X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2018, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak objawiaja sie skurcze przepowiadajace? Opiszcie proszę łopatologicznie

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2018, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem czy dobrze to rozpoznaje bo nie byłam nigdy w ciąży ale myślę że to jest to. Czyli np leżę i nagle czuję ścisk po prostu brzucha patrze a cały brzuch jest twardy jak głaz dosłownie i trwa to ok 30 sekund i puszcza. Gin mówił że to właśnie takie skurcze przepowiadające.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tak ściska ale na wysokości pępka tak twardnieje. Ale mi koleżanki mówiły że to idzie od wysokości brzucha pod piersiami w dół a tak nigdy nie miałam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2018, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak czuje to spinanie to cały brzuch jak kamień. to Tak jak macica jest czyli jakoś trochę pod piersiami już jest twardy.

• Amy333 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam takie uczucie, wlasnie nigdy nie wiem czy to twardnienie brzucha, skurcze, czy dziecko sie wypina...:)

Dziewczyny, a mam taki pytanie- czy zdarza Wam sie teraz juz w takiej wysokiej ciąży spadac z wagi? Na przestrzeni 5 ostatnich dni schudlam ponad kilogram. Jak zaznaczylam na tym wykresie wagi moją wage, to jestem juz pod kreską. Sama nie wiem, kilogram to niby nie duzo, ale z drugiej strony do tego 9 msc to chyba jeszcze powinnysmy rosnąć?

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierwsza ciążę tyłam cały czas, ale np siostra męża w ciągu ostatnich dwóch miesięcy schudła 6kg a jadła za dwoje... Dziecko zdrowe, ciąża prawidłowa to może po prostu niektórzy tak mają... Aczkolwiek różnica 1kg to może być zwyczajnie woda w organizmie. Teraz chociażby u mnie chłodniej i tej wody się tak nie zbiera jak przy upałach. Jak to mówi mój małż "kilogram w tą czy tamtą to po prostu porządna kupa" :D

86Monia, Amy333, mitaka, Wesoła89, ola_g89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2018, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:
    Ja tez mam takie uczucie, wlasnie nigdy nie wiem czy to twardnienie brzucha, skurcze, czy dziecko sie wypina...:)

Dziewczyny, a mam taki pytanie- czy zdarza Wam sie teraz juz w takiej wysokiej ciąży spadac z wagi? Na przestrzeni 5 ostatnich dni schudlam ponad kilogram. Jak zaznaczylam na tym wykresie wagi moją wage, to jestem juz pod kreską. Sama nie wiem, kilogram to niby nie duzo, ale z drugiej strony do tego 9 msc to chyba jeszcze powinnysmy rosnąć?

Ja schudłam pół kilo przez 3 tyg a synek urósł tyle samo. Ale ja mam dietę cukrzycową.

• Amy333 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Ja schudłam pół kilo przez 3 tyg a synek urósł tyle samo. Ale ja mam dietę cukrzycową.

No tak, przy diecie to tez troszke inaczej, a ja wciągam wszystko jak leci;-)
    ale może rzeczywiscie to woda troche zeszla, bo ostatnio palce mam jakby szczuplejsze i w koncu moge je normalnie zginać:)

3i49hdgeac44oma5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2018, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę Wam. Ja sukcesywnie tyję...Niestety ;/

• Amy333 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Zazdroszczę Wam. Ja sukcesywnie tyję...Niestety ;/

tak spojrzalam teraz na Twoj suwaczek i mamy tylko 1 dzień różnicy:)
    A z tą wagą, to w dół, czy w góre...najważniejsze żeby dzieciaczki byly zdrowe. Pozniej bedziemy zrzucac kilogramy na spacerkach:)

veritaserum lubi tę wiadomość

3i49hdgeac44oma5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co nie zmienia faktu że moje uda i tak nie najszczuplejsze wyglądają jak kalafiory taki straszny cellulit mnie dopadł...

• Ciemnowlosa Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholera dziewczyny.. do tej pory puchly mi tylko kostki a teraz juz nawet palce i stopa, jedynie ludka jest normalna. Obawiam sie zatrucia tylko czy mozna o nim mowic majac cisnienie 110/60 i brak bialka w moczu?

17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
    05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod.. :(
    06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:

Ja 1.6kg mniej od ostatniego ważenia u gin - ale wiedziałam że jestem po weselu więc objadlam się i ta waga to przesada- od razu mówiłam do lekarza że to po weselu i tak wysoko- no i miałam rację.

Amy333 lubi tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciemnowlosa wrote:
    Cholera dziewczyny.. do tej pory puchly mi tylko kostki a teraz juz nawet palce i stopa, jedynie ludka jest normalna. Obawiam sie zatrucia tylko czy mozna o nim mowic majac cisnienie 110/60 i brak bialka w moczu?

ja mam podobne cisnienie, nawet 90/55, sprawdzalam juz tez bialko, na razie ok. Mi puchna glownie dlonie, dzisiaj wydaje mi sie, ze te z powiekami nie jest ok:/
    Robilam badania z krwi, ale to bardziej pod kątem cholestazy, ale na wyniki jeszcze 2 tyg musze czekac. I tez sie tak momentami obawiam, a jeszcze jak mala sie dluzej nie rusza, to juz w ogole panika mi sie włącza, ehh;/

3i49hdgeac44oma5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jestem ekspertem ale podobno opuchlizna w zatruciu po pierwsze obejmuje całe ciało czyli twarz wodobrzusze... i nie schodzi po spoczynku nocnym.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2024, 13:22

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skurcze - zdarza mi się że brzuchna kilka sekund zrobi się twardy i mam wtedy kłujący ból mięśni. Bardzo nieprzyjemne.

• Amy333 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Nie jestem ekspertem ale podobno opuchlizna w zatruciu po pierwsze obejmuje całe ciało czyli twarz wodobrzusze... i nie schodzi po spoczynku nocnym.

to prawda, wlasnie ja po nocy mam place jeszczde bardziej opuchniete i strasznie sztywne. Bolą mnie kostki i ciezko sie je zgina. dlatego tak trzymam rękę na pulsie, ale na szczescie reszta cielska jeszcze nie puchnie:)

3i49hdgeac44oma5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie nastawiam się na długie kp. W trakcie karmienia piersią muszę odstawić leki a po ciąży na pewno pogorsza mi sie wyniki. Także chciałabym chociaż z 2 miesiące pociągnąć. Zobaczymy.

• Ciemnowlosa Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh za 12 dni wizyta poki cisnienie ok kazal mi lekarz nie panikowac i nie myslec o obrzekach. Czy Wasze brzuszkowe niunie tez maja tak czesto czkawke? Moj potrafi i 3x dziennie czkac i czkac..

17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
    05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod.. :(
    06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm
‹‹ 896 897 898 899 900 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Programy dawstwa komórek i moment, w którym warto o nich pomyśleć.

Gdy własne komórki mówią „nie”. A medycyna wciąż potrafi powiedzieć „tak”. Kiedy pada słowo „dawstwo”, niewiele osób reaguje spokojnie. To nie jest temat do rozmów między zupą a deserem. W życiu większości kobiet i par pojawia się dopiero wtedy, gdy ich pierwotna wizja drogi do rodziny zaczyna się kruszyć. Gdy mają za sobą kilka cykli IVF i za każdym razem wychodzą z wynikiem, na którym znów widnieje słowo „negatywny”. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ