X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się nie wypowiadam bo przy córce używałam tylko tetry i flanelki. Miałam tego dużo i zostały niezuzyte wiec teraz ja wykorzystam. Jakie kosmetyki macie na początek? Jaka firma, konsultujecie ze Sroką?

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas_ia wrote:
    Dziewczyny co sadzicie o pieluszkach bambusowych i muslinowych? Warto zaplacic troche wiecej niz za tetre?

Dzisiaj mala kopie mnie ciagle w krocze... i teraz nie wiem czy to co czuje to dyskomfort spowodowany kopniakami czy cos sie dzieje z szyjka... dzisiaj robie sobie dzien lezenia plackiem... :(

Ja kupiłam 3pak muslinowych za 21 zł i jedna bambusowa 75 na 75 za 20 zł. Sa w dotyku miłe i przyjemniejsze niż tetrowe.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka30 wrote:
    Ja się nie wypowiadam bo przy córce używałam tylko tetry i flanelki. Miałam tego dużo i zostały niezuzyte wiec teraz ja wykorzystam. Jakie kosmetyki macie na początek? Jaka firma, konsultujecie ze Sroką?

Ja wszystko kupiłam w oparciu o srokao

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2018, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka30 wrote:
    Pytanie do mam na insulinie, ile dajecie kresek i w jakich godzinach. Mam zalecone 8j o 22 żeby przespać noc bez wstawania na siusiu, być rzeska i wypoczeta. Trochę to do mnie nie przemawia słabe argumenty tej Pani doktor. Cukry na czczo jakie macie ja obecnie na ścisłej diecie 70-95 i niby ta insulina ma je ustabilizować na 80-90. Dawkę mam zwiększać co 3 dni do 16j. Jeśli cukry na czczo będą powyżej 90. Po posiłkach godz po mam zazwyczaj 100 do 125. Nie wiem czy tego jeszcze nie skonsultować? Gina mam w środę dopiero.
    Ja mam tez insulinę nanoc czyli brać koło 22. U mnie cukry na czczo były w prżedziale 90-106 wiec o wiele wyzsże. Zaczęłam od 8 j później 10 j a teraz 12 j. I mam również zmieniać co 4 dni gdy wyniki będą powyżej 90 o 2j więcej. Po posiłkach cukry ok. Ostatnio po posiłku miałam tylko 87. A tych na czczo nie mogę ogarnąć. Dawka insuliny zależy napewno od cukrów ale tez od wagi pacjenta. A ta argumentacja o rzeskosci to rzeczywiście jakaś dziwna. A ciekawe jaK rozkminia stres związany z robieńem sobie zastrzyków ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie się cukier rozjezdza po 1 śniadaniu. Jest coraz gorzej.

• Minns Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po usg 3 trymestru. Okazało się, że dzidzia nie taka wielka - 1780 g na 32 + 4 wg OM (na suwaczku mam datę z pierwszego usg). Ułożony główkowo co mnie bardzo ucieszyło. Wszystko ok, przepływy, wymiary, łożysko. Siedzi już nisko i powoli chce wychodzić. Zaleciła mi żeby leżeć z pupą wyżej. Także niech się trzyma to wszystko jeszcze te 4 tygodnie to będzie super :).
    Przedwczoraj zrobiłam drugie dzidziusiowe pranie i tak u nas (Śląsk) wilgotno, że niektóre ciuszki dalej mokre...
    Zamierzam zamówić sobie na początek 2 staniki do karmienia, bez fiszbin, wygodne, a potem jak się wszystko ustatkuje to zainwestuję w porządniejszy. Pasuje mi już torbę spakować, skoro wszystko wskazuje na to, że urodzę wcześniej :o.

Vlinder, Izabelle, veritaserum, Asiaf, susełek, 100krotka30, Av, JustynaG, promyczek 39, Hedgehog, Camilla13, Wesoła89, kasia1518, Amy333, ola_g89 lubią tę wiadomość

wrzesień 2018 - synek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dwie bambusowe pieluszki i powiem szczerze że są tak miłe w dotyku że sama bym chciała się w takie wtulac :) widzę ogromną różnicę w porównaniu do tetry czy flaneli. Muslinowej nie mam.
    Moja wyprawka kosmetyczna obejmuje tylko linimag zielony , olej ze słodkich migdałów, sól fizjologiczna więc chyba za bardzo nie pomogę :)

Wesoła89, Amy333 lubią tę wiadomość

• Kas_ia Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Ja mam dwie bambusowe pieluszki i powiem szczerze że są tak miłe w dotyku że sama bym chciała się w takie wtulac :) widzę ogromną różnicę w porównaniu do tetry czy flaneli. Muslinowej nie mam.
    Moja wyprawka kosmetyczna obejmuje tylko linimag zielony , olej ze słodkich migdałów, sól fizjologiczna więc chyba za bardzo nie pomogę :)
    No wlasnie ja zamowilam po 1 szt z allegro ale wzielam ta niby lepsza tetre i sa super miekkie w dotyku. Te bambusowe przypominaja mi troche sciereczki ktore mam do naczyn :p jest mieciutka i wyglada na chlonna, muslinowa w dotyku jest mniej przyjemna od tej tetry lux, ktora kupilam - co mnie zdziwilo. Teraz sie zastanawiam, ktore wybrac i szukam opinii ;) flaneli nie bralam bo jakos jej nie lubie :p

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie w tej cukrzycy czuje się ograniczona bo uwielbiam owoce a tu raptem do obiadu 120 gram arbuza ze skórką hehe nie wspomnę ile przed ta cukrzycą wcinalam truskawek, arbuzow i tak innych owoców jednorazowo ;-)

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • Asiaf Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minns wrote:
    Ja po usg 3 trymestru. Okazało się, że dzidzia nie taka wielka - 1780 g na 32 + 4 wg OM (na suwaczku mam datę z pierwszego usg).
    Super wiesci :) to moj i jego 1830 gr w 30 tyg. to faktycznie sporo :o chociaż lekarz mowil, ze ok. W górnej granicy, ale nie że za dużo. Mam nadzieje, ze poród nie będzie trauma :o teraz na wizytach nfz nie bede juz pewnie wiedziała jak przybiera, bo jak mowi moj lekarz "nie mamy na to czasu". Nam nadzieje, ze przed porodem Ktoś sie zlituje i jednak to sprawdzi. A jesli do 38 tyg. nikt sie tym nie zajmie i nic się nie wydarzy, to pozostanie kolejna prywatna wizyta.

Antoś
    f2wl20mmd45lxn9f.png
  • 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie kłócia w szyjce,takie bolesne dosyć. Leżę teraz bo mnie kluje co chwilę, tak jakby ktoś igle wbijał?

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas_ia wrote:
    Dziewczyny co sadzicie o pieluszkach bambusowych i muslinowych? Warto zaplacic troche wiecej niz za tetre?

Dzisiaj mala kopie mnie ciagle w krocze... i teraz nie wiem czy to co czuje to dyskomfort spowodowany kopniakami czy cos sie dzieje z szyjka... dzisiaj robie sobie dzien lezenia plackiem... :(

Mam 2 pieluszki bambusowe Texpol. Są tak mięciutkie, że widać zdecydowaną różnicę :) Podobno świetnie się sprawdzają latem by osłonić dziecko podczas snu.
    Jestem zadowolona (ale zobaczymy jak to wyjdzie w praniu) i te z Texpol polecam.

Kupiłam kocyk muślinowy i on nie jest taki fajny w dotyku jak bambus.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Minns Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka30 wrote:
    Macie kłócia w szyjce,takie bolesne dosyć. Leżę teraz bo mnie kluje co chwilę, tak jakby ktoś igle wbijał?
    Mnie czasami zakłuje, takie pojedyncze raczej, ale niezbyt często. I nie wiem co to znaczy, czy to skracanie czy co...

Też sobie zamówiłam z texpolu 120x120, milutka jest.

wrzesień 2018 - synek <3
  • Aniajaa Przyjaciółka

Wysłany: 19 lipca 2018, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2b wrote:
    Dziewczyny coś obil mi się o uszy żel po cc na zrosty albo jakieś plastry na szybkie gojenie blizny. Kojarzycie temat?

Witam się z Wami dziewczyny po raz pierwszy, termin mam na 16 wrzesień ale cesarka zaplanowana na około 4 wrzesien i będzie synuś. Mozna mnie dopisać. Otóz odnośnie żelu na zrosty mam juz zakupiony, nazywa sie HYALOBARRIER gel.To żel którym lekarz w czasie operacji "polewa" narządy żeby się nie zrastały. Zdecydowałam się poniewaz po ostatnim CC miałam straszne bóle jelita grubego i bóle pęcherza. Teraz w ciazy jelito dało popalić. Kilka razy na IP z tego powodu. Także nie chcę już żadnych ewentualnych zrostów. Żel drogi ponad 500 zł ale za uniknięcie kolejnych zrostów zrobie wszystko. A! Ostatnie CC awaryjne i cięcie pionowe duże.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2018, 16:51

Mum2b, kasia1518, ola_g89 lubią tę wiadomość

mhsvanli6vk4qi0e.png
    17u9ha00x68xc404.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Mitaka a planujes zrodzić naturalnie i nie chcesz lewatywy?
    Bede miec cesarke i nie chce lewatywy. Naturalnie to chyba nie robia,przynajmniej ja nie mialam. Mam traume po lewatywie, bo nie dolecialam do wc i sie w wejsciu zestentego :P potem musialam to sprzatac.

Mnie ta cukrzyca tak wkurrrr, dzisiaj mialam wyjscie bez przygotowania, bylam taka glodna, ze kupilam sobie i synowi po bule, myslac a chodze to zbije i dupa 210 mi strzelilo. Definitywny koniec maki pszennej itd

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2018, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie przy sn robią lewatywe a przy cc nie słyszałam żeby robili... Ogólnie moim zdaniem dobrze, że robią, bo to więcej miejsca dla dziecka ;) no i ja nie chciałabym żeby podczas parcia mi się trafiła kupa...

Amy333 lubi tę wiadomość

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wolę bez lewatywy,chociaż gdybym miała zaparcia kilka dni przed cc,to chyba się zdecyduję,żeby nie gnało mnie wtedy, kiedy nie będę mogła się podnieść ;)

Ja właśnie wciągnęłam chyba z pół kg wątróbki...nie mogłam się opanować,cukru nawet nie sprawdzam ;) Pierwsza zachcianka ciążowa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2018, 19:47

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed sn tak mnie przeczyscilo, ze nic oprocz dziecka do wypchniecia tam nie bylo :P A doskonale spisuja sie czopki glicerynowe. Co szpital to obyczaj jak widac

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • Asiaf Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniajaa witaj.
    U mnie w szpitalu robia lewatywe, masakra, już sie tego boje. :/

Antoś
    f2wl20mmd45lxn9f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2018, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja raz w szpitalu miałam lewatywę ale w łazience i nie była to dla mnie trauma bardziej wstyd że mi ktoś to robi...

‹‹ 910 911 912 913 914 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ