WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ostatnio rozmawiałyśmy tu o pozycji do spania w ciąży.
No i mamaginekolog też postanowiła o tym napisać:
https://mamaginekolog.pl/pozycja-do-spania-w-ciazy-czy-ma-znaczenie/Izabelle, ola_g89 lubią tę wiadomość
-
JustynaG wrote:Ostatnio rozmawiałyśmy tu o pozycji do spania w ciąży.
No i mamaginekolog też postanowiła o tym napisać:
https://mamaginekolog.pl/pozycja-do-spania-w-ciazy-czy-ma-znaczenie/
Leon
-
Dziewczyny ja po badaniu prenatalnym Moja Tosia to wielki klops, 29+4 ma 1677 i wielkość na 30+6
ale wszystkie parametry w normie i mieści się w granicach więc się nie martwię
ułożona poprzecznie jeszcze i jak nie zmieni pozycji to CC (miałam już pierwsze więc nie panikuję)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2018, 20:51
Angel1988, ola_g89, Minns, kasia1518, susełek, Vlinder, agaafabka, Mum2b, promyczek 39, Natalia1984 lubią tę wiadomość
-
Marrgoo wrote:Ja już na oddziale.jestem na Borowskiej we Wrocławiu. Jest tak dużo dzieci, że już nie przyjmują rodzących a wszystkie planowane CC i wywołania zostały odwołane. Mi pobrali krew, zrobili ktg, USG i mam czekać co dalej. Prawdopodobnie zostanę tu 10 dni...
Kurde, 10 dni...trzymaj się dzielnie:* -
Hedgehog wrote:Dziewczyny kompletuje zamówienie z apteki. Chciałabym mieć awaryjnie jedno nieduże opakowanie mleka początkowego. Jak wybrać? Patrzę na listę produktów. I glupieje od wyboru! Tego jest mnóstwo rodzajów!
o właśnie, podłączam sie do pytania, mam ten sam problem:) -
Mycha321 wrote:Dziewczyny chciałabym zrobić w poniedziałek prywatnie badania krwi na tą cholestazę ale bladego pojęcia nie mam jakie to badania mają być. Pomóżcie
Bilurbina, ALT, AST, fosfataza, GGTP, kwasy żółciowe oraz badanie moczu pod kątem białka. -
nick nieaktualnyAmy333 wrote:Bilurbina, ALT, AST, fosfataza, GGTP, kwasy żółciowe oraz badanie moczu pod kątem białka.
Mycha z tym że kwasy są najważniejsze. Reszta pokazuje ogólnie kondycję Wątroby i podwyższone parametry mogą być sygnałem że coś niedobrego się dzieje ale wcale nie muszą a kwasy są typowo markerem cholestazy w ciazy.Amy333 lubi tę wiadomość
-
Hedgehog wrote:Dziewczyny kompletuje zamówienie z apteki. Chciałabym mieć awaryjnie jedno nieduże opakowanie mleka początkowego. Jak wybrać? Patrzę na listę produktów. I glupieje od wyboru! Tego jest mnóstwo rodzajów!
chociaż dałam tylko raz , bo miałam dużo pokarmu
Amy333 lubi tę wiadomość
-
Hedgehog lubi tę wiadomość
-
A ja sie kompletnie nie przejmuje szpitalem. U mnie w miescie jest maly szpital z porodowka itp. Z bardzo dobrym personelem, nigdy nie bylo tu przypadku by lekarze olali pacjentke i cos sie stalo jej albo dziecku a nawet powiem ze to lekarze lataja kolo kobiet i niczego nie bagatelizuja. Moja kolezanka urodzila przez cc kilkanascie dni temu. W 37tc zauwazyla krew na wkladne a po 2h juz miala dziecko przy sobie. U mnie to samo przy 1 tez byly problemy a skonczylo sie bardzo dobrze. Takze ja wierze w moj maly szpital
w razie czego 30km dalej w zamosciu mam już taki z oddzialem dla wczesniaczkow takze niczego sie nie obawiam.
Amy333, JustynaG, Wesoła89 lubią tę wiadomość
17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod..
06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm -
nick nieaktualnyHedgehog wrote:Dziewczyny kompletuje zamówienie z apteki. Chciałabym mieć awaryjnie jedno nieduże opakowanie mleka początkowego. Jak wybrać? Patrzę na listę produktów. I glupieje od wyboru! Tego jest mnóstwo rodzajów!
Jeśli już zdecydujesz że chcesz mieć mleko jakieś no to hipp combotic pod względem składu wypada najlepiej, plus tak jsk pisała Izbelle to kozie -
nick nieaktualny
-
Ciemnowlosa wrote:A ja sie kompletnie nie przejmuje szpitalem. U mnie w miescie jest maly szpital z porodowka itp. Z bardzo dobrym personelem, nigdy nie bylo tu przypadku by lekarze olali pacjentke i cos sie stalo jej albo dziecku a nawet powiem ze to lekarze lataja kolo kobiet i niczego nie bagatelizuja. Moja kolezanka urodzila przez cc kilkanascie dni temu. W 37tc zauwazyla krew na wkladne a po 2h juz miala dziecko przy sobie. U mnie to samo przy 1 tez byly problemy a skonczylo sie bardzo dobrze. Takze ja wierze w moj maly szpital
w razie czego 30km dalej w zamosciu mam już taki z oddzialem dla wczesniaczkow takze niczego sie nie obawiam.
Dobre podejscie:) mam podobne:) 10km od domu mam szpital, taki zwykly, malutka miejscowość. Ale dziewczyny które tam rodzą chwalą personel, szczególnie połozne, nie jest się tam anonimowym pacjentem. Tez zamierzam tam rodzić i a razie jeszcze zero stresu, na razie, hehe;-) -
mitaka wrote:Mm nie kupuje, jak bedzie potrzebne to sie podjedzie do sklepu. Syn pil nestle nan, ale chyba troche go zatwardzalo,teraz jak juz to kupie bebiko. Te hipp sa 2x drozsze , a idzie tego sporo.