X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Av Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyczek 39 wrote:
    Margo,Mycha oby jeszcze dzidzius posiedzial w brzuszku!
    dziewczyny czy ktoras dostała zelazo na niska hemoglobine? bo ja dostałam i dziś w nocy wymiotowałam
    Jak przed ciaza brałam zelazo na anemie, to też wymiotowalam po nim, jak brałam je na czczo. Musiałam brać z jedzeniem. W ciąży biorę inne i to mi tak nie szkodzi.

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2018, 03:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta bezsenność wykańcza....

• Amy333 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 04:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Tez nie spie,od 3ej:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2018, 04:09

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2018, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Jejku u mnie to samo, wstaje co kilkadziesiąt minut no albo siku albo tak biodra bolą albo po prostu otwieram oczy i koniec spania

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2018, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyspijcje się teraz, bo potem to będzie rarytas... Śpijcie w dzień jak nie możecie w nocy

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyczek 39 wrote:
    Margo,Mycha oby jeszcze dzidzius posiedzial w brzuszku!
    dziewczyny czy ktoras dostała zelazo na niska hemoglobine? bo ja dostałam i dziś w nocy wymiotowałam
    Tak,ale nie wzięłam ;) . Kupiłam Solgar Gentel Iron i jest ok

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrgoo,Mycha,jak po nocy dziewczyny?

3i49hdgeac44oma5.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie rozstępy na brzuchu?

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Mycha321 Ekspertka

Wysłany: 22 lipca 2018, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:
    Marrgoo,Mycha,jak po nocy dziewczyny?
    U mnie wszystko ok, krwawienia nie ma. Mala zjechala glowka bardzo nisko bo lekarz przy badaniu juz ja palcem czul tyle dobrze ze szyjka trzyma. Troche sie skrocila ale dalej w sumie dluga. Trzeba sie oszczedzac bo po jednej stronie szyjki mala glowka naciska a po drugiej jest to lozysko brzezne. Dalej lezymy sobie i odpoczywamy

Angel1988, OctAngel, susełek, Amy333, Natalia1984, ola_g89, Vlinder, promyczek 39, Wesoła89, kasia1518 lubią tę wiadomość

f2w33e3k8kpk8877.png
  • gosias Koleżanka

Wysłany: 22 lipca 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smaruję się od 3 miesiąca ciąży i odpukać, na razie nic się nie pojawiło. Moja mama rozstępów nie ma także mam nadzieję ,że to jest jednak genetyczne( w moim przypadku:))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2018, 09:19

Amy333, Natalia1984 lubią tę wiadomość

o8pzfos.png
    nfb945w.png
  • evve_2.0 Przyjaciółka

Wysłany: 22 lipca 2018, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny, podczytuję Was chociaz sama praktycznie się nie udzielam :) mocno trzymam kciuki za Margo i Mychę- widok krwi i to w duzej ilosci chyba bym okupiła zawałem. Ja się przeniosłam z łóżka na materac dmuchany, biodra przestały bolec. Rozstępy mam po pierwszej ciązy, teraz mam poczucie ze urodzę na pewno przed terminem, brzuch wisi nisko, brzuch często twardnieje i czasami bardzo sciska w dole ...

• gosias Koleżanka

Wysłany: 22 lipca 2018, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha321 wrote:
    U mnie wszystko ok, krwawienia nie ma. Mala zjechala glowka bardzo nisko bo lekarz przy badaniu juz ja palcem czul tyle dobrze ze szyjka trzyma. Troche sie skrocila ale dalej w sumie dluga. Trzeba sie oszczedzac bo po jednej stronie szyjki mala glowka naciska a po drugiej jest to lozysko brzezne. Dalej lezymy sobie i odpoczywamy
    Jesteś pod stałą opieką lekarzy, także wszystko będzie dobrze. Oby mała posiedziała jeszcze trochę w brzuchu. Najważniejsze że krwawienie ustało i łożysko jest na swoim miejscu.

o8pzfos.png
    nfb945w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:

Natalia jeszcze nie ale mam niestety tendencje i świadomość że one lubią się pojawiać końcem ciąży a nawet po porodzie. A ty masz?

• Amy333 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha321 wrote:

To dobrze, odpoczywajcie:) Ja chodze pijana po tej nocy, w sumie to mogłąbym już zjesc kolację i isc spac, hehe;-)

3i49hdgeac44oma5.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:

Ja nie mam, smaruje Palmersem brzuch i piersi. Ale za to już przed ciążą miałam pociachane całe biodra, wieć i tak wyglądam jak zebra;-)

3i49hdgeac44oma5.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evve_2.0 wrote:
    Czesc dziewczyny, podczytuję Was chociaz sama praktycznie się nie udzielam :) mocno trzymam kciuki za Margo i Mychę- widok krwi i to w duzej ilosci chyba bym okupiła zawałem. Ja się przeniosłam z łóżka na materac dmuchany, biodra przestały bolec. Rozstępy mam po pierwszej ciązy, teraz mam poczucie ze urodzę na pewno przed terminem, brzuch wisi nisko, brzuch często twardnieje i czasami bardzo sciska w dole ...

To widzę, że wiekszość z nas ma już podobne odczucia- ja też ciągle mówie, że brzuch to już doslownie ledwo wisi, po schodach jak schodze, to w obu rękach go trzymam, bo mam wrażenie że się urwie i dziecko wyleci;-)

3i49hdgeac44oma5.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Natalia jeszcze nie ale mam niestety tendencje i świadomość że one lubią się pojawiać końcem ciąży a nawet po porodzie. A ty masz?
    Narazie nic, fizjoterapeutka mówiła, że mam bardzo elastyczną skórę ale kto to wie co będzie za miesiąc. Smaruję się dwa razy dziennie masłami Nacomi, olejkami.

klz9df9hvltz8vcc.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wyskoczyly rozstepy 2 tyg przed porodem :/ w drugiej ciazy jeszcze wiecej plus kilka na udach, teraz jeszcze swiezakow do kolekcji nie widze, ale juz mi wszystko jedno, bo brzucha i tak nie odslonie

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2018, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego ja się nie ciesze na zapas bo większość znajomych dostało rozstępów zaraz przed porodem albo po. Miło by było brzuch mieć ładny ale jak będzie to będzie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2018, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:
    To dobrze, odpoczywajcie:) Ja chodze pijana po tej nocy, w sumie to mogłąbym już zjesc kolację i isc spac, hehe;-)

Ja też jestem nieprzytomna a nie moge usnąć i jeszcze skwar.

‹‹ 918 919 920 921 922 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ