WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Amy333 wrote:pewnie, ja tez bym chciala ją jeszcze przytrzymac jak najdluzej. Mam jeszcze jedna ture prasowania, a dzisiaj pakuje torbe. Nazamawialam jak dzika przez internet brakujących rzecz, teraz tylko czekam na kurierów;-) niania, moniotor oddechu,laktator,karuzelka, rzeczy z apteki, posciel- M.jak zobaczy konto, to sie zalamie;-)
Ja pranie i prasowanie zaczynam w przyszlym tygodniu... juz mi sie slabo robi jak widze ile tego jest...Amy333 lubi tę wiadomość
-
Hehe ja czekam do wypłaty i też zaczynam
U nas dzieci i dom musze ogarnac za swoje, maz odklada
ale chociaz nie musze mu mowic co i za ile,a jak czasem nawet spyta to zawsze mowie, ze "duzo"
Najorsze jest to,ze u mnie w ikeła nie ma tej komody co chce i wcale cos nie dowoza dziady
-
Ja też tylko zamawiam przez neta, ostatnie rzeczy do wyprawki. Została mi wanienka, zamówienie z apteki i staniki do karmienia. Ciekawe czy łóżeczko zdąży przyjść na czas. To leżenie mnie wykańcza, ileż można oglądać seriale, czytać, przeglądać neta. Pranie zaczęłam, gorzej z prasowaniem niby nie powinnam, ale na siedząco myślę, że dam radę. I tak mój mąż już dużo robi. Nie wiedziałam, że nawet roboty domowe mogą być tak przyjemne przy prawie ciągłym leżeniu. Jak dotrwam do 36 tygodnia to już zacznę się ruszać.
Miałam zamiar pić napar z liści malin i robić masaż krocza, ale teraz sama nie wiem, skoro wszystko tam zaczyna się rozluźniać. Co myślicie?wrzesień 2018 - synek -
Kas_ia wrote:^^ moj sie pyta ile potrzebuje zawsze mu mowie - ile bedzie tyle wydam bo jeszcze sporo do kupienia :p robi wtedy dziwna mine i milczy :p jaka kupilas nianie?
Ja pranie i prasowanie zaczynam w przyszlym tygodniu... juz mi sie slabo robi jak widze ile tego jest...
Mi na szczęscie mama pomogla, przyjechala i od rana biedna prasowala, tych ciuszków mam masę
A nianie kupiliśmy taką:
XBLITZ BABY MONITOR z kamerą. Jestem bardzo zadowolona, fajny obraz, można puścic kołysanki i mowić do dziecka przez mikrofon. -
Minns wrote:Miałam zamiar pić napar z liści malin i robić masaż krocza, ale teraz sama nie wiem, skoro wszystko tam zaczyna się rozluźniać. Co myślicie?
Ja liście może zaczen pić po 34/35 tyg, ale z tym masażem krocza, to u mnie nie wyjdzie. Nie lubię sobie tam grzebac;-) zawsze miałam problem z aplikacją czegokolwiek, nawet tamponu;-) a teraz w ciąży, to już w ogóle, więc masaż odpada, hehe -
Amy333 wrote:Ja liście może zaczen pić po 34/35 tyg, ale z tym masażem krocza, to u mnie nie wyjdzie. Nie lubię sobie tam grzebac;-) zawsze miałam problem z aplikacją czegokolwiek, nawet tamponu;-) a teraz w ciąży, to już w ogóle, więc masaż odpada, hehe
. Ale skoro taki polecany ten masaż to może się zmuszę.
Amy333 lubi tę wiadomość
wrzesień 2018 - synek -
Amy333 wrote:Mi na szczęscie mama pomogla, przyjechala i od rana biedna prasowala, tych ciuszków mam masę
A nianie kupiliśmy taką:
XBLITZ BABY MONITOR z kamerą. Jestem bardzo zadowolona, fajny obraz, można puścic kołysanki i mowić do dziecka przez mikrofon.
Moja mama ma chory kregoslup wiec raczej nie bede jej prosic, a "mamusia" czesto dziala mi na nerwy wiec chyba wole sie pomeczyc przy desce do prasowania niz chodzic wkurzona przez 3 dni :p tak myslalam i ciuszki w rozmiarze 68 chyba narazie odpuszcze co?
Tez chcialam taka nianie ale maz mowi ze troche przegiecie :p
Co do masazu krocza - ja tak dloni nie powyginam :p powiedzialam mezowi ze bedzie to robil :p zastanawiam sie nad aniball ale troche cena wysoka -
nick nieaktualny
-
Amy333 wrote:pewnie, ja tez bym chciala ją jeszcze przytrzymac jak najdluzej. Mam jeszcze jedna ture prasowania, a dzisiaj pakuje torbe. Nazamawialam jak dzika przez internet brakujących rzecz, teraz tylko czekam na kurierów;-) niania, moniotor oddechu,laktator,karuzelka, rzeczy z apteki, posciel- M.jak zobaczy konto, to sie zalamie;-)
Hahamój też się zapytał dzisiaj "ile razy jeszcze ten kurier będzie przychodził?" Bo dziś już 3 było. Przyszedł mi kokon, pudło z apteki Gemini i kocyk. Jeszcze 3 paczki zostały
Ja póki co wstrzymuje się z kupnem karuzeli- wyczytałam na mamaginekolog że dziecko i tak przez pierwsze 2 miesiące nie będzie zwracać na to uwagi A dodatkowo dźwięki mogą rozdrazniac maluszka - więc kupię po porodzie. To samo że spiworekiem do wózka- myślę że przyda się jak się już zrobi chłodniej. W sumie to jeszcze mi huśtawko-bujak został- napalilam się na ten z Fisher Price ale on ponad 500zl kosztujeKas_ia, Amy333 lubią tę wiadomość
kasia1518
-
mitaka wrote:Hehe ja czekam do wypłaty i też zaczynam
U nas dzieci i dom musze ogarnac za swoje, maz odklada
ale chociaz nie musze mu mowic co i za ile,a jak czasem nawet spyta to zawsze mowie, ze "duzo"
Najorsze jest to,ze u mnie w ikeła nie ma tej komody co chce i wcale cos nie dowoza dziady
Ja też miałam wybrana komode z Ikei z przewijakiem ( na zdj są takie kolorowe naklejki na kółkach przy szufladach) , pojechaliśmy i jak zobaczyłam na żywo to już mi się nie podoba... ten przewijak jest tak wielki (i szeroki i długi) że wygląda bardzo niekorzystnie- żeby coś sięgnąć spod spodu to bym tam musiała wejść pod nią.kasia1518
-
kasia1518 wrote:Ja też miałam wybrana komode z Ikei z przewijakiem ( na zdj są takie kolorowe naklejki na kółkach przy szufladach) , pojechaliśmy i jak zobaczyłam na żywo to już mi się nie podoba... ten przewijak jest tak wielki (i szeroki i długi) że wygląda bardzo niekorzystnie- żeby coś sięgnąć spod spodu to bym tam musiała wejść pod nią.
-
kasia1518 wrote:Haha
mój też się zapytał dzisiaj "ile razy jeszcze ten kurier będzie przychodził?" Bo dziś już 3 było. Przyszedł mi kokon, pudło z apteki Gemini i kocyk. Jeszcze 3 paczki zostały
Ja póki co wstrzymuje się z kupnem karuzeli- wyczytałam na mamaginekolog że dziecko i tak przez pierwsze 2 miesiące nie będzie zwracać na to uwagi A dodatkowo dźwięki mogą rozdrazniac maluszka - więc kupię po porodzie. To samo że spiworekiem do wózka- myślę że przyda się jak się już zrobi chłodniej. W sumie to jeszcze mi huśtawko-bujak został- napalilam się na ten z Fisher Price ale on ponad 500zl kosztuje
Ja mam taka hustawke https://goo.gl/images/9yKFyh
Tylko pytanie ile czasu malenstwo moze w takiej lezec? Bo pozycji na plasko nie uzyskamy... -
nick nieaktualny
-
Kas_ia wrote:Ooo a gdzie kupilas kocyk? Troche boje sie kupic przez neta a jestem zmuszona kupic wszystko w ten sposob.
Ja mam taka hustawke https://goo.gl/images/9yKFyh
Tylko pytanie ile czasu malenstwo moze w takiej lezec? Bo pozycji na plasko nie uzyskamy...
Kocyk kupiłam tu http://bobobaby.com.pl/81/16/km-01-t-koc-tloczony.html - jestem zadowolona, jest ciepły i miły- kolor szary. Wcześniej kupiłam jeszcze cieńszy z minky (bawelna- poliester) ale to już w sklepie stacjonarnym.
O takiej samej hustawce myślę- znajomi zaczęli używać jak dziecko skończyło miesiąc- oni ustawiali ta niższa pozycję to tak jakby dziecko w nosidełku było - max do godziny czasu i maluszek spał, później przenosili do łóżeczka.kasia1518
-
U mnie tez non stop kurier dzwoni do drzwi. W zasadzie mam juz prawie wszystko. Zostały ostatnie drobiazgi, część ubrabek do prania i prasowania.
Minnis,jak ja Cię rozumiem. Leżałam do 20 tc z sześcioletnim synem w domu.. Nue chcę pamiętać tego etapu ciąży. Dzień,w którym mogłam wstać był cudownyJeszcze trochę wytrzymasz
Muszę powoli pakować torbę. Jezu,to się dzieje!Amy333, kasia1518, Minns lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAsiaf wrote:dziewczyny a dostajecie wyniki z usg na siatkach centylowych? macie jakis kalkulator czy nie zawracacie sobie tym głowy?
Amy333 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMy czekamy jeszcze dwa tygodnie na meble do pokoju dla synka. Dla siebie musze kupić dwa konkretne biustonosze ale z tym wstrzymuje się do połowy sierpnia. Polecam kontri.pl. Można zamówić przez net do przymiarki w ich sklepach stacjonarnych. Bardzo fajne modele
Wszystko pozostałe już mamy, zostało czekanie na nasze maleństwo
Amy333, kasia1518 lubią tę wiadomość
-
Kas_ia wrote:Moja mama ma chory kregoslup wiec raczej nie bede jej prosic, a "mamusia" czesto dziala mi na nerwy wiec chyba wole sie pomeczyc przy desce do prasowania niz chodzic wkurzona przez 3 dni :p tak myslalam i ciuszki w rozmiarze 68 chyba narazie odpuszcze co?
Tez chcialam taka nianie ale maz mowi ze troche przegiecie :p
Co do masazu krocza - ja tak dloni nie powyginam :p powiedzialam mezowi ze bedzie to robil :p zastanawiam sie nad aniball ale troche cena wysoka
Jak mama schorowana, to zrozumiałe, a z teściówkami...wiadomo jak jest, hehe;-)
O aniball musze sie dokształcić, bo tylko wiem ogólnie co to jest:) -
86Monia wrote:Niania się sprawdza pewnie przy dużym domu. Ja mam mieszkanko więc problem z głowy. Aniball mi położna pokazywała wygląda dość ciekawie ale cena zabija. Ja 68 schowałam i narazie nie ruszam.
Pewnie, 68 to nie będzie raczej na pierwszy rzut. Ja dostałam mega pake od siostry i mam do 86, prałam wszystko na raz i teraz jestem zawalona tymi ciuszkami. Ale tez robie segegacje.