WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyHej
pojechaliśmy dziś z mężem obejrzeć porodowke w szpitalu, który wybraliśmy i w którym pracuje nasza położna. Jestem bardzo zadowolona. Szpital zapewnia praktycznie wszystko. Dla dzidzi musimy mieć pieluszki a dla mnie pizame, szlafrok i dwie pary klapek, ręcznik, kosmetyki. Do porodu dostanę 3 koszule jednorazowe, podkłady. Po porodzie majciochy siateczkowe i wkłady. Każda pacjentka dostaje zestaw końcówek do laktatora. Ubranko dla maluszka tylko na wyjście jest potrzebne. Spokojnie zapakuje się w torbę treningowa zamiast w walizkę
Natalia1984, Izabelle, Vlinder, Left_ie, JustynaG, OctAngel, ola_g89, agaafabka, Asiaf, kasia1518, Wesoła89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMum2b wrote:Dziewczyny jakie łóżeczka kupujecie? Mam syndrom wicia gniazda:)
Ja kupiłam dostawkę drewnianą do łóżka. Te a la chicco są za drogie dla mnie. Posłuzy ona dosc krotko ale chce miec na oku dziecko i moze jak uda sie kp to na wyciagniecie rąk... potem sprzedam ją i kupię większe.Mum2b lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMum2b wrote:Dziewczyny jakie łóżeczka kupujecie? Mam syndrom wicia gniazda:)
Nasz synek od razu ląduje w swoim pokoju z elektroniczna niania. W zależności od tego które z nas bedzie pełniło wartę
ma do dyspozycji wygodny fotel z podnozkiem w pokoju dzieciecym.
Mum2b lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCamilla13 wrote:Kupiliśmy zestaw mebli z Meblika. Łóżeczko 140x70, później zamienia się na łóżeczko dla starszaka, ma też szuflade i dodatkową oslonke dla starszaka żeby nie wytoczył się z łóżka przez sen
Nasz synek od razu ląduje w swoim pokoju z elektroniczna niania. W zależności od tego które z nas bedzie pełniło wartę
ma do dyspozycji wygodny fotel z podnozkiem w pokoju dzieciecym.
My planujemy też po dostawce wyeksmitowac małego do pokoju obok. Ale jak będzie życie pokaże... -
ja właśnie kupiłam przez internet Radek x. Najprostsze z możliwych łóżeczek, ale takie podobno najlepsze. Lekkie bo będzie Eryk spal z nami w pokoju i w razie potrzeby żeby go łatwo przesunąć.
Mum2b lubi tę wiadomość
-
Moj starszak pil bebiko od 6 doby zycia. Nigdy nic mu nie bylo, nie ulewal nigdy, nie wymiotowal, kupka idealna raz dziennie, dobrze przybieral. Takze u nas bebiko sie sprawdzilo a tez zaczynalam z mysla ze zaczne od najtańszego i sie udalo za 1 razem
teraz mam nadzieje ze uda sie wykarmic chociaż kilka miesiecy piersią ale w razie co znow zaczniemy od bebiko
17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod..
06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm -
nick nieaktualnyDziewczyny przy wyborze mleka kierujcie się jego składem a nie ceną... Po roku kp np. nie trzeba wprowadzać mleka, wystarczy dobrze zbilansowana dieta malucha, można dawać zwykłe do jedzenia chociażby z płatkami jaglanymi np. a w ogóle to mleko dla niemowlaka powinien dobierać gastroenterolog...
Nie wiem kurde czy moje dziecko nie skopało mi nerek, tak mnie napitalaja, że heja, a przeziębić ich nie miałam gdzie...
No i pojawiają mi się bóle krzyżowe jak przy @.... Ciekawe czy gdyby był przodem do świata to były by to słynne skurcze przepowiadające?JustynaG lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDlatego najtaniej jest kp
lepiej te pieniądze zainwestować w super cdl zaraz po porodzie- a najlepiej i przed, zamiast kupować puszki mleka
a jeśli ktoś nastawia się na mm no to niestety trzeba liczyć się z tym, że to kosztuje i nie każdemu dziecku będzie pasować wybrane przez nas mleko. A to jednak nie jest dodatek do wychowania, jakiś gadżet, tylko podstawa jego żywienia i tu nie da się oszczędzić
Asiaf lubi tę wiadomość
-
Frezyjciada, polubiłam za informacje żywieniowe a nie za bóle @. Tych nie zazdroszczę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2018, 21:31
-
nick nieaktualnyBardzo mnie ciekawi czy gdyby młody miał kręgosłup od strony mojego kręgosłupa to by były normalne skurcze...czy to jednak tak mnie tam pogmerał, że zwyczajnie od tego mnie boli... No i dziwne, że boli i odpuszcza i potem od nowa... Eeeeh druga ciąża i niby powinnam być obeznana, a jednak wszystko jest zupełnie inne!
-
86Monia wrote:Ja kupiłam dostawkę drewnianą do łóżka. Te a la chicco są za drogie dla mnie. Posłuzy ona dosc krotko ale chce miec na oku dziecko i moze jak uda sie kp to na wyciagniecie rąk... potem sprzedam ją i kupię większe.Corka - 2018
Syn - 2021 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyfrezyjciada wrote:Bardzo mnie ciekawi czy gdyby młody miał kręgosłup od strony mojego kręgosłupa to by były normalne skurcze...czy to jednak tak mnie tam pogmerał, że zwyczajnie od tego mnie boli... No i dziwne, że boli i odpuszcza i potem od nowa... Eeeeh druga ciąża i niby powinnam być obeznana, a jednak wszystko jest zupełnie inne!
Moja jest ustawiona jak Twój czyli kręgosłup od strony brzucha a mimo tego mam skurcze przepowiadającewięc nie wiem czy to regula
-
nick nieaktualnyfrezyjciada wrote:Bardzo mnie ciekawi czy gdyby młody miał kręgosłup od strony mojego kręgosłupa to by były normalne skurcze...czy to jednak tak mnie tam pogmerał, że zwyczajnie od tego mnie boli... No i dziwne, że boli i odpuszcza i potem od nowa... Eeeeh druga ciąża i niby powinnam być obeznana, a jednak wszystko jest zupełnie inne!
Moja jest ustawiona jak Twój czyli kręgosłup od strony brzucha a mimo tego mam skurcze przepowiadającewięc nie wiem czy to regula
Co do łóżeczka my kupiliśmy najzwyklejsze drewniane za 300 zł takie z szufladą żebym coś tam zmieściła. Jest okej. Bez szału ale okej