X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Mum2b Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Jest sporo sposób na zachęcenie dziecka do obrotu ;) podrzucę jutro link do tego co ja robiłam. A w ostateczności jest jeszcze obrót zewnętrzny ;)
    Dziekuje i prosze o link! Chcialabym miec wybor w zakresie sn czy cc.

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • Mum2b Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas_ia wrote:
    Kurcze... a ja spie po 12-14 godzin :o w nocy sie obudze kilka razy ma siku i zmiane pozycji, potem momentalnie zasypiam :p w ciagu dnia drzemki... az mi czasem glupio bo maz od 8 do 22 zazwyczaj pracuje a ja - jak ksiezniczka :p
    Dobrze! Kiedy jak nie teraz!:)

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Bezsenność chyba mnie wykończy :’(
    Ja to samo ... jakaś masakra. Zosia tak uciska na pęcherz że sikanie u mnie co 2 godz

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Ja to samo ... jakaś masakra. Zosia tak uciska na pęcherz że sikanie u mnie co 2 godz

Ja Przeważnie zasypiam koło 3:00 w nocy a do tego potrafię po 6 razy w nocy ganiać do WC masakra jakaś i tak średnio co godzinę się budzę na zmianę pozycji Bo już mnie biodra bolą No i od razu na siku

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2b wrote:
    Dziekuje i prosze o link! Chcialabym miec wybor w zakresie sn czy cc.
    https://www.google.pl/amp/s/mysljakfreak.wordpress.com/2015/05/28/domowe-sposoby-na-obrot-dziecka-w-ciazy-po-35-tc/amp/
    Proszę :)

Mum2b lubi tę wiadomość

• Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie. Mój gin idzie na cały sierpień na urlop, więc cieszę się, że nie udało się zaciążyć w listopadzie ;) Mimo to czuję nutkę niepokoju, że go nie będzie. Widzimy się jeszcze 4go sierpnia a później dopiero we wrześniu :O W międzyczasie mam zrobić USG i niezbędne badania do porodu. Planuje wcześniej położyć mnie do szpitala, żeby mieć u siebie gwarantowane miejsce na czas porodu. No i właśnie odnośnie porodu. Albo będziemy w szpitalu czekać na akcję i wtedy tniemy albo na zimno. Wszystko będzie zależało od ułożenia dziecka i tego czy łożysko się podniesie.

Vlinder, kasia1518 lubią tę wiadomość

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ja znowu w szpitalu jestem. Od srody utrzymywalo sie u mnie ciśnienie 140/90 ale staralam sie nie panikowac. Niestety w czwartek wieczorem ciśnienie mimo odpoczynku skoczylo do 170/110 i pojechalam do szpitala. Oczwiscie juz tu zostalam spędziłam noc na porodowce, dostalam sterydy bo juz chieli ciac jesli sytuacja by sie pogarszala. Na szczescie lekami udalo sie zbić ciśnienie do 130/80. Wczoraj wieczorem mimo lekow znowu skok ciśnienia. Teraz jestem na maksymalnej dawce i lekach uspokajajacych i ciśnienie trzyma sie w granicy 140/90. Ciągle dostaje starydy. Lekarz powiedzial, ze jesli mimo takiej dawki ciśnienie skoczy do 150/100 to bedziemy wyciągać mala. Trzymajcie kciuki zebysmy wytrzymali chociaż do 34 tygodnia.

Natalia1984 lubi tę wiadomość

• Angel1988 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej laski... mało się udzielam ostatnio ale czytam Was na bieżąco :) mam do Was prośbę wstawily byście zdjęcia swoich brzuszków... bo mam wrażenie że mój jest strasznie nisko... I nie wiem czy tylko tak mi się wydaje czy tak jest... chciała bym porównać ... :) zaraz wstawię swój to możecie ocenić :)

bl9c8ribv6acupjv.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Jestem po wizycie. Mój gin idzie na cały sierpień na urlop, więc cieszę się, że nie udało się zaciążyć w listopadzie ;) Mimo to czuję nutkę niepokoju, że go nie będzie. Widzimy się jeszcze 4go sierpnia a później dopiero we wrześniu :O W międzyczasie mam zrobić USG i niezbędne badania do porodu. Planuje wcześniej położyć mnie do szpitala, żeby mieć u siebie gwarantowane miejsce na czas porodu. No i właśnie odnośnie porodu. Albo będziemy w szpitalu czekać na akcję i wtedy tniemy albo na zimno. Wszystko będzie zależało od ułożenia dziecka i tego czy łożysko się podniesie.
    No to juz jakis zarys masz, ja mam wizyte 8 to bedzie 34 tydz i tez cos by sie przydalo ustalic apropo mojego ciecia, czy mnie na Staszica przyjmie czy "rob co chcesz"

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margoo trzymajcie sie jeszcze chwile w dwupaku, kciuki zeby spadalo

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • Angel1988 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/ba025fa13feb.jpg.html

Minns, ola_g89 lubią tę wiadomość

bl9c8ribv6acupjv.png
  • Angel1988 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrgoo wrote:
    Cześć dziewczyny ja znowu w szpitalu jestem. Od srody utrzymywalo sie u mnie ciśnienie 140/90 ale staralam sie nie panikowac. Niestety w czwartek wieczorem ciśnienie mimo odpoczynku skoczylo do 170/110 i pojechalam do szpitala. Oczwiscie juz tu zostalam spędziłam noc na porodowce, dostalam sterydy bo juz chieli ciac jesli sytuacja by sie pogarszala. Na szczescie lekami udalo sie zbić ciśnienie do 130/80. Wczoraj wieczorem mimo lekow znowu skok ciśnienia. Teraz jestem na maksymalnej dawce i lekach uspokajajacych i ciśnienie trzyma sie w granicy 140/90. Ciągle dostaje starydy. Lekarz powiedzial, ze jesli mimo takiej dawki ciśnienie skoczy do 150/100 to bedziemy wyciągać mala. Trzymajcie kciuki zebysmy wytrzymali chociaż do 34 tygodnia.
    Kochana będzie dobrze, trzymam kciuki mocno... nic się nie denerwuj bo to nie pomoże A i tak na nic nie masz wpływu... jesteś w szpitalu więc pod dobra opieka... trzymam kciuki żeby chociaż te dwa tygodnie dzidziuś posiedzial w brzuszku...

bl9c8ribv6acupjv.png
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrgoo wrote:
    Marrgoo trzymam za Was kciuki...

bhywvcqgxdl0na75.png
  • Av Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrgoo, trzymam mocno kciuki! Oby się udało wytrzymać jak najdłużej...

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde mi też wszyscy mówią, że mam bardzo nisko brzuch... Faktycznie w ciąży pierwszej był dużo, dużo wyżej... Jak znajdę potem chwilę to cykne foto.

Margo trzymamy kciukasy!

Angel1988 lubi tę wiadomość

• Mycha321 Ekspertka

Wysłany: 21 lipca 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny. Ja od wczoraj z samego rana tez w szpitalu. Obudzilam sie w morzu kwri. Nic na spaniu nie czulam ze i tylko przez przypadek jak chcialam sie obrocic i poprawic pizame to zobaczylam ze mam cala reke w krwi. Jak sie podnioslam i zobaczylam lozko to malo nie zemdlalam. Szybko do szpitala i okazalo sie ze to lozysko sie odezwalo. Sytuacja opanowana krwawienie ustalo i lezymy :(

f2w33e3k8kpk8877.png
  • Mum2b Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margoo kciuki żeby cisnienie spadlo i zeby bobas posiedzial w brzuchu jeszcze z 3 tygodnie.

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • Minns Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margoo wiem, że łatwo się mówi, ale staraj się nie stresować, co ma być to będzie, a z dzidzią będzie wszystko dobrze, jesteście w szpitalu pod stałą opieką i na tym etapie ciąży dzidziuś z lekką pomocą na pewno sobie poradzi :). Oczywiście trzymam kciuki za kolejne tygodnie w dwupaku!

Angel tu mój brzuch, nisko raczej nie jest, ale kąt ustawienia aparatu też robi swoje.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e96dc1495332.jpg

Mycha ja bym też pewnie zawału dostała, dobrze, że na razie wszystko okej, trzymam kciuki!

kasia1518, ola_g89 lubią tę wiadomość

wrzesień 2018 - synek <3
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha321 wrote:
    Czesc Dziewczyny. Ja od wczoraj z samego rana tez w szpitalu. Obudzilam sie w morzu kwri. Nic na spaniu nie czulam ze i tylko przez przypadek jak chcialam sie obrocic i poprawic pizame to zobaczylam ze mam cala reke w krwi. Jak sie podnioslam i zobaczylam lozko to malo nie zemdlalam. Szybko do szpitala i okazalo sie ze to lozysko sie odezwalo. Sytuacja opanowana krwawienie ustalo i lezymy :(
    Trzymaj się, oby maluszek wytrwał jeszcze chwilkę, dobrze, ze jesteś pod opieką w szpitalu

bhywvcqgxdl0na75.png
  • Angel1988 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minns ale piękny brzuszek :) I jaka figura... nic tylko pozazdrościć :)

Minns lubi tę wiadomość

bl9c8ribv6acupjv.png
‹‹ 915 916 917 918 919 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ