X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    linka220 wrote:
    Dziewczyny, czy Wy też nie możecie spać?? Ja od 4 dni o 3 godzinie na siku i koniec spania :( ale nic mnie nie boli tylko nie śpię.... A tak pięknie spałammmm

Oj ja tez nie spie, kładę sie kolo 1ej, bo wcześniej to nawet nie ma sensu, pospie 3 godziny i pobudka na siku, a potem już zasnąc nie moge. Za to w ciągu dnia jestem nieprzytomna:/

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Dziewczyny nie wiem która kontroluje pierwszą stronę ale czy moze mnie dopisać na termin 12.09 córka Anna :)

O to mamy bardzo podobny termin, ja na 11go września:)

veritaserum lubi tę wiadomość

3i49hdgeac44oma5.png
  • OctAngel Ekspertka

Wysłany: 11 lipca 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prałam w 40 stopniach na programie dzieciecym (2h, podwójnie płukanie) takim samym sposobem jak swoje czyli według kolorów i rodzajów tkanin, sporo mi tych prań wyszło. Prasowała mi mama na parze, bo ja nie mogę z powodu łożyska. My prasujemy zawsze wszystko, nie widzę powodu żeby pieluch nie prasować

Amy333, agaafabka lubią tę wiadomość

3jvzwn15td2p4lbx.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Laseczki

W jakiej temperaturze 1 raz uprać pieluszki tetrowe i flanelowe? W 60?

ja prałam w 90st.

3i49hdgeac44oma5.png
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam zadnych problemow ze spaniem ,przesypiam cala noc ,nic mnie nie boli ani na nic nie narzekam,choc mecze sie szybko ,jak staruszka przy wejsciu po schodach. Dzis zaczynamy 30 tydzień :)

Minns, Izabelle, Amy333 lubią tę wiadomość

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • milka87 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrgoo wrote:
    Ja też się boje cholestazy, dlatego mam nadzieje, że te kwasy będą ok. Wiadomo, że taka pogoda jak teraz sprawia, że człowiek się poci i też jest bardziej podatny na swędzenie , tak się pocieszam :)

My jutro jedziemy po komodę z przewijakiem do ikei i ruszam z praniem i prasowaniem. Lepiej wcześniej mieć gotowe niż potem prosić kogoś o pomoc.

Wiadomo 35 tydzień to już bezpiecznie ale zawsze lepiej poczekać do 37 :) Ciemnowłosa jak dobrze pamiętam Twój synek urodzony w 33 tygodniu. Powiedz mi proszę długo byliście w szpitalu? Jak to potem wyglądało?

To ja urodziłam w 33 tygodniu. Czytam was cały czas ale rzadko się udzielam.
    A więc w szpitalu spędziliśmy dokładnie 27 dni ja razem z nim bo u nas tak jest że matki nie wypuszczą dopóki dziecko jest w szpitalu. Synek leżał w inkubatorze jakieś dwa tygodnie może więcej potem już ze mną na sali dopóki nie osiągnął wagi 2 kg, wtedy dostał szczepienia i nas wypuścili :)

p_tt lubi tę wiadomość

1usaanliq3y1w40k.png

nzjdk0s3aly9bpvj.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG - u mnie na każdej tetrowej pieluszce w instrukcji jest prasowanie w max. temperaturze. Taki fart widocznie :D ale i tak wszystko dla małej prasuję żeby się pozbyć chemikaliów.
    Dobrze, że nie świrujecie z praniem, ja też przestanę. Bo wstawiłam ostatnio dwie pralki, każda 3,5h. Mąż przyszedł z pracy i pyta, co dziś robiłam cały dzień, a ja "pranie". DOSŁOWNIE cały dzień :D w międzyczasie prasowałam to, co się uprało :D

agaafabka lubi tę wiadomość

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olag, sprawdziłam swoje pieluchy tetrowe i rzeczywiście można prasować. Ale... z tego co słyszałam to tetra pod wpływem prasowania może tracić chłonność. To słyszałam od kobiet, które korzystają z wielorazówek. Być może przy zwykłym korzystaniu z pieluszki tetrowej to nie ma większego znaczenia...

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Olag, ale pieluch tetrowych z tego co kojarzę to się nie prasuje.

Myślę, że najważniejsze byśmy się wysypiały i było nam całkiem wygodnie. Śpię zarówno na prawym jak i lewym boku. Na tym etapie spanie na plecach nie jest dla mnie wygodne.

Pierwsza strona zaktualizowana :)
    Ja uwielbiam spać na plecach, tylko muszę teraz mieć wyżej głowę bo ciężko mi oddychać. Zawsze spałam na płasko.

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2018, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dla pierworodnego prałam w dziecięcym proszku a potem dorzucałam do naszych rzeczy w normalnym żeby zobaczyć jak skóra zareaguje. Także szybko pralismy wszystko razem. Teraz też tak zamierzam. Prasuje tylko to co nowe, po synku ubrań nie będę prasować, chyba, że będą mocno wymemłane. Ale wszystko piorę zawsze w 60°, nasze ubrania tak samo. Tylko ręczniki i pościele w 95°

JustynaG lubi tę wiadomość

• Minns Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na smalldesign.pl promocja 50% na otulacze. Skusiłam się bo i tak zawsze chciałam kupić obrazek/modlitwę, które też są przecenione.
    milka87 a można znać powód tak wczesnego porodu? 2 kg jejku, jaki to musiał być słodki maluszek <3.

wrzesień 2018 - synek <3
  • milka87 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minns wrote:
    Na smalldesign.pl promocja 50% na otulacze. Skusiłam się bo i tak zawsze chciałam kupić obrazek/modlitwę, które też są przecenione.
    milka87 a można znać powód tak wczesnego porodu? 2 kg jejku, jaki to musiał być słodki maluszek <3.

2 kg osiągnął przy wyjściu ze szpitala a urodził się z wagą 1540 :) był słodki owszem tylko na szybko trzeba było kupować ciuszki bo długość ciałka miał 44 cm moja kruszyneczka :) już kiedyś pisałam tu że wylądowałam w szpitalu z nadciśnieniem i tam mi je regulowali tabletkami miałam wyjść do domu w piątek a w środę podczas ktg od rana wychodziły złe zapisy, w pewnym momencie był spadek tętna u małego i natychmiastowa decyzja o CC. Nawet nie chcę myśleć co by było gdybym była wtedy w domu brr... Ale najważniejsze że synek jest zdrowym chłopcem mimo trudnych początków :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 13:33

Vlinder, Minns, Camilla13, Ithildin, kasia1518, Asiaf, Amy333, p_tt, promyczek 39 lubią tę wiadomość

1usaanliq3y1w40k.png

nzjdk0s3aly9bpvj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2018, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Ja dla pierworodnego prałam w dziecięcym proszku a potem dorzucałam do naszych rzeczy w normalnym żeby zobaczyć jak skóra zareaguje. Także szybko pralismy wszystko razem. Teraz też tak zamierzam. Prasuje tylko to co nowe, po synku ubrań nie będę prasować, chyba, że będą mocno wymemłane. Ale wszystko piorę zawsze w 60°, nasze ubrania tak samo. Tylko ręczniki i pościele w 95°
    Ja używam neutral do prania ale nawet wczoraj mi powiedziała babeczka z opieki poporodowej że mogę prac w swoim proszku/ płynie byle tylko bez płynu do płukania :)

• Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minns wrote:
    Ja kupiłam jakiś czas temu otulacz w buldożki. Uprany dwa razy i jego jakość pozostawia sporo do życzenia. Prany był, dodam, w worku na biustonosze.
    Właśnie leżę sobie w sypialni owinięta w rogal Supermami. Najpierw od razu weszła do niego moja piesełka. Boli ją brzuszek i wzięłam ją na łóżko w sypialni. Od razu weszła do niego i położyła się gotowa do spania :D Jest wygodnie tylko już boli mnie ucho od leżenia na boku bo twardo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 13:47

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Asiaf Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jestem po wizycie. Młody glowka w dol, szyjka ok. Na pytanie czy mozna sprawdzić wage, odpowiedzial "można, ale do tego wszystkie pomiary sa potrzebne a na to nie mamy czasu... Ale dla tego tyg. Powino byc tyle a tyle gr" (jakbym nie miala apek i nie wiedziała :D) za tydzien prywatne usg to będę wszystko wiedziała.
    Z dobrych wiadomosci jeszcze to powtórzone Ogtt w normie, nawet tej 5 dniowej diety nie trzymałam specjalnie, bo w sb u znajomych byla malinowa chmurka :D

Minns, Vlinder, Camilla13, Izabelle, ola_g89, kasia1518, promyczek 39, Marrgoo lubią tę wiadomość

Antoś
    f2wl20mmd45lxn9f.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, co już rodziły i karmiły piersią...
    Czy macie jakieś rady/swoje doświadczenia z koszulami do porodu/szpitala/karmienia?

Myślałam o czymś w tym stylu do porodu (tylko całą ciemną, np. granatową)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d63a8d540d38.jpg

oraz coś takiego na zmianę:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1b162e407bf3.jpg

Co o tym myślicie?

Angel1988 lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2018, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie OK. Mam podobne dwie tylko inny wzór.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2018, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam przy porodzie zwykła jak długa koszulka, bo przecież nie pomyślałam, że potem niewygodnie do kp, ale dałam radę. Potem przebrałam sie właśnie w tą co wstawiłam pierwszą i była spoko ;) teraz chyba uszyje sobie taki zestaw do porodu dwu częściowy z granatovo... Ale koszule musze i tak jakieś kupić, bo miałam trzy ale tamte dwie były beznadziejne.

• Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Dziewczyny, co już rodziły i karmiły piersią...
    Czy macie jakieś rady/swoje doświadczenia z koszulami do porodu/szpitala/karmienia?

Myślałam o czymś w tym stylu do porodu (tylko całą ciemną, np. granatową)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d63a8d540d38.jpg

oraz coś takiego na zmianę:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1b162e407bf3.jpg

Co o tym myślicie?
    Mi właśnie przyszły dziś takie dwie z sercem. Super jakość, ale w brzuszku już się ledwo mieszczę w nie... A tak to są super po porodzie i do karmienia.

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2018, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W szpitalu w którym będę rodzić do porodu dostaje się jednorazową koszulę, taka jak do operacji. Trzeba mieć tylko swój szlafrok. A po porodzie kto co woli, ja nie znoszę koszul więc będzie dłuższa koszulka na ramiączkach żeby bylo wygodnie karmić i majtasy te siateczkowe z wkładem.

‹‹ 887 888 889 890 891 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ