X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasisR wrote:
    Ja mam szynkę 2cm i w 18 tyg założony szew w teraz 1,5cm rozwarcia i muszę leżeć
    To witam w klubie - u mnie w 28tc szyjka 16mm, po 2 tyg aplikowania luteiny dopochwowo i lezeniu szyjka ma 27mm. Póki co nie zakładają pessara ani szwa bo jest w miarę twarda i zamknięta. Kolejna wizyta 31 lipca - zobaczymy co pokaże.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frezyjciada, masz rację, że różnie z tą szyjką.
    Moja ma 35mm więc niby jest ok. Ale gin ostrzegł, że Mała jest nisko w kanale i z tygodnia na tydzień sytuacja może się zmienić bo jednak coraz bardziej będzie na tę szyjkę naciskać.
    Zobaczymy jak ta szyjka będzie wyglądać na kolejnej wizycie.

Do szpitala myślałam o zabraniu pajacyka, ewentualnie body kopertowe z półśpiochami.
    Ale torbę mam zamiar przygotować w sierpniu.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Monia też mam taki przypadek.. w rodzinie... Więc to się zdarza.. niestety...
    Ja piorę wszystko w 40° zazwyczaj... Ale jeszcze nic a nic nie prałam dla malucha... Zaczne w sierpniu żeby zająć czymś głowę ;)

Jeśli chodzi o cc to ja mam w planie porodu, że tylko i wyłącznie jeśli będzie zagrożenie życia dziecka.

Czy któraś z Was widziała ten filmik położnej, która rodzi sn w lesie na łonie natury?

Ja widziałam ten filmik- mój mąż go wyczail i mówi może pojedziemy do lasu i w rzece urodzisz- tylko co on biedny by tam zrobił w tej rzece ☺

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2018, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Ja się panicznie boję zastrzyku zewnątrz oponowego jakby doszło do cc.
    Ja juz mialam do operacji nogi, nic strasznego. Jeśli bez problemu mozna wyczuć kręgi to jest ok. Ludzie ze spora otyłością mają gorzej no ciężko trafić.

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/376979b58b09.jpg

Melduję się po pierwszych zakupach - myślę że 3/4 rzeczy zakupione. Do tego łóżeczko firmy drewex- mały miś (bialo - szare). Kupiliśmy prawie wszystko łącznie z monitorem oddechu, niania elektryczna z monitorem i laktatorem (póki co ręczny). Do kupienia zostaje wózek - niestety w sklepie nie mieli Bebetto ani lonex i nic mi się nie spodobało i komoda, no i kilka "grubszych" rzeczy np. Śpiworek, kocyk plus apteczne rzeczy- ale to już zamówię przez Internet. Myślę że jeszcze tylko wyjazd po wózek i komode nas czeka.

Wczoraj poszła też pierwsza pralka z ubraniami... i ja już poczułam że trzeba się zabrać za przygotowywanie i pakowanie torby.

Izabelle, Angel1988, ola_g89, Hedgehog, Natalia1984, p_tt lubią tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciemnowlosa,moja dentystka mówi,ze wszystko można robić w ciąży z zębami,jeśli lekarz prowadzący nie ma zastrzeżen.

Do mpjego wymarzonego szpitala zabiorę dla Małej bodziaki kopertowe z długim rękawem i półśpiochy. Jeśli będzie wykopywała się ze śpiochów,to tylko skarpetki na stópki. Na wyjscie,jeśli będzie chłodno,mam pajacyk polarowy i kocyk. Mam wrześniowego łobuza i tak go ubierałam. Tak sobie myślałam,ze sama czasem jak leżę to mam ochotę przykryć się, maluszek tylko leży i śpi ;) tzn w większości przypadków ;)

Amy333, frezyjciada, ola_g89 lubią tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2018, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczęłam stosować wizualizację :P Niby śmieszne dla części ludzi ale jak uspokaja :D W skrócie widzę jak w domu zaczyna się poród, zaraz szpital, dwie godziny i dzidzia jest z nami. Bez znieczulenia, strachu o kręgosłup itp.

Co do ubranka na wyjście, body z krótkim rękawem, spodenki, skarpety, cieniutka czapka, rozpinana bluza, plus na wszelki wypadek kocyk. Z wyjścia do samochodu jest 50 metrów więc nie ma co przeginac z ilością odzieży.

Któras z Was napisała, że ubieranie trenowała na dzieciach w rodzinie, a ja dziś kota ubralam w pajaca :P to dopiero jest wyczyn :P Biedny do tej pory jest w szoku a mąż mówi że martwi się o moje zdrowie psychiczne :P Nie znają się na zartach.

frezyjciada, Minns, Izabelle, Vlinder, ola_g89, susełek, Hedgehog, Natalia1984, p_tt lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2018, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izz dzięki za info! Wrzesień to taki miesiąc, że może być i upał i zimno i w sumie wychodzi na to, że trzeba mieć i ubrania na lato i na jesień. Także muszę dokupić bodziaków na krótki rękaw, tak na wszelki wypadek. Bo mam chyba tylko 3 czy 4 sztuki.

Camilla wyobraziłam sobie tego kota i aż się popłakałam ze śmiechu :D

Izabelle lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2018, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz męża nie ma w domu a ja nie ogarniam wstawiania zdjęć, jutro umieszczę foto kociaka w pajacu :P

Hedgehog lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2018, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Teraz męża nie ma w domu a ja nie ogarniam wstawiania zdjęć, jutro umieszczę foto kociaka w pajacu :P
    Wchodzisz na stronę zapodaj.net, klikasz "na forum" wybierasz zdjęcie i rozmiar, kopiujesz link bbc code, wklejasz w wiadomości tutaj i gotowe :) wyświetla się foto

• Asiaf Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja sie wlasnie zastanawiam. czy synek bedzie zodiakalna panna czy waga :D jesli idealnie w terminie 26.09 to waga :D nie wierzę, ze znak zodiaku wpływa na charakter, ale dla zabawy czemu nie :)

Antoś
    f2wl20mmd45lxn9f.png
  • Kas_ia Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Któras z Was napisała, że ubieranie trenowała na dzieciach w rodzinie, a ja dziś kota ubralam w pajaca :P to dopiero jest wyczyn :P Biedny do tej pory jest w szoku a mąż mówi że martwi się o moje zdrowie psychiczne :P Nie znają się na zartach.

Muhehehe juz wiem co bede robila jak maz bedzie w pracy ^^ ogon mozna zawinac i potraktowac jak kikut pepowoninowy :p

Amy333 lubi tę wiadomość

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • Mum2b Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/376979b58b09.jpg

Melduję się po pierwszych zakupach - myślę że 3/4 rzeczy zakupione. Do tego łóżeczko firmy drewex- mały miś (bialo - szare). Kupiliśmy prawie wszystko łącznie z monitorem oddechu, niania elektryczna z monitorem i laktatorem (póki co ręczny). Do kupienia zostaje wózek - niestety w sklepie nie mieli Bebetto ani lonex i nic mi się nie spodobało i komoda, no i kilka "grubszych" rzeczy np. Śpiworek, kocyk plus apteczne rzeczy- ale to już zamówię przez Internet. Myślę że jeszcze tylko wyjazd po wózek i komode nas czeka.

Wczoraj poszła też pierwsza pralka z ubraniami... i ja już poczułam że trzeba się zabrać za przygotowywanie i pakowanie torby.
    Jaki masz monitor oddechu? Ja sie zastanawiam nad angelcare plytkowy. Jakos ten babysense 7 mnie nie przekonuje po opiniach jakie czytam

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camila,dobre z kotem,biedny zwierz,pewnie w szoku do tej pory ;)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaf wrote:
    Dziewczyny a ja sie wlasnie zastanawiam. czy synek bedzie zodiakalna panna czy waga :D jesli idealnie w terminie 26.09 to waga :D nie wierzę, ze znak zodiaku wpływa na charakter, ale dla zabawy czemu nie :)
    Kurcze, u nas będą dwie panny w domu. Znam jeszcze kilka osób spod tego znaku i zwykle to uparciuchy,zawsze musi być na ich ;) Do tego trochę przemądrzałe, lubiące być w centrum zainteresowania i zawsze pierwsze. Ale do tego sympatyczne,radosne i usmiechnięte ;)

Asiaf lubi tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2018, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakby któraś miała ochotę poćwiczyć to polecam! https://m.youtube.com/watch?v=Uq6PDnL3Yj0
    Upociłam się jak prosiaczek :D coraz gorzej u mnie z kondycją!

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2b wrote:
    Jaki masz monitor oddechu? Ja sie zastanawiam nad angelcare plytkowy. Jakos ten babysense 7 mnie nie przekonuje po opiniach jakie czytam
    My właśnie zdecydowani jesteśmy na Babysense,dlatego że użytkownicy są zadowoleni tzn znajomi,którzy mają.

Mum2b lubi tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle wrote:
    My właśnie zdecydowani jesteśmy na Babysense,dlatego że użytkownicy są zadowoleni tzn znajomi,którzy mają.

o ja tez sie nad nim zastanawiam:) a laktatory macie juz jakies na oku?

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2b wrote:

A ja właśnie plytkowy babysense kupiłam zarówno monitor oddechu i nianie. W sklepie mówili że ma najmniej reklamacji i najlepsze opinie wśród klientów. Pokazywała nam droższe ale mówiła że żaden nie ma takiej opinii jak babysense.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie jednak ciesze,ze bede miec cc, dochodzenie do siebie po jest przewalone, ale dla mnie jeszcze gorsze jest sn,a zwlaszcza 14 godzin skurczy z krzyza (na sama mysl mi niedobrze).

Asiaf, p_tt, Natalia1984, Vlinder lubią tę wiadomość

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
‹‹ 902 903 904 905 906 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ