X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2018, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak objawiaja sie skurcze przepowiadajace? Opiszcie proszę łopatologicznie

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2018, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem czy dobrze to rozpoznaje bo nie byłam nigdy w ciąży ale myślę że to jest to. Czyli np leżę i nagle czuję ścisk po prostu brzucha patrze a cały brzuch jest twardy jak głaz dosłownie i trwa to ok 30 sekund i puszcza. Gin mówił że to właśnie takie skurcze przepowiadające.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tak ściska ale na wysokości pępka tak twardnieje. Ale mi koleżanki mówiły że to idzie od wysokości brzucha pod piersiami w dół a tak nigdy nie miałam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2018, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak czuje to spinanie to cały brzuch jak kamień. to Tak jak macica jest czyli jakoś trochę pod piersiami już jest twardy.

• Amy333 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam takie uczucie, wlasnie nigdy nie wiem czy to twardnienie brzucha, skurcze, czy dziecko sie wypina...:)

Dziewczyny, a mam taki pytanie- czy zdarza Wam sie teraz juz w takiej wysokiej ciąży spadac z wagi? Na przestrzeni 5 ostatnich dni schudlam ponad kilogram. Jak zaznaczylam na tym wykresie wagi moją wage, to jestem juz pod kreską. Sama nie wiem, kilogram to niby nie duzo, ale z drugiej strony do tego 9 msc to chyba jeszcze powinnysmy rosnąć?

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierwsza ciążę tyłam cały czas, ale np siostra męża w ciągu ostatnich dwóch miesięcy schudła 6kg a jadła za dwoje... Dziecko zdrowe, ciąża prawidłowa to może po prostu niektórzy tak mają... Aczkolwiek różnica 1kg to może być zwyczajnie woda w organizmie. Teraz chociażby u mnie chłodniej i tej wody się tak nie zbiera jak przy upałach. Jak to mówi mój małż "kilogram w tą czy tamtą to po prostu porządna kupa" :D

86Monia, Amy333, mitaka, Wesoła89, ola_g89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2018, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:
    Ja tez mam takie uczucie, wlasnie nigdy nie wiem czy to twardnienie brzucha, skurcze, czy dziecko sie wypina...:)

Dziewczyny, a mam taki pytanie- czy zdarza Wam sie teraz juz w takiej wysokiej ciąży spadac z wagi? Na przestrzeni 5 ostatnich dni schudlam ponad kilogram. Jak zaznaczylam na tym wykresie wagi moją wage, to jestem juz pod kreską. Sama nie wiem, kilogram to niby nie duzo, ale z drugiej strony do tego 9 msc to chyba jeszcze powinnysmy rosnąć?

Ja schudłam pół kilo przez 3 tyg a synek urósł tyle samo. Ale ja mam dietę cukrzycową.

• Amy333 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Ja schudłam pół kilo przez 3 tyg a synek urósł tyle samo. Ale ja mam dietę cukrzycową.

No tak, przy diecie to tez troszke inaczej, a ja wciągam wszystko jak leci;-)
    ale może rzeczywiscie to woda troche zeszla, bo ostatnio palce mam jakby szczuplejsze i w koncu moge je normalnie zginać:)

3i49hdgeac44oma5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2018, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę Wam. Ja sukcesywnie tyję...Niestety ;/

• Amy333 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Zazdroszczę Wam. Ja sukcesywnie tyję...Niestety ;/

tak spojrzalam teraz na Twoj suwaczek i mamy tylko 1 dzień różnicy:)
    A z tą wagą, to w dół, czy w góre...najważniejsze żeby dzieciaczki byly zdrowe. Pozniej bedziemy zrzucac kilogramy na spacerkach:)

veritaserum lubi tę wiadomość

3i49hdgeac44oma5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co nie zmienia faktu że moje uda i tak nie najszczuplejsze wyglądają jak kalafiory taki straszny cellulit mnie dopadł...

• Ciemnowlosa Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholera dziewczyny.. do tej pory puchly mi tylko kostki a teraz juz nawet palce i stopa, jedynie ludka jest normalna. Obawiam sie zatrucia tylko czy mozna o nim mowic majac cisnienie 110/60 i brak bialka w moczu?

17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
    05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod.. :(
    06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:

Ja 1.6kg mniej od ostatniego ważenia u gin - ale wiedziałam że jestem po weselu więc objadlam się i ta waga to przesada- od razu mówiłam do lekarza że to po weselu i tak wysoko- no i miałam rację.

Amy333 lubi tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciemnowlosa wrote:
    Cholera dziewczyny.. do tej pory puchly mi tylko kostki a teraz juz nawet palce i stopa, jedynie ludka jest normalna. Obawiam sie zatrucia tylko czy mozna o nim mowic majac cisnienie 110/60 i brak bialka w moczu?

ja mam podobne cisnienie, nawet 90/55, sprawdzalam juz tez bialko, na razie ok. Mi puchna glownie dlonie, dzisiaj wydaje mi sie, ze te z powiekami nie jest ok:/
    Robilam badania z krwi, ale to bardziej pod kątem cholestazy, ale na wyniki jeszcze 2 tyg musze czekac. I tez sie tak momentami obawiam, a jeszcze jak mala sie dluzej nie rusza, to juz w ogole panika mi sie włącza, ehh;/

3i49hdgeac44oma5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jestem ekspertem ale podobno opuchlizna w zatruciu po pierwsze obejmuje całe ciało czyli twarz wodobrzusze... i nie schodzi po spoczynku nocnym.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2024, 13:22

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skurcze - zdarza mi się że brzuchna kilka sekund zrobi się twardy i mam wtedy kłujący ból mięśni. Bardzo nieprzyjemne.

• Amy333 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Nie jestem ekspertem ale podobno opuchlizna w zatruciu po pierwsze obejmuje całe ciało czyli twarz wodobrzusze... i nie schodzi po spoczynku nocnym.

to prawda, wlasnie ja po nocy mam place jeszczde bardziej opuchniete i strasznie sztywne. Bolą mnie kostki i ciezko sie je zgina. dlatego tak trzymam rękę na pulsie, ale na szczescie reszta cielska jeszcze nie puchnie:)

3i49hdgeac44oma5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie nastawiam się na długie kp. W trakcie karmienia piersią muszę odstawić leki a po ciąży na pewno pogorsza mi sie wyniki. Także chciałabym chociaż z 2 miesiące pociągnąć. Zobaczymy.

• Ciemnowlosa Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh za 12 dni wizyta poki cisnienie ok kazal mi lekarz nie panikowac i nie myslec o obrzekach. Czy Wasze brzuszkowe niunie tez maja tak czesto czkawke? Moj potrafi i 3x dziennie czkac i czkac..

17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
    05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod.. :(
    06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm
‹‹ 896 897 898 899 900 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ