X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2018, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję i ja. Położenie główkowe, tyle że kręgosłupem od strony brzucha mego i jeśli się nie obróci to skurcze będą krzyżowe i mogą nie wychodzić na ktg. Waga ok 1780g. Szyjka długa na 3,7cm(ktoś chce trochę? Chętnie oddam chociaż z cm!).
    Oczywiście znowu zasłaniał się rączkami, pępowina blisko była ale nie daliśmy rady dojrzeć czy jest owinięty czy nie, mam kontrolować ruchy.
    Kolejna wizyta za dwa tygodnie i wtedy też kontrola wyników wątrobowych. Muszę kwasy koniecznie zrobić tak na wszelki wypadek. .

Co do patentu na ciepłą wodę do mycia pupy o ja zwyczajnie w miseczce miałam zimną a w termosie gorącą i sobie dolewalam ;)

Na poranione sutki to najpierw smarowanie swoim mlekiem, wietrzenie, czysta lanolina a jak nie pomaga to trzeba sprawdzic czy technika przystawiania jest prawidłowa. Bo te sposoby powinny pomóc w ciągu tygodnia-tyle zajmuje sutka warazliwym zachartowanie. Jeśli nie pomaga na 99% źle przystawkami malucha, za płytko łapie np.

86Monia, Vlinder, Natalia1984, ola_g89, Camilla13, kasia1518, renjak, Izabelle lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2018, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    susełek wrote:
    Może to nie choleostaza. Mnie jakiś czas temu tez strasznie swedzialo. Zrobiłam badania i wszystko wyszło ok. A ostatnio swędzą mnie plecy. Ale tym razem wyszły mi jakieś zmiany. Jakbym się spaliła na słońcu. A ja się wogole ńie opalam i plecy w większości przypadków mam zakryte. Tzn może mam jedna sukienkę co odkrywa. A plecy wyglądają koszmarnie. Lekarz mówi ze to hormony i kazał więcej nawilżać. Mońia mam nadzieje ze u Ciebie tez fałszywy alarm. Cukrzyca nam wystarczy.
    Powidz mi czy ty masz problem przy kuciu palca? Tzn zdarza Ci się źe nie leci Ci krew? Ja na początku nie miałam z tym problemu. Ale teraz mimo ze zwiększyłam igle z 3,5 na 4,5 to czasami nie chće nic lecieć.

Ogólnie mi leci aż za bardzo. Czasem jak zbyt z boku kłuje to nie chce. Ale ja tylko z boku tak mi nakazano że mniej boli. Ja na 3 wbijam. Wiem że jakiś z morfo parametr mam za nisko lub za wysoko i mi pasuje że krew szybciej sie leje...

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2018, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zakończenie ciąży w 38 tc oznacza tylko cc czy mogą próbować wywołać sn?

• Mycha321 Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2018, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju Dziewczyny ja nie wiem jak Wy dajecie radę kłuć się na 3,5 a już nie mówię o 4,5. Ja robię na 1 czasami ale to czasami na 1,5 i nie jest to przyjemne a gdybym tak 4,5 miała cały czas robić to chyba bym płakała hihihi :) Cienki Bolek ze mnie jeśli chodzi o igły, kłucia, ogólnie pobieranie krwi itd :) Podziwiam to 4,5

f2w33e3k8kpk8877.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Dziewczyny a jak sobie zorganizować te nie wiem miskę z wodą do przemywania tej pupy ? Bo jak będę miała taką miseczkę w pokoju to ona zimną będzie, taka zimną przemywanie ? Czy w łazience to robiliście ? Sorry za takie durne pytanie ale mnie to zastanawia.
    Ciepła woda z termosu :) Mam taki malutki termosik.

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2018, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Dziewczyny zakończenie ciąży w 38 tc oznacza tylko cc czy mogą próbować wywołać sn?
    Mogą wywołać dni, w przypadku cholestazy wywołują sn nawet wcześniej. Tylko warto powiedzieć, że chcesz spróbować sn, bo to lepiej i dla dziecka bo mniejszy szok niż tak na zimno i dla laktacji, bo wyrzut oxytocyny daje sygnał mózgowi że produkcja mleka ma ruszyć pełną parą

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2018, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wybaczcie błędy, ale piszę z telefonu i mój słownik jest jakiś po***bany a nie zawsze zauważe, że coś mi poprawił (btw da się wyłączyć tą automatyczną korektę?)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2018, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Mi ze względu na uszkodzony kręgosłup lekarz chce zakończyć ciąże nie później niż w 38 tygodniu i o ile neurolog pozwoli to spróbujemy wywołać poród sn.

• mitaka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie kluje 3, na srodku musze ucisnac, po bokach leci ladnie,az za bardzo. Moj maly na usg 30 ma 1500 wiec go chyba ta cukrzyca nie upaslam ;)

Vlinder lubi tę wiadomość

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2018, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha321 wrote:
    Jeju Dziewczyny ja nie wiem jak Wy dajecie radę kłuć się na 3,5 a już nie mówię o 4,5. Ja robię na 1 czasami ale to czasami na 1,5 i nie jest to przyjemne a gdybym tak 4,5 miała cały czas robić to chyba bym płakała hihihi :) Cienki Bolek ze mnie jeśli chodzi o igły, kłucia, ogólnie pobieranie krwi itd :) Podziwiam to 4,5
    Przygotowania do ciąży tak mnie zahartowaly, że lecę na maxa bez problemu, a przy pobieraniu krwi aż słychać jak leci :P nie to co kiedyś że zero tak jakby nagle zamarzala w moich żyłach.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2018, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Dziewczyny a jak sobie zorganizować te nie wiem miskę z wodą do przemywania tej pupy ? Bo jak będę miała taką miseczkę w pokoju to ona zimną będzie, taka zimną przemywanie ? Czy w łazience to robiliście ? Sorry za takie durne pytanie ale mnie to zastanawia.
    Też się nad tym zastanawiałam. Mamy łazienkę z dużą umywalką dwa metry od pokoju dziecięcego więc wszystkie te sprawy będziemy załatwiać właśnie tam. Ja zawsze muszę coś rozlać więc oszczedze podłogę :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2018, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do cukrzycy, ja w swoją już w ogóle nie wierzę. Po pizzy, ogromnym deserze i słodkiej kawie pomiar po godzinie wskazuje 114 ;)

• mitaka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zwazylam sie u szwagierki od testu glukozy czyli przez 2 tyg schudlam 2 kg z 65 na 63, ale i tak 10 na plusie od poczatku wiec moze cos jeszcze zleci

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Dziewczyny a co do wagi to ja mam już 12 kg na plusie... Jestem załamana tym a uwierzcie mi że oszczedzam się jak mogę. Gdybym jadła co chciała myślę że miałabym już plus 20. Dodam tylko że filigranowa nie byłam bo startowałam z 67 kg przy 169 cm. Nie przytyłam tylko w brzuchu uda ,tyłek mi przytył okropnie. Nie mogę na siebie po prostu patrzeć.

Ja startowalam prawie z tej samej wagi bo z 68 przy wzroscie 171. Na poczatku tylam idaleni 1 kilogram na miesiać. Do 8 miesiąca nazbieralo sie 8, a teraz nagle buum i skoczyło prawie 2kg. Ale mam problem z puchnieciem, wlasnie zaczynam sobei juz wkecac zatrucie:/ chyba pojde jutro na badania krwi, bo martwi mnie to wszystko:/

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2018, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najwięcej tyje się w przełomie II i III trymestru. Ja zaczynałam z wagą 57 potem spadłam w miesiąc do 53, a teraz 62

• Mycha321 Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2018, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    Ja sie kluje 3, na srodku musze ucisnac, po bokach leci ladnie,az za bardzo. Moj maly na usg 30 ma 1500 wiec go chyba ta cukrzyca nie upaslam ;)
    Kochana powiedziałabym że wręcz odwrotnie (żart) :) bo moja 30+1 i 1900g

f2w33e3k8kpk8877.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2018, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha duża dziewczynka. Mnie się wydawało że mój synek wielki.

• Mycha321 Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2018, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No spora ta moja Kruszynka :) Właśnie sobie przypomniałam że ostatnio któraś mówiła że ma duże dziecko i mówiłam żeby poczekała bo moja pewnie wagą przebije i bedziemy się licytować "kto da więcej" :) Tylko kto to był? :)

Aaa juz wiem Angel1988 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2018, 16:59

Angel1988 lubi tę wiadomość

f2w33e3k8kpk8877.png
  • Angel1988 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha321 wrote:
    No spora ta moja Kruszynka :) Właśnie sobie przypomniałam że ostatnio któraś mówiła że ma duże dziecko i mówiłam żeby poczekała bo moja pewnie wagą przebije i bedziemy się licytować "kto da więcej" :) Tylko kto to był? :)
    chyba ja o ile się nie mylę :)

bl9c8ribv6acupjv.png
  • Angel1988 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja 29+5 miała 1700g :)

bl9c8ribv6acupjv.png
‹‹ 884 885 886 887 888 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ