X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2018, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaf wrote:
    Ja chce kupic wszystko w sklepie w Bochni, nazywa sie Kubus i pod ta sama nazwa sa tez na allegro. Porownywalam ceny w necie i maja najtaniej. A dostawa za free. My chcemy kupic bezposrednio u nich razem z lozeczkiem, posciela, wanienka itp, bo mamy nadzieje na jakis rabat

Kojarze ten sklep z allegro tam obserwowałam właśnie vulcano.

• KasisR Koleżanka

Wysłany: 15 lipca 2018, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bedziemy mieć córkę a mam już syna 10 lat i córkę 6lat

Proszę o dopisanie na pierwszej stronie:)

Asiaf, Amy333 lubią tę wiadomość

iv099vvjcxko15c4.pngnqtkh3718foud1l0.png
    mhsvh371neieb228.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy Wy tez macie raki problem ze snem? Wczoraj udalo mi sie pospac tylko od polnocy do 3ej, a potem koniec- oczy jak 5 zl :/

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Asiaf Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nocowalismy u moich rodziców w zwiazku z impreza rodzinna. Powiedzialam mojemu, ze mozemy zostac na noc, zeby mogl sie pobawic. Potem lezalam i zastanawialam sie kiedy w koncu skonczy, gdy polozyl sie o 1.00 myslalam, ze zasne, ale jednak moje dawne lozko jest teraz dla mnie mega twarde, nie zmruzylam oka. Nad ranem zlapal mnie taki skurcz lydek w obu nogach jednoczesnie, ze myslalam ze zwariuje. Jeszcze bolalo mnie podbrzusze, uczucie takie jakby " rozciągania". Jako ze mam termin pod koniec wrzesnia, chyba teraz zaczynaja mnie dopadac dolegliwości, ktore już opisywalyscie. Przewracalam sie z boku na bok i nie moglam znalezc pozycji. Wiec teraz jestem tak padnieta, ze powinnam zasnac bez problemu :) oby :D

Antoś
    f2wl20mmd45lxn9f.png
  • KasisR Koleżanka

Wysłany: 15 lipca 2018, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam problemu ze spaniem,czasem siedzę do późna bo szkoda wieczoru ale jak się kładę to zasypiam nawet jak śpię w ciągu dnia a często mi się ostatnio zdarza drzemka:)

Asiaf lubi tę wiadomość

iv099vvjcxko15c4.pngnqtkh3718foud1l0.png
    mhsvh371neieb228.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2018, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od około 3 tygodni śpię na raty, średnio od północy bo tak chodzimy spać do max 4 ale i tak z przerwami na zmianę pozycji bo budzi mnie ból bioder i kręgosłupa. Później do 6 przerwa i chodzę po domu bo leżeć nie dam rady. Kolejna tura snu do 8 czyli cale nic. W dzień padam na pół godziny czasem wiecej bo jestem tak zmęczona. Chyba stara juz jestem i tyle, koleżanka o 6 lat młodsza obecnie prawie w 7 miesiącu ciąży lata wszędzie przez cały dzień, w nocy śpi jak zabita i czuje się doskonale.

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla, wydaje mi się, że to nie zależy od wieku.
    Po prostu różnie znosimy ciążę.
    I czasami są lepsze a czasami gorsze dni.

Na ten moment - najtrudniejszy był dla mnie I trymestr. Ale teraz też już zauważam spadek energii. Nawet mój eMek na to zwrócił uwagę, że nam się tempo na spacerach zwolniło.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Kas_ia Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. Wpadlam zobaczyc co tam u Was :) niestety nie widzialam zadnych info od Nadulka i Krasnalowej - wiecie co z nimi?

Dziewczyny, pisalam kiedys ze gorzej widze... wada bez zmian za to ucisk w glowie... latanie po lekarzach i oczywiscie w ciazy nikt mnie nie chce dotknac :) mam zglosic sie po porodzie.

Nasza corka wazyla 900g w 26+4. Przeplywy ksiazkowe! Mala standardowo nie chciala pokazac buzki... chyba zobaczymy ja dopiero po porodzie :)

Asiaf lubi tę wiadomość

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2018, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna, myślę że obie mamy po części rację. Każda z Nas inaczej reaguje na zachodzące zmiany ale i wiek 20+ a 30+ też sporo zmienia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2018, 04:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:
    Dziewczyny, czy Wy tez macie raki problem ze snem? Wczoraj udalo mi sie pospac tylko od polnocy do 3ej, a potem koniec- oczy jak 5 zl :/

Jak widać nwe tylko Ty :D

Amy333 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2018, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój problem ze spaniem jest taki, że mam na pokładzie 1,5rocznika, który NIGDY nie przespał ciągiem całej nocy. Budzi się co godzinę, dwie, miałczy, skrzeczy, płacze, więc nooo ciężko tu mówić o śnie jako takim. Ale pociesze Was- można się przyzwyczaić! I w dzień tez na pełnych obrotach, nie ma mowy o drzemce... Także ten

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze do zeszłego tygodnia czułam się super, chyba najlepiej w całej ciąży. Teraz już taj fajnie nie jest ;) Zacztnają boleć biodra i kolana, Mała napiera na szyjkę i łapią skurcze czasem. No,ale może juz tak byc,bo ja z początku września :)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas_ia wrote:

Nasza corka wazyla 900g w 26+4. Przeplywy ksiazkowe! Mala standardowo nie chciala pokazac buzki... chyba zobaczymy ja dopiero po porodzie :)
    Hej Kasia To nasza mała to samo Buzią odwrócona tak , że nawet profilu nie pokazała .... Lekarz nas nastraszył, że jak ostatnio tak dziecko zasłaniało twarz to po porodzie miało podwójny rozszczep warg Wrrrrr po co to gadał!!!! Ps mój pulpet w 29+4 miał 1677 g i jestem przerażona, podobno będzie duża ;O

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2018, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No bardzo głupio powiedział. Mój też teraz się zasłania ale też tak niefajnie jest ułożony. A nieraz moje koleżanki cała ciążę nie widziały buzi i żadnych rozszczepow warg. Głupie gadanie. Nie wypada lekarzowi.

• Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w ... 8 miesiącu :) :-O Pierwsza noc z rogalem Super Mami była ciężka, chciałam go wyrzucić, ucho bolało, ale teraz śpię całą noc i jest w porządku. Jutro minie tydzień. Od wizyty u fizjoterapeuty nie bolą mnie już plecy. Tejpy noszę od 5 dni, muszę dziś zadzwonić i umówić się na kolejne spotkanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2018, 08:52

Izabelle, JustynaG, Camilla13, ola_g89, kasia1518 lubią tę wiadomość

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Kas_ia Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    linka220 wrote:
    Hej Kasia To nasza mała to samo Buzią odwrócona tak , że nawet profilu nie pokazała .... Lekarz nas nastraszył, że jak ostatnio tak dziecko zasłaniało twarz to po porodzie miało podwójny rozszczep warg Wrrrrr po co to gadał!!!! Ps mój pulpet w 29+4 miał 1677 g i jestem przerażona, podobno będzie duża ;O

Hmmm on jakos kombinowal i sprawdzal wargi i bylo ok. Tylko w 3d nie da rady zobaczyc... Ale ufam mu, to dobry i rzeczowy lekarz jak mowi ze ok to nie mysle ze bedzie inaczej. Grunt to pozytywne myslenie :)
    Ja dopiero delikatnie ruszylam z zakupami, w weekend zaczelisci remont pokoju dla malej, mysle, ze w ten weekend maz skreci mi komode i rusze z praniem i prasowaniem :) jakos poczulam cisnienie jak zdalam sobie sprawe ze za KILKA TYGODNI rodzimy ^^

Ostatnio troche sie zniesmaczylam na szkole rodzenia... prowadzi je polozna, ktora jest doradca laktacyjnym, a mowi rzeczy typu - hartujcie brodawki! Kupcie nakladki na sutki! Smarujcie brodawki lanolina! I inne rzeczy sprzeczne z tym co pisze Hafija :|

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas_ia wrote:
    Hmmm on jakos kombinowal i sprawdzal wargi i bylo ok. Tylko w 3d nie da rady zobaczyc... Ale ufam mu, to dobry i rzeczowy lekarz jak mowi ze ok to nie mysle ze bedzie inaczej. Grunt to pozytywne myslenie :)
    Ja dopiero delikatnie ruszylam z zakupami, w weekend zaczelisci remont pokoju dla malej, mysle, ze w ten weekend maz skreci mi komode i rusze z praniem i prasowaniem :) jakos poczulam cisnienie jak zdalam sobie sprawe ze za KILKA TYGODNI rodzimy ^^

Ostatnio troche sie zniesmaczylam na szkole rodzenia... prowadzi je polozna, ktora jest doradca laktacyjnym, a mowi rzeczy typu - hartujcie brodawki! Kupcie nakladki na sutki! Smarujcie brodawki lanolina! I inne rzeczy sprzeczne z tym co pisze Hafija :|
    Rady rodem z PRLu :/ Koszmar.

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko co za rady! o.O sprawdź czy jej nazwisko jest na ogólnopolskiej liście certyfikowanych cdl. Bo u mnie w małym powiatowym szpitalu też są takie położne- samozwańcze doradczynie laktacyjne- a z cdl to one nie mają nic a nic wspólnego!!!

No i z każdym cdl jest jak z lekarzami, jeden drugiemu nie równy. Dlatego warto się samemu doszkolić gdzieś w necie, gdzie sprawdzone są informacje typu mataja czy hafija, kwartalnik laktacyjny. Żeby potem sobie nie dać wmówić bzdur po porodzie, a niestety wtedy jesteśmy w większości zmęczone, sfrustrowane, zmartwione i łatwo przyswajamy bzdury. Także dziękujmy Panu za Internet!

• Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyplątało mi się wczoraj zapalenie ślinianki. Węzeł chłonny wielki, boli język, nie mogę jeść... Jak nie urok to sraczka, jak słowo daję.

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle wrote:
    Ja jeszcze do zeszłego tygodnia czułam się super, chyba najlepiej w całej ciąży. Teraz już taj fajnie nie jest ;) Zacztnają boleć biodra i kolana, Mała napiera na szyjkę i łapią skurcze czasem. No,ale może juz tak byc,bo ja z początku września :)
    Mam to samo, od jakiegoś tygodnia strasznie bolą biodra i pachwiny. Średnio co godzine zmieniam strony do spania przez te biodra. A no i brzuch mimo że jest nie duży to zaczynam odczuwać jako bardzo ciężki...

‹‹ 898 899 900 901 902 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ