WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKas_ia wrote:Dziewczyny co sadzicie o pieluszkach bambusowych i muslinowych? Warto zaplacic troche wiecej niz za tetre?
Dzisiaj mala kopie mnie ciagle w krocze... i teraz nie wiem czy to co czuje to dyskomfort spowodowany kopniakami czy cos sie dzieje z szyjka... dzisiaj robie sobie dzien lezenia plackiem...
Ja kupiłam 3pak muslinowych za 21 zł i jedna bambusowa 75 na 75 za 20 zł. Sa w dotyku miłe i przyjemniejsze niż tetrowe. -
nick nieaktualny100krotka30 wrote:Ja się nie wypowiadam bo przy córce używałam tylko tetry i flanelki. Miałam tego dużo i zostały niezuzyte wiec teraz ja wykorzystam. Jakie kosmetyki macie na początek? Jaka firma, konsultujecie ze Sroką?
Ja wszystko kupiłam w oparciu o srokao -
nick nieaktualny100krotka30 wrote:Pytanie do mam na insulinie, ile dajecie kresek i w jakich godzinach. Mam zalecone 8j o 22 żeby przespać noc bez wstawania na siusiu, być rzeska i wypoczeta. Trochę to do mnie nie przemawia słabe argumenty tej Pani doktor. Cukry na czczo jakie macie ja obecnie na ścisłej diecie 70-95 i niby ta insulina ma je ustabilizować na 80-90. Dawkę mam zwiększać co 3 dni do 16j. Jeśli cukry na czczo będą powyżej 90. Po posiłkach godz po mam zazwyczaj 100 do 125. Nie wiem czy tego jeszcze nie skonsultować? Gina mam w środę dopiero.
-
nick nieaktualny
-
Ja po usg 3 trymestru. Okazało się, że dzidzia nie taka wielka - 1780 g na 32 + 4 wg OM (na suwaczku mam datę z pierwszego usg). Ułożony główkowo co mnie bardzo ucieszyło. Wszystko ok, przepływy, wymiary, łożysko. Siedzi już nisko i powoli chce wychodzić. Zaleciła mi żeby leżeć z pupą wyżej. Także niech się trzyma to wszystko jeszcze te 4 tygodnie to będzie super
.
Przedwczoraj zrobiłam drugie dzidziusiowe pranie i tak u nas (Śląsk) wilgotno, że niektóre ciuszki dalej mokre...
Zamierzam zamówić sobie na początek 2 staniki do karmienia, bez fiszbin, wygodne, a potem jak się wszystko ustatkuje to zainwestuję w porządniejszy. Pasuje mi już torbę spakować, skoro wszystko wskazuje na to, że urodzę wcześniej :o.Vlinder, Izabelle, veritaserum, Asiaf, susełek, 100krotka30, Av, JustynaG, promyczek 39, Hedgehog, Camilla13, Wesoła89, kasia1518, Amy333, ola_g89 lubią tę wiadomość
wrzesień 2018 - synek -
nick nieaktualnyJa mam dwie bambusowe pieluszki i powiem szczerze że są tak miłe w dotyku że sama bym chciała się w takie wtulac
widzę ogromną różnicę w porównaniu do tetry czy flaneli. Muslinowej nie mam.
Moja wyprawka kosmetyczna obejmuje tylko linimag zielony , olej ze słodkich migdałów, sól fizjologiczna więc chyba za bardzo nie pomogęWesoła89, Amy333 lubią tę wiadomość
-
veritaserum wrote:Ja mam dwie bambusowe pieluszki i powiem szczerze że są tak miłe w dotyku że sama bym chciała się w takie wtulac
widzę ogromną różnicę w porównaniu do tetry czy flaneli. Muslinowej nie mam.
Moja wyprawka kosmetyczna obejmuje tylko linimag zielony , olej ze słodkich migdałów, sól fizjologiczna więc chyba za bardzo nie pomogęflaneli nie bralam bo jakos jej nie lubie :p
-
Minns wrote:Ja po usg 3 trymestru. Okazało się, że dzidzia nie taka wielka - 1780 g na 32 + 4 wg OM (na suwaczku mam datę z pierwszego usg).
to moj i jego 1830 gr w 30 tyg. to faktycznie sporo :o chociaż lekarz mowil, ze ok. W górnej granicy, ale nie że za dużo. Mam nadzieje, ze poród nie będzie trauma :o teraz na wizytach nfz nie bede juz pewnie wiedziała jak przybiera, bo jak mowi moj lekarz "nie mamy na to czasu". Nam nadzieje, ze przed porodem Ktoś sie zlituje i jednak to sprawdzi. A jesli do 38 tyg. nikt sie tym nie zajmie i nic się nie wydarzy, to pozostanie kolejna prywatna wizyta.
Antoś
-
Kas_ia wrote:Dziewczyny co sadzicie o pieluszkach bambusowych i muslinowych? Warto zaplacic troche wiecej niz za tetre?
Dzisiaj mala kopie mnie ciagle w krocze... i teraz nie wiem czy to co czuje to dyskomfort spowodowany kopniakami czy cos sie dzieje z szyjka... dzisiaj robie sobie dzien lezenia plackiem...
Mam 2 pieluszki bambusowe Texpol. Są tak mięciutkie, że widać zdecydowaną różnicęPodobno świetnie się sprawdzają latem by osłonić dziecko podczas snu.
Jestem zadowolona (ale zobaczymy jak to wyjdzie w praniu) i te z Texpol polecam.
Kupiłam kocyk muślinowy i on nie jest taki fajny w dotyku jak bambus. -
100krotka30 wrote:Macie kłócia w szyjce,takie bolesne dosyć. Leżę teraz bo mnie kluje co chwilę, tak jakby ktoś igle wbijał?
Też sobie zamówiłam z texpolu 120x120, milutka jest.wrzesień 2018 - synek -
Mum2b wrote:Dziewczyny coś obil mi się o uszy żel po cc na zrosty albo jakieś plastry na szybkie gojenie blizny. Kojarzycie temat?
Witam się z Wami dziewczyny po raz pierwszy, termin mam na 16 wrzesień ale cesarka zaplanowana na około 4 wrzesien i będzie synuś. Mozna mnie dopisać. Otóz odnośnie żelu na zrosty mam juz zakupiony, nazywa sie HYALOBARRIER gel.To żel którym lekarz w czasie operacji "polewa" narządy żeby się nie zrastały. Zdecydowałam się poniewaz po ostatnim CC miałam straszne bóle jelita grubego i bóle pęcherza. Teraz w ciazy jelito dało popalić. Kilka razy na IP z tego powodu. Także nie chcę już żadnych ewentualnych zrostów. Żel drogi ponad 500 zł ale za uniknięcie kolejnych zrostów zrobie wszystko. A! Ostatnie CC awaryjne i cięcie pionowe duże.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2018, 16:51
Mum2b, kasia1518, ola_g89 lubią tę wiadomość
-
Rucola wrote:Mitaka a planujes zrodzić naturalnie i nie chcesz lewatywy?
potem musialam to sprzatac.
Mnie ta cukrzyca tak wkurrrr, dzisiaj mialam wyjscie bez przygotowania, bylam taka glodna, ze kupilam sobie i synowi po bule, myslac a chodze to zbije i dupa 210 mi strzelilo. Definitywny koniec maki pszennej itd -
nick nieaktualny
-
Ja też wolę bez lewatywy,chociaż gdybym miała zaparcia kilka dni przed cc,to chyba się zdecyduję,żeby nie gnało mnie wtedy, kiedy nie będę mogła się podnieść
Ja właśnie wciągnęłam chyba z pół kg wątróbki...nie mogłam się opanować,cukru nawet nie sprawdzamPierwsza zachcianka ciążowa.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2018, 19:47
-
nick nieaktualny