X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2018, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:
    Ja mialam taką sytuacje, ze wstalam rano i widzialam takie blyski w oczach, milam ograniczone pole widzenia , bo po bokach jakies taki zygzaki widzialam. Lekarz podejrzewal zatrucie ciążowe, bo do tego jeszcze skakało mi ciśnienie. Na szczescie wyniki wyszly dobrze.
    Sprawdz sobie ciśnienie i mocz, czy nie ma białka.
    Amy333 dziękuje za pomoc, ale zwolniło się miejsce u okulisty wiec poleciałam. Okulista nie miał odpowiedniego sprzętu żeby potwierdzić diagnozę i wysłał mnie na ostry dyżur donszpitala. Przebadali mńie dokładnie i mam crs. Narazie ponieważ jestem wciazy nic nie dostałam. Mam obserwować i jak samo nie przejdzie za miesiąc to znowu do okulisty i czy się nie pogarsza. Do końca nie wiedza z kad to się bierze, ale często znik samo po paru tygodnach. Najprawdopodobniej przyczyna jest stres. Wiecie co ja się wczoraj rzeczywiście zdenerwowałam mocno. Taka głupia błahostka, ale chyba te hormony tez to wszystko nakręcają. I dziś wlała nie dowiozę na prawe oko. Eh przeprasżm jak będą błędy ale obraz mi się rozmazuje.

Przykro mi Margooo mam nadzieje że Cię podlecza i szybko wyjdziesz. Ze szpitala.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2018, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Jedyne co to twarzy nie widać już w ogóle bo mała głową w dół i twarzą do mojego wnetrZa że się tak wyrażę.
    O widzisz to tak jak i mój ancymon! Mam może ze dwa zdjęcia twarzy z tej ciąży, bo on albo się zasłaniał albo właśnie odwrócony plecami do świata. Niestety najczęściej takie położenie skutkuje skurczami krzyżowymi :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2018, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech.. to mnie przerazilas :( może jeszcze coś się zmieni.

• p_tt Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2019, 09:25

km5scwa1k0ojmmea.png
  • Hedgehog Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2024, 13:21

p_tt lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]17u9hdge9c31bxqo.png[/link]
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrgoo trzymam kciuki żebyś dobrze zareagowała na kroplówki. Najważniejsze, że się zbadałaś i tego nie zaniedbałaś. Będziesz pod kontrolą przynajmniej :)

dziewczyny, cieszcie się - nasza mała ANI RAZU nie pokazała twarzyczki na USG. Teraz szanse maleją z każdą wizytą, więc wychodzi na to, że będziemy mieli niespodziankę. :) jest ułożona głową w dół, ale nie wiem, czy do mojego "wnętrza". Myślicie, że jest sens się umawiać jeszcze na 3D?

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z każdego USG mam masę zdjęć. Dziś gin mówił, że tak się ładnie ułożyła, że szkoda zdjęć nie robić. Więc mam ok.10 zdjęć :D Buzia normalnego dzidziusia, jak słowo daję ma usta mojego Andrzeja, tak wyraźnie widać. No ale wszystko właśnie zależy od ułożenia malucha.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2018, 20:15

Angel1988, Amy333, Camilla13, Asiaf lubią tę wiadomość

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2018, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Ja z każdego USG mam masę zdjęć. Dziś gin mówił, że tak się ładnie ułożyła, że szkoda zdjęć nie robić. Więc mam ok.10 zdjęć :D Buzia normalnego dzidziusia, jak słowo daję ma usta mojego Andrzeja, tak wyraźnie widać. No ale wszystko właśnie zależy od ułożenia malucha.

Hehe na usg polowkowym ewidetnie był nosek też mojego Andrzeja :D ale ostatnio to już do mnie. Taka też jestem ciekawa jak wygląda mój maluszek.

Angel1988 lubi tę wiadomość

• Minns Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam usg 3 trymestru we wtorek i jestem ciekawa co to będzie. W nocy chyba obrócił się i jest poprzecznie bo czuję go po bokach i brzuch taki rozciągnięty :(. Nie chcę mieć cesarki z takiego powodu...
    U mnie rozstępy jak się robiły to takie czerwone krechy, od razu wiadomo, że to one bo były takie same jak białe tylko czerwone.
    Zaczęłam pakować torbę do szpitala, ja nie wiem jak tam wszystko zmieszczę, a same najpotrzeniejsze rzeczy.

wrzesień 2018 - synek <3
  • evve_2.0 Przyjaciółka

Wysłany: 12 lipca 2018, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny - ja w tamtym tygodniu spostrzegłam ze praktycznie przestały mi rosnąc włosy na nogach. Bardzo mnie to cieszy:) zewnetrzna strona podudzi zupełnie łysa :) czy ktoras z Was tez ma taki objaw ciązowy?

Asiaf lubi tę wiadomość

• Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minns wrote:
    Ja mam usg 3 trymestru we wtorek i jestem ciekawa co to będzie. W nocy chyba obrócił się i jest poprzecznie bo czuję go po bokach i brzuch taki rozciągnięty :(. Nie chcę mieć cesarki z takiego powodu...
    U mnie rozstępy jak się robiły to takie czerwone krechy, od razu wiadomo, że to one bo były takie same jak białe tylko czerwone.
    Zaczęłam pakować torbę do szpitala, ja nie wiem jak tam wszystko zmieszczę, a same najpotrzeniejsze rzeczy.
    Co bierzesz ze sobą?

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Ech.. to mnie przerazilas :( może jeszcze coś się zmieni.
    Kochanie nie martw się, dzieci wokół własnej osi to się obracają co i rusz. Tyle, że mój to taki mało ruchliwy, więc pewnie tak już zostanie.. bo najwidoczniej tak mu wygodnie

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2018, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minns wrote:

Teraz w ciąży już Ci się pojawiły?

Taa same te podpaski zajmują połowę torby...

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2018, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę taką średnią walizkę,większą o połowę niż samolotowa żeby wszystko dobrze poukładać a nie później wywalac połowę rzeczy bo nie mogę się do czegoś dokopać.

• Minns Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia na razie odpukać nie mam. Zrobiły mi się w okresie dorastania na pośladkach i biuście.
    Biorę torbę taką nie najmniejszą, ale nie dużą. Walizka byłaby wygodna, ale chcę porządnie wyprać po szpitalu, więc torba bd wygodniejsza.
    Na razie mam spakowane:
    podkłady poporodowe 10 szt
    wkłady poporodowe 10 szt
    3 koszule do karmienia
    1 koszula do porodu + szlafrok
    klapki pod prysznic
    klapki do chodzenia
    kosmetyczka (mini kosmetyki, coś do włosów, maść na brodawki, pasta,szczoteczka itp.)
    ręcznik duży
    ręcznik mały
    wkładki laktacyjne (kilka sztuk)
    majtki jednorazowe/ siateczkowe
    skarpetki
    sztućce + kubek
    rolka ręczników papierowych
    wody z dziubkiem
    biszkopty
    landrynki + gumy
    fartuszek z apteki dla męża w razie cesarki
    pieluszki dla dzidzi mini paczka
    chusteczki waterwipes
    Muszę dopakować laktator, ciuszki dla dzidzi, nożyczki, smoczek tak na wypadek, kocyk, pieluszki tetrowe. I biustonosze 2 do karmienia, które muszę jeszcze kupić. Do tego pasuje spakować klapki i ciuch dla męża (spodnie dresowe i koszulkę), ładowarkę do tel i wcisnąć dokumenty. Ale chyba laktator + rzeczy męża będą w osobnej reklamówce.
    Resztę rzeczy mąż dowiezie jak będzie brakować.

evve to w takim razie zazdroszczę, u mnie bez zmian, jak rosły tak rosną :P.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2018, 22:35

wrzesień 2018 - synek <3
  • Asiaf Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, wiem, ze temat wozkow byl już walkowany milion razy (ja bylam wtedy kompletnie zielona i nie w temacie.) Dzis z mezem wybralismy bebetto vulcano v06 2w1 a do tego fotelik aton m1 size z bazą,teraz porownujemy ceny w roznych miejscach. Czy Ktoś wybral podobnie?

Antoś
    f2wl20mmd45lxn9f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2018, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny... ja właśnie się spakowałam i teraz się zastanawiam czy mnie przyjmą jak nie mam skierowania... Dam znać jak dowiem się czegoś więcej.

• Asiaf Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrgoo trzymaj sie! Ja w ogóle nue mualam takiego badania chyba :o ono jest obowiązkowe?

Antoś
    f2wl20mmd45lxn9f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2018, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niee, wiesz mnie swędzą dłonie i stopy dlatego zrobiłam badanie. Myślę, że jak nie ma się tego objawu to nie ma się czego bać :) tzn tak mi się wydaje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2018, 23:06

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2018, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minns wrote:
    Monia na razie odpukać nie mam. Zrobiły mi się w okresie dorastania na pośladkach i biuście.
    Biorę torbę taką nie najmniejszą, ale nie dużą. Walizka byłaby wygodna, ale chcę porządnie wyprać po szpitalu, więc torba bd wygodniejsza.
    Na razie mam spakowane:
    podkłady poporodowe 10 szt
    wkłady poporodowe 10 szt
    3 koszule do karmienia
    1 koszula do porodu + szlafrok
    klapki pod prysznic
    klapki do chodzenia
    kosmetyczka (mini kosmetyki, coś do włosów, maść na brodawki, pasta,szczoteczka itp.)
    ręcznik duży
    ręcznik mały
    wkładki laktacyjne (kilka sztuk)
    majtki jednorazowe/ siateczkowe
    skarpetki
    sztućce + kubek
    rolka ręczników papierowych
    wody z dziubkiem
    biszkopty
    landrynki + gumy
    fartuszek z apteki dla męża w razie cesarki
    pieluszki dla dzidzi mini paczka
    chusteczki waterwipes
    Muszę dopakować laktator, ciuszki dla dzidzi, nożyczki, smoczek tak na wypadek, kocyk, pieluszki tetrowe. I biustonosze 2 do karmienia, które muszę jeszcze kupić. Do tego pasuje spakować klapki i ciuch dla męża (spodnie dresowe i koszulkę), ładowarkę do tel i wcisnąć dokumenty. Ale chyba laktator + rzeczy męża będą w osobnej reklamówce.
    Resztę rzeczy mąż dowiezie jak będzie brakować.

evve to w takim razie zazdroszczę, u mnie bez zmian, jak rosły tak rosną :P.
    O matko jak widzę listę tych rzeczy to jestem w szoku!! U nas w Holandii do szpitala zabietam tylko swoje kosmetyki. Wszelkie pampersy podklady itd itp dostaje się w szpitalu. Teraz już wiem dlaczego dziewczyny w Polsce wyjeżdżają w szpital z takimi wielkimi walizkami...

‹‹ 891 892 893 894 895 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ