WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
frezyjciada wrote:Ja najpierw miałam problem z pokarmem, b niby go nie było a potem prawie pół roku problem z hiperwyplywem. Dluuuuugo mi się laktacja stabilizowala, oooj baaaaardzo długo. U mnie wkładki sprawdziły się tylko z dwóch firm- Johnson różowe pudełko (cała reszta tej firmy to porażka) i wkładki lansinoh. Ale z tymi wladkami to jest jak i z podpaskami, jednej pasują te innej tamte. Dla mnie wygrywają te dwa produkty, a przetestowałam chyba wszystkie dostępne, bo tak mi mleko leciało, że musiałam je zmieniać i co kwadrans jak kiepsko chłonne były.
-
frezyjciada wrote:Jeśli stanik jest Dobrze dobrany, to nie ma opcji, że uciśnie się go fiszbiną. Po porodzie miałam 70J i nie wyobrażam sobie tego ciężaru w biustonoszu bez fiszbin. Najlepiej wybrać się do dobrej braffiterki i ona doradzi.
Dobierałam rozmiar u Braffiterki. Tylko u mnie jest zdecydowanie mniejszy niż u Ciebie. W zależności od firmy - 75C/D.
O ile w dzień noszę staniki z fiszbinami... to nie jestem przyzwyczajona do spania w staniku. I zastanawiam się czy nie lepiej byłoby mieć w nocy czegoś bez fiszbin. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJustyna Kochanie ja też takie miałam a w ciąży w sumie najpierw na początku skoczyły a potem w ostatnich dwóch tygodniach i po porodzie takie cuda mi wyszły... Teraz noszę 70E/F. Też nigdy nie spałam w staniku ale podczas kp zawsze...
KasisR ja te johnsona odkryłam przez przypadek-maz mi kupił jedyne jakie były w sklepie i to były właśnie te. I zostałam z nimi do samego końca bo jednak cena znacząco przeważyła nad ich wygraną -
nick nieaktualnyveritaserum wrote:U mnie w szpitalu i tak wymagają staników do karmienia tzw miękkich...później jak się laktacja unormuje tez mam zamiar podejść do sklepu po taki z fiszbinami. Póki co z 70B urósł mi biust do 75D.tez rozmiar był dobierany w sklepie.
miękkie to takie żeby miały miękka miskę, wywijana. Bo niektóre dziewczyny karmią nosząc normalne staniki tylko zdejmują ramiączko, czy tam odpinają. Stąd w każdym szpitalu chcą miękki biustonosz do kp
Hedgehog lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCiemnowlosa wrote:Dziewczyny ktore maja mieć albo mialy cc, czy do operacji bylyacie w biustonoszu i koszuli czy jak byluscie ubrane? Albo bedziecie
-
JustynaG wrote:Dobierałam rozmiar u Braffiterki. Tylko u mnie jest zdecydowanie mniejszy niż u Ciebie. W zależności od firmy - 75C/D.
O ile w dzień noszę staniki z fiszbinami... to nie jestem przyzwyczajona do spania w staniku. I zastanawiam się czy nie lepiej byłoby mieć w nocy czegoś bez fiszbin.
Ja dluuugi czas nosiłam staniki sportowe. Najtańsze z pepco po 10 zł. Super sprawa, wygodne w spaniu jak i przy karmieniuRucola, Wesoła89 lubią tę wiadomość
-
Ja używałam tylko wkładek z Rossmanna dla mnie dawały radę ale laktacja w mare szybko mi się unormowala z tego co pamiętam.
Pytanie czy któraś z Was też ma ten problem że jest za wąska w miednicy? Mnie w pierwszej ciąży nikt nie mierzył,ginekolog prywatny funkcjonowal bez położnej,a przed porodem nie było kiedy. Poród zakończony vacum, teraz mnie położna zmierzyla i mam po chyba 1 cm mniej niż standardowo (chyba sprzezna zwrotna lub miedzykolcowy pomiar miedzy plecami a wzgorkiem lonowym )jeśli mały będzie drobny to będę próbować sama, większy to cięcie. Boję się panicznie najbardziej ze utkie i będzie niedotleniony
Misia 09.2013
Misio 08.2018 -
100krotka30 wrote:Ja używałam tylko wkładek z Rossmanna dla mnie dawały radę ale laktacja w mare szybko mi się unormowala z tego co pamiętam.
Pytanie czy któraś z Was też ma ten problem że jest za wąska w miednicy? Mnie w pierwszej ciąży nikt nie mierzył,ginekolog prywatny funkcjonowal bez położnej,a przed porodem nie było kiedy. Poród zakończony vacum, teraz mnie położna zmierzyla i mam po chyba 1 cm mniej niż standardowo (chyba sprzezna zwrotna lub miedzykolcowy pomiar miedzy plecami a wzgorkiem lonowym )jeśli mały będzie drobny to będę próbować sama, większy to cięcie. Boję się panicznie najbardziej ze utkie i będzie niedotleniony
p_tt lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny100krotka30 wrote:jeśli mały będzie drobny to będę próbować sama, większy to cięcie. Boję się panicznie najbardziej ze utkie i będzie niedotleniony
-
Do cesarki tak jak dziewczyny pisza ubranie szpitalne i bez gaci. Mi dali za krotkie i sie musialam wnerwic porzadnie dopiero przyniesli wieksze, ale z gola pipa nie cgcialam paradowac, tym bardziej ze przed jeszcze ktg,zakladanie cewnika (tu tez mialam przeboje, bo mowie,ze mi cieknie, to te ze nie, dopiero przed tym jak mnie juz mieli zabierac na ciecie pojawila sie wielka kaluza na podlodze to szybko zmiana,bo nie ma czasu.
Ja to nie chce lewatywy tym razem, wiem ze w niektorych szpitalach niektore polozne robia inne nie,w innych szpitalach nie robia. Ja nie chce i tez sie bede klucic -
mitaka wrote:Do cesarki tak jak dziewczyny pisza ubranie szpitalne i bez gaci. Mi dali za krotkie i sie musialam wnerwic porzadnie dopiero przyniesli wieksze, ale z gola pipa nie cgcialam paradowac, tym bardziej ze przed jeszcze ktg,zakladanie cewnika (tu tez mialam przeboje, bo mowie,ze mi cieknie, to te ze nie, dopiero przed tym jak mnie juz mieli zabierac na ciecie pojawila sie wielka kaluza na podlodze to szybko zmiana,bo nie ma czasu.
Ja to nie chce lewatywy tym razem, wiem ze w niektorych szpitalach niektore polozne robia inne nie,w innych szpitalach nie robia. Ja nie chce i tez sie bede klucic#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
nick nieaktualny
-
Ja uważam że pomierzyc warto się wcześniej, położna to zrobi jak się ja poprosi. Ja obudziłam się przed 6 i zacZęłam krwawic Bez skurczy. Poslalam męża do apteki, prysznic ogolilam się i nagle skurcZe co 1 min. Na porodowke mam 5 min autem od razu ktg i skurcZe porodowe i pelne rozwarcie. Czekałam aż po wcześniejszym porodzie pomyja
wiec bywa to różnie, nie zawsze jest czas na pomiar przy porodzie. U mnie rozwarcie widocznie odbyło się bez skurcZy odczuwalnych
Misia 09.2013
Misio 08.2018 -
Pytanie do mam na insulinie, ile dajecie kresek i w jakich godzinach. Mam zalecone 8j o 22 żeby przespać noc bez wstawania na siusiu, być rzeska i wypoczeta. Trochę to do mnie nie przemawia słabe argumenty tej Pani doktor. Cukry na czczo jakie macie ja obecnie na ścisłej diecie 70-95 i niby ta insulina ma je ustabilizować na 80-90. Dawkę mam zwiększać co 3 dni do 16j. Jeśli cukry na czczo będą powyżej 90. Po posiłkach godz po mam zazwyczaj 100 do 125. Nie wiem czy tego jeszcze nie skonsultować? Gina mam w środę dopiero.Misia 09.2013
Misio 08.2018 -
Dziewczyny co sadzicie o pieluszkach bambusowych i muslinowych? Warto zaplacic troche wiecej niz za tetre?
Dzisiaj mala kopie mnie ciagle w krocze... i teraz nie wiem czy to co czuje to dyskomfort spowodowany kopniakami czy cos sie dzieje z szyjka... dzisiaj robie sobie dzien lezenia plackiem...