X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też się odprała bez niczego. Nawet odplamiacza nie używałam :D ale teraz bedzie mi w niej na bank za gorąco. Zamierzam zagadać ze znajomą teściowej, która jest krawcową czy da radę mi uszyć taki komplet do porodu jak z granatovo, za normalną cenę :P

• Kas_ia Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak pierzecie rzeczy dla maluszkow to 2 razy? I po pierwszym praniu tez suszycie?

Tez cierpie przez upaly :( jest strasznie goraco, stopy mam tak opuchniete ze nie moge nogi wcisnac... obraczke i pierscionek sciagnelam bo nawet z poslizgiem bylo ciezko :(
    Wydaje mi sie ze Mala przekrecila sie bo dostaje silne kuksance we flaczki - efekt - zgaga 15 razy dziennie :))

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj ogarniam pokoik po malowaniu, bo wieczorem małz przywiezie szafe i komode i sprobuje go przekonac zeby poskrecal, lozeczko przyjdzie na tygodniu. Musze powiedziec, ze ledwo zyje po umyciu okna siadam, po umyciu podlogi siadam itd. A w weekend ma byc 34 stopnie szooook

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam na szybkich zakupach teraz szybko obiad ogarnęłam ,i ostatnie pranie. Ja prałam wszystko tylko raz. Nie zamierzam przesadzać. Co do koszuli do porodu ja biorę zwykła swoją z domu bawełniana na krótki rękaw. Te jednorazowe to chyba same sztuczne materiały i nie wiem czy bym się w tym nie zapocila.

• Alam Znajoma

Wysłany: 23 lipca 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam taką jednorazową na poród za jakieś 8 zł ze srony pierwszawyprawka.pl ale chyba jej skróce rękawki bo się w niej czuję jak bym miała na sobie jakiś namiot

Paulinda lubi tę wiadomość

8une3e3kohp2vnnf.png
  • Alam Znajoma

Wysłany: 23 lipca 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś

A te z granatovo fajne rozwązania ale cena pozwalająca.

Ale z wszystkich koszulek na jakie trafiłam (nie do porodu) dla mnie nr 1 to:
    https://muppetshop.eu/product-pol-10840-Koszula-do-karmienia-Hug-Gallery-model-Berlin.html
    Cena też powala ale tu bardziej ją rozumiem bo i bambus i bardziej praktyczna niż z granatovo.

8une3e3kohp2vnnf.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja po porodzie też się doprała, miała posłużyć drugi raz :) Też już czuję presję i ciśnienie,ze poród się zbliża. Dziś na ktg wszystko ok,żadnych skurczy,Zosia nadal siedzi miednicowo.

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Paulinda Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alam wrote:
    Ja kupiłam taką jednorazową na poród za jakieś 8 zł ze srony pierwszawyprawka.pl ale chyba jej skróce rękawki bo się w niej czuję jak bym miała na sobie jakiś namiot
    No to ja mam dokładnie tę samą koszulę i podobne odczucia co do jej wielkości :P

Alam lubi tę wiadomość

3i499vvjgx57zohf.png
  • Mum2b Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle wrote:
    Moja po porodzie też się doprała, miała posłużyć drugi raz :) Też już czuję presję i ciśnienie,ze poród się zbliża. Dziś na ktg wszystko ok,żadnych skurczy,Zosia nadal siedzi miednicowo.
    Mam to samo Izabelle, młoda miednicowo. Czekam do konca 34 tc i zaczynam szukac sposobow na przekrecenie. Frezycjada cos wysylala takze spojrze.

Izabelle lubi tę wiadomość

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • Ciemnowlosa Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Was tez boli pochwa tak po srodku jakby ta kosc i wargi sromowe duze? Mnie az skora pochwy boli od pachwin masakra mam juz dosc a to dopiero 32 tc..

17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
    05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod.. :(
    06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm
  • Kas_ia Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciemnowlosa wrote:
    Czy Was tez boli pochwa tak po srodku jakby ta kosc i wargi sromowe duze? Mnie az skora pochwy boli od pachwin masakra mam juz dosc a to dopiero 32 tc..
    Mam tak samo... czasami az chodzic nie moge. W piatek wizyta to pogadam z ginem

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • Paulinda Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciemnowlosa wrote:
    Mam podobnie, chociaż w ostatnim tygodniu jakby mniej dokucza :) u mnie ból w pachwinach nasila się szczególnie w nocy jak przekręcam się z boku na bok, staram się tak przekręcić żeby nie zmieniać pozycji nóg, akrobacje normalnie :P znajoma fizjoterapeutka twierdzi że to rozchodzenie się spojenia łonowego, normalna sprawa o ile ból jest do wytrzymania... Jak dokucza bardzo to zgłosiłabym się do lekarza, ponoć jak rozejdzie się za bardzo to mogą być jakieś powikłania. Dodatkowo może synek już układa się główką w dół i naciska co potęguje ból. U mnie zaczęły się te dolegliwości odkąd Zośka się przekręciła główkowo ;)

3i499vvjgx57zohf.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja dzisiaj z kolei od rana chodze, siedze ciagnie mnie kolo blizny i ciagnie,mysle sobie zrosty sie odzywaja od ciezaru, w koncu siadla wbilam tam glebiej paluchy, a tu twarde, noga czy inny lokiec :P terrorysta sie ewakulowal, a mnie juz nic nie boli ;)

Izabelle lubi tę wiadomość

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • Ciemnowlosa Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W piatek zapytam bo tez mam wizyte. Normalnie te wargi sromowe duze mnie bola nad nimi tez m ie boli cos okropnego. O tym jak chodze to nie wspomne a musze robic wszystko i udawac ze jest ok bo jak wspomne ze mnie cos boli to moja kochana matka uwaza ze ja klamie bo tyle kobiet w ciazy chodzi i ich nic nie boli tylko mnie boli

17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
    05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod.. :(
    06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2018, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ciągu dnia daje radę a od 4 tyg mamy non stop upały w Holandii. Ale w nocy przy przekrecaniu mam dziwny ból brzucha, nie wiem czy to normalne, czy to przez to że mała na flaki mi napiera ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2018, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dopada zgaga w nocy. W dzień ok, ale budzę się koło 1 i tak pali, ze uszami leci para :) pije dużo wody, przechodzi. A za godzinę siku, zgaga, woda i tak od nowa. Eryk zaczyna się strasznie rozpychać i kopać. Najbardziej lubi kopać w pipke i pęcherz. Ale już ma 2 kg, zdrowy i pokazał ostatnio trochę buziaka ze spłaszczonym noskiem bo tulił się do ściany macicy :)
    Już się nie mogę doczekać porodu. Choć torba nie spakowana. Na ostatniej wizycie okazało się ze już niemal wyboru szpitala ze względu na cukrzyce 2 stopnia. Wiec ten problem gdzie rodzic sam się rozwiązał. W tym szpitalu co mam do niego iść kosźule na poród daje szpital. Ja mam zabrać ręczniki dla siebie, zdziwiłam się bo jest informacja żeby je wyprać w 90 stopniach. Klapki, ciapki i kosmetyki i koszule po porodzie a resztę tez daje szpital.

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie najgorzej jest w nocy,u mnie prawy bok,taki ból,ze ryczeć się chce. Poducha ciążowa tylko pogarszała sprawę.

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj my biedne ... ta końcówka jest straszna- choć Wy i tak jesteście do przodu o tydzień, dwa lub trzy- ja już teraz mam te wszystkie dolegliwości- noce nieprzespane, ból pachwin - przewrócić się z boku na bok to katastrofa - dziś z tego wszystkiego zamówiłam poduszkę - średnio byłam do niej przekonana ale jak mam kilka nocy z rzędu nieprzespane to wierzę że jednak ona mi coś pomoze. Zosia tak uciska główka że ja naprawdę mam wrażenie że za chwilę urodze (oby to tylko wrażenie ). Do tego infekcja przez to aplikowanie luteiny - aż dziś poszłam do rodzinnego żeby dał mi receptę na macmirror bo wizytę u gin mam dopiero 31 lipca więc do tego czasu się wylecze. Na szczęście wszystko kupione, poprane i poprasowane. Pozostaje spakować torbę- to planuje w tym tygodniu.
    Koszule do porodu dają w Lublinie na Staszica więc ten problem mam z głowy.

Już bym tak bardzo chciała wrzesień bo mam dość A przed nami jeszcze tydzień takich upałów...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2018, 15:29

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2018, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie powoli zaczynamy się rozpadać :( od kilku dniu męczy mnie opuchlizna stóp i dłoni. Z rąk mi wszystko wypada, takie mam sztywne stawy. A od wczoraj kręgosłup znowu odmówił posłuszeństwa, nie mogę się wyprostować a nogę odebrało az do kolana :( Oby wytrzymać jeszcze 4 tygodnie.

KaZetka lubi tę wiadomość

• Paulinda Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, najważniejsze to się nie załamywać! Trochę pocierpimy, ponarzekamy, ale za to we wrześniu czeka nas najwspanialsza nagroda jaką można dostać :D

Minns, Camilla13, Alam, Amy333, Natalia1984, kasia1518, evve_2.0, Wesoła89 lubią tę wiadomość

3i499vvjgx57zohf.png
‹‹ 922 923 924 925 926 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ