X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Av Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrgoo, trzymam kciuki, będzie dobrze! Maleństwo na pewno sobie poradzi :*

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • Kas_ia Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymajcie sie! Jak powiedzialam mezowi to jakos ruchy mu sie zagescily... mnie tez strach oblecial bo dopiero w przyszlym tygodniu bd prac... torba do szpitala - w planach... jeszvze tyle rzeczy musze kupic... oj laski... ale to zlecialo!

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrgoo trzymam kciuki! :) Maleństwo już sobie poradzi, bądź dzielna! Jestem z Tobą myślami :)

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • Mum2b Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrgoo kciuki trzymam! Wszystko będzie dobrze!

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrgoo myślami jestem z Wami... trzymaj się

bhywvcqgxdl0na75.png
  • Aniajaa Przyjaciółka

Wysłany: 21 lipca 2018, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrgoo wrote:
    Niee jestem we Wrocławiu na Borowskiej. Lekarz z Bd od razu kazał jechać na Wrocław. Dzięki dziewczyny za kciuki dalej czekam na lekarza ale ciśnienie spadło do 140 dam znac jak sie wszytko potoczyło.

Będzie dobrze, leżałam na Borowskiej w poprzedniej ciazy, też między innymi z ciśnieniem. Monitoring dzidzi jest tam tak taki że zdążą wyciągnąć. Widziałam dużo takich przypadków Cc z okolic 32tyg. Wszystkie dzidzie poradziły sobie. Także.... spokojnie o ile sie da, wiem nie jest łatwo. Też będę tam rodzić tzn Cc.

mhsvanli6vk4qi0e.png
    17u9ha00x68xc404.png
  • OctAngel Ekspertka

Wysłany: 21 lipca 2018, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrgoo, mocno trzymam kciuki, żeby udało się opanować ciśnienie. A jeżeli lekarz zdecyduje się robić cesarkę to córcia jest już duża i sobie poradzi. Wspieram mocno. To hellp?, pisałaś coś kiedyś o wątrobie?

Mycha, współczuję stresu. Ja też mam brzeżnie przodujące łożysko i od pobytu w szpitalu w 30tc (miałam niewielkie krwawienie) mam mega oszczędny tryb życia. Każdej nocy jak się budzę to sprawdzam czy jest ok. Jakoś musimy wytrwać jeszce troszkę. Ile zostaniesz w szpitalu? Już do końca? Życzę dużo zdrówka!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2018, 20:35

3jvzwn15td2p4lbx.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku Margo jestem z Wami myślami. Wszystko będzie dobrze :*

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2018, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrgoo wrote:
    Cisnienie znowu 170. Mam nic joe jeść i czekac na lekarza. Położne kazaly sie psychicznie nastawic na cesarke. Jeśli nic sie nie zmieni to Hanka dzisiaj pojawi sie na świecie.
    Margoo kciuki najważniejsze zebyscie były zdrowe. Ja tez całkiem możliwe ze będę miała cc. I powiem ze na tym etapie mi wszystko jedno byle Eryk urodził się zdrowy a wszystko da się przeżyć. Będzie dobrze.

• promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margo,Mycha oby jeszcze dzidzius posiedzial w brzuszku!
    dziewczyny czy ktoras dostała zelazo na niska hemoglobine? bo ja dostałam i dziś w nocy wymiotowałam

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • Minns Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyczek 39 wrote:
    dziewczyny czy ktoras dostała zelazo na niska hemoglobine? bo ja dostałam i dziś w nocy wymiotowałam
    Ja miałam tardyferon, ogólnie przed ciążą miałam problemy z anemią także trochę żelaza się nałykałam. Nigdy nie wymiotowałam, ale zdarzało mi się mieć problem z dwójką, zazwyczaj zaparcia to były i takie poczucie "niecałkowitego oczyszczenia". Zobacz na ulotce czy nie ma wymiotów w skutkach ubocznych.

wrzesień 2018 - synek <3
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyczek 39 wrote:
    Ja biore od 2 mscy Actiferol forte ale nie mam skutkow ubocznych.

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • gosias Koleżanka

Wysłany: 21 lipca 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od 4 dni biorę żelazo ( feroplex) i jak na razie skutków ubocznych brak, najbardziej boję się zaparć...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2018, 21:34

o8pzfos.png
    nfb945w.png
  • KasisR Koleżanka

Wysłany: 21 lipca 2018, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam bardzo dobre wyniki hg to ostatnio 13,5 miałam o anemi mowy nie ma ...przy zelazie to zaparcia raczej ,wymioty możliwe jak żoładek wrażliwy sam lek nie powinien ich wywoływać

iv099vvjcxko15c4.pngnqtkh3718foud1l0.png
    mhsvh371neieb228.png
  • Angel1988 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margo trzymam mocno kciuki!!!
    Mycha nawet sobie nie wyobrażam co przezylas... ja bym chyba na zawał padła :( ale na szczęście jesteście już pod dobra opieka...
    dzięki laski za zdjęcia :) jednak ten mój brzuch jest normalny... nie jest jakoś bardzo nisko jak mi się wydawało... :)

bl9c8ribv6acupjv.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyczek 39 wrote:

Ja biorę od jakiegoś czasu i mam ogromny problem z mdłościami i brakiem apetytu. Brak apetytu do tego stopnia, że zaczynam jeść i nie wiem, czy dam radę połknąć kęs. :( W ulotce nie ma NIC o działaniach niepożądanych, więc zastanawiam się, czy to przez żelazo.

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • gosias Koleżanka

Wysłany: 21 lipca 2018, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam kciuki, aby dzieciątka jak najdłużej zostały w brzuchu. Ale na tym etapie ciąży na pewno poradzą sobie. Moje dziecko główka jest już w kanale rodnym, także muszę oszczędzać się. Właśnie leżę, bo czuję ucisk w dole brzucha, coraz większy:/ też bym chciała chociaż do 37 tygodnia wytrwać.

kasia1518 lubi tę wiadomość

o8pzfos.png
    nfb945w.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosias wrote:
    Dziewczyny trzymam kciuki, aby dzieciątka jak najdłużej zostały w brzuchu. Ale na tym etapie ciąży na pewno poradzą sobie. Moje dziecko główka jest już w kanale rodnym, także muszę oszczędzać się. Właśnie leżę, bo czuję ucisk w dole brzucha, coraz większy:/ też bym chciała chociaż do 37 tygodnia wytrwać.
    Ja tez przeszlam na mocno oszczędny tryb życia, moja mała też wciska główke w kanał. A ja sie zastanawiam dlaczego tam mnie ciągnie w dół przy każdym kroku, ciśnie i ogołnie miałam od kilku dni wrażenie, że jak nie przytrzymam brzucha rękoma od dołu, to kroku nie zrobię. No i sprawa jasna, dziecko juz prawie między nogami;-)
    Ale damy radę, teraz każdy dzień dłużej to już coś:)

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • gosias Koleżanka

Wysłany: 21 lipca 2018, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:
    Ja tez przeszlam na mocno oszczędny tryb życia, moja mała też wciska główke w kanał. A ja sie zastanawiam dlaczego tam mnie ciągnie w dół przy każdym kroku, ciśnie i ogołnie miałam od kilku dni wrażenie, że jak nie przytrzymam brzucha rękoma od dołu, to kroku nie zrobię. No i sprawa jasna, dziecko juz prawie między nogami;-)
    Ale damy radę, teraz każdy dzień dłużej to już coś:)
    Mam to samo, brzuch muszę przytrzymywac rękoma od dołu, bo ciągnie, boli przy chodzeniu. Jutro miałam jechać gdzieś nad jezioro ale raczej odpuszczę sobię. Poduszka pod pupę i leżenie:)

Amy333 lubi tę wiadomość

o8pzfos.png
    nfb945w.png
  • Wesoła89 Ekspertka

Wysłany: 21 lipca 2018, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Margoo i Mycha trzymajcie się, miejmy nadzieje, że maluchom się aż tak bardzo nie spieszy i chwilkę jeszcze poczekają w ciepłych brzuszkach u mam.

f2wlwn15pyf6mety.png
‹‹ 917 918 919 920 921 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ