X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się nie wypowiadam bo przy córce używałam tylko tetry i flanelki. Miałam tego dużo i zostały niezuzyte wiec teraz ja wykorzystam. Jakie kosmetyki macie na początek? Jaka firma, konsultujecie ze Sroką?

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas_ia wrote:
    Dziewczyny co sadzicie o pieluszkach bambusowych i muslinowych? Warto zaplacic troche wiecej niz za tetre?

Dzisiaj mala kopie mnie ciagle w krocze... i teraz nie wiem czy to co czuje to dyskomfort spowodowany kopniakami czy cos sie dzieje z szyjka... dzisiaj robie sobie dzien lezenia plackiem... :(

Ja kupiłam 3pak muslinowych za 21 zł i jedna bambusowa 75 na 75 za 20 zł. Sa w dotyku miłe i przyjemniejsze niż tetrowe.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka30 wrote:
    Ja się nie wypowiadam bo przy córce używałam tylko tetry i flanelki. Miałam tego dużo i zostały niezuzyte wiec teraz ja wykorzystam. Jakie kosmetyki macie na początek? Jaka firma, konsultujecie ze Sroką?

Ja wszystko kupiłam w oparciu o srokao

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2018, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka30 wrote:
    Pytanie do mam na insulinie, ile dajecie kresek i w jakich godzinach. Mam zalecone 8j o 22 żeby przespać noc bez wstawania na siusiu, być rzeska i wypoczeta. Trochę to do mnie nie przemawia słabe argumenty tej Pani doktor. Cukry na czczo jakie macie ja obecnie na ścisłej diecie 70-95 i niby ta insulina ma je ustabilizować na 80-90. Dawkę mam zwiększać co 3 dni do 16j. Jeśli cukry na czczo będą powyżej 90. Po posiłkach godz po mam zazwyczaj 100 do 125. Nie wiem czy tego jeszcze nie skonsultować? Gina mam w środę dopiero.
    Ja mam tez insulinę nanoc czyli brać koło 22. U mnie cukry na czczo były w prżedziale 90-106 wiec o wiele wyzsże. Zaczęłam od 8 j później 10 j a teraz 12 j. I mam również zmieniać co 4 dni gdy wyniki będą powyżej 90 o 2j więcej. Po posiłkach cukry ok. Ostatnio po posiłku miałam tylko 87. A tych na czczo nie mogę ogarnąć. Dawka insuliny zależy napewno od cukrów ale tez od wagi pacjenta. A ta argumentacja o rzeskosci to rzeczywiście jakaś dziwna. A ciekawe jaK rozkminia stres związany z robieńem sobie zastrzyków ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie się cukier rozjezdza po 1 śniadaniu. Jest coraz gorzej.

• Minns Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po usg 3 trymestru. Okazało się, że dzidzia nie taka wielka - 1780 g na 32 + 4 wg OM (na suwaczku mam datę z pierwszego usg). Ułożony główkowo co mnie bardzo ucieszyło. Wszystko ok, przepływy, wymiary, łożysko. Siedzi już nisko i powoli chce wychodzić. Zaleciła mi żeby leżeć z pupą wyżej. Także niech się trzyma to wszystko jeszcze te 4 tygodnie to będzie super :).
    Przedwczoraj zrobiłam drugie dzidziusiowe pranie i tak u nas (Śląsk) wilgotno, że niektóre ciuszki dalej mokre...
    Zamierzam zamówić sobie na początek 2 staniki do karmienia, bez fiszbin, wygodne, a potem jak się wszystko ustatkuje to zainwestuję w porządniejszy. Pasuje mi już torbę spakować, skoro wszystko wskazuje na to, że urodzę wcześniej :o.

Vlinder, Izabelle, veritaserum, Asiaf, susełek, 100krotka30, Av, JustynaG, promyczek 39, Hedgehog, Camilla13, Wesoła89, kasia1518, Amy333, ola_g89 lubią tę wiadomość

wrzesień 2018 - synek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dwie bambusowe pieluszki i powiem szczerze że są tak miłe w dotyku że sama bym chciała się w takie wtulac :) widzę ogromną różnicę w porównaniu do tetry czy flaneli. Muslinowej nie mam.
    Moja wyprawka kosmetyczna obejmuje tylko linimag zielony , olej ze słodkich migdałów, sól fizjologiczna więc chyba za bardzo nie pomogę :)

Wesoła89, Amy333 lubią tę wiadomość

• Kas_ia Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Ja mam dwie bambusowe pieluszki i powiem szczerze że są tak miłe w dotyku że sama bym chciała się w takie wtulac :) widzę ogromną różnicę w porównaniu do tetry czy flaneli. Muslinowej nie mam.
    Moja wyprawka kosmetyczna obejmuje tylko linimag zielony , olej ze słodkich migdałów, sól fizjologiczna więc chyba za bardzo nie pomogę :)
    No wlasnie ja zamowilam po 1 szt z allegro ale wzielam ta niby lepsza tetre i sa super miekkie w dotyku. Te bambusowe przypominaja mi troche sciereczki ktore mam do naczyn :p jest mieciutka i wyglada na chlonna, muslinowa w dotyku jest mniej przyjemna od tej tetry lux, ktora kupilam - co mnie zdziwilo. Teraz sie zastanawiam, ktore wybrac i szukam opinii ;) flaneli nie bralam bo jakos jej nie lubie :p

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie w tej cukrzycy czuje się ograniczona bo uwielbiam owoce a tu raptem do obiadu 120 gram arbuza ze skórką hehe nie wspomnę ile przed ta cukrzycą wcinalam truskawek, arbuzow i tak innych owoców jednorazowo ;-)

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • Asiaf Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minns wrote:
    Ja po usg 3 trymestru. Okazało się, że dzidzia nie taka wielka - 1780 g na 32 + 4 wg OM (na suwaczku mam datę z pierwszego usg).
    Super wiesci :) to moj i jego 1830 gr w 30 tyg. to faktycznie sporo :o chociaż lekarz mowil, ze ok. W górnej granicy, ale nie że za dużo. Mam nadzieje, ze poród nie będzie trauma :o teraz na wizytach nfz nie bede juz pewnie wiedziała jak przybiera, bo jak mowi moj lekarz "nie mamy na to czasu". Nam nadzieje, ze przed porodem Ktoś sie zlituje i jednak to sprawdzi. A jesli do 38 tyg. nikt sie tym nie zajmie i nic się nie wydarzy, to pozostanie kolejna prywatna wizyta.

Antoś
    f2wl20mmd45lxn9f.png
  • 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie kłócia w szyjce,takie bolesne dosyć. Leżę teraz bo mnie kluje co chwilę, tak jakby ktoś igle wbijał?

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas_ia wrote:
    Dziewczyny co sadzicie o pieluszkach bambusowych i muslinowych? Warto zaplacic troche wiecej niz za tetre?

Dzisiaj mala kopie mnie ciagle w krocze... i teraz nie wiem czy to co czuje to dyskomfort spowodowany kopniakami czy cos sie dzieje z szyjka... dzisiaj robie sobie dzien lezenia plackiem... :(

Mam 2 pieluszki bambusowe Texpol. Są tak mięciutkie, że widać zdecydowaną różnicę :) Podobno świetnie się sprawdzają latem by osłonić dziecko podczas snu.
    Jestem zadowolona (ale zobaczymy jak to wyjdzie w praniu) i te z Texpol polecam.

Kupiłam kocyk muślinowy i on nie jest taki fajny w dotyku jak bambus.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Minns Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka30 wrote:
    Macie kłócia w szyjce,takie bolesne dosyć. Leżę teraz bo mnie kluje co chwilę, tak jakby ktoś igle wbijał?
    Mnie czasami zakłuje, takie pojedyncze raczej, ale niezbyt często. I nie wiem co to znaczy, czy to skracanie czy co...

Też sobie zamówiłam z texpolu 120x120, milutka jest.

wrzesień 2018 - synek <3
  • Aniajaa Przyjaciółka

Wysłany: 19 lipca 2018, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2b wrote:
    Dziewczyny coś obil mi się o uszy żel po cc na zrosty albo jakieś plastry na szybkie gojenie blizny. Kojarzycie temat?

Witam się z Wami dziewczyny po raz pierwszy, termin mam na 16 wrzesień ale cesarka zaplanowana na około 4 wrzesien i będzie synuś. Mozna mnie dopisać. Otóz odnośnie żelu na zrosty mam juz zakupiony, nazywa sie HYALOBARRIER gel.To żel którym lekarz w czasie operacji "polewa" narządy żeby się nie zrastały. Zdecydowałam się poniewaz po ostatnim CC miałam straszne bóle jelita grubego i bóle pęcherza. Teraz w ciazy jelito dało popalić. Kilka razy na IP z tego powodu. Także nie chcę już żadnych ewentualnych zrostów. Żel drogi ponad 500 zł ale za uniknięcie kolejnych zrostów zrobie wszystko. A! Ostatnie CC awaryjne i cięcie pionowe duże.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2018, 16:51

Mum2b, kasia1518, ola_g89 lubią tę wiadomość

mhsvanli6vk4qi0e.png
    17u9ha00x68xc404.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Mitaka a planujes zrodzić naturalnie i nie chcesz lewatywy?
    Bede miec cesarke i nie chce lewatywy. Naturalnie to chyba nie robia,przynajmniej ja nie mialam. Mam traume po lewatywie, bo nie dolecialam do wc i sie w wejsciu zestentego :P potem musialam to sprzatac.

Mnie ta cukrzyca tak wkurrrr, dzisiaj mialam wyjscie bez przygotowania, bylam taka glodna, ze kupilam sobie i synowi po bule, myslac a chodze to zbije i dupa 210 mi strzelilo. Definitywny koniec maki pszennej itd

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2018, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie przy sn robią lewatywe a przy cc nie słyszałam żeby robili... Ogólnie moim zdaniem dobrze, że robią, bo to więcej miejsca dla dziecka ;) no i ja nie chciałabym żeby podczas parcia mi się trafiła kupa...

Amy333 lubi tę wiadomość

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wolę bez lewatywy,chociaż gdybym miała zaparcia kilka dni przed cc,to chyba się zdecyduję,żeby nie gnało mnie wtedy, kiedy nie będę mogła się podnieść ;)

Ja właśnie wciągnęłam chyba z pół kg wątróbki...nie mogłam się opanować,cukru nawet nie sprawdzam ;) Pierwsza zachcianka ciążowa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2018, 19:47

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed sn tak mnie przeczyscilo, ze nic oprocz dziecka do wypchniecia tam nie bylo :P A doskonale spisuja sie czopki glicerynowe. Co szpital to obyczaj jak widac

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • Asiaf Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniajaa witaj.
    U mnie w szpitalu robia lewatywe, masakra, już sie tego boje. :/

Antoś
    f2wl20mmd45lxn9f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2018, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja raz w szpitalu miałam lewatywę ale w łazience i nie była to dla mnie trauma bardziej wstyd że mi ktoś to robi...

‹‹ 910 911 912 913 914 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ