X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • KasisR Koleżanka

Wysłany: 18 lipca 2018, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Ja najpierw miałam problem z pokarmem, b niby go nie było a potem prawie pół roku problem z hiperwyplywem. Dluuuuugo mi się laktacja stabilizowala, oooj baaaaardzo długo. U mnie wkładki sprawdziły się tylko z dwóch firm- Johnson różowe pudełko (cała reszta tej firmy to porażka) i wkładki lansinoh. Ale z tymi wladkami to jest jak i z podpaskami, jednej pasują te innej tamte. Dla mnie wygrywają te dwa produkty, a przetestowałam chyba wszystkie dostępne, bo tak mi mleko leciało, że musiałam je zmieniać i co kwadrans jak kiepsko chłonne były.
    U mnie to samo a nie które to jeszcze taki meszek zostawiały ,masakra z usuwaniem tego do karmienia, lansinoh sie sprawdziły,johson nie próbowałam bo jak pisałaś reszta produktów masakra to z gory załozyłam że się nie sprawdzą

iv099vvjcxko15c4.pngnqtkh3718foud1l0.png
    mhsvh371neieb228.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Jeśli stanik jest Dobrze dobrany, to nie ma opcji, że uciśnie się go fiszbiną. Po porodzie miałam 70J i nie wyobrażam sobie tego ciężaru w biustonoszu bez fiszbin. Najlepiej wybrać się do dobrej braffiterki i ona doradzi.

Dobierałam rozmiar u Braffiterki. Tylko u mnie jest zdecydowanie mniejszy niż u Ciebie. W zależności od firmy - 75C/D.
    O ile w dzień noszę staniki z fiszbinami... to nie jestem przyzwyczajona do spania w staniku. I zastanawiam się czy nie lepiej byłoby mieć w nocy czegoś bez fiszbin.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w szpitalu i tak wymagają staników do karmienia tzw miękkich...później jak się laktacja unormuje tez mam zamiar podejść do sklepu po taki z fiszbinami. Póki co z 70B urósł mi biust do 75D.tez rozmiar był dobierany w sklepie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2018, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna Kochanie ja też takie miałam a w ciąży w sumie najpierw na początku skoczyły a potem w ostatnich dwóch tygodniach i po porodzie takie cuda mi wyszły... Teraz noszę 70E/F. Też nigdy nie spałam w staniku ale podczas kp zawsze...

KasisR ja te johnsona odkryłam przez przypadek-maz mi kupił jedyne jakie były w sklepie i to były właśnie te. I zostałam z nimi do samego końca bo jednak cena znacząco przeważyła nad ich wygraną

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2018, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    U mnie w szpitalu i tak wymagają staników do karmienia tzw miękkich...później jak się laktacja unormuje tez mam zamiar podejść do sklepu po taki z fiszbinami. Póki co z 70B urósł mi biust do 75D.tez rozmiar był dobierany w sklepie.
    Miękkie nie znaczy, że bez fiszbin ;) miękkie to takie żeby miały miękka miskę, wywijana. Bo niektóre dziewczyny karmią nosząc normalne staniki tylko zdejmują ramiączko, czy tam odpinają. Stąd w każdym szpitalu chcą miękki biustonosz do kp

Hedgehog lubi tę wiadomość

• Ciemnowlosa Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ktore maja mieć albo mialy cc, czy do operacji bylyacie w biustonoszu i koszuli czy jak byluscie ubrane? Albo bedziecie

17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
    05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod.. :(
    06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2018, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciemnowlosa wrote:
    Dziewczyny ktore maja mieć albo mialy cc, czy do operacji bylyacie w biustonoszu i koszuli czy jak byluscie ubrane? Albo bedziecie
    Z tego co wiem standard jest jeden, bez bielizny, bez jakiejkolwiek biżuterii do każdej operacji. Jesli już ma się coś na sobie to jednorazowa koszula szpitalna ktora w razie problemów rozrywaja.

• Vlinder Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciemnowlosa wrote:
    Do cc miałam szpitalne ubranie operacyjne.

bhywvcqgxdl0na75.png
  • Marlena Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Dobierałam rozmiar u Braffiterki. Tylko u mnie jest zdecydowanie mniejszy niż u Ciebie. W zależności od firmy - 75C/D.
    O ile w dzień noszę staniki z fiszbinami... to nie jestem przyzwyczajona do spania w staniku. I zastanawiam się czy nie lepiej byłoby mieć w nocy czegoś bez fiszbin.

Ja dluuugi czas nosiłam staniki sportowe. Najtańsze z pepco po 10 zł. Super sprawa, wygodne w spaniu jak i przy karmieniu :-)

Rucola, Wesoła89 lubią tę wiadomość

[*] Arek - 19.01.2014

3i499vvjojbctpry.png

9ewnugpjmowidtwe.png
  • 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używałam tylko wkładek z Rossmanna dla mnie dawały radę ale laktacja w mare szybko mi się unormowala z tego co pamiętam.
    Pytanie czy któraś z Was też ma ten problem że jest za wąska w miednicy? Mnie w pierwszej ciąży nikt nie mierzył,ginekolog prywatny funkcjonowal bez położnej,a przed porodem nie było kiedy. Poród zakończony vacum, teraz mnie położna zmierzyla i mam po chyba 1 cm mniej niż standardowo (chyba sprzezna zwrotna lub miedzykolcowy pomiar miedzy plecami a wzgorkiem lonowym ) ;-) jeśli mały będzie drobny to będę próbować sama, większy to cięcie. Boję się panicznie najbardziej ze utkie i będzie niedotleniony

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka30 wrote:
    Ja używałam tylko wkładek z Rossmanna dla mnie dawały radę ale laktacja w mare szybko mi się unormowala z tego co pamiętam.
    Pytanie czy któraś z Was też ma ten problem że jest za wąska w miednicy? Mnie w pierwszej ciąży nikt nie mierzył,ginekolog prywatny funkcjonowal bez położnej,a przed porodem nie było kiedy. Poród zakończony vacum, teraz mnie położna zmierzyla i mam po chyba 1 cm mniej niż standardowo (chyba sprzezna zwrotna lub miedzykolcowy pomiar miedzy plecami a wzgorkiem lonowym ) ;-) jeśli mały będzie drobny to będę próbować sama, większy to cięcie. Boję się panicznie najbardziej ze utkie i będzie niedotleniony
    Kiedy sie takie pomiary robi? Mnh.e nikt nie mierzyl i powiem szczerze,ze nawet o tym nie slyszalam. To nasze forum to jednak skarbnica wiedzy:)

p_tt lubi tę wiadomość

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2018, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:
    Kiedy sie takie pomiary robi? Mnh.e nikt nie mierzyl i powiem szczerze,ze nawet o tym nie slyszalam. To nasze forum to jednak skarbnica wiedzy:)
    Mi dopiero na porodówce mierzyli

Amy333 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2018, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka30 wrote:
    jeśli mały będzie drobny to będę próbować sama, większy to cięcie. Boję się panicznie najbardziej ze utkie i będzie niedotleniony
    To może się udać i z większym dzieckiem, tylko musisz wybrać dobry szpital, najlepiej z 3stopniem referencyjnosci i gdzieś gdzie dobrze poprowadzą poród. Bo niestety w wielu szpitalach zostawiają rodząca samą sobie albo faszerują oxy żeby było szybciej. A to niestety nie sprzyja dobremu toru porodu.

• mitaka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do cesarki tak jak dziewczyny pisza ubranie szpitalne i bez gaci. Mi dali za krotkie i sie musialam wnerwic porzadnie dopiero przyniesli wieksze, ale z gola pipa nie cgcialam paradowac, tym bardziej ze przed jeszcze ktg,zakladanie cewnika (tu tez mialam przeboje, bo mowie,ze mi cieknie, to te ze nie, dopiero przed tym jak mnie juz mieli zabierac na ciecie pojawila sie wielka kaluza na podlodze to szybko zmiana,bo nie ma czasu.
    Ja to nie chce lewatywy tym razem, wiem ze w niektorych szpitalach niektore polozne robia inne nie,w innych szpitalach nie robia. Ja nie chce i tez sie bede klucic ;)

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    Do cesarki tak jak dziewczyny pisza ubranie szpitalne i bez gaci. Mi dali za krotkie i sie musialam wnerwic porzadnie dopiero przyniesli wieksze, ale z gola pipa nie cgcialam paradowac, tym bardziej ze przed jeszcze ktg,zakladanie cewnika (tu tez mialam przeboje, bo mowie,ze mi cieknie, to te ze nie, dopiero przed tym jak mnie juz mieli zabierac na ciecie pojawila sie wielka kaluza na podlodze to szybko zmiana,bo nie ma czasu.
    Ja to nie chce lewatywy tym razem, wiem ze w niektorych szpitalach niektore polozne robia inne nie,w innych szpitalach nie robia. Ja nie chce i tez sie bede klucic ;)
    Mitaka a planujes zrodzić naturalnie i nie chcesz lewatywy?

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sobie sama zrobię w szpitalu. Miałam 6 razy kolonoskopie to oczyszczanie jelit mi nie obce.

• 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uważam że pomierzyc warto się wcześniej, położna to zrobi jak się ja poprosi. Ja obudziłam się przed 6 i zacZęłam krwawic Bez skurczy. Poslalam męża do apteki, prysznic ogolilam się i nagle skurcZe co 1 min. Na porodowke mam 5 min autem od razu ktg i skurcZe porodowe i pelne rozwarcie. Czekałam aż po wcześniejszym porodzie pomyja ;-) wiec bywa to różnie, nie zawsze jest czas na pomiar przy porodzie. U mnie rozwarcie widocznie odbyło się bez skurcZy odczuwalnych :-)

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie do mam na insulinie, ile dajecie kresek i w jakich godzinach. Mam zalecone 8j o 22 żeby przespać noc bez wstawania na siusiu, być rzeska i wypoczeta. Trochę to do mnie nie przemawia słabe argumenty tej Pani doktor. Cukry na czczo jakie macie ja obecnie na ścisłej diecie 70-95 i niby ta insulina ma je ustabilizować na 80-90. Dawkę mam zwiększać co 3 dni do 16j. Jeśli cukry na czczo będą powyżej 90. Po posiłkach godz po mam zazwyczaj 100 do 125. Nie wiem czy tego jeszcze nie skonsultować? Gina mam w środę dopiero.

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • Kas_ia Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co sadzicie o pieluszkach bambusowych i muslinowych? Warto zaplacic troche wiecej niz za tetre?

Dzisiaj mala kopie mnie ciagle w krocze... i teraz nie wiem czy to co czuje to dyskomfort spowodowany kopniakami czy cos sie dzieje z szyjka... dzisiaj robie sobie dzien lezenia plackiem... :(

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • Ciemnowlosa Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy 1 cc mialam swoja koszule pamietam ale wlasnie nie wiem czy mialam stanik czy nie..

17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
    05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod.. :(
    06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm
‹‹ 909 910 911 912 913 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ