X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2018, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie dziewczyny czy ćwiczycie miesnie kegla.. bo ja o nich zupełnie nie pamiętam :( przypomni mi się raz w tygodniu to pocwicze... macie jakiś sposób żeby pamiętać o tym?

• linka220 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny :) na forum na fb dziewczyna z wrześniowek urodziła śliczną dziewczynkę Oddycha już sama i dostała 9 pkt :D

Asiaf, Marrgoo, Camilla13, Izabelle, veritaserum, p_tt, Amy333, Vlinder, ola_g89, kasia1518, Wesoła89, agaafabka, promyczek 39, Natalia1984 lubią tę wiadomość

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • Asiaf Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrgoo mam nadzieje, ze szybko Ci sie poprawi!
    Minns niezla lista :O na stronie mojego szpitala jest chyba o polowe krotsza. A propo nozyczek to w szkole rodzenia zabronili nam obcinania paznokci w szpitalu. Najbardziej ostroznej osobie moze sie zdarzyc rysniecie a jak zakazanie to wszedzie tylko nie w szpitalu!

Dziewczynu użyłam dzis multi gyn actigel, który polecalyscie,na ulotce jest napisane ze nie sa znane przeciwskazania w ciazy,ale obawiam sie czy nie przesadzilam z ilością. Ciezko wyczuc przez ten aplikator. Za pierwszym razem wydawało mi sie ze za malo, bo bylam ostrozna wiec zaaplikowalam drugi raz. To na pewno bezpieczne? Nie czekam na wizyte u gina, bo czuje ze cos zlapalam i swędzi :(

Marrgoo lubi tę wiadomość

Antoś
    f2wl20mmd45lxn9f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2018, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    linka220 wrote:
    Dziewczyny :) na forum na fb dziewczyna z wrześniowek urodziła śliczną dziewczynkę Oddycha już sama i dostała 9 pkt :D

A co było przyczyną wcześniejszego porodu?

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2018, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrgoo wrote:

A to dziewczyna była tu z Nami na belly?

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2018, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaf konsultowałam używanie go z moim ginekologiem i po przeanalizowaniu składu jak najbardziej można. Ja też miałam problem z tą ilością, raz było za dużo raz za mało, ale doszłam do wniosku, że lepiej ciut przy dużo-nadmiar i tak wyleci ;)
    A nikt nie napisze, że testowane na ciężarnych, bo zwyczajnie tego nie robią. Jeśli są jakieś przeciwskazania to ZAWSZE o nich piszą. Także spokojnie ;)

Na fb to jest chyba z milion grup dotyczących wrześniówek

Asiaf lubi tę wiadomość

• renjak Ekspertka

Wysłany: 13 lipca 2018, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w moim szpitalu dają wszystko..pieluchy, rożki, ubranka dla dziecka, podkłady, laktator jest taki wielki i każda dostaje swój zestaw końcówek jeśli jest potrzeba. Mi położne mówiły żeby nic nie brać bo to jednak potem trzeba porządnie wyprać itp. a paznokci to ja jeszcze długo Młodemu nie obcinałam. Te początkowe to się po prostu same wykruszają.

w4sqyx8dvrs1n4nm.png
  • Angel1988 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej...aż ciarki mam jak czytam że dziewczyny z września się już rozpakowuja :) ja do końca lipca chce mieć już wszystko gotowe... wolę żeby sobie wszystko czekało niż później gonić np i pakować torbę... zwłaszcza że nie wiadomo co z ta moja szyjka słychać... A wizyta dopiero za trzy tygodnie... Ale powiem szczerze że strasznie bym chciała już mieć malutka przy sobie... zobaczyć jak wygląda :) I jestem ciekawa czy po porodzie będzie podobna do rodzeństwa... bo corka z synem byli identyczni... na zdjęciach ciężko jest rozpoznać kto jest kto :) miłego dnia :)
    Aha Margoo powodzenia, wszystko będzie dobrze nie stresuj się... W szpitalu będziecie pod dobra opieka to nic Wam nie grozi :)

p_tt, Minns lubią tę wiadomość

bl9c8ribv6acupjv.png
  • p_tt Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evve_2.0 wrote:
    Hej dziewczyny - ja w tamtym tygodniu spostrzegłam ze praktycznie przestały mi rosnąc włosy na nogach. Bardzo mnie to cieszy:) zewnetrzna strona podudzi zupełnie łysa :) czy ktoras z Was tez ma taki objaw ciązowy?

Byłby to dla mnie wymarzony objaw. Niestety rosną i trzeba je wyrywać co jakiś czas.

km5scwa1k0ojmmea.png
  • kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KatarzynaCarmen wrote:
    A w którym tygodniu wykonywała te badanie usg?
    30 tydzień 1 dzień.

Pierwsze szczęście wrzesień 2018
    Drugie szczęście marzec 2021
  • Minns Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety u nas wszystko trzeba ze sobą zabrać.
    Ja już po badaniach (morfologia,mocz,hbs), we wtorek wizyta, już nie mogę się doczekać.
    Mały nie dawał mi zasnąć jak nigdy, do tego obudziłam się po 4 i nie mogłam spać, także czeka mnie dzisiaj długa drzemka.
    Mięśni kegla nie ćwiczę, planuję pić herbatkę z liści malin i masaż krocza, ale to chyba od 34 tygodnia.

wrzesień 2018 - synek <3
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margoo, powodzenia! Atakuj szpital i niech Cie tam raz dwa podrasują:-)

Co do ćwiczeń, to ja tez cos tam robie jak mi sie przypomni, ale jakoś tak nie przepadam za tym, zawsze mnie poty przy tym oblewają, jakby co najmniej godzinne cardio walnęła, hehe;-)
    A herbatka z liści malin też już czeka, jeszcze 2 tygodnie i zaczynam popijac.

Tak czytam o pakowaniu torby i mam już podobnie długą listę jak koleżanka. Właśnie same te podkłady, wkład, chusteczki zajmują tyle miejsca, że od razu szykuje duzą torbę. Chyba jedna będzie dla mnie, a druga dla niuni i męża:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2018, 23:47

Marrgoo lubi tę wiadomość

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Mycha321 Ekspertka

Wysłany: 13 lipca 2018, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chciałabym zrobić w poniedziałek prywatnie badania krwi na tą cholestazę ale bladego pojęcia nie mam jakie to badania mają być. Pomóżcie :)

f2w33e3k8kpk8877.png
  • Wesoła89 Ekspertka

Wysłany: 13 lipca 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się wzięlam powoli za pakowanie torby a rzeczy mam prawie te same co Minns, rzeczy dla malutkiego zmieściły się w takiej torbie malutkiej jak na trening a moje poszly do wielkiej torby takiej sztywniejszej jak na zakupy bo położna zagroziła że z walizkami nas wywalą :/ Oprocz tych rzeczy co Minns spakowałam też mały Bepanten, Octenisept, 6szt. herbatki laktacyjnej, dokumenty (posegregowane i opisane w teczce) a poduszke cebuszkę jak coś doniesie mąż.

f2wlwn15pyf6mety.png
  • Wesoła89 Ekspertka

Wysłany: 13 lipca 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha i dowiedzialam się przydatnej porady na temat karmienia tzn. wziasc szeroką (taką nie uciskającą nadgarstka) gumkę do wlosów, zakladać na nadgarstek po tej stronie, z ktorej piersi sie karmi. Jest to wazne poniewaz przemeczona, roztargniona mama czesto przystawiajaca niemowle moze nie pamietac, z ktorej ostatnio karmiła a tak to przekładasz ta gumkę, patrzysz i już wiesz :)

Vlinder, veritaserum, ola_g89, Amy333, Natalia1984 lubią tę wiadomość

f2wlwn15pyf6mety.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha321 wrote:
    Dziewczyny chciałabym zrobić w poniedziałek prywatnie badania krwi na tą cholestazę ale bladego pojęcia nie mam jakie to badania mają być. Pomóżcie :)
    Próby wątrobowe, bilirubina, kwasy żółciowe

Dariah lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renjak wrote:
    w moim szpitalu dają wszystko..pieluchy, rożki, ubranka dla dziecka, podkłady, laktator jest taki wielki i każda dostaje swój zestaw końcówek jeśli jest potrzeba. Mi położne mówiły żeby nic nie brać bo to jednak potem trzeba porządnie wyprać itp. a paznokci to ja jeszcze długo Młodemu nie obcinałam. Te początkowe to się po prostu same wykruszają.
    Ubranek bym nie brała ani rozka zresztą to każda matka kupuje ale podkłady poporodowe czy podpaski itp przecież wyciągane są napewno z opakowania a zaoszczędzily by nie jednej dużo miejsca w torbie. Nie wiem jak jest w polskich szpitalach ale wydaje mi się to nienormalne żeby aż tyle rzeczy samemu targac do szpitala. A ta dziewczyna z fb urodziła malutką która ważyla niecałe 1300g :( jakie to musi być maleństwo

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwierzcie że w polskich szpitalach tak dokładnie jest. Ja muszę ze sobą zabrać wszystko ( Wrocław szpital kliniczny ) łącznie z papierem toaletowym

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrgoo wrote:

Nieprawidłowe ktg i słabe przepływy. Musieli robić cesarke bo dziecko by w brzuchu zmarło

• Angel1988 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesoła89 wrote:
    Aha i dowiedzialam się przydatnej porady na temat karmienia tzn. wziasc szeroką (taką nie uciskającą nadgarstka) gumkę do wlosów, zakladać na nadgarstek po tej stronie, z ktorej piersi sie karmi. Jest to wazne poniewaz przemeczona, roztargniona mama czesto przystawiajaca niemowle moze nie pamietac, z ktorej ostatnio karmiła a tak to przekładasz ta gumkę, patrzysz i już wiesz :)
    Mi tam wystarczyło jak wzięłam do ręki obie piersi to już wiedziałam z której mam karmić bo była jak arbuz :D

bl9c8ribv6acupjv.png
‹‹ 892 893 894 895 896 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ