WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ja nie śpię od soboty, czyli od wizyty, na której gin kazał mi spać na lewym boku. Jak wcześniej spałam jak zabita, tak teraz noc nie przynosi ukojenia tylko udrękę. Śpię na tym jeb***** lewym boku i wszystko mnie boli, budzę się co chwilę bo tak nie wygodnie. Do tego chyba jest jakiś ucisk bo nad ranem budzi mnie mój jęk z bólu lewej dłoni. Jakby ktoś miażdżył mi ją. Istny koszmar. Chodzę jak zombie ale dziś wizyta u fizjoterapeuty i ma przyjść zamówiony rogal. Kolejny dzień zbliża nas do końca.
Jeszcze od wczorajszego wieczora coś dolega mojemu pieskowi. Boli ją brzuszekMartwię się, zadzwoniłam po mamę żeby przyjechała to pojedziemy do weta. Mój A jedzie na budowę i do pracy. Eh
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 07:39
-
Witam w klubie. Od 4 dni nie mogę zasnąć, przeszkadza mi wszystko. Rogal, kołdra, mąż, łóżko, okno otwarte, okno zamknięte, ból kręgosłupa... ale jak zasnęłam to już spałam długo i spokojnie. Aż do dzisiejszej nocy
do 3 nad ranem się kręciłam po domu jak zombie, a o 6:30 wstałam
mam nadzieje, ze to chwilowe... Na dodatek, w nocy młoda dostała takiej czkawki, ze nie mogłam zasnąć tak mną trzęsło. Aż się zmartwiłam, czy to powinno być aż tak wyczuwalne i intensywne.
-
U mnie odpukac ok. Ulozyc sie jakos idzie, oczywiscie glowa musi byc wyzej i tabun koldry miedzy nogi (matherhood mnie wkurrr, czyli powtorka z rozrywki, nie dla mnie to). Biodra jakos nie bola poki co (gdzie zwykle o tej porze juz sie "rozkraczalam, ze ciezko chodzic), troche brzuch ciazy i sie spina przy dluzszym chodzeniu (wczoraj syn mnie wyciagnal na spacer na biegowce ze 2 km w samo poludnie, nigdy wiecej
). W sumie gdyby nie ta cukrzyca to jest ok
-
nick nieaktualnyJa też nie jestem zachwycona rogalem ale mam na niego sposób. Doszyje sznurki i bedzie kokon. Oglądałam kokon z allegro na żywo to takie małe że szkoda kasy a ta poduszka jest duża wymoszcze środek o bedzie od czasu do czasu do salonu położyć i mieć na oku.
-
86Monia wrote:Ja też nie jestem zachwycona rogalem ale mam na niego sposób. Doszyje sznurki i bedzie kokon. Oglądałam kokon z allegro na żywo to takie małe że szkoda kasy a ta poduszka jest duża wymoszcze środek o bedzie od czasu do czasu do salonu położyć i mieć na oku.
-
nick nieaktualnyDziewczny próbujcie spać kiedy tylko możecie, bo potem będzie jeszcze gorzej. Wiem co mówię, z własnego doświadczenia. Od półtora roku nie przespałam ciągiem więcej niż 4 h, o przespanej nocy mogę jedynie pomarzyć. A to spanie na lewym boku to ja nie wiem, ja śpię tak żeby było mi wygodnie, bo i moja gin i fizjo jak w pierwszej ciąży byłam mówili żeby spać tak żeby wygodnie było to i dziecko sobie dobre miejsce znajdzie.
-
nick nieaktualny
-
linka220 wrote:Dziewczyny, czy Wy też nie możecie spać?? Ja od 4 dni o 3 godzinie na siku i koniec spania
ale nic mnie nie boli tylko nie śpię.... A tak pięknie spałammmm
Ja też nie śpię... Ale u mnie to ból bioder przeszkadza- kręcę A raczej turlam się z boku na bok, na plecach brzuch twardy po 10 min , do tego siku regularnie co 3h w nocy... ahhh już mam dość... do tego mąż każe mi tylko leżeć, bo kolegi żona też miała krótka szyjke i dostała krwotoku bo się nie oszczędzala...A ja już nie mam siły na leżenie... już bym chciała wrzesieńkasia1518
-
86Monia wrote:Laseczki
W jakiej temperaturze 1 raz uprać pieluszki tetrowe i flanelowe? W 60?
Gdzieś czytałam, ze powinno się prac ubranka i pieluchy w 90stopniach. To chyba wyciągnęłabym z pralki ubranka dla lalki Barbie.
Dziewczyny, a używacie jakiegoś specjalnego programu do dziecięcych rzeczy? U mnie taki program jest, ale jedno pranie trwa 3,5h... Gdzieś wyczytałam, ze wystarczy zwykle pranie, ale podwójne płukanie. Prawda? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMnie fizjoterapeuta póki co tak wyprowadził że nic mnie w końcu nie boli oby jak najdłużej. W nocy wstaje często sikac. A i mi fizjo powiedział żeby ruchu jak najwiecej chyba ze sa przeciwskazania medyczne to wiadomo.żeby dziecko dotleniac a nasz układ kostno stawowy też podziekuje bo leżenie najgorsze.
-
86Monia wrote:Laseczki
W jakiej temperaturze 1 raz uprać pieluszki tetrowe i flanelowe? W 60?
Mi gin kategorycznie zabronił spać na plecach, bo duża macica uciska żyłę główną dolną i dochodzi do niedotlenienia dziecka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 11:00
-
Olag, ale pieluch tetrowych z tego co kojarzę to się nie prasuje.
Myślę, że najważniejsze byśmy się wysypiały i było nam całkiem wygodnie. Śpię zarówno na prawym jak i lewym boku. Na tym etapie spanie na plecach nie jest dla mnie wygodne.
Pierwsza strona zaktualizowanaWiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 11:20
-
Marrgoo wrote:Hej dziewczyny! Ale się dzisiaj rozpisałyście! My byliśmy dzisiaj po komodę w ikei i jestem wykończona, czuje się dosłownie jak g***o. Ale najważniejsze, że komoda jest i od jutra zaczynam pranie i prasowanie. Miejsce do przewijania chcę sobie zorganoizować w podobny sposób jak na filmiku (ta sama komoda i pojemniczki) ale wiadomo, że trochę po swojemu
https://www.youtube.com/watch?v=gjWAeWo3Cys
No i gratuluję udanych wizyt. Macie naprawdę spore dzieciaczkimoja w 30 + 5 miała 1500 g
Moja mała w 31t 0d ważyła 1.514g, a dzisiaj w 32t 0d 1.580g i lekarska będzie obserwować w kierunku hipotrofii- brzuszek ma prawie 2 tyg. do tyłu, główka 1,5 tyg. do przodu, a waga w sumie też wychodzi ok 1,5 tyg. do tyłu. Póki co przepływy i łożysko ok, więc obserwujemy
Istnieje też szansa, że drobna po mamie- 1,52 cm wzrostu i póki co niecałe 50 kg wagiTata też szczupły, ale wysoki - 1,83 cm.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 11:21
2017r. - puste jajo płodowe (10tc)
2018r. - narodziny zdrowego bobaska
2019r. - ciąża od 4.09.19r. wg OM, zakończona poronieniem w 11+1 tc -
Ja na razie śpię w miarę bez problemów. Śpię na lewym i prawym boku, a czasem położę się na plecach choć tak nie zasnę. Niestety nie da się wyspać na przyszłość, ale doceniam to, że teraz nie ma problemów.
Byłam dzisiaj w reserved i kupiłam za 10 zł koszulkę do spania - dla mnie do porodu. Zmęczyła mnie ta wyprawa jak nie wiem, choć dużo nie chodziłam.
I jakaś pani mnie przepuściła w kolejce.
Ja zamierzam za pierwszym razem prać jak na metkach i potem ewentualnie 2 razy przepłukać + prasowanie.wrzesień 2018 - synek