WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny86Monia wrote:Tyle "szczęścia" że nie dopadło Cię np w 30 tygodniu.....bo to męka dla matki przy swędzeniu i strach o zdrowie dziecka przez wiele tygodni. Miejmy nadzieję że nas nie dopadnie. Cukrzyca mi wystarczy...
-
Ja juz tez po wizycie jestem, martwilam sie kwasami, bo u mnie z kolei ponizej normy są. Ale ginka mnie pocieszyla, powiedziala ze to sie nie zdarza czeesto zeby miec tak nisko (ponizej 2), ale to od tego ze bardzo duo pije. Po prostu sobie wyplukalam zółć
ale to nic takiego. Swedzenie mam jakies takie napadowe, ale na na razie mam sie tylko obserwowac. Jak sie nasili to jeszcze raz kwasy zbadac i bilurbine. Co do mojego spadku wagi, to tez nic takiego, łącznie i tak mam 7 kg na plusie, co moja ginka uznala za zupelenie wystarczające;-)
A kot w pajacu tak mnie rozbawił, że nie moge przestać się smiać!!))))))))
Camilla13, Angel1988, ola_g89, Izabelle, Asiaf, kasia1518 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyfrezyjciada wrote:Moniś przy takim wyniku fosfatazy cholestaza mogła być już daaawno tylko bez objawów... Przynajmniej tak mi lekarz mówił. No i dlatego teraz co wizytę muszę tą wątrobę sprawdzać...
Fosfataza alkaliczna jest markerem o niskiej
wartości diagnostycznej ze względu na jej produkcję
przez łożysko i kości.
To fragment z Rekomendacje Zespołu Ekspertów Polskiego Towarzystwa Ginekologicznego dotyczącepostępowania w wewnątrzwątrobowej cholestazie ciężarnych
Dla zainteresowanych:
https://docplayer.pl/20835660-Rekomendacje-zespolu-ekspertow-polskiego-towarzystwa-ginekologicznego-dotyczace-postepowania-w-wewnatrzwatrobowej-cholestazie-ciezarnych.html
https://journals.viamedica.pl/gastroenterologia_kliniczna/article/view/29304/24056frezyjciada, Izabelle, kasia1518 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kot to mistrzostwo świata
śmieję się jak głupia do monitora
Ja kupiłam laktator ręczny TOMMEE TIPPEE Closer to nature. Poleciła go przyjaciółka, która jest dla mnie guru w sprawie kpnastawiam się, że będę ściągała mleko okazyjnie, jeśli okaże się, że ręczny nie daje rady to dopiero później kupię elektryczny. Ale póki co staram się nie kupować niczego, co może mnie "odciągnąć" od karmienia piersią, bo będzie szybsze, łatwiejsze itd. Jestem na etapie "zrobię wszystko żeby karmić piersią"!
Monitor oddechu chciałam kupić, ale też stwierdziłam, że zobaczę, jak będzie w szpitalu. Jak nie będzie problemu to nie inwestuję.Asiaf, frezyjciada lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Camilla13 wrote:Robie właśnie wyprawkę apteczna, do pupy przeciw odparzeniom Linomag zielony ale maść czy krem?
Linomag zielony to maść- też dziś zamówiłam rzeczy apteczne- ogólnie wszystko dla małej i sibie plus rzeczy do kąpieli z hipp- przez internet wyszło mnie 300zl.Camilla13 lubi tę wiadomość
kasia1518
-
Cześć dziewczyny!!
Jestem tu totalnie nowa i mam nadzieję że przyjmiecie mnie do swojego zacnego grona
Jestem już w 31 tc, planowany termin porodu wyznaczony został na 22.09.2018. Moja mała lokatorka na imię ma Zosia, zgodnie z wczorajszym usg waży już 1,606 kg
Ciąża przebiega bez większych komplikacji, pomijając moje humorki, typowe dolegliwości jesteśmy "wzorowe"86Monia, Minns, Angel1988, Izabelle, Camilla13, renjak, kasia1518, Asiaf, Amy333, ola_g89, p_tt, GuBo lubią tę wiadomość
-
Czy Wasze brzuszkowe malenstwa maja tak czasem ze moga sie wiercic godzine bez przerwy? Zaczynam sie martwic czy to nornalne ze on tak duzo sie rusza17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod..
06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm -
nick nieaktualnyCiemnowlosa wrote:Czy Wasze brzuszkowe malenstwa maja tak czasem ze moga sie wiercic godzine bez przerwy? Zaczynam sie martwic czy to nornalne ze on tak duzo sie rusza
Też się nad tym zastanawiam. Aplikacja ciążowa mi wyswietlila ze dziecko śpi 20h. Ja mam wrażenie że moje nie śpi 20. Czasem przechodzi sam siebie. Tłucze się dziadyga niemiłosiernie.Natalia1984, Camilla13, Amy333 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Moja młoda jest bardzo aktywna. O której nie wstanę do wc w nocy to ona harcuje. Czkawkę ma kilka razy dziennie.
Siedzę dziś cały dzień w domu. Ciągle pada albo zanosi się na deszcz. Moja piesa przez to cały czas jest senna, nie chce się bawić. Śpi zawinięta w koc. Cisza, spokój. Robię co chcę. To wkrótce się skończy i zapanuje haos
Zamówiłam dziś na DOZ.pl podkłady do majtek, na łóżko, wkładki laktacyjne, lanolinę, szczotkę do włosów dla małej z włosia kozySobie jeszcze magnez i lactovaginal - ponad 120 zł. Jeszcze muszę zamówić majtki do szpitala i to chyba wszystko
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2018, 18:57
Camilla13 lubi tę wiadomość
-
Wczoraj mówiłam mojemu A, że jak fajnie że wszelkie infekcje dały mi już spokój. Wrócił dziś z pracy, hop do łóżka, czuję ból i pieczenie w środku... K**** mać po prostu. Odstawiłam ponad tydzień temu luteinę, miało być tak pięknie a tu zonk. Ostatnio byłam dwa razy badana ginekologicznie, nie użyłam lactovaginalu i znów infekcja. Dodatkowo jestem na antybiotyku na gardło, więc czuję, że będzie jesień średniowiecza