WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
kurde to ja Wam powiem że przy 3 dziecku to chyba inaczej już podchodzę do wszystkiego... jedynie co zmienię to rzeczy do kąpieli... bo myślałam że jak myje dzieci w rzeczach z nivei to jest dobrze bo w końcu to są produkty dla dzieci A dopiero srokao otwarla mi oczy... więc jedynie zmienię firmy rzeczy do kąpieli i pielęgnacji
Natalia1984 lubi tę wiadomość
-
Olag, no to podobnie jak u mnie.
A jak robiłam zamówienie to od rzeczy do szpitala dla mnie (majtki poporodowe, podpaski itp) przez produkty do higieny maluszka (nożyczki, produkty do kąpieli, apteczka noworodka itp) po rzeczy dla mnie na teraz (witaminy, kremy nacomi). Zamówiłam też pieluchy tetrowe.
Zdaję sobie sprawę, że jak ktoś ma kolejne dziecko to wie co jest potrzebne a co zbędne. Albo przynajmniej co u niego się sprawdziło. A my tak naprawdę nie do końca zdajemy sobie sprawę co będzie potrzebne
Od położnej dowiedziałam się, że olejek ze słodkich migdałów możemy używać nie tylko dla siebie ale również dla maluszka -
nick nieaktualnyNic mi nie mówcie o cholestazie.... Ja żyję od początku w ciągłym strachu... Mnie nic nie swedzialo a jak zaczęło (i to nawet nie to co w opisach choroby) to wiecie jak i w jakim tempie się to skończyło. Boje się jej okropnie. Nawet wyniki prób w normie nic nie znaczą, najważniejsze są kwasy i ta fotofaza....
Przed każdym odbiorem wyników badań trzęsę portami....
Co do mojej pochwowej galaretki- nie to nie po przytulankach, bo akurat zaczęło się to po tygodniowej abstynencji -
Angel1988 wrote:kurde to ja Wam powiem że przy 3 dziecku to chyba inaczej już podchodzę do wszystkiego... jedynie co zmienię to rzeczy do kąpieli... bo myślałam że jak myje dzieci w rzeczach z nivei to jest dobrze bo w końcu to są produkty dla dzieci A dopiero srokao otwarla mi oczy... więc jedynie zmienię firmy rzeczy do kąpieli i pielęgnacjiCorka - 2018
Syn - 2021 -
do kąpieli ja będę kupowała z Rossmanna z Babybream czy jakoś tak... A do kapania taka standardowa wanienkie i do tego taki wkład... córkę kapalam na takim gabkowym misku i to była tragedia... źle ta gabke wykręcić i wogole... A z ta wkładka do wanienki to bylo super
kladlam na to pieluszke żeby nie kłaść takiego cialka na zimnym plastiku i było naprawdę ok... i to od pierwszego dnia w domu go na tym kapalam
ola_g89 lubi tę wiadomość
-
Widze ze jest temat plynu do mycia maluszkow. Moja przyjaciolka rodzila pol roku temu i w wyprawce do szpitala by myc dziecko miala emolium to pielegniarki wrecz sie jej czepily ze jak ona mogla to kupic, ze powinna miec oilatum bo kazda matka to kupuje bo to jest dobre a tamto nie, ze to jej wybór w czym myje ale powinno byc oilatum i koniec.. dramat.17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod..
06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm -
Błagam tylko nie Angelika
Angel A jak już nie to Aśka
no ja naprawdę byłam z niej zadowolona
bo choć pochowanych mam już dwojke dzieci nie wiem jak ludzie potrafią myć dziecko na ręce... ja bym chyba tego nie opanowała... i tak jak pisałam wcześniej gabke ciężko się wycieka zbierają się tam bakterie bo wiadomo ciazo żeby to wyschlo A wkładkę można umyć i nie ma problemu
-
nick nieaktualnyJa z rzeczy do kąpieli nie kupiłam nic. Na szkole rodzenia mówili żeby myć w czystej wodzie chyba że coś się dzieje. Te wszystkie Emolium Olilatum to przecież do skóry z problemami więc nie zakładam
że od razu będzie to potrzebne. Można dać olejku ze słodkich migdałów do wody. I tak go kupiłam żeby smarować malucha.JustynaG lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyfrezyjciada wrote:Nic mi nie mówcie o cholestazie.... Ja żyję od początku w ciągłym strachu... Mnie nic nie swedzialo a jak zaczęło (i to nawet nie to co w opisach choroby) to wiecie jak i w jakim tempie się to skończyło. Boje się jej okropnie. Nawet wyniki prób w normie nic nie znaczą, najważniejsze są kwasy i ta fotofaza....
Przed każdym odbiorem wyników badań trzęsę portami....
Co do mojej pochwowej galaretki- nie to nie po przytulankach, bo akurat zaczęło się to po tygodniowej abstynencji
Ja trzęse bo mam chorą wątroba i teoretycznie jestem w grupie ryzyka. Fosfatazy mi nie robił ale ja zawsze mam wysoką. Tylko te kwasy mi prawdę powiedzą. -
nick nieaktualnyJa kupiłam żel do kąpieli i szampon w jednym z babydread z rosmana. Na srokao było o tej lini pozytywnie. U mnie w szkole rodżenia również odradzali emolienty do codziennego kompania. Tylko jak się coś dzieje ze skóra. Krem przeciw odparzeniom kupiłam lińomag zielony (maśc) i do odparzeń sudocrem. Ale na srokao nie zabardzo jest o nim pochlebńie. Macie jakiś zamiennik za sudokrem? Oczywiście mam nadzieje go nie używać. A jeśli już to jak dupka będzie odparzona. Kupiłam tez chusteczki nawilżane do pupki z babydream. Ja generalnie mam bardzo wrażliwa skore i jak Eryk będzie miał to po mnie to raczej czym mniej chemi tym lepiej.
-
nick nieaktualnyJa też mam chusteczki z babydream zielone i opakowanie waterwipes. Ale ja planuje myć wacikami i wodą. Sudocrem nie jest zły ale do zadań specjalnych. Kiedy jest naprawdę zle a baby codziennie papraja tym pupe dziecka. Ja mam linomag zielony też oraz bepanthen baby ale najmniejsze opakowanie. Jeszcze mam alantan i maść z witamina A.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
A wiecie co wam powiem... raz mi syna tak odparzylo że masakra... niczym nie mogłam mu jej wyleczyć... i w końcu udało mi się zwykle maka ziemniaczaną... naprawdę czyni cuda... zasypywalam pupę i jak najwięcej wietrzylam i jak ręka odjal... Tak że babcine sposoby są czasami lepsze od najlepszych kremów
Amy333, Izabelle lubią tę wiadomość