X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Minns Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Ja też od zawsze byłam wyspostowana, a tym bardziej w naszej robocie, w życiu bym sie nie spodziewała że może dojść do takiej sytuacji. Mam nadzieje ze znajdę jakis wolny termin w najbliższych dniach.
    Kurcze teraz mnie wystraszyłyście. Ja jak się śmieję, albo nieprawidłowo zacznę wstawać to też brzuch mi się robi jakby w trójkąt. Jednak nic mnie nie ciągnie na dole. Czytałam o rozstępie mięśni, że w ciąży wiadomo się rozchodzą i ewentualnie po porodzie mogę się nie zejść.

Co do koszul to ja mam 3 i każda inna: jedna z guzikami rozpinanymi od dekoltu do końca, druga z napami i trzecia odcinana pod biustem, którą się po prostu rozchyla do karmienia. Zobaczę sama co najlepsze, choć i tak wolę piżamki :). Zamówiłam sobie szlafrok cienki bawełniany, bo mam tylko taki pluszowy to byłby za ciepły. Z satyny miałam, ale skóra mi w tym nie oddycha, pocę się i ogólnie nie dla mnie.

wrzesień 2018 - synek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2018, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    A to mój brzuchol - czuje się jak wieloryb i szybko łapie zadyszke

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7315f54c9697.jpg

Cudna sukienka

• Hedgehog Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2024, 13:21

[link=https://www.suwaczki.com/]17u9hdge9c31bxqo.png[/link]
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stożek się robi, dosłownie brzuch w kształcie piramidy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 23:04

Camilla13 lubi tę wiadomość

klz9df9hvltz8vcc.png
  • evve_2.0 Przyjaciółka

Wysłany: 12 lipca 2018, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie miesien rozszedł sie w pierwszej ciązy - i tak póki co nadal jest. Po ciązy widoczne jest to szczególnie podczas napinania miesni brzucha np. Przy cwiczeniach - tworzy się " górka", brzuch jest wiecznie wypukły i wystaje pępek. Mnie osobiscie to na codziwn nie przeszkadza- ale ze wzgl estetycznych po tej ciązy planuję sobie zoperowac brzuch. Smieszne jest to, ze w miejscu rozejscia mozna prawiw wyczuć paluszki dziecka;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2018, 06:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny proszę o kciuki o 16 dziś wizytuje po 3 tyg przerwy :) mam nadzieję że mi gin powie że te twardnienia to normalne i ze sYjka ma się dobrze. Jeszcze trochę trzeba wytrwać :)

Izabelle, Mum2b, Av, Vlinder, Amy333, promyczek 39, kasia1518, ola_g89, Camilla13 lubią tę wiadomość

• Angel1988 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Dziewczyny proszę o kciuki o 16 dziś wizytuje po 3 tyg przerwy :) mam nadzieję że mi gin powie że te twardnienia to normalne i ze sYjka ma się dobrze. Jeszcze trochę trzeba wytrwać :)
    Kciuki zaciśnięte!!! :*

veritaserum lubi tę wiadomość

bl9c8ribv6acupjv.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Kciuki :)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    mocne kciuki!:)

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:

3mam kciuki.

Dziewczyny mnie dziś spotkała kolejna niespodzianka ciążowa. Od rana jakoś dziwńie widzę. I się okazuje ze jak zamknę lewe oko to przez prawe widzę z taka brązowa plama. Mial tu ktoś taki przypadek? Idę dziś okurat do diabetologa to zapytam od czego to może być. A jak nie przejdzie do jutra to okulista. Kocham stan błogosławiony

• Angel1988 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w poprzedniej ciazy tak miałam że zaczęłam gorzej widzieć... Ale po urodzeniu wszystko wróciło do normy... więc ja sobie to tlumaczylam tak że pewnie jakiś nacisk na nerw gdzieś był i to od tego...

bl9c8ribv6acupjv.png
  • Angel1988 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w poprzedniej ciazy tak miałam że zaczęłam gorzej widzieć... Ale po urodzeniu wszystko wróciło do normy... więc ja sobie to tlumaczylam tak że pewnie jakiś nacisk na nerw gdzieś był i to od tego...

bl9c8ribv6acupjv.png
  • mitaka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to niezle z tym okiem,mnie zeby zaczynaja bolec tzn pewnie dziasla, ale mam wrazenie, ze wszystko mnie w paszczy boli przez to. I zjadlabym ciasteczko buuu ;(

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, jestem załamana. Przyszły wyniki kwasów żółciowych mam 18.5 a norma do 10. Dzwoniłam do mojego prowadzącego i mam się jutro zgłosić na szpital :( Mam nadzieje, że nie będę tam musiała leżeć do końca ciąży...

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susełek Diabetolog raczej nie odpowie Ci na to pytanie. Ale dla pewności zapisz się do okulisty już dziś. Nie czekaj do jutra.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2018, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrgoo wrote:
    Hej dziewczyny, jestem załamana. Przyszły wyniki kwasów żółciowych mam 18.5 a norma do 10. Dzwoniłam do mojego prowadzącego i mam się jutro zgłosić na szpital :( Mam nadzieje, że nie będę tam musiała leżeć do końca ciąży...

Margoo przykro mi ale najważniejsze że wiesz co się dzieje i będziesz pod dobrą opieką. Nawet jeśli byś miała tam leżeć do końca...dasz radę!

• renjak Ekspertka

Wysłany: 12 lipca 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do rozejścia mięśni brzucha to ja w 1 ciąży miałam minimalne, na 1 palec. Teraz też chodzę na jogę i mam zajęcia z fizjo. Zmierzyła mi ostatnio i okazało się, że niestety na 3 palce tym razem. Więc czeka mnie trochę ćwiczeń specjalistycznych, zanim wrócę do normalnego sportu. Ważne są już nawet pierwsze dni po porodzie. Wstawanie w ciąży i zaraz po zawsze przez bok i trzeba się podpierać. No i nie nosić..teraz najprawdopodobniej przez noszenie 14 kg dziecka sobie zaszkodziłam +zakupy, ale czasem nie mam wyjścia..ja polecam każdej wizytę u fizjo po porodzie. powinno to być standardem opieki poporodowej, ale niestety..tym bardziej po cc dobrze wiedzieć co robić z blizną, jak robić jej masaż itp. żeby wszystko się dobrze zrosło. Więc Dziewczyny, pomyślcie też o sobie po porodzie:)

w4sqyx8dvrs1n4nm.png
  • kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Byłam na usg trzeciego trymestru, dziewczynka zostaje dziewczynką, waży 1550 g i Pani doktor nie widziała żadnych nieprawidłowości. To trzeci lekarz, u którego robiłam usg od początku ciąży, więc mam nadzieję, że naprawdę wszystko jest dobrze.
    Ułożona główką w dół :)

JustynaG, Angel1988, Camilla13, kasia1518, renjak, Izabelle, OctAngel, ola_g89 lubią tę wiadomość

Pierwsze szczęście wrzesień 2018
    Drugie szczęście marzec 2021
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renjak, zgadzam się z Tobą! Dlatego uważam, że tym bardziej w ciąży - jeśli boli - to trzeba zgłosić się do specjalisty i pozwolić sobie pomóc. Zdaję sobie sprawę, że część bóli wynika z fizjologii i nie wyeliminujemy wszystkiego.

Dziś trafiłam na ciekawy artykuł dotyczący wyprawki do łóżeczka. https://www.wymagajace.pl/gadzety-do-snu-dla-niemowlaka/

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Mycha321 Ekspertka

Wysłany: 12 lipca 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrgoo wrote:
    Cholestaza? A miałaś jakieś objawy czy tylko z badań wyszło?

f2w33e3k8kpk8877.png
‹‹ 889 890 891 892 893 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ