X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2018, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję i ja. Położenie główkowe, tyle że kręgosłupem od strony brzucha mego i jeśli się nie obróci to skurcze będą krzyżowe i mogą nie wychodzić na ktg. Waga ok 1780g. Szyjka długa na 3,7cm(ktoś chce trochę? Chętnie oddam chociaż z cm!).
    Oczywiście znowu zasłaniał się rączkami, pępowina blisko była ale nie daliśmy rady dojrzeć czy jest owinięty czy nie, mam kontrolować ruchy.
    Kolejna wizyta za dwa tygodnie i wtedy też kontrola wyników wątrobowych. Muszę kwasy koniecznie zrobić tak na wszelki wypadek. .

Co do patentu na ciepłą wodę do mycia pupy o ja zwyczajnie w miseczce miałam zimną a w termosie gorącą i sobie dolewalam ;)

Na poranione sutki to najpierw smarowanie swoim mlekiem, wietrzenie, czysta lanolina a jak nie pomaga to trzeba sprawdzic czy technika przystawiania jest prawidłowa. Bo te sposoby powinny pomóc w ciągu tygodnia-tyle zajmuje sutka warazliwym zachartowanie. Jeśli nie pomaga na 99% źle przystawkami malucha, za płytko łapie np.

86Monia, Vlinder, Natalia1984, ola_g89, Camilla13, kasia1518, renjak, Izabelle lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2018, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    susełek wrote:
    Może to nie choleostaza. Mnie jakiś czas temu tez strasznie swedzialo. Zrobiłam badania i wszystko wyszło ok. A ostatnio swędzą mnie plecy. Ale tym razem wyszły mi jakieś zmiany. Jakbym się spaliła na słońcu. A ja się wogole ńie opalam i plecy w większości przypadków mam zakryte. Tzn może mam jedna sukienkę co odkrywa. A plecy wyglądają koszmarnie. Lekarz mówi ze to hormony i kazał więcej nawilżać. Mońia mam nadzieje ze u Ciebie tez fałszywy alarm. Cukrzyca nam wystarczy.
    Powidz mi czy ty masz problem przy kuciu palca? Tzn zdarza Ci się źe nie leci Ci krew? Ja na początku nie miałam z tym problemu. Ale teraz mimo ze zwiększyłam igle z 3,5 na 4,5 to czasami nie chće nic lecieć.

Ogólnie mi leci aż za bardzo. Czasem jak zbyt z boku kłuje to nie chce. Ale ja tylko z boku tak mi nakazano że mniej boli. Ja na 3 wbijam. Wiem że jakiś z morfo parametr mam za nisko lub za wysoko i mi pasuje że krew szybciej sie leje...

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2018, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zakończenie ciąży w 38 tc oznacza tylko cc czy mogą próbować wywołać sn?

• Mycha321 Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2018, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju Dziewczyny ja nie wiem jak Wy dajecie radę kłuć się na 3,5 a już nie mówię o 4,5. Ja robię na 1 czasami ale to czasami na 1,5 i nie jest to przyjemne a gdybym tak 4,5 miała cały czas robić to chyba bym płakała hihihi :) Cienki Bolek ze mnie jeśli chodzi o igły, kłucia, ogólnie pobieranie krwi itd :) Podziwiam to 4,5

f2w33e3k8kpk8877.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Dziewczyny a jak sobie zorganizować te nie wiem miskę z wodą do przemywania tej pupy ? Bo jak będę miała taką miseczkę w pokoju to ona zimną będzie, taka zimną przemywanie ? Czy w łazience to robiliście ? Sorry za takie durne pytanie ale mnie to zastanawia.
    Ciepła woda z termosu :) Mam taki malutki termosik.

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2018, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Dziewczyny zakończenie ciąży w 38 tc oznacza tylko cc czy mogą próbować wywołać sn?
    Mogą wywołać dni, w przypadku cholestazy wywołują sn nawet wcześniej. Tylko warto powiedzieć, że chcesz spróbować sn, bo to lepiej i dla dziecka bo mniejszy szok niż tak na zimno i dla laktacji, bo wyrzut oxytocyny daje sygnał mózgowi że produkcja mleka ma ruszyć pełną parą

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2018, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wybaczcie błędy, ale piszę z telefonu i mój słownik jest jakiś po***bany a nie zawsze zauważe, że coś mi poprawił (btw da się wyłączyć tą automatyczną korektę?)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2018, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Mi ze względu na uszkodzony kręgosłup lekarz chce zakończyć ciąże nie później niż w 38 tygodniu i o ile neurolog pozwoli to spróbujemy wywołać poród sn.

• mitaka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie kluje 3, na srodku musze ucisnac, po bokach leci ladnie,az za bardzo. Moj maly na usg 30 ma 1500 wiec go chyba ta cukrzyca nie upaslam ;)

Vlinder lubi tę wiadomość

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2018, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha321 wrote:
    Jeju Dziewczyny ja nie wiem jak Wy dajecie radę kłuć się na 3,5 a już nie mówię o 4,5. Ja robię na 1 czasami ale to czasami na 1,5 i nie jest to przyjemne a gdybym tak 4,5 miała cały czas robić to chyba bym płakała hihihi :) Cienki Bolek ze mnie jeśli chodzi o igły, kłucia, ogólnie pobieranie krwi itd :) Podziwiam to 4,5
    Przygotowania do ciąży tak mnie zahartowaly, że lecę na maxa bez problemu, a przy pobieraniu krwi aż słychać jak leci :P nie to co kiedyś że zero tak jakby nagle zamarzala w moich żyłach.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2018, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Dziewczyny a jak sobie zorganizować te nie wiem miskę z wodą do przemywania tej pupy ? Bo jak będę miała taką miseczkę w pokoju to ona zimną będzie, taka zimną przemywanie ? Czy w łazience to robiliście ? Sorry za takie durne pytanie ale mnie to zastanawia.
    Też się nad tym zastanawiałam. Mamy łazienkę z dużą umywalką dwa metry od pokoju dziecięcego więc wszystkie te sprawy będziemy załatwiać właśnie tam. Ja zawsze muszę coś rozlać więc oszczedze podłogę :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2018, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do cukrzycy, ja w swoją już w ogóle nie wierzę. Po pizzy, ogromnym deserze i słodkiej kawie pomiar po godzinie wskazuje 114 ;)

• mitaka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zwazylam sie u szwagierki od testu glukozy czyli przez 2 tyg schudlam 2 kg z 65 na 63, ale i tak 10 na plusie od poczatku wiec moze cos jeszcze zleci

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Dziewczyny a co do wagi to ja mam już 12 kg na plusie... Jestem załamana tym a uwierzcie mi że oszczedzam się jak mogę. Gdybym jadła co chciała myślę że miałabym już plus 20. Dodam tylko że filigranowa nie byłam bo startowałam z 67 kg przy 169 cm. Nie przytyłam tylko w brzuchu uda ,tyłek mi przytył okropnie. Nie mogę na siebie po prostu patrzeć.

Ja startowalam prawie z tej samej wagi bo z 68 przy wzroscie 171. Na poczatku tylam idaleni 1 kilogram na miesiać. Do 8 miesiąca nazbieralo sie 8, a teraz nagle buum i skoczyło prawie 2kg. Ale mam problem z puchnieciem, wlasnie zaczynam sobei juz wkecac zatrucie:/ chyba pojde jutro na badania krwi, bo martwi mnie to wszystko:/

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2018, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najwięcej tyje się w przełomie II i III trymestru. Ja zaczynałam z wagą 57 potem spadłam w miesiąc do 53, a teraz 62

• Mycha321 Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2018, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    Ja sie kluje 3, na srodku musze ucisnac, po bokach leci ladnie,az za bardzo. Moj maly na usg 30 ma 1500 wiec go chyba ta cukrzyca nie upaslam ;)
    Kochana powiedziałabym że wręcz odwrotnie (żart) :) bo moja 30+1 i 1900g

f2w33e3k8kpk8877.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2018, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha duża dziewczynka. Mnie się wydawało że mój synek wielki.

• Mycha321 Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2018, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No spora ta moja Kruszynka :) Właśnie sobie przypomniałam że ostatnio któraś mówiła że ma duże dziecko i mówiłam żeby poczekała bo moja pewnie wagą przebije i bedziemy się licytować "kto da więcej" :) Tylko kto to był? :)

Aaa juz wiem Angel1988 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2018, 16:59

Angel1988 lubi tę wiadomość

f2w33e3k8kpk8877.png
  • Angel1988 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha321 wrote:
    No spora ta moja Kruszynka :) Właśnie sobie przypomniałam że ostatnio któraś mówiła że ma duże dziecko i mówiłam żeby poczekała bo moja pewnie wagą przebije i bedziemy się licytować "kto da więcej" :) Tylko kto to był? :)
    chyba ja o ile się nie mylę :)

bl9c8ribv6acupjv.png
  • Angel1988 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja 29+5 miała 1700g :)

bl9c8ribv6acupjv.png
‹‹ 884 885 886 887 888 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ