X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2018, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frezyjciada, Izabelle może mieć racje odnośnie układu pokarmowego. 3 dekady temu mama miała ze mną taki problem, a gadanie lekarzy takie same jak i dziś, co swoją drogą przy tym poziomie wiedzy jest starszne. Po ponad roku od mojego urodzenia trafiła się w szpitalu młoda lekarka, zalecila odstawienie glutenu oraz mleka i innych produktów z nabiału. Okazało się, że mialam alergie stąd były zaburzenia snu wynikające z ciągłego dyskomfortu ze strony układu pokarmowego. A nie było żadnych objawów które od razu by na to wskazywaly, bez wymiotow, biegunki.

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vlinder, mamy jeszcze sporo czasu :) Nie stresuj się.
    Zawsze można zadzwonić do sklepu i zapytać co z tym wózkiem.

Jeśli chodzi o koszule do porodu i karmienia, to kupiłam 2 z DolceSono. Stwierdzam, że moje obecne koszule nocne będą wygodniejsze :)
    Moim zdaniem (ale może się mylę i któraś z mam co karmiła mnie poprawi) szybciej będzie mi zsunąć ramiączko w nocy i odkryć całą pierś niż odpinać napy w koszuli do karmienia. No ale powiedzmy, że dobrze jakąś typową koszulę do karmienia mieć by potem w gościach (chociażby w święta bożego narodzenia) cyckami nie świecić :)
    Podobno, nie trzeba kupować ciuchów typowo do karmienia i świetnie się sprawdzają wszelkie bluzki/sukienki z dekoltem kopertowym.
    Myślę, że coś w tym stylu też się sprawdzi: https://allegro.pl/super-czad-42-sukienka-suwak-mala-czarna-zip-ac030-i6832062687.html#thumb/1

Biustonosze do karmienia - sprawa dość istotna bo chodzi o coś co dobrze podtrzyma biust. Położna sugerowała zakup po 34/35tc bo już wtedy piersi nie powinny rosnąć.
    A w sklepie braffiterka mówiła, że najlepiej mieć coś kupionego pod koniec ciąży i potem wrócić jak się laktacja ustabilizuje by dobrać odpowiedni rozmiar.
    Z jednej strony to może nie być proste. Z drugiej, co za problem bym pojechała z eMkiem, w tym czasie on dziecko w wózek i mały spacer a mama dobierze staniki :)

Camilla13, kasia1518, Izabelle, Natalia1984 lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Paulinda Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyprawka ważna rzecz, ja aktualnie oczekuję 6 przesyłek z rzeczami dla malutkiej i dla mnie do szpitala :P szkoda tylko że worka kasy nie mam... :D
    Macie może jakieś dobre rady odnośnie wózka? Nie kupiłam jeszcze, co więcej nie mamy z małżem żadnej koncepcji... Mam zawroty głowy jak myślę o tych wszystkich dostępnych opcjach, czasem wydaje mi się że lepiej byłoby gdyby na rynku były dostępne dwa rodzaje i koniec :P
    A czy któraś z was korzystała przy poprzednich maluchach z monitora oddechu albo orientuje się w temacie? Chcemy Zosię w miarę możliwości od początku przyzwyczajać do spania w pokoju obok, zastanawiam się nad kupnem takiego cuda...

3i499vvjgx57zohf.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinda wrote:
    Wyprawka ważna rzecz, ja aktualnie oczekuję 6 przesyłek z rzeczami dla malutkiej i dla mnie do szpitala :P szkoda tylko że worka kasy nie mam... :D
    Macie może jakieś dobre rady odnośnie wózka? Nie kupiłam jeszcze, co więcej nie mamy z małżem żadnej koncepcji... Mam zawroty głowy jak myślę o tych wszystkich dostępnych opcjach, czasem wydaje mi się że lepiej byłoby gdyby na rynku były dostępne dwa rodzaje i koniec :P
    A czy któraś z was korzystała przy poprzednich maluchach z monitora oddechu albo orientuje się w temacie? Chcemy Zosię w miarę możliwości od początku przyzwyczajać do spania w pokoju obok, zastanawiam się nad kupnem takiego cuda...

Psulinda co do monitora oddechu to cofnij się 4-5stron wstecz - wczoraj o tym pisałysmy :)
    W kwestii wózka nie za bardzo pomogę bo sama jeszcze nie kupiłam - dużo dziewczyn kupuje/kupiło Bebetto tito. Oj tak racja ... worek pieniędzy albo wygrana w totka by się przydała kompletujac wyprawkę w szczególności dla pierwszego dziecka albo dziecka po kilkuletniej przerwie.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Paulinda Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach faktycznie, przeoczyłam temat monitorów :P

3i499vvjgx57zohf.png
  • Marlena Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:

Jeśli chodzi o koszule do porodu i karmienia, to kupiłam 2 z DolceSono. Stwierdzam, że moje obecne koszule nocne będą wygodniejsze :)
    Moim zdaniem (ale może się mylę i któraś z mam co karmiła mnie poprawi) szybciej będzie mi zsunąć ramiączko w nocy i odkryć całą pierś niż odpinać napy w koszuli do karmienia. No ale powiedzmy, że dobrze jakąś typową koszulę do karmienia mieć by potem w gościach (chociażby w święta bożego narodzenia) cyckami nie świecić :)
    Podobno, nie trzeba kupować ciuchów typowo do karmienia i świetnie się sprawdzają wszelkie bluzki/sukienki z dekoltem kopertowym.
    Myślę, że coś w tym stylu też się sprawdzi: https://allegro.pl/super-czad-42-sukienka-suwak-mala-czarna-zip-ac030-i6832062687.html#thumb/1

Ja przy pierwszej córce jak już wrocilam ze szpitala do domu to przerażenie bo nie mam nic do ubrania w czym mogę karmić. W końcu stwierdziłam że przecież można podnieść bluzkę do góry i wychodzi na to samo. Córkę skończyłam karmić cycem parę dni temu, jakbym przez cały czas miała ubierać ciuchy typowo do karmienia to nerwicy bym dostała :-)

[*] Arek - 19.01.2014

3i499vvjojbctpry.png

9ewnugpjmowidtwe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2018, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Frezyjciada, Izabelle może mieć racje odnośnie układu pokarmowego. 3 dekady temu mama miała ze mną taki problem, a gadanie lekarzy takie same jak i dziś, co swoją drogą przy tym poziomie wiedzy jest starszne. Po ponad roku od mojego urodzenia trafiła się w szpitalu młoda lekarka, zalecila odstawienie glutenu oraz mleka i innych produktów z nabiału. Okazało się, że mialam alergie stąd były zaburzenia snu wynikające z ciągłego dyskomfortu ze strony układu pokarmowego. A nie było żadnych objawów które od razu by na to wskazywaly, bez wymiotow, biegunki.
    Próbowałam już i tego, po dwóch miesiącach nie było efektu i dietetyk kazała wrócić do normalnego jadłospisu.
    Zostaje mi ten osteopata i ziomek od integracji. Wiecie w sumie to sie zdążyłam przyzwyczaić przez tyle czasu, ale miło by było w końcu się wyspać!

• Mum2b Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny coś obil mi się o uszy żel po cc na zrosty albo jakieś plastry na szybkie gojenie blizny. Kojarzycie temat?

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2018, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koszule typowo do kp to miałam tylko w szpitalu, wkurzało mnie to odpinanie, zapinanie itd. w domu spałam w staniku do kp i majtach. Nie wyobrażam sobie podczas nieustabilizowanej laktacji spać bez biustonosza, zresztą można się wtedy nabawić zapalenia jak się ucisnie podczas snu ktoryś z kanalików i go zatka. A dodatkowo tak się pociłam po porodzie, że i dwa trzy razy w nocy musiałam się przebierać!

Co do staników to mi po porodzie piersi urosły jeszcze o dwa rozmiary, a potem spadły o jeden... A teraz są bez zmian, zobaczymy jak będzie po urodzeniu. Niestety i tak czeka mnie zakup nowego karmnika, bo tamte mam tak rozciągnięte!!! Przytyłam 20kg w pierwszej ciąży a teraz połowę tego, więc i w obwodzie za duże same z siebie.

JustynaG lubi tę wiadomość

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2b wrote:
    Dziewczyny coś obil mi się o uszy żel po cc na zrosty albo jakieś plastry na szybkie gojenie blizny. Kojarzycie temat?
    Też chętnie się dowiem :)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Próbowałam już i tego, po dwóch miesiącach nie było efektu i dietetyk kazała wrócić do normalnego jadłospisu.
    Zostaje mi ten osteopata i ziomek od integracji. Wiecie w sumie to sie zdążyłam przyzwyczaić przez tyle czasu, ale miło by było w końcu się wyspać!

Jesli mogę doradzić,to skup się na osteo. Chyba,ze jeszcze mógłby być dobry fizjoterapeuta od dzieci,oni robią rózne kursy. Fizjoterapeuta zajmujacy się integracja sensoryczną też jest od dzieci, ale niech skupi się na problemie ;)

frezyjciada lubi tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2018, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam fizjo, który ma też integrację. Najpierwej pójdę tam. Potem osteo... Jak go znajdę

Izabelle lubi tę wiadomość

• Kas_ia Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2b wrote:
    Plastry Bactigras - rany goja sie w oczach :) lekarz byl w szoku jak zobaczyl mojego ojca po tygodniu, mowil, ze rana wyglada jakby miala juz okolo miesiac

Izabelle lubi tę wiadomość

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Koszule typowo do kp to miałam tylko w szpitalu, wkurzało mnie to odpinanie, zapinanie itd. w domu spałam w staniku do kp i majtach. Nie wyobrażam sobie podczas nieustabilizowanej laktacji spać bez biustonosza, zresztą można się wtedy nabawić zapalenia jak się ucisnie podczas snu ktoryś z kanalików i go zatka. A dodatkowo tak się pociłam po porodzie, że i dwa trzy razy w nocy musiałam się przebierać!
    No właśnie też mi się tak wydaje, dlatego mam 2 koszule do szpitala i więcej nie planuje :)

Zastanawia mnie tylko jedno - piszesz, że trzeba spać w biustonoszu bo można ucisnąć któryś z kanalików i go zatkać. I teraz pytanie? Jakie biustonosze do spania? Z fiszbiną czy bez? W końcu nawet śpiąc w staniku można ucisnąć pierś...
    Nie ogarnęłam tego tematu,ale może coś wyjaśnisz...

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2018, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli stanik jest Dobrze dobrany, to nie ma opcji, że uciśnie się go fiszbiną. Po porodzie miałam 70J i nie wyobrażam sobie tego ciężaru w biustonoszu bez fiszbin. Najlepiej wybrać się do dobrej braffiterki i ona doradzi.

Hedgehog lubi tę wiadomość

• aLunia Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku ja się też tak pocilam po porodzie, albo córka zaczęła szybko przesypiać i Budzilam się cała zlana mlekiem. Więc nawet i trzy razy musiałam się przebierać. Ale dla mnie były wygodne te koszule. No i wkładki do staniki z lovi dawały radę.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • KasisR Koleżanka

Wysłany: 18 lipca 2018, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koszulki do karmienia kupiłam kopertowki takie na zakładkę co się odchyla i są dziury bo te odpinane i z zamkami poprzednio były uciążliwe mała nie mogła się doczekać aż odepne albo guziki gdzieś uwierały przy karmieniu....stanik też polecam dobrać u specjalisty i warto zainwestować w lepszy bo te tanie deformują biust przy drugim dziecku się przekonałam i teraz też zainwestuję

iv099vvjcxko15c4.pngnqtkh3718foud1l0.png
    mhsvh371neieb228.png
  • KasisR Koleżanka

Wysłany: 18 lipca 2018, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spanie w staniku jest zalecane żeby biust nie był obwisły jak skończymy karmić ,szczególnie jak sporo się powiekszył

iv099vvjcxko15c4.pngnqtkh3718foud1l0.png
    mhsvh371neieb228.png
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:

Biustonosze do karmienia - sprawa dość istotna bo chodzi o coś co dobrze podtrzyma biust. Położna sugerowała zakup po 34/35tc bo już wtedy piersi nie powinny rosnąć.
    A w sklepie braffiterka mówiła, że najlepiej mieć coś kupionego pod koniec ciąży i potem wrócić jak się laktacja ustabilizuje by dobrać odpowiedni rozmiar.
    Z jednej strony to może nie być proste. Z drugiej, co za problem bym pojechała z eMkiem, w tym czasie on dziecko w wózek i mały spacer a mama dobierze staniki :)
    Rodzę ok 20 sierpnia, będzie cc. Po licznych próbach kontaktu ze sklepem i zagrożeniu anulowaniem zamówienia otrzymałam wiadomość, że w przyszłym tyg wózek powinien dojechać, zobaczymy...

bhywvcqgxdl0na75.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2018, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja najpierw miałam problem z pokarmem, b niby go nie było a potem prawie pół roku problem z hiperwyplywem. Dluuuuugo mi się laktacja stabilizowala, oooj baaaaardzo długo. U mnie wkładki sprawdziły się tylko z dwóch firm- Johnson różowe pudełko (cała reszta tej firmy to porażka) i wkładki lansinoh. Ale z tymi wladkami to jest jak i z podpaskami, jednej pasują te innej tamte. Dla mnie wygrywają te dwa produkty, a przetestowałam chyba wszystkie dostępne, bo tak mi mleko leciało, że musiałam je zmieniać i co kwadrans jak kiepsko chłonne były.

‹‹ 908 909 910 911 912 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ