i mam krwiaka...
Co do aplikatora luteiny - używałam palca, bo tak na ulotce polecają. Dzisiaj pierwszy raz spróbowałam aplikatora i mnie to bolało, nie chciało wejść więc chyba zostanę przy ręcznej aplikacji.
Złożyłam zamówienie na dolce sonno (ostatnia koszula do karmienia, szlafrok, pajacyki), ciekawa jestem jakości ubranek. Jeszcze muszę pozamawiać parę rzeczy, w sumie fajnie byłoby mieć niedługo wszystko załatwione, a przede wszystkim torbę do szpitala. Na razie wiem, że muszę dokupić biszkopty i batoniki do porodu hehe.
wrzesień 2018 - synek -
Witam dziewczyny w 30tc
Czekamy do piątku i pędzimy na prenatalne 30 tygodnia
Miałyście już ?? Robicie w ogóle??
A oto mój wielki brzuchol
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/54911c144138.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2018, 10:59
Angel1988, Vlinder, 86Monia, promyczek 39, Izabelle, ola_g89, JustynaG, Marrgoo, p_tt, kasia1518 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa idę jutro na to USG III trymestru... I dobrze, bo ostatnio jakieś mnie dziwne myśli nachodzą, że urodzę wcześniej... Nie wiem skąd to się bierze... Ostatnio nawet zaczełam rozkminiać czy czasem mi czop po kawałku nie odpada, bo taką galaretkę zauważyłam, normalnie w kawałkach, niedużych ale jednak.... Zrobiłam test na infekcje intymną ale negatywny, więc to na bank nie infekcja... W pierwszej ciąży wcale czopu nie zauważyłam, musiał odpaść na porodówce przy wywoływaniu, więc w tej kwestii nie mam doświadczenia... Także dobrze, że jutro to USG to zapytam jak tam szyjka i ten czop