X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frezycjada,mój syn to żywe srebro z ogromną potrzebą ruchu,zaburzeniami si i w ogóle. Już w życiu płodowym kręcił się jak fryga. Natomiast sen ma i zawsze miał długi i spokojny.
    Jeśli nie ma takiego osteo w Twojej okolicy,to poszukaj gdzie indziej. Warto podjechac, czasem jedna wizyta i po krzyku ;)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym nie wytrzymala, Ty juz dwa lata nie spisz. Zabralabym do siebie do lozka moze przy obecnosci czyjejs by spal spokojnie

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mitaka ale on nie ważne czy śpi z nami czy nie i tak się budzi! Tu jest cały ambaras! Przez dluuugi, dluuuuuugi czas spaliśmy razem, potem już młody nie chciał z nami, tylko chodził do siebie, a teraz jest różnie. Ale nadal nie śpi jak należy...

Izz w promieniu 80 km nie ma takiego człowieka, ale chyba czas ruszyć dalej, bo potem z drugim bobasem już za ciekawie nie będzie.... Tylko na samą myśl o podróży mam dreszcze, bo Tysiek nienawidzi jeździć autem...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2018, 09:30

• Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś znów zaliczyłam glebę. Właściwie zrobiłam szpagat do przodu na mokrej podłodze balkonu. Zdarta noga, ręka i mocno naciągnięty mięsień brzucha, boli jak cholera. Nie wiem jak kiedyś kobiety w zaawansowanej ciąży wykonywały prace polowe, zajmowały się dziećmi, domem.

klz9df9hvltz8vcc.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frezyjciada no to wspolczuje,miec tylko nadzieje, ze pozniej w wieku szkolnym wszystko wynagrodzi :)

Natalia kiedys byly zahartowane w boju od poczatku wiec dla nich bylo to normalne, do miasta czy gdzies kilometry robily, a my sie samochodami wozimy np. Uwazaj na siebie

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamuśki :-) Sledzilam wątek od początku jeszcze byłam na nim gdy wyszła afera z podstawiona moderatorka. Mój termin to 4 września, proszę o dopisanie :-) obecnie rzadziej zaglądam ale co mogę to Was nadrabiam tyle że się nie udzielam.Obecnie u mnie szyjka skrócona do 17mm (dane z zeszłej środy) za tydzień kontrola. Dziś 33dz+1. Do tego cukrzyca ciążowa na diecie od 20.06 od tamtej pory spadlam na wadze 3 kg, zeszła cala opuchlizna z nóg i palców, wiec chyba mi służy. Synuś drobny 1600gram w serduszku ma bright spot jesteśmy po kontroli echo serca i wszystko w normie. Wyprawka w proszku. Brak wózka, kosmetyków, papierosów i moich rzeczy do porodu. Dziś ogarniam.

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka30 wrote:
    Hej Mamuśki :-) Sledzilam wątek od początku jeszcze byłam na nim gdy wyszła afera z podstawiona moderatorka. Mój termin to 4 września, proszę o dopisanie :-) obecnie rzadziej zaglądam ale co mogę to Was nadrabiam tyle że się nie udzielam.Obecnie u mnie szyjka skrócona do 17mm (dane z zeszłej środy) za tydzień kontrola. Dziś 33dz+1. Do tego cukrzyca ciążowa na diecie od 20.06 od tamtej pory spadlam na wadze 3 kg, zeszła cala opuchlizna z nóg i palców, wiec chyba mi służy. Synuś drobny 1600gram w serduszku ma bright spot jesteśmy po kontroli echo serca i wszystko w normie. Wyprawka w proszku. Brak wózka, kosmetyków, papierosów i moich rzeczy do porodu. Dziś ogarniam.

Papierosy nie będą Ci chyba potrzebne aczkolwiek ja marzę o papierosie hehe. Miałaś pewnie na myśli pampersy. Jesteś tylko na diecie czy na insulinie? Mnie się trochę zaczęły rozjezdzac cukry są coraz wyzsze ale nadal w normie jedynie po 1 śniadaniu rosną.

• 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córka niebawem skończy 5 lat.niespala całe 2 lata pełnej nocy pobudki co 1,5 do 3 godzin. W wieku 2 lat przestałam karmić piersią i wtedy znaczna poprawa. Zaczęła spać sama do pierwszych wczasów gdzie spaliśmy razem i powrót. Od maja wróciła do swojego pokoju Ale nie było nocy żeby do nas nie powędrowała zazwyczaj między 24 a 3 rano ;-) tak więc wiecie dzieci są różne, obecnie nastawiamy się na to samo. Lepiej się miło zaskoczyć niż niepotrzebnie zawieść ;-)

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak mam cukry 90pare do 100paru to znowu ketony w moczu i musze chlib jesc, a po chlebie zaraz 120 albo 120 pare :/
    Po tym dla cukrzykow,bo po razowych i zytnich to 130 pare

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2018, 11:17

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do usypiania to sie nie wypowiadam, bo moj prawie 4 latek spi albo ze mna albo z mezem :P po tych rozlakach kiedy w poprzedniej ciazy jezdzilam po szpitalach i potem z corka tez wkolko szpital wzielam go do siebie no i niestety tak zostalo, ale za rok moze troche dalej sie przeprowadzamy do nowego domu to wtedy dostanie swoj pokoj i bedzie sie uczyl w nim spac, choc wedrowki i tak pewnie beda ;)

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2018, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    Ja jak mam cukry 90pare do 100paru to znowu ketony w moczu i musze chlib jesc, a po chlebie zaraz 120 albo 120 pare :/

Te paski Ci pokazują ketony?

• 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Papierosy nie będą Ci chyba potrzebne aczkolwiek ja marzę o papierosie hehe. Miałaś pewnie na myśli pampersy. Jesteś tylko na diecie czy na insulinie? Mnie się trochę zaczęły rozjezdzac cukry są coraz wyzsze ale nadal w normie jedynie po 1 śniadaniu rosną.
    Hehe rzeczywiście te papierosy to nie koniecznie :-) póki co bez insuliny ale cukry skaczą jak cholera, wiec jutro kontrola i pewnie recepta. Mój rekord to 190 po pierogach z jagodami roboty teściowej ;-) ale warto było. Czasem 140, ranne się ustabiliozowaly.

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    To jaki chleb wcinasz, ja właśnie żytni bo niby najlepszy ale dziś na czczo 78 po 70 gramach po godz 150 buu

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • Asiaf Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po usg III trym. Wszystko w porządku. Synek w 30+0 (wg om) waży 1830 gr :D termin porodu wg usg 9 dni wczesniej, bo 17.09. Już od polowkowych większość pomiarów mial tydzień do przodu. Zobaczymy jak będzie w rzeczywistości. W końcu mamy slodkie zdjęcia, chociaż niezły z niego akrobata :D

Minns, promyczek 39, JustynaG, Vlinder, Angel1988, OctAngel, Izabelle, susełek, kasia1518, Natalia1984, Camilla13, ola_g89, Wesoła89, Amy333, 100krotka30, GuBo lubią tę wiadomość

Antoś
    f2wl20mmd45lxn9f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas zaprzestanie kp nic nie dało w kwestii spania, także tu nie widzę żadnego związku. Mam nadzieję tylko, że kiedyś przyjdzie taka noc, że położę się jak zawsze koło północy ale wstanę o 6 czy 7 bez żadnej pobudki... Marzenie ściętej głowy :D hehehe :D

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frezyjciada, bardzo Ci współczuję tych nieprzespanych nocy. Może rzeczywiście warto teraz udać się do specjalisty? Bo jak urodzi się Maleństwo i będziesz miała wstawać do dwójki dzieci to nie wyrobisz. A nawet jeśli drugie będzie zdecydowanie spokojniejsze to płacz starszego brata może je budzić...

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    Mitaka,ale 120 to bardzo dobrze :) Norma dka nas jest do 140 ;) wcinaj zatem chleb, bo ketony chyba gorsze.
    Ja mogę jedynie graham i nie więcej niż 2 kromki przy jednym posiłku. Zauważyłam, że cukry rosną u mnie kosmicznie jak jestem zdenerwiwana,po uspokojeniu wracaja do normy :) U diabetolog w gabinecie, ze stresu miałam 170 ;)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paski do ketobow przepisala mi diabetolog, codziennie jak wstane to obsikuje i do tej pory bylo ok,a juz drugi dzien mam srednie stezenie,mimo ze wczoraj zjadlam 2 kromki chleba ig na kolacje.

Chleb jem ig specjalny dla cukrzykow, jedna piekarnia w mojej okolicy taki piecze. Skacze mi pod 140 po razowym i zytnim, ale one z nazwy takie, bo sklad mieszany. Caly czas szukam typowo razowego i lipa, za rada diablo podjade chyba do piekarni i zapytam wprost.

Po pierogach ruskich tez mi raz wywalilo 150, teraz ich nie jadam. Najwiecej mialam 180 pokluskach z truskawkami, ale to w pierwszym tyg kiedy mierzylam po normalnych posilkach.

Dzisiaj zjem zwykla kajzerke na noc i zobacze co z tymi ketonami,ogolnie 2 kromki chleba do jednego posilku to max,bo po 3 juz mi skacze do 140kilku (tego ig oczywiscie)

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka30 wrote:

Co do wyprawki to mam podobnie, wózek mimo iż kupiony na początku czerwca, jeszcze nie dojechał, czas oczekiwania miał być 30 dni, które już minęły, w razie czego czeka mnie kupienie innego, muszę dokupić jeszcze pidżamy dla siebie do szpitala i staniki do karmienia i paczkę pieluch do domu dla Małej. Zaczynam się stresować...

bhywvcqgxdl0na75.png
  • Asiaf Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dopiero dzis ogarnelismy czesc rzeczy. Przewieziony wózek, fotelik, baza, lozeczko (a raczej dostawka) i zdecydowalismy sie na caly zestaw wanienka, stojak z polkami i przewijak, ale nie zajmuje duzo miejsca a myślę, ze praktyczny

Antoś
    f2wl20mmd45lxn9f.png
‹‹ 907 908 909 910 911 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ