WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMelduję i ja. Położenie główkowe, tyle że kręgosłupem od strony brzucha mego i jeśli się nie obróci to skurcze będą krzyżowe i mogą nie wychodzić na ktg. Waga ok 1780g. Szyjka długa na 3,7cm(ktoś chce trochę? Chętnie oddam chociaż z cm!).
Oczywiście znowu zasłaniał się rączkami, pępowina blisko była ale nie daliśmy rady dojrzeć czy jest owinięty czy nie, mam kontrolować ruchy.
Kolejna wizyta za dwa tygodnie i wtedy też kontrola wyników wątrobowych. Muszę kwasy koniecznie zrobić tak na wszelki wypadek. .
Co do patentu na ciepłą wodę do mycia pupy o ja zwyczajnie w miseczce miałam zimną a w termosie gorącą i sobie dolewalam
Na poranione sutki to najpierw smarowanie swoim mlekiem, wietrzenie, czysta lanolina a jak nie pomaga to trzeba sprawdzic czy technika przystawiania jest prawidłowa. Bo te sposoby powinny pomóc w ciągu tygodnia-tyle zajmuje sutka warazliwym zachartowanie. Jeśli nie pomaga na 99% źle przystawkami malucha, za płytko łapie np.86Monia, Vlinder, Natalia1984, ola_g89, Camilla13, kasia1518, renjak, Izabelle lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnysusełek wrote:Może to nie choleostaza. Mnie jakiś czas temu tez strasznie swedzialo. Zrobiłam badania i wszystko wyszło ok. A ostatnio swędzą mnie plecy. Ale tym razem wyszły mi jakieś zmiany. Jakbym się spaliła na słońcu. A ja się wogole ńie opalam i plecy w większości przypadków mam zakryte. Tzn może mam jedna sukienkę co odkrywa. A plecy wyglądają koszmarnie. Lekarz mówi ze to hormony i kazał więcej nawilżać. Mońia mam nadzieje ze u Ciebie tez fałszywy alarm. Cukrzyca nam wystarczy.
Powidz mi czy ty masz problem przy kuciu palca? Tzn zdarza Ci się źe nie leci Ci krew? Ja na początku nie miałam z tym problemu. Ale teraz mimo ze zwiększyłam igle z 3,5 na 4,5 to czasami nie chće nic lecieć.
Ogólnie mi leci aż za bardzo. Czasem jak zbyt z boku kłuje to nie chce. Ale ja tylko z boku tak mi nakazano że mniej boli. Ja na 3 wbijam. Wiem że jakiś z morfo parametr mam za nisko lub za wysoko i mi pasuje że krew szybciej sie leje... -
nick nieaktualny
-
Jeju Dziewczyny ja nie wiem jak Wy dajecie radę kłuć się na 3,5 a już nie mówię o 4,5. Ja robię na 1 czasami ale to czasami na 1,5 i nie jest to przyjemne a gdybym tak 4,5 miała cały czas robić to chyba bym płakała hihihi
Cienki Bolek ze mnie jeśli chodzi o igły, kłucia, ogólnie pobieranie krwi itd
Podziwiam to 4,5
-
veritaserum wrote:Dziewczyny a jak sobie zorganizować te nie wiem miskę z wodą do przemywania tej pupy ? Bo jak będę miała taką miseczkę w pokoju to ona zimną będzie, taka zimną przemywanie ? Czy w łazience to robiliście ? Sorry za takie durne pytanie ale mnie to zastanawia.
Mam taki malutki termosik.
-
nick nieaktualny86Monia wrote:Dziewczyny zakończenie ciąży w 38 tc oznacza tylko cc czy mogą próbować wywołać sn?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny86Monia wrote:Dziewczyny zakończenie ciąży w 38 tc oznacza tylko cc czy mogą próbować wywołać sn?
-
nick nieaktualnyMycha321 wrote:Jeju Dziewczyny ja nie wiem jak Wy dajecie radę kłuć się na 3,5 a już nie mówię o 4,5. Ja robię na 1 czasami ale to czasami na 1,5 i nie jest to przyjemne a gdybym tak 4,5 miała cały czas robić to chyba bym płakała hihihi
Cienki Bolek ze mnie jeśli chodzi o igły, kłucia, ogólnie pobieranie krwi itd
Podziwiam to 4,5
nie to co kiedyś że zero tak jakby nagle zamarzala w moich żyłach.
-
nick nieaktualnyveritaserum wrote:Dziewczyny a jak sobie zorganizować te nie wiem miskę z wodą do przemywania tej pupy ? Bo jak będę miała taką miseczkę w pokoju to ona zimną będzie, taka zimną przemywanie ? Czy w łazience to robiliście ? Sorry za takie durne pytanie ale mnie to zastanawia.
-
nick nieaktualny
-
veritaserum wrote:Dziewczyny a co do wagi to ja mam już 12 kg na plusie... Jestem załamana tym a uwierzcie mi że oszczedzam się jak mogę. Gdybym jadła co chciała myślę że miałabym już plus 20. Dodam tylko że filigranowa nie byłam bo startowałam z 67 kg przy 169 cm. Nie przytyłam tylko w brzuchu uda ,tyłek mi przytył okropnie. Nie mogę na siebie po prostu patrzeć.
Ja startowalam prawie z tej samej wagi bo z 68 przy wzroscie 171. Na poczatku tylam idaleni 1 kilogram na miesiać. Do 8 miesiąca nazbieralo sie 8, a teraz nagle buum i skoczyło prawie 2kg. Ale mam problem z puchnieciem, wlasnie zaczynam sobei juz wkecac zatrucie:/ chyba pojde jutro na badania krwi, bo martwi mnie to wszystko:/ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
No spora ta moja Kruszynka
Właśnie sobie przypomniałam że ostatnio któraś mówiła że ma duże dziecko i mówiłam żeby poczekała bo moja pewnie wagą przebije i bedziemy się licytować "kto da więcej"
Tylko kto to był?
Aaa juz wiem Angel1988Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2018, 16:59
Angel1988 lubi tę wiadomość
-
Mycha321 wrote:No spora ta moja Kruszynka
Właśnie sobie przypomniałam że ostatnio któraś mówiła że ma duże dziecko i mówiłam żeby poczekała bo moja pewnie wagą przebije i bedziemy się licytować "kto da więcej"
Tylko kto to był?