X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Angel1988 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam że ja od 30 tyg. strasznie opadlam z sił... jeszcze nie dawno mogłam góry przenosić A teraz nic mi się nie chce... ledwo coś zrobię i już muszę usiąść i odpocząć... byle do września... choć jak pomyślę jak ten czas przeleciał to staram się cieszyć ciaza i tym stanem bo wiem że już nigdy mnie to nie spotka...:)

katberry lubi tę wiadomość

bl9c8ribv6acupjv.png
  • renjak Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2018, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Dziewczyny a jak sobie zorganizować te nie wiem miskę z wodą do przemywania tej pupy ? Bo jak będę miała taką miseczkę w pokoju to ona zimną będzie, taka zimną przemywanie ? Czy w łazience to robiliście ? Sorry za takie durne pytanie ale mnie to zastanawia.
    A to wcale nie jest głupie pytanie:) Ja sobie kupiłam z Ikei takie na łóżeczko dołączane pojemniki i w każdym miałam coś innego. W jednym waciki a do drugiego nalewałam wodę. Przed zmianą pieluszki nalewałąm po prostu ciepłą z kranu.

w4sqyx8dvrs1n4nm.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    susełek - dzięki za info o żelu położniczym <3

jeśli chodzi o brodawki to doświadczona mamuśka odradziła kupowanie jakichkolwiek kremów i maści. Tak jak pisze Angel - wietrzenie i smarowanie mlekiem. :)

Dziewczyny, a robicie cokolwiek, co może pomóc w porodzie? Jakieś ćwiczenia, masaże, cokolwiek? Warto coś takiego robić?

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • renjak Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Co kupujecie na bolące brodawki?
    Z tym to ja miałam problem dwa miesiące. Wietrzenie, a jak się chciałam w końcu ubrać to muszle medeli. Też świetnie wietrzą. I maść po prostu czysta lanolina. I doradca laktacyjny, który pomoże lepiej przystawić, bo u mnie okazało się, że u mnie jest co poprawiać.

w4sqyx8dvrs1n4nm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renjak wrote:
    A to wcale nie jest głupie pytanie:) Ja sobie kupiłam z Ikei takie na łóżeczko dołączane pojemniki i w każdym miałam coś innego. W jednym waciki a do drugiego nalewałam wodę. Przed zmianą pieluszki nalewałąm po prostu ciepłą z kranu.

Dziękuję Ci chociaż nie wiem do końca o jakie pojemniki chodzi ? Jakaś specjalna seria ? Ogólnie mam mało miejsca ale będzie łóżeczko na to przewijak a obok mała komoda :)

• Angel1988 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dziewczyny, a robicie cokolwiek, co może pomóc w porodzie? Jakieś ćwiczenia, masaże, cokolwiek? Warto coś takiego robić?[/QUOTE]
    Ja ostatnio się zainteresowalam co to jest ten masaż krocza :) I jak sobie ogladlam filmik jak to robić to zrezygnowałam :) już widzę jak by mi to szło z wielkim brzuchem... podziwiam kobiety które sobie to robią... więc muszę liczyć że może się uda bez nacięcia A jak trzeba będzie ciąć to trudno :) dwa nacięcia przeżyłam to i trzecie przeżyje :)

bl9c8ribv6acupjv.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel1988 wrote:
    Ja ostatnio się zainteresowalam co to jest ten masaż krocza :) I jak sobie ogladlam filmik jak to robić to zrezygnowałam :) już widzę jak by mi to szło z wielkim brzuchem... podziwiam kobiety które sobie to robią... więc muszę liczyć że może się uda bez nacięcia A jak trzeba będzie ciąć to trudno :) dwa nacięcia przeżyłam to i trzecie przeżyje :)
    Podobno dobrze, jak facet robi ten masaż. :) więc póki co badam grunt u mojego, czy będzie w stanie, ale też o tym myślę... trochę się boję o kondycję w czasie porodu. Zawsze byłam aktywna, a w ciąży jestem typowym kanapowcem...

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • Angel1988 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_g89 wrote:
    Podobno dobrze, jak facet robi ten masaż. :) więc póki co badam grunt u mojego, czy będzie w stanie, ale też o tym myślę... trochę się boję o kondycję w czasie porodu. Zawsze byłam aktywna, a w ciąży jestem typowym kanapowcem...
    :D już to widzę jak mój mąż kreczy przede mną i mi robi masaż :D :D :D skończyło by się pewnie seksem A nie masażem ;)

kasia1518, kasia1518, kasia1518, ola_g89 lubią tę wiadomość

bl9c8ribv6acupjv.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha, właśnie mam takie same "obawy" :D jak mu powiedziałam, że będziemy musieli regularnie robić masaż krocza to aż się ucieszył :D ale nie pokazałam mu jeszcze, jak się to robi, więc póki co tylko nazwa brzmi dla niego zachęcająco :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2018, 12:28

Angel1988, Vlinder lubią tę wiadomość

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Dziewczyny a jak sobie zorganizować te nie wiem miskę z wodą do przemywania tej pupy ? Bo jak będę miała taką miseczkę w pokoju to ona zimną będzie, taka zimną przemywanie ? Czy w łazience to robiliście ? Sorry za takie durne pytanie ale mnie to zastanawia.
    Ja zamówiłam dyspenser jak do mydła na wodę właśnie
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4750806f0589.jpg
    dla syna nalewałam wodę do miseczki ale nie raz wylała się z niej.

veritaserum, ola_g89, Av lubią tę wiadomość

bhywvcqgxdl0na75.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minns wrote:
    Lanugo to ten dzidziusiowy meszek :).

Dziewczyny jaki polecacie termometr dla dzidzi? My mamy tylko rtęciowy, więc trzeba kupić jakiś legalny, ale powiem Wam, że nie mam zaufania do tych nowych.

Miała któraś z Was taki rozpierający, czasem duszący ból w klatce piersiowej, z tyłu pleców i po bokach (tak w okolicy biustu)? Mnie od wczoraj popołudnia męczy, czasem jest na prawdę mocny. Najgorsze jest to że powinnam leżeć, a przechodzi tylko jak zaczynam chodzić, choć też nie zawsze. Właśnie przed chwilą znowu mnie bolał, poszłam myć naczynia i mi przeszło. Nie wiem czy to przez to leżenie, czy zmianę ciała spowodowaną ciążą.
    Ja się nie nadaję, co chwilę coś, chciałabym zasnąć i obudzić się w połowie sierpnia :P. Przynajmniej pieczenie ustało.
    Ja mam takie duszności, w moim przypadku wynika to ze zmian jakie zachodzą w organizmie, jest dość duży ucisk na przepone i żebra. Nawet w nocy wstaje na spacer po domu. Na poczatku myślałam że to nerwobóle. Ale jeśli u kogoś występuje zakrzepica, pali papierosy, jest grubo po 35 roku życia, ma nadciśnienie albo w rodzinie wystąpiły zatory lub zawaly w dość młodym wieku to trzeba się zgłosić natychmiast do lekarza.

Minns lubi tę wiadomość

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomysł z dyspenserem rewelacja,bo mi też nieraz z miski się wylało :)

Vlinder, ola_g89 lubią tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2018, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a co do wagi to ja mam już 12 kg na plusie... Jestem załamana tym a uwierzcie mi że oszczedzam się jak mogę. Gdybym jadła co chciała myślę że miałabym już plus 20. Dodam tylko że filigranowa nie byłam bo startowałam z 67 kg przy 169 cm. Nie przytyłam tylko w brzuchu uda ,tyłek mi przytył okropnie. Nie mogę na siebie po prostu patrzeć.

• renjak Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Dziękuję Ci chociaż nie wiem do końca o jakie pojemniki chodzi ? Jakaś specjalna seria ? Ogólnie mam mało miejsca ale będzie łóżeczko na to przewijak a obok mała komoda :)
    wklejam linka:
    https://allegro.pl/ikea-onsklig-kosze-zestaw-przybornik-na-lozeczko-i7433252552.html?utm_source=google&utm_medium=cpc&ev_campaign=_DCK_pla_dziecko_pokoj&ev_adgr=Pok%C3%B3j+dzieci%C4%99cy&ev_ln=PRODUCT+GROUP&ds_rl=1256557&gclid=CjwKCAjwspHaBRBFEiwA0eM3kQgFtzla4SV3YAXVL21iqvN_21C0-P9bRWM7fMumBZZB8qPiw6L_WBoCf4wQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds&dclid=CL_cteuwlNwCFUEbGAodYSYJ2g

one są podwieszane na łóżeczko, nie zajmują wogóle żadnego miejsca

w4sqyx8dvrs1n4nm.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel1988 wrote:
    Powiem Wam że ja od 30 tyg. strasznie opadlam z sił... jeszcze nie dawno mogłam góry przenosić A teraz nic mi się nie chce... ledwo coś zrobię i już muszę usiąść i odpocząć... byle do września... choć jak pomyślę jak ten czas przeleciał to staram się cieszyć ciaza i tym stanem bo wiem że już nigdy mnie to nie spotka...:)
    ja właśnie mam jakiś niezdrowy przypływ energii. Wczoraj cały dzień pranie i prasowanie, dzisiaj na błysk sprzątnięta łazienka i już się czaję na następne pomieszczenia. Mąż na mnie krzyczy, że przesadzam, a ja mam wrażenie, że to syndrom wicia gniazda mi się załączył ;)

Vlinder, Angel1988 lubią tę wiadomość

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2018, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie. Mały rośnie ma od 1500 do 1600 w zależności od pomiarów. Leży glowkowo wiec fajnie. Tyle z dobrych informacji.

Pokazałam mu wynik Wątroby. Aspat i alat podwyższone ok. 50 coś ale ja miałam przed ciaza dużo wyższe więc dla mnie i tak ok. Ale powiedziałam o swiadzie stóp i już usłyszałam że szpital od jutra. Wyblagalam na szczęście najpierw skierowanie na kwasy. Zobaczymy jak wynik. Powiedział mi że z moimi chorobami tj. Wrzodziejace zapalenie jelita grubego stwardniejace zapalenie dróg żółciowych cukrzyca ciążowa i być może cholestaza to szpital jest nieuchronny. I rozwiazanie na pewno 38 tc. Teraz chce mi podać sterydy na rozwoj płuc. No w kazdym razie jutro zrobie kwasy i od wyniku wszystko zależy. Płakać mi się chce bo jestem z wyprawka w czarnej d... Nie z lenistwa a finansów i dopiero końcem lipca mieliśmy kupować wózek itp.

kasia1518 lubi tę wiadomość

• mitaka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia spokojnie, moj maz wozek zamowil jak na porodowce bylam, a i tak po tygodniu na dwor wyszlismy wiec akurat. Reszte wyprawki ogarniesz przez internet w dzien, gora dwa. Poza tym 8 tyg to duzo jeszcze.

Ja na diecie cukrzycowej w tydz 1kg schudlam, teraz nie wiem, bo nie mam wagi

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia bez paniki :) wszystko można ogarnąć teraz online, nawet ze szpitalnego łóżka. Poza tym w sklepach wszystko jest, jeśli czegoś zabraknie tatuś leci do sklepu i dokupuje. :) Ty będziesz tylko dyrygować, co potrzebujecie :) najważniejsze żeby z Tobą i z maluszkiem było ok. Trzymam kciuki żeby z kwasami wyszło w porządku! :)

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2018, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Ja po wizycie. Mały rośnie ma od 1500 do 1600 w zależności od pomiarów. Leży glowkowo wiec fajnie. Tyle z dobrych informacji.

Pokazałam mu wynik Wątroby. Aspat i alat podwyższone ok. 50 coś ale ja miałam przed ciaza dużo wyższe więc dla mnie i tak ok. Ale powiedziałam o swiadzie stóp i już usłyszałam że szpital od jutra. Wyblagalam na szczęście najpierw skierowanie na kwasy. Zobaczymy jak wynik. Powiedział mi że z moimi chorobami tj. Wrzodziejace zapalenie jelita grubego stwardniejace zapalenie dróg żółciowych cukrzyca ciążowa i być może cholestaza to szpital jest nieuchronny. I rozwiazanie na pewno 38 tc. Teraz chce mi podać sterydy na rozwoj płuc. No w kazdym razie jutro zrobie kwasy i od wyniku wszystko zależy. Płakać mi się chce bo jestem z wyprawka w czarnej d... Nie z lenistwa a finansów i dopiero końcem lipca mieliśmy kupować wózek itp.
    Może to nie choleostaza. Mnie jakiś czas temu tez strasznie swedzialo. Zrobiłam badania i wszystko wyszło ok. A ostatnio swędzą mnie plecy. Ale tym razem wyszły mi jakieś zmiany. Jakbym się spaliła na słońcu. A ja się wogole ńie opalam i plecy w większości przypadków mam zakryte. Tzn może mam jedna sukienkę co odkrywa. A plecy wyglądają koszmarnie. Lekarz mówi ze to hormony i kazał więcej nawilżać. Mońia mam nadzieje ze u Ciebie tez fałszywy alarm. Cukrzyca nam wystarczy.
    Powidz mi czy ty masz problem przy kuciu palca? Tzn zdarza Ci się źe nie leci Ci krew? Ja na początku nie miałam z tym problemu. Ale teraz mimo ze zwiększyłam igle z 3,5 na 4,5 to czasami nie chće nic lecieć.

• Mycha321 Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2018, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez się melduję po dokładnych badaniach III trymestru :) Malutka rośnie jak na drożdżach bo ma 1890g moja Kruszynka :) wszystko jest ok. Ostatnio 3tyg temu była jeszcze posladkowo a wczoraj już główką w dól :) Łożysko z częściowo przodujacego przesunęło się lekko i teraz mam brzeżne. Z jednej strony trochę lepiej ale tak czy siak jest na dole więc mam czekać do 36t. U diabetologa też byłam i teraz ze względu na to, że wszystko raczej jest ok a tylko czasami na czczo przekrocze to zmieniła mi i mam mierzyć tylko raz dziennie rano na czczo. Jak przez 3 dni pod rząd będę przekraczać to wtedy dzwonić, a jesli nie to nastepna wizyta za 4 tyg.

Angel1988, Vlinder, JustynaG, ola_g89, kasia1518, susełek, renjak lubią tę wiadomość

f2w33e3k8kpk8877.png
‹‹ 883 884 885 886 887 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ