WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Camilla13 wrote:Ja też od zawsze byłam wyspostowana, a tym bardziej w naszej robocie, w życiu bym sie nie spodziewała że może dojść do takiej sytuacji. Mam nadzieje ze znajdę jakis wolny termin w najbliższych dniach.
Co do koszul to ja mam 3 i każda inna: jedna z guzikami rozpinanymi od dekoltu do końca, druga z napami i trzecia odcinana pod biustem, którą się po prostu rozchyla do karmienia. Zobaczę sama co najlepsze, choć i tak wolę piżamki. Zamówiłam sobie szlafrok cienki bawełniany, bo mam tylko taki pluszowy to byłby za ciepły. Z satyny miałam, ale skóra mi w tym nie oddycha, pocę się i ogólnie nie dla mnie.
wrzesień 2018 - synek -
nick nieaktualny
-
U mnie miesien rozszedł sie w pierwszej ciązy - i tak póki co nadal jest. Po ciązy widoczne jest to szczególnie podczas napinania miesni brzucha np. Przy cwiczeniach - tworzy się " górka", brzuch jest wiecznie wypukły i wystaje pępek. Mnie osobiscie to na codziwn nie przeszkadza- ale ze wzgl estetycznych po tej ciązy planuję sobie zoperowac brzuch. Smieszne jest to, ze w miejscu rozejscia mozna prawiw wyczuć paluszki dziecka;)
-
nick nieaktualnyDziewczyny proszę o kciuki o 16 dziś wizytuje po 3 tyg przerwy
mam nadzieję że mi gin powie że te twardnienia to normalne i ze sYjka ma się dobrze. Jeszcze trochę trzeba wytrwać
Izabelle, Mum2b, Av, Vlinder, Amy333, promyczek 39, kasia1518, ola_g89, Camilla13 lubią tę wiadomość
-
veritaserum wrote:Dziewczyny proszę o kciuki o 16 dziś wizytuje po 3 tyg przerwy
mam nadzieję że mi gin powie że te twardnienia to normalne i ze sYjka ma się dobrze. Jeszcze trochę trzeba wytrwać
veritaserum lubi tę wiadomość
-
veritaserum wrote:Dziewczyny proszę o kciuki o 16 dziś wizytuje po 3 tyg przerwy
veritaserum lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyveritaserum wrote:Dziewczyny proszę o kciuki o 16 dziś wizytuje po 3 tyg przerwy
3mam kciuki.
Dziewczyny mnie dziś spotkała kolejna niespodzianka ciążowa. Od rana jakoś dziwńie widzę. I się okazuje ze jak zamknę lewe oko to przez prawe widzę z taka brązowa plama. Mial tu ktoś taki przypadek? Idę dziś okurat do diabetologa to zapytam od czego to może być. A jak nie przejdzie do jutra to okulista. Kocham stan błogosławiony -
nick nieaktualny
-
Susełek Diabetolog raczej nie odpowie Ci na to pytanie. Ale dla pewności zapisz się do okulisty już dziś. Nie czekaj do jutra.
-
nick nieaktualnyMarrgoo wrote:Hej dziewczyny, jestem załamana. Przyszły wyniki kwasów żółciowych mam 18.5 a norma do 10. Dzwoniłam do mojego prowadzącego i mam się jutro zgłosić na szpital
Mam nadzieje, że nie będę tam musiała leżeć do końca ciąży...
Margoo przykro mi ale najważniejsze że wiesz co się dzieje i będziesz pod dobrą opieką. Nawet jeśli byś miała tam leżeć do końca...dasz radę! -
Co do rozejścia mięśni brzucha to ja w 1 ciąży miałam minimalne, na 1 palec. Teraz też chodzę na jogę i mam zajęcia z fizjo. Zmierzyła mi ostatnio i okazało się, że niestety na 3 palce tym razem. Więc czeka mnie trochę ćwiczeń specjalistycznych, zanim wrócę do normalnego sportu. Ważne są już nawet pierwsze dni po porodzie. Wstawanie w ciąży i zaraz po zawsze przez bok i trzeba się podpierać. No i nie nosić..teraz najprawdopodobniej przez noszenie 14 kg dziecka sobie zaszkodziłam +zakupy, ale czasem nie mam wyjścia..ja polecam każdej wizytę u fizjo po porodzie. powinno to być standardem opieki poporodowej, ale niestety..tym bardziej po cc dobrze wiedzieć co robić z blizną, jak robić jej masaż itp. żeby wszystko się dobrze zrosło. Więc Dziewczyny, pomyślcie też o sobie po porodzie:)
-
Hej
Byłam na usg trzeciego trymestru, dziewczynka zostaje dziewczynką, waży 1550 g i Pani doktor nie widziała żadnych nieprawidłowości. To trzeci lekarz, u którego robiłam usg od początku ciąży, więc mam nadzieję, że naprawdę wszystko jest dobrze.
Ułożona główką w dółJustynaG, Angel1988, Camilla13, kasia1518, renjak, Izabelle, OctAngel, ola_g89 lubią tę wiadomość
Pierwsze szczęście wrzesień 2018
Drugie szczęście marzec 2021 -
Renjak, zgadzam się z Tobą! Dlatego uważam, że tym bardziej w ciąży - jeśli boli - to trzeba zgłosić się do specjalisty i pozwolić sobie pomóc. Zdaję sobie sprawę, że część bóli wynika z fizjologii i nie wyeliminujemy wszystkiego.
Dziś trafiłam na ciekawy artykuł dotyczący wyprawki do łóżeczka. https://www.wymagajace.pl/gadzety-do-snu-dla-niemowlaka/ -
Marrgoo wrote:Hej dziewczyny, jestem załamana. Przyszły wyniki kwasów żółciowych mam 18.5 a norma do 10. Dzwoniłam do mojego prowadzącego i mam się jutro zgłosić na szpital
Mam nadzieje, że nie będę tam musiała leżeć do końca ciąży...