X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dwie z sercem szara i granatowa, granatowa super, na szarej jak przecieknie to plama wiadomo,z tym ze guziki potrafia zyc swoim zyciec i cyc moze wyskoczyc ;)

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sie wlasnie tez nad tymi koszulkami zastanawiam i jeszcze szlafroczek by sie przydał. W domu mam taki guby frotte, ale na wrześniowe rodzenie bedzie za gruby, chyba trzeba nad jakąs satynką pomyslec;-)

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:
    ja sie wlasnie tez nad tymi koszulkami zastanawiam i jeszcze szlafroczek by sie przydał. W domu mam taki guby frotte, ale na wrześniowe rodzenie bedzie za gruby, chyba trzeba nad jakąs satynką pomyslec;-)

Amy ja właśnie sobie zamówiłam na HM taki szlafrok bo też mam gruby a jednak komfortowo się czułam mając coś jeszcze na sobie jak szłam korytarzem. No i z tymi koszulami prawda. Ja sobie dziurki na guziki przeszywalam bo się odpinaly i cyce na wierzchu ;)

Amy333 lubi tę wiadomość

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Asiaf Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 2 koszulki granatowe z allegro. Juz teraz w nich spie czasem, bo już w niewiele rzeczy sie mieszcze. Na stronie szpitala jest podane 2 koszule, szlafrok, pantofle i klapki pod prysznic, ale zamowie tez trzecia koszule

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2812472ef335.jpg
    Szlafrok tez mam jednak za gruby na wrzesien, ale mam juz upatrzony sklep w którym go kupie. No i zastanawiaja mnie te majtki poporodowe, wzięłam największy rozmiar z 2 możliwych, mam nadzieje, ze beda dobrze wszystko trzymac :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 16:46

Amy333 lubi tę wiadomość

Antoś
    f2wl20mmd45lxn9f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2018, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatek_gagatek wrote:
    Moja mała w 31t 0d ważyła 1.514g, a dzisiaj w 32t 0d 1.580g i lekarska będzie obserwować w kierunku hipotrofii- brzuszek ma prawie 2 tyg. do tyłu, główka 1,5 tyg. do przodu, a waga w sumie też wychodzi ok 1,5 tyg. do tyłu. Póki co przepływy i łożysko ok, więc obserwujemy :)

Istnieje też szansa, że drobna po mamie- 1,52 cm wzrostu i póki co niecałe 50 kg wagi :) Tata też szczupły, ale wysoki - 1,83 cm.

A może źle zmierzyła.? Czy dziecko zawsze było do tyłu Z wymiarami ?

• ola_g89 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Olag, sprawdziłam swoje pieluchy tetrowe i rzeczywiście można prasować. Ale... z tego co słyszałam to tetra pod wpływem prasowania może tracić chłonność. To słyszałam od kobiet, które korzystają z wielorazówek. Być może przy zwykłym korzystaniu z pieluszki tetrowej to nie ma większego znaczenia...
    O, to nawet nie wiedziałam. Dzięki za info :) jedną część uprasowałam, drugiej nie będę - zobaczymy, czy będzie różnica. Jeśli roboty może być mniej... ;)

Natalia1984 - na początku na Supermami też okropnie bolało ucho. Chwila cierpliwości, zrobi się przyjemniejsza w użytkowaniu. Szczególnie jak psina będzie pomagała ugniatać :D

Jeśli chodzi o koszule to ja mam dwie na guziki, zamówiłam jeszcze dwie na napy (krótki rękaw i ramiączka), bo podobno w szpitalu, w którym będę rodzić położne marudzą, że odpinanie guzików za dłuuuuuugo trwa i mają być napy. :D

Natalia1984 lubi tę wiadomość

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • Agatek_gagatek Przyjaciółka

Wysłany: 11 lipca 2018, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KatarzynaCarmen wrote:
    A może źle zmierzyła.? Czy dziecko zawsze było do tyłu Z wymiarami ?

Do czerwca dziecko było w normie- no może poza wagą, która była z tych mniejszych - w 28 tyg. coś ok 1.100-1.200 g., a brzuszek był tylko 3 dni do tyłu (nogi i głowa o ok tydzień do przodu). Obecne pomiary raczej miarodajne, bo tydzień temu byłam na USG III trymestru (certyfikowany ginekolog), a dzisiaj u mojej ginekolog i podobne wyniki. Także dwie niezależne lekarki na dwóch niezależnych sprzętach. Kolejna wizyta za 2 tygodnie i zobaczymy.

2017r. - puste jajo płodowe (10tc)
    2018r. - narodziny zdrowego bobaska
    2019r. - ciąża od 4.09.19r. wg OM, zakończona poronieniem w 11+1 tc
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatek spokojnie, moja Zoska w 30 tc ważyła ok 1450, także bez szału,a nikt się nie czepia

Minns, Marrgoo, Agatek_gagatek lubią tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Mycha321 Ekspertka

Wysłany: 11 lipca 2018, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny też tak Was swędzi brzuch w nocy? No ja mam jakąś masakrę od 3 dni. W dzień wiadomo coś tam zaswędzi to się lekko posmyram :) ale od kilku dni budzę się po razy w nocy przez to drapanie :/ Śpię z balsamem, maścią i cały czas smaruję a za pół godz znowu budzę się drapiąc :/ Teraz zrobiłam sobie drzemkę w dzień i to samo :/ Cały brzuch mam już w takich jakby popękanych naczynkach od tego drapania. Nie przypominam sobie żebym w pierwszej ciąży miała taki cyrk z tym swędzeniem. Dziwne że tylko na spaniu

f2w33e3k8kpk8877.png
  • p_tt Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Dziewczyny, co już rodziły i karmiły piersią...
    Czy macie jakieś rady/swoje doświadczenia z koszulami do porodu/szpitala/karmienia?

Myślałam o czymś w tym stylu do porodu (tylko całą ciemną, np. granatową)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d63a8d540d38.jpg

oraz coś takiego na zmianę:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1b162e407bf3.jpg

Co o tym myślicie?

Taki sam zestaw kupiłam tylko z serduszkiem granatową a na ramiączkach czarna, po przymierzeniu są nawet ok, dość długie wypadają a niska nie jestem...

km5scwa1k0ojmmea.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie u fizjoterapeutki. Mam taśmy na brzuchu na podtrzymanie, nie czuję że go mam. Jutro jedziemy na USG 3trymestru i sądzę, że mogą być problemem więc będę musiała je zdjąć, przynajmniej te na pępku, ale wtedy kazała przyjść przykleić nowe. Niestety mam duży rozstęp mięśni prostych brzucha, mimo że miałam zawsze mocne mięśnie brzucha i dużo ćwiczyłam. Dlatego od początku ciąży piecze mnie na dole i ciągnie. No i do tego brzuch układa się w trójkąt kiedy wstaję nieodpowiednio z pozycji leżącej.
    f75e7144312d7c07med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 19:08

klz9df9hvltz8vcc.png
  • jatoszka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie :-) maluch wazy 1360 g plus minus 199g :-) niestety lezy poprzecznie wiec na razie cc ale moze sie jeszcze przekreci :-)

Asiaf, promyczek 39, Camilla13, Angel1988, ola_g89, Natalia1984, susełek, kasia1518, Izabelle lubią tę wiadomość

w5wqrl68v17z1bgh.png
    km5stv73corlpm49.png
    Nasze Aniołki 31.08.2009 [*][*] 30.08.2016 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2018, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Jestem po wizycie u fizjoterapeutki. Mam taśmy na brzuchu na podtrzymanie, nie czuję że go mam. Jutro jedziemy na USG 3trymestru i sądzę, że mogą być problemem więc będę musiała je zdjąć, przynajmniej te na pępku, ale wtedy kazała przyjść przykleić nowe. Niestety mam duży rozstęp mięśni prostych brzucha, mimo że miałam zawsze mocne mięśnie brzucha i dużo ćwiczyłam. Dlatego od początku ciąży piecze mnie na dole i ciągnie. No i do tego brzuch układa się w trójkąt kiedy wstaję nieodpowiednio z pozycji leżącej.
    f75e7144312d7c07med.jpg
    Przerazilas mnie :’( Umawiam się jutro do fizjo. Też od wielu tygodni ciągnie mnie dół brzucha i uklada się w trójkąt. Powiedz czy sama byłaś w stanie zaobserwować co się dzieje czy dopiero na wizycie wszystko wyszło?

• evve_2.0 Przyjaciółka

Wysłany: 11 lipca 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :) niesmialo poproszę o dopisanie do listy - termin mam na 13.09 - ale z uwagi na cc rozwiązanie na pewno nastąpi wczesniej ( będzie to 4 cc). Wg lekarza na bank bedzie chłopak ( trzeci). Brzuch daje mi sie mocno we znaki, juz sie zaczął obnizac i często twardnije - mam nadzieję ze jeszcze min. miesiąc wytrzymam...

86Monia, JustynaG, Amy333, Izabelle lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też w 30 tyg o 3 dni wazyla 1450g więc też bez szału u mnie wszystko w normie tylko nogi 4 dni do tyłu . I też było badanie III TRYMESTRU. Poza tym nic nie trzeba obserwować .

• Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Przerazilas mnie :’( Umawiam się jutro do fizjo. Też od wielu tygodni ciągnie mnie dół brzucha i uklada się w trójkąt. Powiedz czy sama byłaś w stanie zaobserwować co się dzieje czy dopiero na wizycie wszystko wyszło?
    Wiedziałam, że coś jest nie tak właśnie przez ten trójkąt brzucha, unikać podnoszenia głowy, żeby brzuch się tak układał i wstawać z łóżka przekręcając się najpierw na bok bo mięśnie jeszcze bardziej się rozejdą. Nie wolno podnosić też nic ciężkiego. Bardzo bolały mnie plecy, nie mogłam już wytrzymać i to był główny powód, że do niej poszłam. Idź i nie czekaj. Nigdy bym nie powiedziała, że rozeszły mi się mięśnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 20:09

p_tt lubi tę wiadomość

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2018, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KatarzynaCarmen wrote:
    U mnie też w 30 tyg o 3 dni wazyla 1450g więc też bez szału u mnie wszystko w normie tylko nogi 4 dni do tyłu . I też było badanie III TRYMESTRU. Poza tym nic nie trzeba obserwować .

Czemu bez szału...z centyli to blisko 50 centyl więc super.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Wiedziałam, że coś jest nie tak właśnie przez ten trójkąt brzucha, unikać podnoszenia głowy, żeby brzuch się tak układał i wstawać z łóżka przekręcając się najpierw na bok bo mięśnie jeszcze bardziej się rozejdą. Nie wolno podnosić też nic ciężkiego. Bardzo bolały mnie plecy, nie mogłam już wytrzymać i to był główny powód, że do niej poszłam. Idź i nie czekaj. Nigdy bym nie powiedziała, że rozeszły mi się mięśnie.
    Ja też od zawsze byłam wyspostowana, a tym bardziej w naszej robocie, w życiu bym sie nie spodziewała że może dojść do takiej sytuacji. Mam nadzieje ze znajdę jakis wolny termin w najbliższych dniach.

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to mój brzuchol - czuje się jak wieloryb i szybko łapie zadyszke

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7315f54c9697.jpg

Natalia1984, Minns, Angel1988, Vlinder, Asiaf, Camilla13, 86Monia, OctAngel, susełek, JustynaG, ola_g89, Cukierniczka, Izabelle, promyczek 39, p_tt lubią tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu, śliczny brzuszek :) jutro o 9:15 mamy USG. zobaczymy naszą księżniczkę

klz9df9hvltz8vcc.png
‹‹ 888 889 890 891 892 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ