X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Mum2b Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Uwierzcie że w polskich szpitalach tak dokładnie jest. Ja muszę ze sobą zabrać wszystko ( Wrocław szpital kliniczny ) łącznie z papierem toaletowym
    Veritaserum gdzie chcesz rodzić Kliniki?

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tak dobrze ze wykryli ze ma slabe te przeplywy i ktg .sUPER ZE sama oddycha malutka :)
    mARGOO trzymaj sie tam ,bedzie dobrze !

Marrgoo lubi tę wiadomość

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mumb tak. Kamieńskiego jakoś w ogóle nie biorę pod uwagę nie wiem. Mój lekarz jest z klinik i mówił mi że albo kliniki albo Borowska bo też super specjaliści. Brochow odradził dlaczego nie pytałam.

Ja się zastanawiałam jeszcze nad Oława lub Oleśnica ale to że to są szpitale tylko z 1 stopniem jakoś sprawia że chyba nie czułabym się tam bezpiecznie. Bo jest dobrze..jak jest dobrze. Jak nie daj Boże coś się dzieje to sama wiesz. A te warunki przeżyje cokolwiek by tam się nie działo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2018, 12:13

Marrgoo lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już na oddziale.jestem na Borowskiej we Wrocławiu. Jest tak dużo dzieci, że już nie przyjmują rodzących a wszystkie planowane CC i wywołania zostały odwołane. Mi pobrali krew, zrobili ktg, USG i mam czekać co dalej. Prawdopodobnie zostanę tu 10 dni...

• aLunia Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Mumb tak. Kamieńskiego jakoś w ogóle nie biorę pod uwagę nie wiem. Mój lekarz jest z klinik i mówił mi że albo kliniki albo Borowska bo też super specjaliści. Brochow odradził dlaczego nie pytałam.

Ja się zastanawiałam jeszcze nad Oława lub Oleśnica ale to że to są szpitale tylko z 1 stopniem jakoś sprawia że chyba nie czułabym się tam bezpiecznie. Bo jest dobrze..jak jest dobrze. Jak nie daj Boże coś się dzieje to sama wiesz. A te warunki przeżyje cokolwiek by tam się nie działo.

A mogę zapytać czemu nie kamieńskiego? Ja tam rodziłam pierwsza córkę i teraz też mam zamiar. Fakt trzeba zabrać kompletnie wszystko. Moja mała jak się urodziła to zaraz do męża że ma przynieść ubranka.

Do karmienia piersią polecam aplikację. Zaznacza sie, która piersią się karmi i nawet liczy czas jak długo. Fajna sprawa bo przynajmniej kontroluje się co ile dziecko je. Ja zawsze karmiłam po 15 minut z każdej piersi.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2018, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alunia nie mam generalnie jakiś wiekszych powodów dlaczego nie. Jakoś ostatnio niepochlebne opinie krążą o Kamieńskiego na grupie :/ moje znajome dwie tam rodziły o ile porod okej to opieką po fatalna.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2018, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boję się właśnie tego że nie będzie miejsc jak pojadę chociaż mój lekarz mnie zapewnia że jak przyjadę do porodu to miejsce sie znajdzie. Muszę wytrwać do 5.09 bo wcześniej mój lekarz na urlopie. Termin mam na 12 :)

• ola_g89 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrgoo - trzymaj się! :) będzie dobrze! :)

Jeśli chodzi o pakowanie torby to jest jakaś masakra. Wydawało mi się, że mam krótszą listę w moim szpitalu, ale sama nie jestem pewna. Muszę dokładnie dopytać na porodówce, czy pod punktem "przybory toaletowe i środki higieny osobistej (np. wkładki higieniczne)" kryje się też papier toaletowy, podkłady poporodowe itd. Jeśli tak to wyjdą przecież WALIZKI, a nie torby.

Mięśnie Kegla mnie ostatnio prześladują. Staram się o tym pamiętać, ale niestety nie mam metody... U mnie plan jest taki, że od 34 tygodnia startuję z herbatką z liści malin, masażem krocza, kupuję piłkę do ćwiczeń. W międzyczasie postaram się jakoś ćwiczyć mięśnie kegla. Jeśli któraś ma jakiś patent żeby o tym pamiętać to poproszę ;)

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się tego boję, że nie będzie miejsc. Ale najbardziej mi zależy na porodzie rodzinnym a wiem, że na kamieńskiego mam te pewność. Mam zamiar wykupić położna tą co ostatnio, więc ona po porodzie mi pomagała, także teraz też na to liczę.
    Straszne, że musimy się jeszcze tym przejmować...
    Kciuki żebyś dotrwała do powrotu gin :)

veritaserum lubi tę wiadomość

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Mum2b Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:

Ja Kamienskiego albo Kliniki rozważam. Żaden nie jest idealny.

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • Mum2b Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Ja też się tego boję, że nie będzie miejsc. Ale najbardziej mi zależy na porodzie rodzinnym a wiem, że na kamieńskiego mam te pewność. Mam zamiar wykupić położna tą co ostatnio, więc ona po porodzie mi pomagała, także teraz też na to liczę.
    Straszne, że musimy się jeszcze tym przejmować...
    Kciuki żebyś dotrwała do powrotu gin :)
    Alunia moge na priv napisać w sprawie poloznej? Tez chce wykupic ją.

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2018, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak mówicie. Nigdzie nie jest idealnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2018, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigdzie nie jest idealnie, ale jak można to trzeba wybierać mniejsze zło. I tak np ja będę jechać prawie 80km do szpitala rodzić mimo, że mam jeden 30km od domu, a drugi 40. Ale w tych nie będę się czuć bezpiecznie, więc wybieram ten gdzie będzie większe prawdopodobieństwo dobrego traktowania, mimo że jest w pyte dalej i zawsze mogę trafić na jakieś korki

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli wszystko będzie ok i ciąża donoszona,to jestem zdecydowana na maleńki szpitalik w małej miescinie,gdzie pracuje moja połozna. Gdyby coś się działo wcześniej,to jadę do Poznania 40 km, do szpitala,gdzie mój gin jest ordynatorem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2018, 15:48

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2018, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mimo donoszonej ciazy ( mam nadzieję ) i tak wybieram jednak szpital kliniczny. Przecież tyle się może stać w trakcie porodu, wiem że nie ma co o tym myśleć ale nie zniosłabym chyba że ja zostaję w szpitalu a malucha zabierają do innego. Wiec chce mieć chociaż ten spokój psychiczny że ona w razie czego będzie miała najlepszą opiekę. A ja sobie poradzę jakie by te warunki nie były i jakby ten poród nie wyglądał...

• Mum2b Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Tak jak mówicie. Nigdzie nie jest idealnie.
    Podobno Walbrzych jest najlepszy

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • Mum2b Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Ja mimo donoszonej ciazy ( mam nadzieję ) i tak wybieram jednak szpital kliniczny. Przecież tyle się może stać w trakcie porodu, wiem że nie ma co o tym myśleć ale nie zniosłabym chyba że ja zostaję w szpitalu a malucha zabierają do innego. Wiec chce mieć chociaż ten spokój psychiczny że ona w razie czego będzie miała najlepszą opiekę. A ja sobie poradzę jakie by te warunki nie były i jakby ten poród nie wyglądał...
    Veritaserum wysłałam zaproszenie na priv bo mam pare pytan co do kliniki;)

veritaserum lubi tę wiadomość

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2018, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2b wrote:
    Podobno Walbrzych jest najlepszy
    Wałbrzych???? Gdzie?? Sobiecin czy na Sokołowskiego?

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje się po wizycie w Luxmedzie.

Szyjka się wydłużyła do 27mm (z 16mm) nadal twarda i zamknięta - mam leżeć i aplikować luteinę. Lekarz na usg pokazał mi jak mała próbuje się główką przebić przez szyjkę.

Wymiary wg lekarza ok - jedynie główka mniejsza o tydzień - pozostałe wskazują na równo 29tc 0d
    Waga 1 300 g (29tc 2d - wg OM)
    Przepływy prawidłowe.
    Jak to stwierdził lekarz - wszystko jest prawidłowo, nie ma się czego czepić, jedynie się oszczędzać.

Minns, frezyjciada, Asiaf, susełek, Vlinder, Izabelle, Angel1988 lubią tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrgoo wrote:
    Ja już na oddziale.jestem na Borowskiej we Wrocławiu. Jest tak dużo dzieci, że już nie przyjmują rodzących a wszystkie planowane CC i wywołania zostały odwołane. Mi pobrali krew, zrobili ktg, USG i mam czekać co dalej. Prawdopodobnie zostanę tu 10 dni...

Margoo trzymaj się i zdawaj nam relację na bieżąco - oczywiście w miarę możliwości :)

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
‹‹ 893 894 895 896 897 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ