WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa nadal szukam wózka w komisach. Jeden mi zwinieto sprzed nosa odchorowalam to ciążowa depresja. Ale już wrzuciłam na luz nie przejmuje sie wózkiem który może posłużyć na krótko. Nawet kilka mam na oku ale mąż kręci nosem bo większość błękit tak sie składa a on chce neutralne.
Z zakupów została mi apteka leki na wszelki ...do tego chce kupić woreczki i pojemniki na pokarm. Wszystko w gemini. Wczoraj kupiłam wagę. Z listy po urodzeniu mam monitor oddechu- nadal sie waham, leżaczek bujaczek, chusta a potem nosidlo, karuzelka. -
nick nieaktualnyMonia ciąża zakończona w 38 tygodniu nie koniecznie musi oznaczać cc. Np w moim przypadku o ile wcześniej maluch sam nie będzie chciał wyjść, oznacza wywołanie porodu. Neuro zgodził się na poród sn ale bez znieczulenia. Chyba, że jakimś magicznym sposobem kręgosłup przestanie boleć do granic możliwości to bedziemy czekać aż bobasek sam zdecyduje się na wyjście.
-
nick nieaktualny
-
Kurcze dziewczyny, tak naprawde wszystkie jesteśmy na finiszu. Ja wczoraj jak sie o tej główce tak nisko ułożonej dowiedziałam, to też od razu sobie pomyślałam oby do 37/38t.
ale damy rade, a nasze dzidzulki będą zdrowe i tylko tak się nastawiajmy:-)
Mum2b, Asiaf, Minns, kasia1518, Izabelle, promyczek 39, ola_g89 lubią tę wiadomość
-
Kas_ia wrote:Jak wejdziesz na gdzierodzic.info masz informacje czy mozna jesc i pic podczas w Twoim szpitalu
i jeszcze mase innych wiadomosci
Amy333 lubi tę wiadomość
-
86Monia wrote:Ja nadal szukam wózka w komisach. Jeden mi zwinieto sprzed nosa odchorowalam to ciążowa depresja. Ale już wrzuciłam na luz nie przejmuje sie wózkiem który może posłużyć na krótko. Nawet kilka mam na oku ale mąż kręci nosem bo większość błękit tak sie składa a on chce neutralne.
Z zakupów została mi apteka leki na wszelki ...do tego chce kupić woreczki i pojemniki na pokarm. Wszystko w gemini. Wczoraj kupiłam wagę. Z listy po urodzeniu mam monitor oddechu- nadal sie waham, leżaczek bujaczek, chusta a potem nosidlo, karuzelka.Corka - 2018
Syn - 2021 -
Aniajaa wrote:Ja również dopiero na etapie wyboru wózka. Powiedzcie proszę który model z Bebetto wybieracie i dlaczego. Do tej pory chciałam aero tutis ale cena jednak duża.Corka - 2018
Syn - 2021 -
Amy333 wrote:na szczęście, długa, twarda i szczelnie zamknięta. No ale młoda głowe ma tak nisko, że na usg to wyglądało jakby się w kanał z całej siły wciskała. Dlatego czuje takie parcie na pęcherz, jak wstaje musze brzuch przytrzymywać, a jak schodze po schodach, to mam wrażenie że jeszcze kilka stopni i urodzę
Amy ja mam to samo- na usg ewidentnie widać jak mała naciska na szyjke i noskiem próbuje się wbić w kanał, a szyjka krótka. Sama ostro wzięłam się za wyprawkę - już chyba większość mam. Pranie zrobione - tylko zostaje to poprasowac no i torbę spakować. Chciałbym żeby Zosia jeszcze te 6tyg przynajmniej wytrzymała.kasia1518
-
nick nieaktualny86Monia wrote:A ja trochę się podlamalam bo dociera do mnie że tekst ginekologa: "Będziemy kończyć ciążę w 38 tygodniu oznacza zapewne cc". Bo przecież nie urodze sn jak wszystko będzie szczelnie zamknięte.
-
nick nieaktualnyMum2b wrote:Jaka masz chuste, nosidlo i lezaczek?
Mum2b lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyfrezyjciada wrote:Kochana trafiłam na wywołanie z szyjką długą na prawie 5cm, twardą, zamknięta. A urodziłam sn. Zawsze najpierw próbują wywołać naturalnie. Nie nastawiaj się na cc! Ja już niedługo zaczynam akcję-wywołaj poród naturalnie i jestem skłonna nawet wypić ten cały koktajl położnych! Aby tylko zadziałało. Tzn chce mieć potem czystą głowę, że zrobiłam WSZYSTKO żeby się samo zaczęło
Mam nadzieję bo z tego co się orientowalam to podobno jak umawiaja to cc. -
nick nieaktualnyA z nosidłen to się wstrzymajcie, bo nosidło jest dla dzieci samodzielnie siadających, więc jeszcze spoooooro czasu na to jest
z chust polecam leny lamb, albo little frog. Najlepiej kupić używaną, bo się lepiej mota. Na początek splot skośno krzyżowy, te są najmieksze i najlatwiejsze do dociagania
Mum2b lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny86Monia wrote:Mam nadzieję bo z tego co się orientowalam to podobno jak umawiaja to cc.
i próbuj sobie sama poród przyspieszyć
-
Amy333 wrote:na szczęście, długa, twarda i szczelnie zamknięta. No ale młoda głowe ma tak nisko, że na usg to wyglądało jakby się w kanał z całej siły wciskała. Dlatego czuje takie parcie na pęcherz, jak wstaje musze brzuch przytrzymywać, a jak schodze po schodach, to mam wrażenie że jeszcze kilka stopni i urodzę
Amy, nie stresuj się tym
U mnie sytuacja jest podobna i mi gin powiedział, żebym nie przesadzała z aktywnością, odradzał długie podróże autem no i jeśli mam się urlopować to w lipcu a w sierpniu raczej sobie odpuścić.
Jestem ciekawa jak szyjka za tydzień będzie wyglądać. Bo w gruncie rzeczy, skracanie na tym etapie powinno być naturalne.
Amy333 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny z Lublina i okolic (woj. Lubelskie ) jeśli któraś nie ma jeszcze wózka to w sklepie BabyCar w Lublinie jest wózek używany 9mcy (czyli gwarancja jeszcze 11mcy) lonex Comfort Prestige w kolorze szarym z brązowymi skórzanymi dodatkami- cena to 1750zl za wózek, spacerowka, fotelik maxi cosi + baza . Wózek wygląda jak nowy - ja bym się nie zorientowała że używany gdyby ekspedientka nie powiedziała. Osoby sprzedajace wyjechaly za granice. No i zestaw z bazą pod fotelik w takiej cenie to super okazja- wózek jest piękny- sama chciałam go wziąć...Tylko mąż się uparł "nie bo sąsiedzi maja taki"kasia1518
-
nick nieaktualnyfrezyjciada wrote:Jeśli masz wskazania do cc to tak, a jak nie to biorą na wywołanie sn. W grupie na fb dotyczącej cholestazy dziewczyny miały wywoływany sn nawet już w 33tc. Także spokojnie, nie pisz czarnych scenariuszy
i próbuj sobie sama poród przyspieszyć
Na chwilę obecna nie mam wskazań do cc tylko moje obsrane choroby. Na kolejnej wizycie zapytam jak powie że możliwy sn to zaczne przyspieszać -
Aniajaa wrote:Ja również dopiero na etapie wyboru wózka. Powiedzcie proszę który model z Bebetto wybieracie i dlaczego. Do tej pory chciałam aero tutis ale cena jednak duża.
my kupilismy Bebetto Bresso, wagowo calkiem dobrze wychodzi, gondolka jest fajna, nie za ciasna, latwo sie zmienia ze spacerówką. Wazne jest tez skladanie, stelaz mozna naprawde złożyć do minimum, ja mam maly bagaznik w aucie, wiec mi na tym zalezalo. No i kolorystyka, od początku byłam nastawiona na szarości i wybralismy nr 2, czyli takie fale szare, ktore bardzo mi sie podobaja. A ze jeszcze foteliki Maxi cosi byly w ofecie 3w1, wiec juz sie nie zastanawialismy. Fotelik wybralismy Aton Basic, czyli ten najlzszejszy - tylko 2,7kg. -
kasia1518 wrote:Amy ja mam to samo- na usg ewidentnie widać jak mała naciska na szyjke i noskiem próbuje się wbić w kanał, a szyjka krótka. Sama ostro wzięłam się za wyprawkę - już chyba większość mam. Pranie zrobione - tylko zostaje to poprasowac no i torbę spakować. Chciałbym żeby Zosia jeszcze te 6tyg przynajmniej wytrzymała.
pewnie, ja tez bym chciala ją jeszcze przytrzymac jak najdluzej. Mam jeszcze jedna ture prasowania, a dzisiaj pakuje torbe. Nazamawialam jak dzika przez internet brakujących rzecz, teraz tylko czekam na kurierów;-) niania, moniotor oddechu,laktator,karuzelka, rzeczy z apteki, posciel- M.jak zobaczy konto, to sie zalamie;-)kasia1518 lubi tę wiadomość