X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Minns Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Ja też od zawsze byłam wyspostowana, a tym bardziej w naszej robocie, w życiu bym sie nie spodziewała że może dojść do takiej sytuacji. Mam nadzieje ze znajdę jakis wolny termin w najbliższych dniach.
    Kurcze teraz mnie wystraszyłyście. Ja jak się śmieję, albo nieprawidłowo zacznę wstawać to też brzuch mi się robi jakby w trójkąt. Jednak nic mnie nie ciągnie na dole. Czytałam o rozstępie mięśni, że w ciąży wiadomo się rozchodzą i ewentualnie po porodzie mogę się nie zejść.

Co do koszul to ja mam 3 i każda inna: jedna z guzikami rozpinanymi od dekoltu do końca, druga z napami i trzecia odcinana pod biustem, którą się po prostu rozchyla do karmienia. Zobaczę sama co najlepsze, choć i tak wolę piżamki :). Zamówiłam sobie szlafrok cienki bawełniany, bo mam tylko taki pluszowy to byłby za ciepły. Z satyny miałam, ale skóra mi w tym nie oddycha, pocę się i ogólnie nie dla mnie.

wrzesień 2018 - synek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2018, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    A to mój brzuchol - czuje się jak wieloryb i szybko łapie zadyszke

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7315f54c9697.jpg

Cudna sukienka

• Hedgehog Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2024, 13:21

[link=https://www.suwaczki.com/]17u9hdge9c31bxqo.png[/link]
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stożek się robi, dosłownie brzuch w kształcie piramidy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 23:04

Camilla13 lubi tę wiadomość

klz9df9hvltz8vcc.png
  • evve_2.0 Przyjaciółka

Wysłany: 12 lipca 2018, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie miesien rozszedł sie w pierwszej ciązy - i tak póki co nadal jest. Po ciązy widoczne jest to szczególnie podczas napinania miesni brzucha np. Przy cwiczeniach - tworzy się " górka", brzuch jest wiecznie wypukły i wystaje pępek. Mnie osobiscie to na codziwn nie przeszkadza- ale ze wzgl estetycznych po tej ciązy planuję sobie zoperowac brzuch. Smieszne jest to, ze w miejscu rozejscia mozna prawiw wyczuć paluszki dziecka;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2018, 06:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny proszę o kciuki o 16 dziś wizytuje po 3 tyg przerwy :) mam nadzieję że mi gin powie że te twardnienia to normalne i ze sYjka ma się dobrze. Jeszcze trochę trzeba wytrwać :)

Izabelle, Mum2b, Av, Vlinder, Amy333, promyczek 39, kasia1518, ola_g89, Camilla13 lubią tę wiadomość

• Angel1988 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Dziewczyny proszę o kciuki o 16 dziś wizytuje po 3 tyg przerwy :) mam nadzieję że mi gin powie że te twardnienia to normalne i ze sYjka ma się dobrze. Jeszcze trochę trzeba wytrwać :)
    Kciuki zaciśnięte!!! :*

veritaserum lubi tę wiadomość

bl9c8ribv6acupjv.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Kciuki :)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    mocne kciuki!:)

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:

3mam kciuki.

Dziewczyny mnie dziś spotkała kolejna niespodzianka ciążowa. Od rana jakoś dziwńie widzę. I się okazuje ze jak zamknę lewe oko to przez prawe widzę z taka brązowa plama. Mial tu ktoś taki przypadek? Idę dziś okurat do diabetologa to zapytam od czego to może być. A jak nie przejdzie do jutra to okulista. Kocham stan błogosławiony

• Angel1988 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w poprzedniej ciazy tak miałam że zaczęłam gorzej widzieć... Ale po urodzeniu wszystko wróciło do normy... więc ja sobie to tlumaczylam tak że pewnie jakiś nacisk na nerw gdzieś był i to od tego...

bl9c8ribv6acupjv.png
  • Angel1988 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w poprzedniej ciazy tak miałam że zaczęłam gorzej widzieć... Ale po urodzeniu wszystko wróciło do normy... więc ja sobie to tlumaczylam tak że pewnie jakiś nacisk na nerw gdzieś był i to od tego...

bl9c8ribv6acupjv.png
  • mitaka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to niezle z tym okiem,mnie zeby zaczynaja bolec tzn pewnie dziasla, ale mam wrazenie, ze wszystko mnie w paszczy boli przez to. I zjadlabym ciasteczko buuu ;(

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, jestem załamana. Przyszły wyniki kwasów żółciowych mam 18.5 a norma do 10. Dzwoniłam do mojego prowadzącego i mam się jutro zgłosić na szpital :( Mam nadzieje, że nie będę tam musiała leżeć do końca ciąży...

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susełek Diabetolog raczej nie odpowie Ci na to pytanie. Ale dla pewności zapisz się do okulisty już dziś. Nie czekaj do jutra.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2018, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrgoo wrote:
    Hej dziewczyny, jestem załamana. Przyszły wyniki kwasów żółciowych mam 18.5 a norma do 10. Dzwoniłam do mojego prowadzącego i mam się jutro zgłosić na szpital :( Mam nadzieje, że nie będę tam musiała leżeć do końca ciąży...

Margoo przykro mi ale najważniejsze że wiesz co się dzieje i będziesz pod dobrą opieką. Nawet jeśli byś miała tam leżeć do końca...dasz radę!

• renjak Ekspertka

Wysłany: 12 lipca 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do rozejścia mięśni brzucha to ja w 1 ciąży miałam minimalne, na 1 palec. Teraz też chodzę na jogę i mam zajęcia z fizjo. Zmierzyła mi ostatnio i okazało się, że niestety na 3 palce tym razem. Więc czeka mnie trochę ćwiczeń specjalistycznych, zanim wrócę do normalnego sportu. Ważne są już nawet pierwsze dni po porodzie. Wstawanie w ciąży i zaraz po zawsze przez bok i trzeba się podpierać. No i nie nosić..teraz najprawdopodobniej przez noszenie 14 kg dziecka sobie zaszkodziłam +zakupy, ale czasem nie mam wyjścia..ja polecam każdej wizytę u fizjo po porodzie. powinno to być standardem opieki poporodowej, ale niestety..tym bardziej po cc dobrze wiedzieć co robić z blizną, jak robić jej masaż itp. żeby wszystko się dobrze zrosło. Więc Dziewczyny, pomyślcie też o sobie po porodzie:)

w4sqyx8dvrs1n4nm.png
  • kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Byłam na usg trzeciego trymestru, dziewczynka zostaje dziewczynką, waży 1550 g i Pani doktor nie widziała żadnych nieprawidłowości. To trzeci lekarz, u którego robiłam usg od początku ciąży, więc mam nadzieję, że naprawdę wszystko jest dobrze.
    Ułożona główką w dół :)

JustynaG, Angel1988, Camilla13, kasia1518, renjak, Izabelle, OctAngel, ola_g89 lubią tę wiadomość

Pierwsze szczęście wrzesień 2018
    Drugie szczęście marzec 2021
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renjak, zgadzam się z Tobą! Dlatego uważam, że tym bardziej w ciąży - jeśli boli - to trzeba zgłosić się do specjalisty i pozwolić sobie pomóc. Zdaję sobie sprawę, że część bóli wynika z fizjologii i nie wyeliminujemy wszystkiego.

Dziś trafiłam na ciekawy artykuł dotyczący wyprawki do łóżeczka. https://www.wymagajace.pl/gadzety-do-snu-dla-niemowlaka/

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Mycha321 Ekspertka

Wysłany: 12 lipca 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrgoo wrote:
    Cholestaza? A miałaś jakieś objawy czy tylko z badań wyszło?

f2w33e3k8kpk8877.png
‹‹ 889 890 891 892 893 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ