WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
KasisR wrote:Ja mam szynkę 2cm i w 18 tyg założony szew w teraz 1,5cm rozwarcia i muszę leżećkasia1518
-
Frezyjciada, masz rację, że różnie z tą szyjką.
Moja ma 35mm więc niby jest ok. Ale gin ostrzegł, że Mała jest nisko w kanale i z tygodnia na tydzień sytuacja może się zmienić bo jednak coraz bardziej będzie na tę szyjkę naciskać.
Zobaczymy jak ta szyjka będzie wyglądać na kolejnej wizycie.
Do szpitala myślałam o zabraniu pajacyka, ewentualnie body kopertowe z półśpiochami.
Ale torbę mam zamiar przygotować w sierpniu. -
frezyjciada wrote:Monia też mam taki przypadek.. w rodzinie... Więc to się zdarza.. niestety...
Ja piorę wszystko w 40° zazwyczaj... Ale jeszcze nic a nic nie prałam dla malucha... Zaczne w sierpniu żeby zająć czymś głowę
Jeśli chodzi o cc to ja mam w planie porodu, że tylko i wyłącznie jeśli będzie zagrożenie życia dziecka.
Czy któraś z Was widziała ten filmik położnej, która rodzi sn w lesie na łonie natury?
Ja widziałam ten filmik- mój mąż go wyczail i mówi może pojedziemy do lasu i w rzece urodzisz- tylko co on biedny by tam zrobił w tej rzece ☺kasia1518
-
nick nieaktualny
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/376979b58b09.jpg
Melduję się po pierwszych zakupach - myślę że 3/4 rzeczy zakupione. Do tego łóżeczko firmy drewex- mały miś (bialo - szare). Kupiliśmy prawie wszystko łącznie z monitorem oddechu, niania elektryczna z monitorem i laktatorem (póki co ręczny). Do kupienia zostaje wózek - niestety w sklepie nie mieli Bebetto ani lonex i nic mi się nie spodobało i komoda, no i kilka "grubszych" rzeczy np. Śpiworek, kocyk plus apteczne rzeczy- ale to już zamówię przez Internet. Myślę że jeszcze tylko wyjazd po wózek i komode nas czeka.
Wczoraj poszła też pierwsza pralka z ubraniami... i ja już poczułam że trzeba się zabrać za przygotowywanie i pakowanie torby.Izabelle, Angel1988, ola_g89, Hedgehog, Natalia1984, p_tt lubią tę wiadomość
kasia1518
-
Ciemnowlosa,moja dentystka mówi,ze wszystko można robić w ciąży z zębami,jeśli lekarz prowadzący nie ma zastrzeżen.
Do mpjego wymarzonego szpitala zabiorę dla Małej bodziaki kopertowe z długim rękawem i półśpiochy. Jeśli będzie wykopywała się ze śpiochów,to tylko skarpetki na stópki. Na wyjscie,jeśli będzie chłodno,mam pajacyk polarowy i kocyk. Mam wrześniowego łobuza i tak go ubierałam. Tak sobie myślałam,ze sama czasem jak leżę to mam ochotę przykryć się, maluszek tylko leży i śpitzn w większości przypadków
Amy333, frezyjciada, ola_g89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa zaczęłam stosować wizualizację
Niby śmieszne dla części ludzi ale jak uspokaja
W skrócie widzę jak w domu zaczyna się poród, zaraz szpital, dwie godziny i dzidzia jest z nami. Bez znieczulenia, strachu o kręgosłup itp.
Co do ubranka na wyjście, body z krótkim rękawem, spodenki, skarpety, cieniutka czapka, rozpinana bluza, plus na wszelki wypadek kocyk. Z wyjścia do samochodu jest 50 metrów więc nie ma co przeginac z ilością odzieży.
Któras z Was napisała, że ubieranie trenowała na dzieciach w rodzinie, a ja dziś kota ubralam w pajacato dopiero jest wyczyn
Biedny do tej pory jest w szoku a mąż mówi że martwi się o moje zdrowie psychiczne
Nie znają się na zartach.
frezyjciada, Minns, Izabelle, Vlinder, ola_g89, susełek, Hedgehog, Natalia1984, p_tt lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIzz dzięki za info! Wrzesień to taki miesiąc, że może być i upał i zimno i w sumie wychodzi na to, że trzeba mieć i ubrania na lato i na jesień. Także muszę dokupić bodziaków na krótki rękaw, tak na wszelki wypadek. Bo mam chyba tylko 3 czy 4 sztuki.
Camilla wyobraziłam sobie tego kota i aż się popłakałam ze śmiechuIzabelle lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCamilla13 wrote:Teraz męża nie ma w domu a ja nie ogarniam wstawiania zdjęć, jutro umieszczę foto kociaka w pajacu
wyświetla się foto
-
Camilla13 wrote:Któras z Was napisała, że ubieranie trenowała na dzieciach w rodzinie, a ja dziś kota ubralam w pajaca
to dopiero jest wyczyn
Biedny do tej pory jest w szoku a mąż mówi że martwi się o moje zdrowie psychiczne
Nie znają się na zartach.
Muhehehe juz wiem co bede robila jak maz bedzie w pracy ^^ ogon mozna zawinac i potraktowac jak kikut pepowoninowy :pAmy333 lubi tę wiadomość
-
kasia1518 wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/376979b58b09.jpg
Melduję się po pierwszych zakupach - myślę że 3/4 rzeczy zakupione. Do tego łóżeczko firmy drewex- mały miś (bialo - szare). Kupiliśmy prawie wszystko łącznie z monitorem oddechu, niania elektryczna z monitorem i laktatorem (póki co ręczny). Do kupienia zostaje wózek - niestety w sklepie nie mieli Bebetto ani lonex i nic mi się nie spodobało i komoda, no i kilka "grubszych" rzeczy np. Śpiworek, kocyk plus apteczne rzeczy- ale to już zamówię przez Internet. Myślę że jeszcze tylko wyjazd po wózek i komode nas czeka.
Wczoraj poszła też pierwsza pralka z ubraniami... i ja już poczułam że trzeba się zabrać za przygotowywanie i pakowanie torby.Corka - 2018
Syn - 2021 -
Asiaf wrote:Dziewczyny a ja sie wlasnie zastanawiam. czy synek bedzie zodiakalna panna czy waga
jesli idealnie w terminie 26.09 to waga
nie wierzę, ze znak zodiaku wpływa na charakter, ale dla zabawy czemu nie
Do tego trochę przemądrzałe, lubiące być w centrum zainteresowania i zawsze pierwsze. Ale do tego sympatyczne,radosne i usmiechnięte
Asiaf lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mum2b wrote:Jaki masz monitor oddechu? Ja sie zastanawiam nad angelcare plytkowy. Jakos ten babysense 7 mnie nie przekonuje po opiniach jakie czytam
Mum2b lubi tę wiadomość
-
Izabelle wrote:My właśnie zdecydowani jesteśmy na Babysense,dlatego że użytkownicy są zadowoleni tzn znajomi,którzy mają.
o ja tez sie nad nim zastanawiam:) a laktatory macie juz jakies na oku? -
Mum2b wrote:Jaki masz monitor oddechu? Ja sie zastanawiam nad angelcare plytkowy. Jakos ten babysense 7 mnie nie przekonuje po opiniach jakie czytam
A ja właśnie plytkowy babysense kupiłam zarówno monitor oddechu i nianie. W sklepie mówili że ma najmniej reklamacji i najlepsze opinie wśród klientów. Pokazywała nam droższe ale mówiła że żaden nie ma takiej opinii jak babysense.kasia1518