X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio rozmawiałyśmy tu o pozycji do spania w ciąży.
    No i mamaginekolog też postanowiła o tym napisać:
    https://mamaginekolog.pl/pozycja-do-spania-w-ciazy-czy-ma-znaczenie/

Izabelle, ola_g89 lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2b wrote:
    Alunia moge na priv napisać w sprawie poloznej? Tez chce wykupic ją.

No jasne!

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Av Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Ostatnio rozmawiałyśmy tu o pozycji do spania w ciąży.
    No i mamaginekolog też postanowiła o tym napisać:
    https://mamaginekolog.pl/pozycja-do-spania-w-ciazy-czy-ma-znaczenie/
    No ona już wcześniej pisała, że można spać na prawym boku też, bo to nie ma znaczenia. Ja sobie to wzięłam do serca i spalam na zmianę, a wylądowałam z cewnikiem w prawej nerce, bo macica tak uciskala na prawy moczowod, że zrobiło się wodonercze i dostałam kolki nerkowej. Ucisk na prawą stronę ciała jest większy, więc jak się do tego doda obciążenie całego ciała w ciągu nocy to można sobie pogorszyć sprawę... Teraz mam zakaz kladzenia się na prawym boku.

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • Mum2b Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    No jasne!
    Wyslalm zaproszenie na priv;)

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • Mum2b Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny któraś z Was patrzyła na stół do przewijania Gulliver z ikei? Może być?

Asiaf lubi tę wiadomość

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja po badaniu prenatalnym Moja Tosia to wielki klops, 29+4 ma 1677 i wielkość na 30+6 :) ale wszystkie parametry w normie i mieści się w granicach więc się nie martwię :) ułożona poprzecznie jeszcze i jak nie zmieni pozycji to CC (miałam już pierwsze więc nie panikuję)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2018, 20:51

Angel1988, ola_g89, Minns, kasia1518, susełek, Vlinder, agaafabka, Mum2b, promyczek 39, Natalia1984 lubią tę wiadomość

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • Hedgehog Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kompletuje zamówienie z apteki. Chciałabym mieć awaryjnie jedno nieduże opakowanie mleka początkowego. Jak wybrać? Patrzę na listę produktów. I glupieje od wyboru! Tego jest mnóstwo rodzajów!

[link=https://www.suwaczki.com/]17u9hdge9c31bxqo.png[/link]
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrgoo wrote:
    Ja już na oddziale.jestem na Borowskiej we Wrocławiu. Jest tak dużo dzieci, że już nie przyjmują rodzących a wszystkie planowane CC i wywołania zostały odwołane. Mi pobrali krew, zrobili ktg, USG i mam czekać co dalej. Prawdopodobnie zostanę tu 10 dni...

Kurde, 10 dni...trzymaj się dzielnie:*

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hedgehog wrote:
    Dziewczyny kompletuje zamówienie z apteki. Chciałabym mieć awaryjnie jedno nieduże opakowanie mleka początkowego. Jak wybrać? Patrzę na listę produktów. I glupieje od wyboru! Tego jest mnóstwo rodzajów!

o właśnie, podłączam sie do pytania, mam ten sam problem:)

3i49hdgeac44oma5.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha321 wrote:
    Dziewczyny chciałabym zrobić w poniedziałek prywatnie badania krwi na tą cholestazę ale bladego pojęcia nie mam jakie to badania mają być. Pomóżcie :)

Bilurbina, ALT, AST, fosfataza, GGTP, kwasy żółciowe oraz badanie moczu pod kątem białka.

3i49hdgeac44oma5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2018, 05:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:
    Bilurbina, ALT, AST, fosfataza, GGTP, kwasy żółciowe oraz badanie moczu pod kątem białka.

Mycha z tym że kwasy są najważniejsze. Reszta pokazuje ogólnie kondycję Wątroby i podwyższone parametry mogą być sygnałem że coś niedobrego się dzieje ale wcale nie muszą a kwasy są typowo markerem cholestazy w ciazy.

Amy333 lubi tę wiadomość

• linka220 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 05:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hedgehog wrote:
    Ja z pierwszym miałam HiPP i teraz też kupię :) chociaż dałam tylko raz , bo miałam dużo pokarmu :)

Amy333 lubi tę wiadomość

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 06:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hedgehog wrote:
    Patrząc na skład to chyba tylko Hipp się nadaje,żeby podać dziecku,no i yo kozie Capricare czy jakoś tak,jak ktoś chce ;)

Hedgehog lubi tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Ciemnowlosa Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie kompletnie nie przejmuje szpitalem. U mnie w miescie jest maly szpital z porodowka itp. Z bardzo dobrym personelem, nigdy nie bylo tu przypadku by lekarze olali pacjentke i cos sie stalo jej albo dziecku a nawet powiem ze to lekarze lataja kolo kobiet i niczego nie bagatelizuja. Moja kolezanka urodzila przez cc kilkanascie dni temu. W 37tc zauwazyla krew na wkladne a po 2h juz miala dziecko przy sobie. U mnie to samo przy 1 tez byly problemy a skonczylo sie bardzo dobrze. Takze ja wierze w moj maly szpital ;) w razie czego 30km dalej w zamosciu mam już taki z oddzialem dla wczesniaczkow takze niczego sie nie obawiam.

Amy333, JustynaG, Wesoła89 lubią tę wiadomość

17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
    05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod.. :(
    06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2018, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hedgehog wrote:
    Jeśli chcesz kp a podejrzewasz, że mogą być problemy i nie masz mega silnej woli to z autopsji Ci powiem nie kupuj. Ja silnej woli nie mam wcale i było mega ciężko i wiem, że gdybym miała jakieś mleko w zanadrzu to bym się poddała i podała. A potem wmawiała sobie różne rzeczy.

Jeśli już zdecydujesz że chcesz mieć mleko jakieś no to hipp combotic pod względem składu wypada najlepiej, plus tak jsk pisała Izbelle to kozie

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2018, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.hafija.pl/2014/07/nic-na-zapas.html

• mitaka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mm nie kupuje, jak bedzie potrzebne to sie podjedzie do sklepu. Syn pil nestle nan, ale chyba troche go zatwardzalo,teraz jak juz to kupie bebiko. Te hipp sa 2x drozsze , a idzie tego sporo.

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • jatoszka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja piła nan ale to dopiero od 6 miesiaca :-) teraz tez bym takie wybrala

w5wqrl68v17z1bgh.png
    km5stv73corlpm49.png
    Nasze Aniołki 31.08.2009 [*][*] 30.08.2016 [*]
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciemnowlosa wrote:
    A ja sie kompletnie nie przejmuje szpitalem. U mnie w miescie jest maly szpital z porodowka itp. Z bardzo dobrym personelem, nigdy nie bylo tu przypadku by lekarze olali pacjentke i cos sie stalo jej albo dziecku a nawet powiem ze to lekarze lataja kolo kobiet i niczego nie bagatelizuja. Moja kolezanka urodzila przez cc kilkanascie dni temu. W 37tc zauwazyla krew na wkladne a po 2h juz miala dziecko przy sobie. U mnie to samo przy 1 tez byly problemy a skonczylo sie bardzo dobrze. Takze ja wierze w moj maly szpital ;) w razie czego 30km dalej w zamosciu mam już taki z oddzialem dla wczesniaczkow takze niczego sie nie obawiam.

Dobre podejscie:) mam podobne:) 10km od domu mam szpital, taki zwykly, malutka miejscowość. Ale dziewczyny które tam rodzą chwalą personel, szczególnie połozne, nie jest się tam anonimowym pacjentem. Tez zamierzam tam rodzić i a razie jeszcze zero stresu, na razie, hehe;-)

3i49hdgeac44oma5.png
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    Mm nie kupuje, jak bedzie potrzebne to sie podjedzie do sklepu. Syn pil nestle nan, ale chyba troche go zatwardzalo,teraz jak juz to kupie bebiko. Te hipp sa 2x drozsze , a idzie tego sporo.
    Ja po roku kp dałam Bebiko i mały dostał mega uczulenie ... Bebiko jest tanie ale nie każdej dzidzi służy :(

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
‹‹ 894 895 896 897 898 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ