X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Asiaf Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny mam pytanie techniczne odnosnie ktg przed porodem. Czy czesto jest wykonywane? Jak wtedy będziecie ubrane? Wtedy ma sie już na sobie tylko koszule?

Antoś
    f2wl20mmd45lxn9f.png
  • Av Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasisR wrote:
    I jeszcze infekcja się wdała wiec antybiotyk,jak zapytałam kiedy do domu bo mam jeszcze dwoje dzieci to lekarz powiedział że by o domu na razie nie myleć ,że mam bliżej na porodowke niż do domu a to 33tydzień
    Nie martw się, nawet w 33 tygodniu dzieciaczki już sobie dobrze radzą, teraz jest tyle wspomagaczy- leki, inkubatory itp. Dacie radę :) Trzymam mocno kciuki!

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2018, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaf wrote:
    Hej dziewczyny mam pytanie techniczne odnosnie ktg przed porodem. Czy czesto jest wykonywane? Jak wtedy będziecie ubrane? Wtedy ma sie już na sobie tylko koszule?
    U mnie to było tak, że przy przyjęciu na oddział od razu w swoją koszulę i dopiero badanie, ktg, wywiad, dokumenty itd. jak często jest wykonywane nie podpowiem, bo ja mialam non stop ze względu na wywoływanie..

• Angel1988 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasisR wrote:
    Hej dziewczyny u mnie gorzej,mało wód płodowych mi zostało i cały dzień na kroplowkach to już 6 ,s sikam jak opętana wiec nie wiem ile się wchłonie dla dzidziusis
    A powiedz mi czułaś w jakiś sposób że masz mało wód plodowych??

bl9c8ribv6acupjv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2018, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi lekarz powiedział że jak nie ma wskazań i ciaza się prawidłowo rozwija to KTG zaczyna się robić w terminie porodu i powtarza co te dwa dni. Wcześniej nie widzi potrzeby. Boję się ale ufam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2018, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    A mi lekarz powiedział że jak nie ma wskazań i ciaza się prawidłowo rozwija to KTG zaczyna się robić w terminie porodu i powtarza co te dwa dni. Wcześniej nie widzi potrzeby. Boję się ale ufam.
    No ja właśnie w pierwszej ciąży nie miałam wcale ktg, dopiero przy przyjęciu na oddział...
    A teraz będę mieć, pierwsze ktg mam zapisane na 9sierpnia. A ciążę prowadzę u tej samej gin, nie wiem od czego to zależy...

• Nika312 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniajaa wrote:
    Wiem co czujecie. Nie chciałam właśnie poruszać tego tematu ale ostatnio miewam napady strasznej tęsknoty za córcią, ledwo opanowuje płacz. Nie chce by teraz synek w brzuchu płakał ze mną. Rodziłam dwa lata temu we wrzesniu- skrajny wcześniak 600 gr była z nami 1 dobę.. nie mogę zrozumieć dlaczego jej się nie udało.

No właśnie, dlatego też powstrzymuje się od negatywnych emocji, żeby maluch w brzuchu tego nie odczuwał - staram się jakoś trzymać dla niego, ehh dobrze że go mam ♥

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    No ja właśnie w pierwszej ciąży nie miałam wcale ktg, dopiero przy przyjęciu na oddział...
    A teraz będę mieć, pierwsze ktg mam zapisane na 9sierpnia. A ciążę prowadzę u tej samej gin, nie wiem od czego to zależy...

moja gin mowila ze po 36 tygodniu robimy ktg raz w tyogdniu.

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciazy mialam od 35 lub 36 tyg co tydzien, a pozniej nawet dwa razy w tyg, w drugiej nie mialam. Co lekarz to inaczej

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasisR wrote:
    Hej dziewczyny u mnie gorzej,mało wód płodowych mi zostało i cały dzień na kroplowkach to już 6 ,s sikam jak opętana wiec nie wiem ile się wchłonie dla dzidziusis

Trzymajcie się Kobitki oby jak najdłużej w dwupaku <3

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze KTG miałam robione w 32tc. Położna zapowiedziała, że teraz będzie co wizytę u gina więc będę mieć kolejne KTG w tym tygodniu.
    Nie wiem od czego to zależy...

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Nika312 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miesiąc temu po pobraniu krwi dosyć długo bolała mnie ręka. Spieszylo mi się wtedy trochę i nie ucisnelam wacikiem żyły. Widoczna była też jakiś czas pręga na ok 1cm. Teraz wyczuwam guzek w tym miejscu, ale nie boli. Co to może być? Czy to zrost? :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2018, 00:10

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 05:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już mam ktg co 10 dni,bo łozysko przedwcześnie zaczyna się starzec. Ale mam tego farta,ze położna ma aparat i robi mi w domu ;) Zwykle ubieram spodnie lub szorty na gumie,bo najwygodniej. Dobrze coś przed przekąsic,żeby maluch był bardziej aktywny.

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2018, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam łożysko II stopnia i to już z miesiąc czasu... Ale gin mówiła, że to normalne na tym etapie...

• Ithildin Ekspertka

Wysłany: 26 lipca 2018, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bedę miała ktg od przyszłego tygodnia co tydzień, bo u mnie wskazaniem jest ciąża wysokiego ryzyka - cukrzyca na insulinie i jeszcze doszło nadciśnienie. W "normalnej" robi się chyba później, chociaż na pewno jak lekarz zaczyna i wtedy robić wcześniej to w niczym nie zaszkodzi, zawsze lepiej trochę większa ostrożność moim zdaniem :D Pierwsze ktg mam w środę, też jestem ciekawa jak to będzie.

p19ugywljhfa9tgr.png

Aniołek 27.09.2017 - 9 tydzień
  • renjak Ekspertka

Wysłany: 26 lipca 2018, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie ktg wogóle się nie robi w ciąży takiej normalnie przebiegającej. W poprzedniej miałam dopiero jak lrzyjechałam rodzić. Położna mi powiedziała ze jak chcę to mogę przyjść po skończonym 38 tygodniu, ale jeśli nie ma jakiś mocnych skurczy to i tak nic nie wyjdzie przecież

w4sqyx8dvrs1n4nm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2018, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ithildin wrote:
    Ja bedę miała ktg od przyszłego tygodnia co tydzień, bo u mnie wskazaniem jest ciąża wysokiego ryzyka - cukrzyca na insulinie i jeszcze doszło nadciśnienie. W "normalnej" robi się chyba później, chociaż na pewno jak lekarz zaczyna i wtedy robić wcześniej to w niczym nie zaszkodzi, zawsze lepiej trochę większa ostrożność moim zdaniem :D Pierwsze ktg mam w środę, też jestem ciekawa jak to będzie.
    A możesz napisać jakie masz ciśnienie? Masz cały czas podwyższone czy Ci skacze ? Ja ostatnio u siebie zauważyłam ze jak się zmęcze to mi podskakuje pod granice normy czlin140/90 ? Muszę na to uważać.

• Ithildin Ekspertka

Wysłany: 26 lipca 2018, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    susełek wrote:
    A możesz napisać jakie masz ciśnienie? Masz cały czas podwyższone czy Ci skacze ? Ja ostatnio u siebie zauważyłam ze jak się zmęcze to mi podskakuje pod granice normy czlin140/90 ? Muszę na to uważać.
    Ciśnienie mierzyłam trzy razy dziennie przez miesiąc, bo na wizycie lekarskiej miałam podwyższone - w okolicach 135/85. Przez ten miesiąc było różnie, ale w zasadzie przynajmniej raz dziennie miałam pomiar zbliżony do 140/90, chociaż zwykle nieprzekraczające albo trochę przekraczające, przy czym to niezależne od tego, czy akurat coś wcześniej robiłam czy leżałam w łóżku. Przy stresie ciśnienie mi skakało już bliżej 150/100. Teraz dostałam dopegyt da razy dziennie, mierze ciśnienie cztery i widzę się w przyszły piątek z lekarką żeby skontrolować co dalej po wprowadzeniu leku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2018, 08:09

p19ugywljhfa9tgr.png

Aniołek 27.09.2017 - 9 tydzień
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2018, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja jak leżę i pachnę mam w normie. Tylko te upały dają się we znaki. Czuje ze sierpień będzie ciężki.

• Av Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika312 wrote:
    Miesiąc temu po pobraniu krwi dosyć długo bolała mnie ręka. Spieszylo mi się wtedy trochę i nie ucisnelam wacikiem żyły. Widoczna była też jakiś czas pręga na ok 1cm. Teraz wyczuwam guzek w tym miejscu, ale nie boli. Co to może być? Czy to zrost? :/
    Raczej krwiaczek, jeśli już. Jeśli tak jest, to powinien sam się wchłaniać po pewnym czasie, ale lepiej zapytać lekarza przy okazji, albo pielegniarke.

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
‹‹ 936 937 938 939 940 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ