WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMarrgoo wrote:Hej dziewczyny ma na szczescie nadal w dwupaku ale jestem faszerowana ogromna dawka lekow i ciagle spie. Ledwo widze na oczy. Mam nadzieje ze wytrzymamy jak najdłużej bo na mysl ze mala moglaby sie urodzic teraz to az mhie dusi. Jesli cos sie zmieni to dam znac. Dzieki dziewczyny za wszystko
Trzymaj się dzielnie. Nadulek rodziła córki tak wcześnie jedna na pewno 33tc a obie są mega zdolne i usportowione. Ale niech trzymają dzidzie w brzuchu jak najdłużej.KasisR lubi tę wiadomość
-
Marrgoo wrote:Hej dziewczyny ma na szczescie nadal w dwupaku ale jestem faszerowana ogromna dawka lekow i ciagle spie. Ledwo widze na oczy. Mam nadzieje ze wytrzymamy jak najdłużej bo na mysl ze mala moglaby sie urodzic teraz to az mhie dusi. Jesli cos sie zmieni to dam znac. Dzieki dziewczyny za wszystko
o jak dobrze, że sie odezwałaśleżcie grzecznie i rośnijcie i koniecznie dawaj znać co u Was:*
-
Witajcie, chwilę tu nie zaglądałam a tu tyle nowości.
Dziewczyny w szpitalach trzymajcie się dzielnie ! Trzymam kciuki za Was i maluszki za każdy dzień +
Ja też biorę Tardyferon Fol 2xdziennie, nie zauważyłam żadnych skutków ubocznych. Gin. mi mówiła żeby brać to żelazo między posiłkami najlepiej z 2h przed/po. Ale to gł.ze względu na lepszą przyswajalność. Dodatkowo staram się pić możliwie często zakwas buraczany. Kiedyś mi ładnie podniósł żelazo.
-
Do dziewczyn polegających i leżących. Natknęłam się na artykuł z którego wynikało, że bardzo ważne dla dzidzi jest to żeby mama w tej trudnej sytuacji chociaż co jakiś czas się pobujała - hamak, fotel bujany. Ma to ponoć duże znaczenie w kwestii odwrócenia się maleństwa główką w dół ale nie tylko.
Moja Gaja jest właśnie ułożona pośladkowo więc zaczęłam szukać sposobów żeby jej pomóc się przekręcić. Cały czas czuję jak fika dosłownie w pachwinach, ale przy koniecznośći leżenia "na cegłach" wszystkie ćwiczenia jakie znalazłam póki co odpadają. Zostaje podziałać z tą muzyką i światłem. Ale jakoś jestem tu trochę sceptycza. Jak mi się uda odszukać ten artykuł to to wkleję.
Co do pieluszek bambusowych...
to między nimi a tetrowymi w tych co mam jest mega różnica w delikności, oczywiście na plus dla bambusowych.
Ale jest już różnica przy 100% bambusowych ( mam z Lassig) a 60% bambus+40% bawełna (mam z Pink no more) a tetrowymi100% bawełna nawet pranie wielokrotnie(zoztało kilka po starszej córci). Generalnie gdyby nie ceny tych bambusowych to bym się nie zastanawiała nad zakupem nawet 5 minut. Są obłędnę. Tym bardziej, że zakładam pieluchowanie wielorazowe. Tak,że te 100% bambusowe mam póki co tylko jako otulacze 120×120 cm.
Zakładam, że posłużą długo, a szczegójnie podczas wyjazdów -
Hej,
Tu Krasnalowa. Zalozylam konto bo chcialam sie odezwac na innym watku. Nie martwcie sie. Nie bede juz pisac o moich problemach. Przeczytalam kilka ostatnich stron watku. Ja tez biore żelazo ( szelazo sr), a w szpitalu dostawalam sorbifer. Nie mialam po nim zadnych problemów. Nie wiem czy kiedyś czytalyscie artykul mamyginekolog, w ktorym pisala ze lezenie nie ma udowodnionego dzialania na skracajaca sie szyjke ani na nic w sumie. Ale rozumiem to, ja przy krwiaku tez lezalam mimo tego, bobo lepiej sie czulam psychicznie. Moja tez jest ulozona poprzecznie/posladkowo (32t3d) i lekarz powiedział, że juz raczej sie nie obroci, lezy tak od 5 tygodni i wydaje mi sie, ze utknela w lewym rogu mojej dwuroznej macicy, ciagle ma tam glowe, tylko rusza nogami. Bede miala cc na początku września. Juz w sumie nie zalezy mi jakos bardzo na sn. Na obrót zewnetrzny bym sie nie zdecydowala, bo wg mnie jest zbyt ryzykowny. Probowalam robic ćwiczenia rekomendowane dla obrotu ( leżenie tak zeby macica byla wyzej, ćwiczenia na czworakach), u mnie nie dzialaja. W 30t 3d mała wazyla 1500g. Jutro mam kolejna wizyte. Powodzenia dla dziewczyn w szpitalach.Angel1988, Camilla13, Asiaf, Natalia1984 lubią tę wiadomość
-
Ja mam 8 kg na plusie, sporo mi sie zebralo w ostatnim czasie. Ale niczego sobie nie zaluje. Codziennie jem lody,ciastka, bulki z kilkoma plastrami żółtego sera, jem co chce i ile chce. Nie mam zadnych opuchniec, w ogole mi sie woda nie zbiera w organizmie nawet w te upaly.w sumie brzuch tez mi nie przeszkadza, nie jest jakos wielki. Nie sikam czesciej niz zwykle. W sumie w ogole nie ciazowo sie czuje.
-
nick nieaktualny
-
Ja mam miec cc kolo 39 tygodnia.termin mam na 13.09, wiec tydzien wcześniej to bedzie kolo 5 wrzesnia. Powiedzial, ze wezmie mnie w dzien, w ktorym ma dyzur w szpitalu zeby czuwac nade mna. Mam nadzieje, ze nie zaczne wczesniej rodzic, bo nie chce trafic do przypadkowego lekarza:-/ w tym szpitalu jest fajnie, bo mąż moze być przy cc.
-
nick nieaktualny
-
Ja mam 14 na plusie
masakra
Moja dziewuszka w 30 i 5 wazyla 1655 i jest to 30 centyl wiec jak najbardziej ok
Znam dziewczyne ktora urodziła w 29 tygodniu i jest wszystko okale wiadomo ,kazdy dzien w brzuszku u mamy to najlepsze dla maluszka
Amy333 lubi tę wiadomość
2017r-IVF-wrzesień-nieudane
2018r-naturalny Cud♥
-
Mi sie przy wadze mojej wyswietlilo, ze to 40centyl, ale wiem że różne usg maja rozne programy do przeliczania tych centyli. Ale jest mniejsza, bo praktycznie wszystkie pomiary mam na ok 30t0d. Nawet kosci udowe ostatnio tak nadrobily. Glowka tez na 30tydzien i brzuszek bodajze na 30t1d. Zaczela ostatnio wreszcie rosnac, ok. 200g tygodniowo, wiec jest postęp. Duzo nadrobila od 26t gdy wazyla tylko 700g
Asiaf lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnypromyczek 39 wrote:Ja mam 14 na plusie
masakra
Moja dziewuszka w 30 i 5 wazyla 1655 i jest to 30 centyl wiec jak najbardziej ok
Znam dziewczyne ktora urodziła w 29 tygodniu i jest wszystko okale wiadomo ,kazdy dzien w brzuszku u mamy to najlepsze dla maluszka
A jak patrzycie na centyle to na skończone tygodnie jak lekarz? Czyli jak 29t5d to na 29 czy na 30 -
Ja patrze tak jak lekarze. Czyli dla mnie 29+0 to 29 tydzien a nie 30. No ale jak juz jestem np. w 29t 6d to patrze, ze powinna miec juz wsge blizej tego 30. Ale ja dostaje wydruki po kazdym usg i mam automatycznie przy kazdym pomiarze przeliczone jaki to centyl i przy wadze tez.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2018, 18:36
-
Paplak wrote:Hej,
Tu Krasnalowa. Zalozylam konto bo chcialam sie odezwac na innym watku. Nie martwcie sie. Nie bede juz pisac o moich problemach. Przeczytalam kilka ostatnich stron watku. Ja tez biore żelazo ( szelazo sr), a w szpitalu dostawalam sorbifer. Nie mialam po nim zadnych problemów. Nie wiem czy kiedyś czytalyscie artykul mamyginekolog, w ktorym pisala ze lezenie nie ma udowodnionego dzialania na skracajaca sie szyjke ani na nic w sumie. Ale rozumiem to, ja przy krwiaku tez lezalam mimo tego, bobo lepiej sie czulam psychicznie. Moja tez jest ulozona poprzecznie/posladkowo (32t3d) i lekarz powiedział, że juz raczej sie nie obroci, lezy tak od 5 tygodni i wydaje mi sie, ze utknela w lewym rogu mojej dwuroznej macicy, ciagle ma tam glowe, tylko rusza nogami. Bede miala cc na początku września. Juz w sumie nie zalezy mi jakos bardzo na sn. Na obrót zewnetrzny bym sie nie zdecydowala, bo wg mnie jest zbyt ryzykowny. Probowalam robic ćwiczenia rekomendowane dla obrotu ( leżenie tak zeby macica byla wyzej, ćwiczenia na czworakach), u mnie nie dzialaja. W 30t 3d mała wazyla 1500g. Jutro mam kolejna wizyte. Powodzenia dla dziewczyn w szpitalach.
No widzisz to ma normalna wage i ladnie rosnie. Powodzenia17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod..
06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm -
Krasnalowa, czy mogę dopisać Cię do 1 strony?
Tylko jaką datę wpisać? No i czy macie imię dla swojej córeczki?
A z wagą to ja Ci mówiłam, że jak zaczniesz tyć to nadrobisz -
86 Monia jak bylam na usg 3 trymestru to gin mi powiedzial ze to 30 ktorys tam centyl ,bo mu program wyliczyl
I ja patrze na skonczone np 29 i 5 ,no to juz bardziej 30 ,ale sam poczatek to 29Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2018, 19:35
2017r-IVF-wrzesień-nieudane
2018r-naturalny Cud♥