X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Av Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyczek 39 wrote:
    Margo,Mycha oby jeszcze dzidzius posiedzial w brzuszku!
    dziewczyny czy ktoras dostała zelazo na niska hemoglobine? bo ja dostałam i dziś w nocy wymiotowałam
    Jak przed ciaza brałam zelazo na anemie, to też wymiotowalam po nim, jak brałam je na czczo. Musiałam brać z jedzeniem. W ciąży biorę inne i to mi tak nie szkodzi.

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2018, 03:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta bezsenność wykańcza....

• Amy333 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 04:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Tez nie spie,od 3ej:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2018, 04:09

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2018, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Jejku u mnie to samo, wstaje co kilkadziesiąt minut no albo siku albo tak biodra bolą albo po prostu otwieram oczy i koniec spania

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2018, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyspijcje się teraz, bo potem to będzie rarytas... Śpijcie w dzień jak nie możecie w nocy

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyczek 39 wrote:
    Margo,Mycha oby jeszcze dzidzius posiedzial w brzuszku!
    dziewczyny czy ktoras dostała zelazo na niska hemoglobine? bo ja dostałam i dziś w nocy wymiotowałam
    Tak,ale nie wzięłam ;) . Kupiłam Solgar Gentel Iron i jest ok

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrgoo,Mycha,jak po nocy dziewczyny?

3i49hdgeac44oma5.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie rozstępy na brzuchu?

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Mycha321 Ekspertka

Wysłany: 22 lipca 2018, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:
    Marrgoo,Mycha,jak po nocy dziewczyny?
    U mnie wszystko ok, krwawienia nie ma. Mala zjechala glowka bardzo nisko bo lekarz przy badaniu juz ja palcem czul tyle dobrze ze szyjka trzyma. Troche sie skrocila ale dalej w sumie dluga. Trzeba sie oszczedzac bo po jednej stronie szyjki mala glowka naciska a po drugiej jest to lozysko brzezne. Dalej lezymy sobie i odpoczywamy

Angel1988, OctAngel, susełek, Amy333, Natalia1984, ola_g89, Vlinder, promyczek 39, Wesoła89, kasia1518 lubią tę wiadomość

f2w33e3k8kpk8877.png
  • gosias Koleżanka

Wysłany: 22 lipca 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smaruję się od 3 miesiąca ciąży i odpukać, na razie nic się nie pojawiło. Moja mama rozstępów nie ma także mam nadzieję ,że to jest jednak genetyczne( w moim przypadku:))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2018, 09:19

Amy333, Natalia1984 lubią tę wiadomość

o8pzfos.png
    nfb945w.png
  • evve_2.0 Przyjaciółka

Wysłany: 22 lipca 2018, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny, podczytuję Was chociaz sama praktycznie się nie udzielam :) mocno trzymam kciuki za Margo i Mychę- widok krwi i to w duzej ilosci chyba bym okupiła zawałem. Ja się przeniosłam z łóżka na materac dmuchany, biodra przestały bolec. Rozstępy mam po pierwszej ciązy, teraz mam poczucie ze urodzę na pewno przed terminem, brzuch wisi nisko, brzuch często twardnieje i czasami bardzo sciska w dole ...

• gosias Koleżanka

Wysłany: 22 lipca 2018, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha321 wrote:
    U mnie wszystko ok, krwawienia nie ma. Mala zjechala glowka bardzo nisko bo lekarz przy badaniu juz ja palcem czul tyle dobrze ze szyjka trzyma. Troche sie skrocila ale dalej w sumie dluga. Trzeba sie oszczedzac bo po jednej stronie szyjki mala glowka naciska a po drugiej jest to lozysko brzezne. Dalej lezymy sobie i odpoczywamy
    Jesteś pod stałą opieką lekarzy, także wszystko będzie dobrze. Oby mała posiedziała jeszcze trochę w brzuchu. Najważniejsze że krwawienie ustało i łożysko jest na swoim miejscu.

o8pzfos.png
    nfb945w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:

Natalia jeszcze nie ale mam niestety tendencje i świadomość że one lubią się pojawiać końcem ciąży a nawet po porodzie. A ty masz?

• Amy333 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha321 wrote:

To dobrze, odpoczywajcie:) Ja chodze pijana po tej nocy, w sumie to mogłąbym już zjesc kolację i isc spac, hehe;-)

3i49hdgeac44oma5.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:

Ja nie mam, smaruje Palmersem brzuch i piersi. Ale za to już przed ciążą miałam pociachane całe biodra, wieć i tak wyglądam jak zebra;-)

3i49hdgeac44oma5.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evve_2.0 wrote:
    Czesc dziewczyny, podczytuję Was chociaz sama praktycznie się nie udzielam :) mocno trzymam kciuki za Margo i Mychę- widok krwi i to w duzej ilosci chyba bym okupiła zawałem. Ja się przeniosłam z łóżka na materac dmuchany, biodra przestały bolec. Rozstępy mam po pierwszej ciązy, teraz mam poczucie ze urodzę na pewno przed terminem, brzuch wisi nisko, brzuch często twardnieje i czasami bardzo sciska w dole ...

To widzę, że wiekszość z nas ma już podobne odczucia- ja też ciągle mówie, że brzuch to już doslownie ledwo wisi, po schodach jak schodze, to w obu rękach go trzymam, bo mam wrażenie że się urwie i dziecko wyleci;-)

3i49hdgeac44oma5.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Natalia jeszcze nie ale mam niestety tendencje i świadomość że one lubią się pojawiać końcem ciąży a nawet po porodzie. A ty masz?
    Narazie nic, fizjoterapeutka mówiła, że mam bardzo elastyczną skórę ale kto to wie co będzie za miesiąc. Smaruję się dwa razy dziennie masłami Nacomi, olejkami.

klz9df9hvltz8vcc.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wyskoczyly rozstepy 2 tyg przed porodem :/ w drugiej ciazy jeszcze wiecej plus kilka na udach, teraz jeszcze swiezakow do kolekcji nie widze, ale juz mi wszystko jedno, bo brzucha i tak nie odslonie

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2018, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego ja się nie ciesze na zapas bo większość znajomych dostało rozstępów zaraz przed porodem albo po. Miło by było brzuch mieć ładny ale jak będzie to będzie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2018, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:
    To dobrze, odpoczywajcie:) Ja chodze pijana po tej nocy, w sumie to mogłąbym już zjesc kolację i isc spac, hehe;-)

Ja też jestem nieprzytomna a nie moge usnąć i jeszcze skwar.

‹‹ 918 919 920 921 922 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ