WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
KasisR wrote:I jeszcze infekcja się wdała wiec antybiotyk,jak zapytałam kiedy do domu bo mam jeszcze dwoje dzieci to lekarz powiedział że by o domu na razie nie myleć ,że mam bliżej na porodowke niż do domu a to 33tydzień
Trzymam mocno kciuki!
Leon
-
nick nieaktualnyAsiaf wrote:Hej dziewczyny mam pytanie techniczne odnosnie ktg przed porodem. Czy czesto jest wykonywane? Jak wtedy będziecie ubrane? Wtedy ma sie już na sobie tylko koszule?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyveritaserum wrote:A mi lekarz powiedział że jak nie ma wskazań i ciaza się prawidłowo rozwija to KTG zaczyna się robić w terminie porodu i powtarza co te dwa dni. Wcześniej nie widzi potrzeby. Boję się ale ufam.
A teraz będę mieć, pierwsze ktg mam zapisane na 9sierpnia. A ciążę prowadzę u tej samej gin, nie wiem od czego to zależy... -
Aniajaa wrote:Wiem co czujecie. Nie chciałam właśnie poruszać tego tematu ale ostatnio miewam napady strasznej tęsknoty za córcią, ledwo opanowuje płacz. Nie chce by teraz synek w brzuchu płakał ze mną. Rodziłam dwa lata temu we wrzesniu- skrajny wcześniak 600 gr była z nami 1 dobę.. nie mogę zrozumieć dlaczego jej się nie udało.
No właśnie, dlatego też powstrzymuje się od negatywnych emocji, żeby maluch w brzuchu tego nie odczuwał - staram się jakoś trzymać dla niego, ehh dobrze że go mam ♥
-
frezyjciada wrote:No ja właśnie w pierwszej ciąży nie miałam wcale ktg, dopiero przy przyjęciu na oddział...
A teraz będę mieć, pierwsze ktg mam zapisane na 9sierpnia. A ciążę prowadzę u tej samej gin, nie wiem od czego to zależy...
moja gin mowila ze po 36 tygodniu robimy ktg raz w tyogdniu. -
Pierwsze KTG miałam robione w 32tc. Położna zapowiedziała, że teraz będzie co wizytę u gina więc będę mieć kolejne KTG w tym tygodniu.
Nie wiem od czego to zależy... -
Miesiąc temu po pobraniu krwi dosyć długo bolała mnie ręka. Spieszylo mi się wtedy trochę i nie ucisnelam wacikiem żyły. Widoczna była też jakiś czas pręga na ok 1cm. Teraz wyczuwam guzek w tym miejscu, ale nie boli. Co to może być? Czy to zrost?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2018, 00:10
-
Ja już mam ktg co 10 dni,bo łozysko przedwcześnie zaczyna się starzec. Ale mam tego farta,ze położna ma aparat i robi mi w domu
Zwykle ubieram spodnie lub szorty na gumie,bo najwygodniej. Dobrze coś przed przekąsic,żeby maluch był bardziej aktywny.
-
nick nieaktualny
-
Ja bedę miała ktg od przyszłego tygodnia co tydzień, bo u mnie wskazaniem jest ciąża wysokiego ryzyka - cukrzyca na insulinie i jeszcze doszło nadciśnienie. W "normalnej" robi się chyba później, chociaż na pewno jak lekarz zaczyna i wtedy robić wcześniej to w niczym nie zaszkodzi, zawsze lepiej trochę większa ostrożność moim zdaniem
Pierwsze ktg mam w środę, też jestem ciekawa jak to będzie.
Aniołek 27.09.2017 - 9 tydzień -
u mnie ktg wogóle się nie robi w ciąży takiej normalnie przebiegającej. W poprzedniej miałam dopiero jak lrzyjechałam rodzić. Położna mi powiedziała ze jak chcę to mogę przyjść po skończonym 38 tygodniu, ale jeśli nie ma jakiś mocnych skurczy to i tak nic nie wyjdzie przecież
-
nick nieaktualnyIthildin wrote:Ja bedę miała ktg od przyszłego tygodnia co tydzień, bo u mnie wskazaniem jest ciąża wysokiego ryzyka - cukrzyca na insulinie i jeszcze doszło nadciśnienie. W "normalnej" robi się chyba później, chociaż na pewno jak lekarz zaczyna i wtedy robić wcześniej to w niczym nie zaszkodzi, zawsze lepiej trochę większa ostrożność moim zdaniem
Pierwsze ktg mam w środę, też jestem ciekawa jak to będzie.
-
susełek wrote:A możesz napisać jakie masz ciśnienie? Masz cały czas podwyższone czy Ci skacze ? Ja ostatnio u siebie zauważyłam ze jak się zmęcze to mi podskakuje pod granice normy czlin140/90 ? Muszę na to uważać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2018, 08:09
Aniołek 27.09.2017 - 9 tydzień -
nick nieaktualny
-
Nika312 wrote:Miesiąc temu po pobraniu krwi dosyć długo bolała mnie ręka. Spieszylo mi się wtedy trochę i nie ucisnelam wacikiem żyły. Widoczna była też jakiś czas pręga na ok 1cm. Teraz wyczuwam guzek w tym miejscu, ale nie boli. Co to może być? Czy to zrost?
Leon