X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Nika312 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dalej szukam wózka, znalazłam taki Bexa Chrom ale niestety mało opinii. Czy kojarzycie ta firmę?

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • jatoszka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja spotkalam dzis znajoma i ona ma wozek Baby Merc i jest bardzo zadowolona :-) mi tez sie spodobał bo cena przystepna i ma opcje zlozenia calosci ze stelazem :-)

w5wqrl68v17z1bgh.png
    km5stv73corlpm49.png
    Nasze Aniołki 31.08.2009 [*][*] 30.08.2016 [*]
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hedgehog wrote:
    Masakra z tymi protestami. U mnie też jest w jednym szpitalu i przez to inne porodówki są przeciążone. Wyobraź sobie że nawet przenoszone ciążę odsylalja żeby sobie szły "gdzieś indziej". Jedna babeczka ostatnio usłyszała że może sobie nawet zacząć rodzić na korytarzu ale jej nie przyjmą bo brakuje łóżek i żadnego innego szpitala nie zarekonenduja bo nigdzie nie ma miejsc.
    Ten strajk to jest skandal. Na szczęście do września jeszcze trochę więc powinno się ustabilizować.
    W Lublinie też odsyłają do porodu gdzie indziej. Boję się :/

klz9df9hvltz8vcc.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, ale masz zabawnego męża :D A zdjęcie boskie!
    Brakuje mi tylko jakiegoś rysunku na brzuchu - np. oczy i usta :D

Mam poduszkę supermami. Bardzo lubię z nią spać. W nocy normalnie się przekręcam i śpię raz na lewym, raz na prawym boku a czasami nawet na plecach. Poduszki w nocy nie przekręcam.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3999d8b3070f.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/23a6aff42aae.jpg

ola_g89 lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Hedgehog Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2024, 13:20

[link=https://www.suwaczki.com/]17u9hdge9c31bxqo.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2018, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam jeszcze wózka. Pewnie moje stanowisko jest mało popularne ale ja olanuje kupić używany wózek. Dla mnie podstawa to pompowane koła, amortyzacja i dość niska waga w całości.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2018, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hedgehog wrote:
    No w Rzeszowie właśnie mówią "może Lublin", ale widać nieeeee. Kraków?
    Nie panikujmy :) jeszcze 2.5 miesiaca. Jakoś to ogarną do tego czasu.

Gorzej jak inne pójdą w ich ślady...

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2018, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Ja nie mam jeszcze wózka. Pewnie moje stanowisko jest mało popularne ale ja olanuje kupić używany wózek. Dla mnie podstawa to pompowane koła, amortyzacja i dość niska waga w całości.
    My kupiliśmy używany adamexa i fotelik maxi cosi cabriofix, wszystko jeszcze na rocznej gwaracji za 900 zł. Działa, czyste, wszystkie elementy kompletne, żeby nie małe zarysowanie na ramie to ciężko rozpoznać ze był używany. Za ten sam zestaw w sklepie usłyszeliśmy prawie 2200 :| Wolelismy zainwestować pieniądze w meble od Meblika bo będą używane duzo częściej i zdecydowanie dłużej.

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    My też kupiliśmy używany wózek.
    Mam wrażenie, że wszystkie wózki na pompowanych kołach są dość ciężkie. Dlatego też stwierdziliśmy, że jeśli waga nam będzie przeszkadzać to na wiosnę kupimy lekką spacerówkę.
    Za zestaw zapłaciliśmy mniej niż 1/3 ceny sklepowej.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2018, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    My kupiliśmy używany adamexa i fotelik maxi cosi cabriofix, wszystko jeszcze na rocznej gwaracji za 900 zł. Działa, czyste, wszystkie elementy kompletne, żeby nie małe zarysowanie na ramie to ciężko rozpoznać ze był używany. Za ten sam zestaw w sklepie usłyszeliśmy prawie 2200 :| Wolelismy zainwestować pieniądze w meble od Meblika bo będą używane duzo częściej i zdecydowanie dłużej.
    Który model adamex?

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2018, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    My też kupiliśmy używany wózek.
    Mam wrażenie, że wszystkie wózki na pompowanych kołach są dość ciężkie. Dlatego też stwierdziliśmy, że jeśli waga nam będzie przeszkadzać to na wiosnę kupimy lekką spacerówkę.
    Za zestaw zapłaciliśmy mniej niż 1/3 ceny sklepowej.

Koła to tak 3-4 kg.. Ja też mam taki plan. Spacerowka na trudniejsze podłoża a parasolka miejska.

JustynaG lubi tę wiadomość

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minns wrote:
    Ja kupiłam rogal do spania z biedronki i wcale mi jakoś nie pomaga. Wolę go do siedzenia i np. czytania książki. W nocy jak się obracam z boku na bok to muszę go przekładać i jakoś kark mnie boli. Koleżanka ma te same odczucia.
    Coś mnie zaczyna szczypać po tej luteinie, mam nadzieje, że nie kolejna infekcja...

Ja już niestety czuje że infekcja się rozkręca...zaczyna swędzieć ... A aplikuje luteine od wtorku... raptem 6dni ... jakaś masakra

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2018, 18:30

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, gin pozwolił mi wreszcie odstawić duphaston i luteinę. Zostało mi jedno pełne opakowanie dupka. Czy jest któraś zainteresowana?

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Ja już niestety czuje że infekcja się rozkręca...zaczyna swędzieć ... A aplikuje luteine od wtorku... raptem 6dni ... jakaś masakra
    Jak ją bierzesz? Ja ostatnio brałam już tylko raz dziennie na noc, więc rano lactovaginal. Rób wieczorami okłady z tantum rosa.

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel1988 wrote:
    Ja ciągle się budzę w pozycji na plecach... obracam się na bok i znowu budzę się na plecach... chyba będę musiała się przywiązywać do łóżka w pozycji na boku żeby się nie przekrecac :D miłej niedzieli...

Ja tez ciagle spie na plecach, rano sie ruszyc nie moge:/ A jesli juz bok, to tlyko prawym, na lewym nie umiem 5 minut uleżeć, a ponoć to właśnie tez lepszy dla cieżarnej.

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2018, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam poduszkę z motherhood i dla mnie to najlepszy zakup od początku ciazy. Kocham w niej czy z nią spać :) ale spie w różnych pozycjach i jest okej.

Co do wózka tez kupiliśmy używany Espiro Next. Jeszcze na ponad rocznej gwarancji zero śladów użytkowania no moze dwie rysy na stelażu ma. Szkoda mi było 3 tys na wózek który nie wiadomo.ile w zasadzie posłuży.

• linka220 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel1988 wrote:
    Ja ciągle się budzę w pozycji na plecach... obracam się na bok i znowu budzę się na plecach... chyba będę musiała się przywiązywać do łóżka w pozycji na boku żeby się nie przekrecac :D miłej niedzieli...
    Jesuu ja tak samo śpię na lewym boku budzę się na plecach uffff jak tu się nie przekręcać nie wiem

Angel1988, Amy333 lubią tę wiadomość

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Który model adamex?
    Ten o brzydkiej nazwie :P pajero. Ale nie dość ze jest śliczny to idealnie sprawdza się na wertepach (nie mamy jeszcze drogi na osiedlu)

Minns lubi tę wiadomość

• Minns Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wózek też kupiliśmy używany Anex Sport Foxy 2w1. Daliśmy ok 1200 zł + przewijak. Stan był idealny, a mi się bardzo podobał. Możliwe, że spacerówka będzie potem ciężka, ale jakoś nas to nie przeraża, wyjazd z mieszkania mamy ok, nie trzeba nosić wózka. Najwyżej kupimy "parasolkę", a ten zawieziemy moim rodzicom żeby nie wozić wózka ze sobą jak będziemy ich odwiedzać.
    Jak jutro dalej będzie piec to kupię ten lactovaginal i w środku dnia będę go aplikować (luteinę mam 2 x 1 czyli rano i wieczorem). A jako, że i tak mam leżeć to nie będzie mi specjalnie przeszkadzać, że się ze mnie wylewa. Teraz się wietrzę w domu prawie cały czas, bez majtek, ręcznik pod tyłek i sielanka.
    Założyłam konto na netflixie, miesiąc bezpłatny, a muszę jakoś zabijać czas :P. Polecacie jakieś seriale?

wrzesień 2018 - synek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2018, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minns wrote:
    Wózek też kupiliśmy używany Anex Sport Foxy 2w1. Daliśmy ok 1200 zł + przewijak. Stan był idealny, a mi się bardzo podobał. Możliwe, że spacerówka będzie potem ciężka, ale jakoś nas to nie przeraża, wyjazd z mieszkania mamy ok, nie trzeba nosić wózka. Najwyżej kupimy "parasolkę", a ten zawieziemy moim rodzicom żeby nie wozić wózka ze sobą jak będziemy ich odwiedzać.
    Jak jutro dalej będzie piec to kupię ten lactovaginal i w środku dnia będę go aplikować (luteinę mam 2 x 1 czyli rano i wieczorem). A jako, że i tak mam leżeć to nie będzie mi specjalnie przeszkadzać, że się ze mnie wylewa. Teraz się wietrzę w domu prawie cały czas, bez majtek, ręcznik pod tyłek i sielanka.
    Założyłam konto na netflixie, miesiąc bezpłatny, a muszę jakoś zabijać czas :P. Polecacie jakieś seriale?

Narcos

True detective

Taboo

Ale nie wiem czy wszystkie są na tej platformie. Na pewno Narcos.

Minns lubi tę wiadomość

‹‹ 876 877 878 879 880 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ