WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa nie wiem czy dobrze to rozpoznaje bo nie byłam nigdy w ciąży ale myślę że to jest to. Czyli np leżę i nagle czuję ścisk po prostu brzucha patrze a cały brzuch jest twardy jak głaz dosłownie i trwa to ok 30 sekund i puszcza. Gin mówił że to właśnie takie skurcze przepowiadające.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja tez mam takie uczucie, wlasnie nigdy nie wiem czy to twardnienie brzucha, skurcze, czy dziecko sie wypina...
Dziewczyny, a mam taki pytanie- czy zdarza Wam sie teraz juz w takiej wysokiej ciąży spadac z wagi? Na przestrzeni 5 ostatnich dni schudlam ponad kilogram. Jak zaznaczylam na tym wykresie wagi moją wage, to jestem juz pod kreską. Sama nie wiem, kilogram to niby nie duzo, ale z drugiej strony do tego 9 msc to chyba jeszcze powinnysmy rosnąć? -
nick nieaktualnyJa pierwsza ciążę tyłam cały czas, ale np siostra męża w ciągu ostatnich dwóch miesięcy schudła 6kg a jadła za dwoje... Dziecko zdrowe, ciąża prawidłowa to może po prostu niektórzy tak mają... Aczkolwiek różnica 1kg to może być zwyczajnie woda w organizmie. Teraz chociażby u mnie chłodniej i tej wody się tak nie zbiera jak przy upałach. Jak to mówi mój małż "kilogram w tą czy tamtą to po prostu porządna kupa"
86Monia, Amy333, mitaka, Wesoła89, ola_g89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAmy333 wrote:Ja tez mam takie uczucie, wlasnie nigdy nie wiem czy to twardnienie brzucha, skurcze, czy dziecko sie wypina...
Dziewczyny, a mam taki pytanie- czy zdarza Wam sie teraz juz w takiej wysokiej ciąży spadac z wagi? Na przestrzeni 5 ostatnich dni schudlam ponad kilogram. Jak zaznaczylam na tym wykresie wagi moją wage, to jestem juz pod kreską. Sama nie wiem, kilogram to niby nie duzo, ale z drugiej strony do tego 9 msc to chyba jeszcze powinnysmy rosnąć?
Ja schudłam pół kilo przez 3 tyg a synek urósł tyle samo. Ale ja mam dietę cukrzycową. -
86Monia wrote:Ja schudłam pół kilo przez 3 tyg a synek urósł tyle samo. Ale ja mam dietę cukrzycową.
No tak, przy diecie to tez troszke inaczej, a ja wciągam wszystko jak leci;-)
ale może rzeczywiscie to woda troche zeszla, bo ostatnio palce mam jakby szczuplejsze i w koncu moge je normalnie zginać -
nick nieaktualny
-
veritaserum wrote:Zazdroszczę Wam. Ja sukcesywnie tyję...Niestety ;/
tak spojrzalam teraz na Twoj suwaczek i mamy tylko 1 dzień różnicy:)
A z tą wagą, to w dół, czy w góre...najważniejsze żeby dzieciaczki byly zdrowe. Pozniej bedziemy zrzucac kilogramy na spacerkach:)veritaserum lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Cholera dziewczyny.. do tej pory puchly mi tylko kostki a teraz juz nawet palce i stopa, jedynie ludka jest normalna. Obawiam sie zatrucia tylko czy mozna o nim mowic majac cisnienie 110/60 i brak bialka w moczu?17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod..
06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm -
Amy333 wrote:Ja tez mam takie uczucie, wlasnie nigdy nie wiem czy to twardnienie brzucha, skurcze, czy dziecko sie wypina...
Dziewczyny, a mam taki pytanie- czy zdarza Wam sie teraz juz w takiej wysokiej ciąży spadac z wagi? Na przestrzeni 5 ostatnich dni schudlam ponad kilogram. Jak zaznaczylam na tym wykresie wagi moją wage, to jestem juz pod kreską. Sama nie wiem, kilogram to niby nie duzo, ale z drugiej strony do tego 9 msc to chyba jeszcze powinnysmy rosnąć?
Ja 1.6kg mniej od ostatniego ważenia u gin - ale wiedziałam że jestem po weselu więc objadlam się i ta waga to przesada- od razu mówiłam do lekarza że to po weselu i tak wysoko- no i miałam rację.Amy333 lubi tę wiadomość
kasia1518
-
Ciemnowlosa wrote:Cholera dziewczyny.. do tej pory puchly mi tylko kostki a teraz juz nawet palce i stopa, jedynie ludka jest normalna. Obawiam sie zatrucia tylko czy mozna o nim mowic majac cisnienie 110/60 i brak bialka w moczu?
ja mam podobne cisnienie, nawet 90/55, sprawdzalam juz tez bialko, na razie ok. Mi puchna glownie dlonie, dzisiaj wydaje mi sie, ze te z powiekami nie jest ok:/
Robilam badania z krwi, ale to bardziej pod kątem cholestazy, ale na wyniki jeszcze 2 tyg musze czekac. I tez sie tak momentami obawiam, a jeszcze jak mala sie dluzej nie rusza, to juz w ogole panika mi sie włącza, ehh;/ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
86Monia wrote:Nie jestem ekspertem ale podobno opuchlizna w zatruciu po pierwsze obejmuje całe ciało czyli twarz wodobrzusze... i nie schodzi po spoczynku nocnym.
to prawda, wlasnie ja po nocy mam place jeszczde bardziej opuchniete i strasznie sztywne. Bolą mnie kostki i ciezko sie je zgina. dlatego tak trzymam rękę na pulsie, ale na szczescie reszta cielska jeszcze nie puchnie:) -
nick nieaktualny
-
Eh za 12 dni wizyta poki cisnienie ok kazal mi lekarz nie panikowac i nie myslec o obrzekach. Czy Wasze brzuszkowe niunie tez maja tak czesto czkawke? Moj potrafi i 3x dziennie czkac i czkac..17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod..
06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm