X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Angel1988 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam że ja od 30 tyg. strasznie opadlam z sił... jeszcze nie dawno mogłam góry przenosić A teraz nic mi się nie chce... ledwo coś zrobię i już muszę usiąść i odpocząć... byle do września... choć jak pomyślę jak ten czas przeleciał to staram się cieszyć ciaza i tym stanem bo wiem że już nigdy mnie to nie spotka...:)

katberry lubi tę wiadomość

bl9c8ribv6acupjv.png
  • renjak Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2018, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Dziewczyny a jak sobie zorganizować te nie wiem miskę z wodą do przemywania tej pupy ? Bo jak będę miała taką miseczkę w pokoju to ona zimną będzie, taka zimną przemywanie ? Czy w łazience to robiliście ? Sorry za takie durne pytanie ale mnie to zastanawia.
    A to wcale nie jest głupie pytanie:) Ja sobie kupiłam z Ikei takie na łóżeczko dołączane pojemniki i w każdym miałam coś innego. W jednym waciki a do drugiego nalewałam wodę. Przed zmianą pieluszki nalewałąm po prostu ciepłą z kranu.

w4sqyx8dvrs1n4nm.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    susełek - dzięki za info o żelu położniczym <3

jeśli chodzi o brodawki to doświadczona mamuśka odradziła kupowanie jakichkolwiek kremów i maści. Tak jak pisze Angel - wietrzenie i smarowanie mlekiem. :)

Dziewczyny, a robicie cokolwiek, co może pomóc w porodzie? Jakieś ćwiczenia, masaże, cokolwiek? Warto coś takiego robić?

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • renjak Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Co kupujecie na bolące brodawki?
    Z tym to ja miałam problem dwa miesiące. Wietrzenie, a jak się chciałam w końcu ubrać to muszle medeli. Też świetnie wietrzą. I maść po prostu czysta lanolina. I doradca laktacyjny, który pomoże lepiej przystawić, bo u mnie okazało się, że u mnie jest co poprawiać.

w4sqyx8dvrs1n4nm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renjak wrote:
    A to wcale nie jest głupie pytanie:) Ja sobie kupiłam z Ikei takie na łóżeczko dołączane pojemniki i w każdym miałam coś innego. W jednym waciki a do drugiego nalewałam wodę. Przed zmianą pieluszki nalewałąm po prostu ciepłą z kranu.

Dziękuję Ci chociaż nie wiem do końca o jakie pojemniki chodzi ? Jakaś specjalna seria ? Ogólnie mam mało miejsca ale będzie łóżeczko na to przewijak a obok mała komoda :)

• Angel1988 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dziewczyny, a robicie cokolwiek, co może pomóc w porodzie? Jakieś ćwiczenia, masaże, cokolwiek? Warto coś takiego robić?[/QUOTE]
    Ja ostatnio się zainteresowalam co to jest ten masaż krocza :) I jak sobie ogladlam filmik jak to robić to zrezygnowałam :) już widzę jak by mi to szło z wielkim brzuchem... podziwiam kobiety które sobie to robią... więc muszę liczyć że może się uda bez nacięcia A jak trzeba będzie ciąć to trudno :) dwa nacięcia przeżyłam to i trzecie przeżyje :)

bl9c8ribv6acupjv.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel1988 wrote:
    Ja ostatnio się zainteresowalam co to jest ten masaż krocza :) I jak sobie ogladlam filmik jak to robić to zrezygnowałam :) już widzę jak by mi to szło z wielkim brzuchem... podziwiam kobiety które sobie to robią... więc muszę liczyć że może się uda bez nacięcia A jak trzeba będzie ciąć to trudno :) dwa nacięcia przeżyłam to i trzecie przeżyje :)
    Podobno dobrze, jak facet robi ten masaż. :) więc póki co badam grunt u mojego, czy będzie w stanie, ale też o tym myślę... trochę się boję o kondycję w czasie porodu. Zawsze byłam aktywna, a w ciąży jestem typowym kanapowcem...

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • Angel1988 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_g89 wrote:
    Podobno dobrze, jak facet robi ten masaż. :) więc póki co badam grunt u mojego, czy będzie w stanie, ale też o tym myślę... trochę się boję o kondycję w czasie porodu. Zawsze byłam aktywna, a w ciąży jestem typowym kanapowcem...
    :D już to widzę jak mój mąż kreczy przede mną i mi robi masaż :D :D :D skończyło by się pewnie seksem A nie masażem ;)

kasia1518, kasia1518, kasia1518, ola_g89 lubią tę wiadomość

bl9c8ribv6acupjv.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha, właśnie mam takie same "obawy" :D jak mu powiedziałam, że będziemy musieli regularnie robić masaż krocza to aż się ucieszył :D ale nie pokazałam mu jeszcze, jak się to robi, więc póki co tylko nazwa brzmi dla niego zachęcająco :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2018, 12:28

Angel1988, Vlinder lubią tę wiadomość

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Dziewczyny a jak sobie zorganizować te nie wiem miskę z wodą do przemywania tej pupy ? Bo jak będę miała taką miseczkę w pokoju to ona zimną będzie, taka zimną przemywanie ? Czy w łazience to robiliście ? Sorry za takie durne pytanie ale mnie to zastanawia.
    Ja zamówiłam dyspenser jak do mydła na wodę właśnie
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4750806f0589.jpg
    dla syna nalewałam wodę do miseczki ale nie raz wylała się z niej.

veritaserum, ola_g89, Av lubią tę wiadomość

bhywvcqgxdl0na75.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minns wrote:
    Lanugo to ten dzidziusiowy meszek :).

Dziewczyny jaki polecacie termometr dla dzidzi? My mamy tylko rtęciowy, więc trzeba kupić jakiś legalny, ale powiem Wam, że nie mam zaufania do tych nowych.

Miała któraś z Was taki rozpierający, czasem duszący ból w klatce piersiowej, z tyłu pleców i po bokach (tak w okolicy biustu)? Mnie od wczoraj popołudnia męczy, czasem jest na prawdę mocny. Najgorsze jest to że powinnam leżeć, a przechodzi tylko jak zaczynam chodzić, choć też nie zawsze. Właśnie przed chwilą znowu mnie bolał, poszłam myć naczynia i mi przeszło. Nie wiem czy to przez to leżenie, czy zmianę ciała spowodowaną ciążą.
    Ja się nie nadaję, co chwilę coś, chciałabym zasnąć i obudzić się w połowie sierpnia :P. Przynajmniej pieczenie ustało.
    Ja mam takie duszności, w moim przypadku wynika to ze zmian jakie zachodzą w organizmie, jest dość duży ucisk na przepone i żebra. Nawet w nocy wstaje na spacer po domu. Na poczatku myślałam że to nerwobóle. Ale jeśli u kogoś występuje zakrzepica, pali papierosy, jest grubo po 35 roku życia, ma nadciśnienie albo w rodzinie wystąpiły zatory lub zawaly w dość młodym wieku to trzeba się zgłosić natychmiast do lekarza.

Minns lubi tę wiadomość

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomysł z dyspenserem rewelacja,bo mi też nieraz z miski się wylało :)

Vlinder, ola_g89 lubią tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2018, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a co do wagi to ja mam już 12 kg na plusie... Jestem załamana tym a uwierzcie mi że oszczedzam się jak mogę. Gdybym jadła co chciała myślę że miałabym już plus 20. Dodam tylko że filigranowa nie byłam bo startowałam z 67 kg przy 169 cm. Nie przytyłam tylko w brzuchu uda ,tyłek mi przytył okropnie. Nie mogę na siebie po prostu patrzeć.

• renjak Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Dziękuję Ci chociaż nie wiem do końca o jakie pojemniki chodzi ? Jakaś specjalna seria ? Ogólnie mam mało miejsca ale będzie łóżeczko na to przewijak a obok mała komoda :)
    wklejam linka:
    https://allegro.pl/ikea-onsklig-kosze-zestaw-przybornik-na-lozeczko-i7433252552.html?utm_source=google&utm_medium=cpc&ev_campaign=_DCK_pla_dziecko_pokoj&ev_adgr=Pok%C3%B3j+dzieci%C4%99cy&ev_ln=PRODUCT+GROUP&ds_rl=1256557&gclid=CjwKCAjwspHaBRBFEiwA0eM3kQgFtzla4SV3YAXVL21iqvN_21C0-P9bRWM7fMumBZZB8qPiw6L_WBoCf4wQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds&dclid=CL_cteuwlNwCFUEbGAodYSYJ2g

one są podwieszane na łóżeczko, nie zajmują wogóle żadnego miejsca

w4sqyx8dvrs1n4nm.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel1988 wrote:
    Powiem Wam że ja od 30 tyg. strasznie opadlam z sił... jeszcze nie dawno mogłam góry przenosić A teraz nic mi się nie chce... ledwo coś zrobię i już muszę usiąść i odpocząć... byle do września... choć jak pomyślę jak ten czas przeleciał to staram się cieszyć ciaza i tym stanem bo wiem że już nigdy mnie to nie spotka...:)
    ja właśnie mam jakiś niezdrowy przypływ energii. Wczoraj cały dzień pranie i prasowanie, dzisiaj na błysk sprzątnięta łazienka i już się czaję na następne pomieszczenia. Mąż na mnie krzyczy, że przesadzam, a ja mam wrażenie, że to syndrom wicia gniazda mi się załączył ;)

Vlinder, Angel1988 lubią tę wiadomość

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2018, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie. Mały rośnie ma od 1500 do 1600 w zależności od pomiarów. Leży glowkowo wiec fajnie. Tyle z dobrych informacji.

Pokazałam mu wynik Wątroby. Aspat i alat podwyższone ok. 50 coś ale ja miałam przed ciaza dużo wyższe więc dla mnie i tak ok. Ale powiedziałam o swiadzie stóp i już usłyszałam że szpital od jutra. Wyblagalam na szczęście najpierw skierowanie na kwasy. Zobaczymy jak wynik. Powiedział mi że z moimi chorobami tj. Wrzodziejace zapalenie jelita grubego stwardniejace zapalenie dróg żółciowych cukrzyca ciążowa i być może cholestaza to szpital jest nieuchronny. I rozwiazanie na pewno 38 tc. Teraz chce mi podać sterydy na rozwoj płuc. No w kazdym razie jutro zrobie kwasy i od wyniku wszystko zależy. Płakać mi się chce bo jestem z wyprawka w czarnej d... Nie z lenistwa a finansów i dopiero końcem lipca mieliśmy kupować wózek itp.

kasia1518 lubi tę wiadomość

• mitaka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia spokojnie, moj maz wozek zamowil jak na porodowce bylam, a i tak po tygodniu na dwor wyszlismy wiec akurat. Reszte wyprawki ogarniesz przez internet w dzien, gora dwa. Poza tym 8 tyg to duzo jeszcze.

Ja na diecie cukrzycowej w tydz 1kg schudlam, teraz nie wiem, bo nie mam wagi

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia bez paniki :) wszystko można ogarnąć teraz online, nawet ze szpitalnego łóżka. Poza tym w sklepach wszystko jest, jeśli czegoś zabraknie tatuś leci do sklepu i dokupuje. :) Ty będziesz tylko dyrygować, co potrzebujecie :) najważniejsze żeby z Tobą i z maluszkiem było ok. Trzymam kciuki żeby z kwasami wyszło w porządku! :)

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2018, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Ja po wizycie. Mały rośnie ma od 1500 do 1600 w zależności od pomiarów. Leży glowkowo wiec fajnie. Tyle z dobrych informacji.

Pokazałam mu wynik Wątroby. Aspat i alat podwyższone ok. 50 coś ale ja miałam przed ciaza dużo wyższe więc dla mnie i tak ok. Ale powiedziałam o swiadzie stóp i już usłyszałam że szpital od jutra. Wyblagalam na szczęście najpierw skierowanie na kwasy. Zobaczymy jak wynik. Powiedział mi że z moimi chorobami tj. Wrzodziejace zapalenie jelita grubego stwardniejace zapalenie dróg żółciowych cukrzyca ciążowa i być może cholestaza to szpital jest nieuchronny. I rozwiazanie na pewno 38 tc. Teraz chce mi podać sterydy na rozwoj płuc. No w kazdym razie jutro zrobie kwasy i od wyniku wszystko zależy. Płakać mi się chce bo jestem z wyprawka w czarnej d... Nie z lenistwa a finansów i dopiero końcem lipca mieliśmy kupować wózek itp.
    Może to nie choleostaza. Mnie jakiś czas temu tez strasznie swedzialo. Zrobiłam badania i wszystko wyszło ok. A ostatnio swędzą mnie plecy. Ale tym razem wyszły mi jakieś zmiany. Jakbym się spaliła na słońcu. A ja się wogole ńie opalam i plecy w większości przypadków mam zakryte. Tzn może mam jedna sukienkę co odkrywa. A plecy wyglądają koszmarnie. Lekarz mówi ze to hormony i kazał więcej nawilżać. Mońia mam nadzieje ze u Ciebie tez fałszywy alarm. Cukrzyca nam wystarczy.
    Powidz mi czy ty masz problem przy kuciu palca? Tzn zdarza Ci się źe nie leci Ci krew? Ja na początku nie miałam z tym problemu. Ale teraz mimo ze zwiększyłam igle z 3,5 na 4,5 to czasami nie chće nic lecieć.

• Mycha321 Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2018, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez się melduję po dokładnych badaniach III trymestru :) Malutka rośnie jak na drożdżach bo ma 1890g moja Kruszynka :) wszystko jest ok. Ostatnio 3tyg temu była jeszcze posladkowo a wczoraj już główką w dól :) Łożysko z częściowo przodujacego przesunęło się lekko i teraz mam brzeżne. Z jednej strony trochę lepiej ale tak czy siak jest na dole więc mam czekać do 36t. U diabetologa też byłam i teraz ze względu na to, że wszystko raczej jest ok a tylko czasami na czczo przekrocze to zmieniła mi i mam mierzyć tylko raz dziennie rano na czczo. Jak przez 3 dni pod rząd będę przekraczać to wtedy dzwonić, a jesli nie to nastepna wizyta za 4 tyg.

Angel1988, Vlinder, JustynaG, ola_g89, kasia1518, susełek, renjak lubią tę wiadomość

f2w33e3k8kpk8877.png
‹‹ 883 884 885 886 887 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ