X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Hedgehog Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2024, 13:22

[link=https://www.suwaczki.com/]17u9hdge9c31bxqo.png[/link]
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Nie jestem ekspertem ale podobno opuchlizna w zatruciu po pierwsze obejmuje całe ciało czyli twarz wodobrzusze... i nie schodzi po spoczynku nocnym.
    Moja koleżanka w kwietniu miała zatrucie ciążowe, podwyższone ciśnienie, ból brzucha, od góry jakby żołądka i była cała spuchnięta, łącznie z twarzą, stopy miała tak spuchnięte, że nawet klapki pod prysznic nie pasowały...

bhywvcqgxdl0na75.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba juz taki czas, że każdej albo prawie każdej z nas zaczynają dokuczac obrzęki. Ja dziś o 6 obudziłam męża i mieliśmy akcje ratowania mojego palca i obrączki z pierścieniem. Otwieram oczy i widzę siny już palec. Biegiem do łazienki, olejek do ciała w ogromnej ilości a efekt słaby, w rezultacie poplakalam się bo mąż musiał na siłę ściągnąć biżuterię z mojego palca.

Co do kilogramów, mam 8 na plusie ale chyba większość idzie w brzuch i trochę w biust bo spodnie w udach i tyłku nadal są dobre. Obwód brzucha 100! A mialam 72. Synek szaleje co raz więcej w porze nocnej, jak tak będzie po porodzie to mamy przechlapane :P Teraz ma tak silne kopnięcia że brakuje mi tchu, strach się bać co będzie za miesiąc.

Co do karmienia piersią bardzo bym chciala dac radę pół roku. Dla chcącego nic trudnego ale zobaczymy jak natura i mózg będą współpracować.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2018, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny melduje sie ze szpitala. Jak na razie nic nie wiem bo ciagle czekam na wyniki kwasów żółciowych a będą dopiero w środę. Swoją drogą jak robilam to badanir na własną rękę w alabie wynik mialam po 2 dniach. Codziennie mam 3 x ktg, płukanie wątroby oraz sprawdzanie przepływów. Dostaje też leki na wątrobę i mam prowadzic watrobowa diete. Nic mnie nie swedzi i fizycznie czuje sie super. Gorzej z głową. Siedzenie w szpitalu mnie dobija. Dam znać jak będę wiedziała coś wiecej :)

kasia1518, Angel1988, ola_g89 lubią tę wiadomość

• Amy333 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hedgehog wrote:
    Amy to jak ja!! Ja się budzę spuchnięta i że zmęczonymi nogami i też chodzę początkowo na sztywnych kostkach. Dopiero jak się rozruszam to opuchlizna schodzi.
    Niestety jest coraz gorzej. Początkowo zaciskalam dłoń w pięść tylko czułam dyskomfort. Teraz palce są już rano tak spuchnięte że nie ma mowy o zaciśnięciu. Maksymalnie jestem w stanie zgiąć tyle jakbym chciała pokazać literkę C .
    Cieszę się że wizyta już za kilka dni.

No to mamy identyczną sytuacje, mi się tez pięść nie zgina;-) We wtorek mam wizyte i ju czekam jak na szpilkach.

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrgoo wrote:
    Hej dziewczyny melduje sie ze szpitala. Jak na razie nic nie wiem bo ciagle czekam na wyniki kwasów żółciowych a będą dopiero w środę. Swoją drogą jak robilam to badanir na własną rękę w alabie wynik mialam po 2 dniach. Codziennie mam 3 x ktg, płukanie wątroby oraz sprawdzanie przepływów. Dostaje też leki na wątrobę i mam prowadzic watrobowa diete. Nic mnie nie swedzi i fizycznie czuje sie super. Gorzej z głową. Siedzenie w szpitalu mnie dobija. Dam znać jak będę wiedziała coś wiecej :)

Ja bym tez swirowala w szpitalu, mam nadzieje ze raz dwa Cie wypuszczą.
    Na czym polega płukanie wątroby? bo brzmi groznie;)

3i49hdgeac44oma5.png
  • Wesoła89 Ekspertka

Wysłany: 15 lipca 2018, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja łóżeczko kupilam drewniane z firmy nicola wykonane przez jadrew ale nie polecam w 100%. Raz musialam zwracać boki bo rózniły się sporo odcieniem koloru pomimo, że oba teak. Design łóżeczka ładny, solidne części ale po dostarczeniu nowych czesci na dwóch szczebelkach miałam taki zaciek lakieru dość ostry do zeszlifowania, bo dzieciatko mogloby sie zranić:/ Planuje przez pierwsze 5-6 mies. aby maluch spal z nami w pokoju w koszu mojzesza w nocy, a po tym czasie i w dzień siup do swojego pokoju i lóżeczka duzego.
    Ps. Mam prośbe zmiencie mi termin porodu z pierwszej strony na 14.09 jednak (wg OM) bo ten wedlug usg I trym się jednak nie pokrywa z najswieższymi pomiarami

f2wlwn15pyf6mety.png
  • Mum2b Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny widziałam wózek Bebetto Tito i chyba na ten się zdecyduję. Coś mi mignęło, że parę z Was też go zamierzało wybrać. Czytam jednak opinie na necie i dużo jest opinii, że po paru miesiącach zaczyna się psuć (np. że amortyzacja trzeszczy). Jakie Wy macie opinie?

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrgoo wrote:
    Trzymaj się tam dzielnie. Ja byłam tylko 3 dni i miałam dość ;)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • KasisR Koleżanka

Wysłany: 15 lipca 2018, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,jestem tu nowa. Termin mam na 10 września 2018

Amy333, Asiaf, kasia1518, Angel1988, Camilla13, linka220 lubią tę wiadomość

iv099vvjcxko15c4.pngnqtkh3718foud1l0.png
    mhsvh371neieb228.png
  • KasisR Koleżanka

Wysłany: 15 lipca 2018, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dwupiętrowy mieszkanie i łóżeczka też chcę mieć dwa w sypialni mamy drewniane szczebelkowe a na dół zastanawiam się nad baby hug 4w1 na kółkach dla wygody

iv099vvjcxko15c4.pngnqtkh3718foud1l0.png
    mhsvh371neieb228.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2018, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasisR wrote:

Witaj Kasia :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2018, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasisR wrote:
    Mam dwupiętrowy mieszkanie i łóżeczka też chcę mieć dwa w sypialni mamy drewniane szczebelkowe a na dół zastanawiam się nad baby hug 4w1 na kółkach dla wygody

Moja koleżanka ma mieszkanie poziomowe i na dół kupiła łóżeczko turystyczne.

• p_tt Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To Baby Hug 4w1 od samego początku bardzo mi się podobał....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2019, 11:04

km5scwa1k0ojmmea.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasisR wrote:

Kasiu, spodziewasz się synka czy córeczki? Macie już wybrane imię?
    Jeśli chcesz to dopiszę Cię do naszej listy na 1 stronie.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2b wrote:
    Dziewczyny widziałam wózek Bebetto Tito i chyba na ten się zdecyduję. Coś mi mignęło, że parę z Was też go zamierzało wybrać. Czytam jednak opinie na necie i dużo jest opinii, że po paru miesiącach zaczyna się psuć (np. że amortyzacja trzeszczy). Jakie Wy macie opinie?

Ja zamawiam jutro Bebetto Bresso, już nieodwołalnie:) A tez zdarzają się rózne opinie, ale stwierdziłam że na cos w końcu trzeba się zdecydować, tym bardziej że terminy dostawy są długie.

Mum2b lubi tę wiadomość

3i49hdgeac44oma5.png
  • Asiaf Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam brac Hollanda ale wezniemy Vulcano, maz chce zainwestowac w lepszy fotelik i baze, a ja kupic lozeczko chicco next to me, a wiecej na razie nie ogarniemy :O

Mum2b lubi tę wiadomość

Antoś
    f2wl20mmd45lxn9f.png
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi właśnie dostawa wózka spędza sen z powiek, wózek zamówiłam na początku czerwca, może do końca lipca dojedzie, mam coraz większe obawy, że na ostatnią chwilę będę szukała nowego wózka lub chociaż fotelika, aby odebrać dziecko ze szpitala

bhywvcqgxdl0na75.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2018, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co czytałam to bebetta niewiele się między sobą różnią. Ja kupuje z komisu. Nie ma osoby która ma dzieci żeby mi nie mówiła że ten wózek jest na chwilę i będę marzyć żeby zmienić na parasolke. Tak czy siak u mnie zakończy się pewnie na 1 dziecku jakbym miała w planach więcej może bym kupiła nowy. Także ja poluje na jakiś fajny w komisach. Ja wcześniej myślałam o vulcano bo dość tani jak na nowy i analizowalam z innymi modelami to niewielkie różnice. Bardziej design niż techniczna strona.

Asiaf, jatoszka lubią tę wiadomość

• Asiaf Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chce kupic wszystko w sklepie w Bochni, nazywa sie Kubus i pod ta sama nazwa sa tez na allegro. Porownywalam ceny w necie i maja najtaniej. A dostawa za free. My chcemy kupic bezposrednio u nich razem z lozeczkiem, posciela, wanienka itp, bo mamy nadzieje na jakis rabat

Antoś
    f2wl20mmd45lxn9f.png
‹‹ 897 898 899 900 901 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ