X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Asiaf Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny mam pytanie techniczne odnosnie ktg przed porodem. Czy czesto jest wykonywane? Jak wtedy będziecie ubrane? Wtedy ma sie już na sobie tylko koszule?

Antoś
    f2wl20mmd45lxn9f.png
  • Av Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasisR wrote:
    I jeszcze infekcja się wdała wiec antybiotyk,jak zapytałam kiedy do domu bo mam jeszcze dwoje dzieci to lekarz powiedział że by o domu na razie nie myleć ,że mam bliżej na porodowke niż do domu a to 33tydzień
    Nie martw się, nawet w 33 tygodniu dzieciaczki już sobie dobrze radzą, teraz jest tyle wspomagaczy- leki, inkubatory itp. Dacie radę :) Trzymam mocno kciuki!

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2018, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaf wrote:
    Hej dziewczyny mam pytanie techniczne odnosnie ktg przed porodem. Czy czesto jest wykonywane? Jak wtedy będziecie ubrane? Wtedy ma sie już na sobie tylko koszule?
    U mnie to było tak, że przy przyjęciu na oddział od razu w swoją koszulę i dopiero badanie, ktg, wywiad, dokumenty itd. jak często jest wykonywane nie podpowiem, bo ja mialam non stop ze względu na wywoływanie..

• Angel1988 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasisR wrote:
    Hej dziewczyny u mnie gorzej,mało wód płodowych mi zostało i cały dzień na kroplowkach to już 6 ,s sikam jak opętana wiec nie wiem ile się wchłonie dla dzidziusis
    A powiedz mi czułaś w jakiś sposób że masz mało wód plodowych??

bl9c8ribv6acupjv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2018, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi lekarz powiedział że jak nie ma wskazań i ciaza się prawidłowo rozwija to KTG zaczyna się robić w terminie porodu i powtarza co te dwa dni. Wcześniej nie widzi potrzeby. Boję się ale ufam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2018, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    A mi lekarz powiedział że jak nie ma wskazań i ciaza się prawidłowo rozwija to KTG zaczyna się robić w terminie porodu i powtarza co te dwa dni. Wcześniej nie widzi potrzeby. Boję się ale ufam.
    No ja właśnie w pierwszej ciąży nie miałam wcale ktg, dopiero przy przyjęciu na oddział...
    A teraz będę mieć, pierwsze ktg mam zapisane na 9sierpnia. A ciążę prowadzę u tej samej gin, nie wiem od czego to zależy...

• Nika312 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniajaa wrote:
    Wiem co czujecie. Nie chciałam właśnie poruszać tego tematu ale ostatnio miewam napady strasznej tęsknoty za córcią, ledwo opanowuje płacz. Nie chce by teraz synek w brzuchu płakał ze mną. Rodziłam dwa lata temu we wrzesniu- skrajny wcześniak 600 gr była z nami 1 dobę.. nie mogę zrozumieć dlaczego jej się nie udało.

No właśnie, dlatego też powstrzymuje się od negatywnych emocji, żeby maluch w brzuchu tego nie odczuwał - staram się jakoś trzymać dla niego, ehh dobrze że go mam ♥

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    No ja właśnie w pierwszej ciąży nie miałam wcale ktg, dopiero przy przyjęciu na oddział...
    A teraz będę mieć, pierwsze ktg mam zapisane na 9sierpnia. A ciążę prowadzę u tej samej gin, nie wiem od czego to zależy...

moja gin mowila ze po 36 tygodniu robimy ktg raz w tyogdniu.

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciazy mialam od 35 lub 36 tyg co tydzien, a pozniej nawet dwa razy w tyg, w drugiej nie mialam. Co lekarz to inaczej

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasisR wrote:
    Hej dziewczyny u mnie gorzej,mało wód płodowych mi zostało i cały dzień na kroplowkach to już 6 ,s sikam jak opętana wiec nie wiem ile się wchłonie dla dzidziusis

Trzymajcie się Kobitki oby jak najdłużej w dwupaku <3

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze KTG miałam robione w 32tc. Położna zapowiedziała, że teraz będzie co wizytę u gina więc będę mieć kolejne KTG w tym tygodniu.
    Nie wiem od czego to zależy...

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Nika312 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miesiąc temu po pobraniu krwi dosyć długo bolała mnie ręka. Spieszylo mi się wtedy trochę i nie ucisnelam wacikiem żyły. Widoczna była też jakiś czas pręga na ok 1cm. Teraz wyczuwam guzek w tym miejscu, ale nie boli. Co to może być? Czy to zrost? :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2018, 00:10

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 05:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już mam ktg co 10 dni,bo łozysko przedwcześnie zaczyna się starzec. Ale mam tego farta,ze położna ma aparat i robi mi w domu ;) Zwykle ubieram spodnie lub szorty na gumie,bo najwygodniej. Dobrze coś przed przekąsic,żeby maluch był bardziej aktywny.

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2018, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam łożysko II stopnia i to już z miesiąc czasu... Ale gin mówiła, że to normalne na tym etapie...

• Ithildin Ekspertka

Wysłany: 26 lipca 2018, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bedę miała ktg od przyszłego tygodnia co tydzień, bo u mnie wskazaniem jest ciąża wysokiego ryzyka - cukrzyca na insulinie i jeszcze doszło nadciśnienie. W "normalnej" robi się chyba później, chociaż na pewno jak lekarz zaczyna i wtedy robić wcześniej to w niczym nie zaszkodzi, zawsze lepiej trochę większa ostrożność moim zdaniem :D Pierwsze ktg mam w środę, też jestem ciekawa jak to będzie.

p19ugywljhfa9tgr.png

Aniołek 27.09.2017 - 9 tydzień
  • renjak Ekspertka

Wysłany: 26 lipca 2018, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie ktg wogóle się nie robi w ciąży takiej normalnie przebiegającej. W poprzedniej miałam dopiero jak lrzyjechałam rodzić. Położna mi powiedziała ze jak chcę to mogę przyjść po skończonym 38 tygodniu, ale jeśli nie ma jakiś mocnych skurczy to i tak nic nie wyjdzie przecież

w4sqyx8dvrs1n4nm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2018, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ithildin wrote:
    Ja bedę miała ktg od przyszłego tygodnia co tydzień, bo u mnie wskazaniem jest ciąża wysokiego ryzyka - cukrzyca na insulinie i jeszcze doszło nadciśnienie. W "normalnej" robi się chyba później, chociaż na pewno jak lekarz zaczyna i wtedy robić wcześniej to w niczym nie zaszkodzi, zawsze lepiej trochę większa ostrożność moim zdaniem :D Pierwsze ktg mam w środę, też jestem ciekawa jak to będzie.
    A możesz napisać jakie masz ciśnienie? Masz cały czas podwyższone czy Ci skacze ? Ja ostatnio u siebie zauważyłam ze jak się zmęcze to mi podskakuje pod granice normy czlin140/90 ? Muszę na to uważać.

• Ithildin Ekspertka

Wysłany: 26 lipca 2018, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    susełek wrote:
    A możesz napisać jakie masz ciśnienie? Masz cały czas podwyższone czy Ci skacze ? Ja ostatnio u siebie zauważyłam ze jak się zmęcze to mi podskakuje pod granice normy czlin140/90 ? Muszę na to uważać.
    Ciśnienie mierzyłam trzy razy dziennie przez miesiąc, bo na wizycie lekarskiej miałam podwyższone - w okolicach 135/85. Przez ten miesiąc było różnie, ale w zasadzie przynajmniej raz dziennie miałam pomiar zbliżony do 140/90, chociaż zwykle nieprzekraczające albo trochę przekraczające, przy czym to niezależne od tego, czy akurat coś wcześniej robiłam czy leżałam w łóżku. Przy stresie ciśnienie mi skakało już bliżej 150/100. Teraz dostałam dopegyt da razy dziennie, mierze ciśnienie cztery i widzę się w przyszły piątek z lekarką żeby skontrolować co dalej po wprowadzeniu leku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2018, 08:09

p19ugywljhfa9tgr.png

Aniołek 27.09.2017 - 9 tydzień
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2018, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja jak leżę i pachnę mam w normie. Tylko te upały dają się we znaki. Czuje ze sierpień będzie ciężki.

• Av Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika312 wrote:
    Miesiąc temu po pobraniu krwi dosyć długo bolała mnie ręka. Spieszylo mi się wtedy trochę i nie ucisnelam wacikiem żyły. Widoczna była też jakiś czas pręga na ok 1cm. Teraz wyczuwam guzek w tym miejscu, ale nie boli. Co to może być? Czy to zrost? :/
    Raczej krwiaczek, jeśli już. Jeśli tak jest, to powinien sam się wchłaniać po pewnym czasie, ale lepiej zapytać lekarza przy okazji, albo pielegniarke.

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
‹‹ 936 937 938 939 940 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ