WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Frezycjada,mój syn to żywe srebro z ogromną potrzebą ruchu,zaburzeniami si i w ogóle. Już w życiu płodowym kręcił się jak fryga. Natomiast sen ma i zawsze miał długi i spokojny.
Jeśli nie ma takiego osteo w Twojej okolicy,to poszukaj gdzie indziej. Warto podjechac, czasem jedna wizyta i po krzyku -
nick nieaktualnyMitaka ale on nie ważne czy śpi z nami czy nie i tak się budzi! Tu jest cały ambaras! Przez dluuugi, dluuuuuugi czas spaliśmy razem, potem już młody nie chciał z nami, tylko chodził do siebie, a teraz jest różnie. Ale nadal nie śpi jak należy...
Izz w promieniu 80 km nie ma takiego człowieka, ale chyba czas ruszyć dalej, bo potem z drugim bobasem już za ciekawie nie będzie.... Tylko na samą myśl o podróży mam dreszcze, bo Tysiek nienawidzi jeździć autem...Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2018, 09:30
-
Ja dziś znów zaliczyłam glebę. Właściwie zrobiłam szpagat do przodu na mokrej podłodze balkonu. Zdarta noga, ręka i mocno naciągnięty mięsień brzucha, boli jak cholera. Nie wiem jak kiedyś kobiety w zaawansowanej ciąży wykonywały prace polowe, zajmowały się dziećmi, domem.
-
Frezyjciada no to wspolczuje,miec tylko nadzieje, ze pozniej w wieku szkolnym wszystko wynagrodzi
Natalia kiedys byly zahartowane w boju od poczatku wiec dla nich bylo to normalne, do miasta czy gdzies kilometry robily, a my sie samochodami wozimy np. Uwazaj na siebie -
Hej Mamuśki
Sledzilam wątek od początku jeszcze byłam na nim gdy wyszła afera z podstawiona moderatorka. Mój termin to 4 września, proszę o dopisanie
obecnie rzadziej zaglądam ale co mogę to Was nadrabiam tyle że się nie udzielam.Obecnie u mnie szyjka skrócona do 17mm (dane z zeszłej środy) za tydzień kontrola. Dziś 33dz+1. Do tego cukrzyca ciążowa na diecie od 20.06 od tamtej pory spadlam na wadze 3 kg, zeszła cala opuchlizna z nóg i palców, wiec chyba mi służy. Synuś drobny 1600gram w serduszku ma bright spot jesteśmy po kontroli echo serca i wszystko w normie. Wyprawka w proszku. Brak wózka, kosmetyków, papierosów i moich rzeczy do porodu. Dziś ogarniam.
Misia 09.2013
Misio 08.2018 -
nick nieaktualny100krotka30 wrote:Hej Mamuśki
Sledzilam wątek od początku jeszcze byłam na nim gdy wyszła afera z podstawiona moderatorka. Mój termin to 4 września, proszę o dopisanie
obecnie rzadziej zaglądam ale co mogę to Was nadrabiam tyle że się nie udzielam.Obecnie u mnie szyjka skrócona do 17mm (dane z zeszłej środy) za tydzień kontrola. Dziś 33dz+1. Do tego cukrzyca ciążowa na diecie od 20.06 od tamtej pory spadlam na wadze 3 kg, zeszła cala opuchlizna z nóg i palców, wiec chyba mi służy. Synuś drobny 1600gram w serduszku ma bright spot jesteśmy po kontroli echo serca i wszystko w normie. Wyprawka w proszku. Brak wózka, kosmetyków, papierosów i moich rzeczy do porodu. Dziś ogarniam.
Papierosy nie będą Ci chyba potrzebne aczkolwiek ja marzę o papierosie hehe. Miałaś pewnie na myśli pampersy. Jesteś tylko na diecie czy na insulinie? Mnie się trochę zaczęły rozjezdzac cukry są coraz wyzsze ale nadal w normie jedynie po 1 śniadaniu rosną. -
Moja córka niebawem skończy 5 lat.niespala całe 2 lata pełnej nocy pobudki co 1,5 do 3 godzin. W wieku 2 lat przestałam karmić piersią i wtedy znaczna poprawa. Zaczęła spać sama do pierwszych wczasów gdzie spaliśmy razem i powrót. Od maja wróciła do swojego pokoju Ale nie było nocy żeby do nas nie powędrowała zazwyczaj między 24 a 3 rano
tak więc wiecie dzieci są różne, obecnie nastawiamy się na to samo. Lepiej się miło zaskoczyć niż niepotrzebnie zawieść
Misia 09.2013
Misio 08.2018 -
Co do usypiania to sie nie wypowiadam, bo moj prawie 4 latek spi albo ze mna albo z mezem
po tych rozlakach kiedy w poprzedniej ciazy jezdzilam po szpitalach i potem z corka tez wkolko szpital wzielam go do siebie no i niestety tak zostalo, ale za rok moze troche dalej sie przeprowadzamy do nowego domu to wtedy dostanie swoj pokoj i bedzie sie uczyl w nim spac, choc wedrowki i tak pewnie beda
-
nick nieaktualny
-
86Monia wrote:Papierosy nie będą Ci chyba potrzebne aczkolwiek ja marzę o papierosie hehe. Miałaś pewnie na myśli pampersy. Jesteś tylko na diecie czy na insulinie? Mnie się trochę zaczęły rozjezdzac cukry są coraz wyzsze ale nadal w normie jedynie po 1 śniadaniu rosną.
póki co bez insuliny ale cukry skaczą jak cholera, wiec jutro kontrola i pewnie recepta. Mój rekord to 190 po pierogach z jagodami roboty teściowej
ale warto było. Czasem 140, ranne się ustabiliozowaly.
Misia 09.2013
Misio 08.2018 -
mitaka wrote:Ja jak mam cukry 90pare do 100paru to znowu ketony w moczu i musze chlib jesc, a po chlebie zaraz 120 albo 120 pare
Po tym dla cukrzykow,bo po razowych i zytnich to 130 pareMisia 09.2013
Misio 08.2018 -
Jestem po usg III trym. Wszystko w porządku. Synek w 30+0 (wg om) waży 1830 gr
termin porodu wg usg 9 dni wczesniej, bo 17.09. Już od polowkowych większość pomiarów mial tydzień do przodu. Zobaczymy jak będzie w rzeczywistości. W końcu mamy slodkie zdjęcia, chociaż niezły z niego akrobata
Minns, promyczek 39, JustynaG, Vlinder, Angel1988, OctAngel, Izabelle, susełek, kasia1518, Natalia1984, Camilla13, ola_g89, Wesoła89, Amy333, 100krotka30, GuBo lubią tę wiadomość
Antoś
-
nick nieaktualnyU nas zaprzestanie kp nic nie dało w kwestii spania, także tu nie widzę żadnego związku. Mam nadzieję tylko, że kiedyś przyjdzie taka noc, że położę się jak zawsze koło północy ale wstanę o 6 czy 7 bez żadnej pobudki... Marzenie ściętej głowy
hehehe
-
Frezyjciada, bardzo Ci współczuję tych nieprzespanych nocy. Może rzeczywiście warto teraz udać się do specjalisty? Bo jak urodzi się Maleństwo i będziesz miała wstawać do dwójki dzieci to nie wyrobisz. A nawet jeśli drugie będzie zdecydowanie spokojniejsze to płacz starszego brata może je budzić...
-
mitaka wrote:Ja jak mam cukry 90pare do 100paru to znowu ketony w moczu i musze chlib jesc, a po chlebie zaraz 120 albo 120 pare
Po tym dla cukrzykow,bo po razowych i zytnich to 130 pareNorma dka nas jest do 140
wcinaj zatem chleb, bo ketony chyba gorsze.
Ja mogę jedynie graham i nie więcej niż 2 kromki przy jednym posiłku. Zauważyłam, że cukry rosną u mnie kosmicznie jak jestem zdenerwiwana,po uspokojeniu wracaja do normyU diabetolog w gabinecie, ze stresu miałam 170
-
Paski do ketobow przepisala mi diabetolog, codziennie jak wstane to obsikuje i do tej pory bylo ok,a juz drugi dzien mam srednie stezenie,mimo ze wczoraj zjadlam 2 kromki chleba ig na kolacje.
Chleb jem ig specjalny dla cukrzykow, jedna piekarnia w mojej okolicy taki piecze. Skacze mi pod 140 po razowym i zytnim, ale one z nazwy takie, bo sklad mieszany. Caly czas szukam typowo razowego i lipa, za rada diablo podjade chyba do piekarni i zapytam wprost.
Po pierogach ruskich tez mi raz wywalilo 150, teraz ich nie jadam. Najwiecej mialam 180 pokluskach z truskawkami, ale to w pierwszym tyg kiedy mierzylam po normalnych posilkach.
Dzisiaj zjem zwykla kajzerke na noc i zobacze co z tymi ketonami,ogolnie 2 kromki chleba do jednego posilku to max,bo po 3 juz mi skacze do 140kilku (tego ig oczywiscie) -
100krotka30 wrote:Hej Mamuśki
Co do wyprawki to mam podobnie, wózek mimo iż kupiony na początku czerwca, jeszcze nie dojechał, czas oczekiwania miał być 30 dni, które już minęły, w razie czego czeka mnie kupienie innego, muszę dokupić jeszcze pidżamy dla siebie do szpitala i staniki do karmienia i paczkę pieluch do domu dla Małej. Zaczynam się stresować...