X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Nika312 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle wrote:
    Co miesiąc mam sprawdzaną aktywnośc anty xa,czy dawka heparyny jest ok. Jak po żelazie podniosła się hemoglobina,to wszystkkie parametry morfologii poszły do góry i wyrównały się.
    Nigdy nie mialam tego badania, ale wierzę że moja gin wie co robi:) zobaczymy jak po tym badaniu wyjdą plytki

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • Nika312 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle wrote:
    Nika,czy stosujesz wkładki,ja miałam po nich wręcz odparzenia.

Wierzę Wam dziewczyny, ja niestety nie mam już wiary w poród sn.... Drugi raz nie chcę przechodzić jako matka rehabilitacji dziecka. A najlepsze jest to,ze sprawa wyszla po latach. Już Wam kiedyś pisałam,nie pozwólcie by dziecko za długo tkwiło w kanale,nie pozwólcie by ktoś siłą wypychał je z brzucha naciskiem. Niech Wasi partnerzy będą czujni. Niby jest to zabronione,ale nadal stosowane.

Absolutnie żadnych wkladek, nie chce nawet myśleć co by się działo, gdybym je nosiła auuuuuuaaaa...

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • Nika312 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Moje maleńkie serduszko
    stanęło prawie w 10 tc :(

Strata zawsze boli, nie ważne na jakim etapie ciąży jest.. :(
    Cieszę się, że mam swój maleńki grobek, gdzie mogę pójść i zapalić znicza - choć tyle mogę dla Niego zrobić:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2018, 16:55

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • jatoszka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do mam składających wniosek o 500 plus ? Robicie to juz teraz czy we wrzesniu ? Tzn takie mamy ktore juz maja dzieci :-)

w5wqrl68v17z1bgh.png
    km5stv73corlpm49.png
    Nasze Aniołki 31.08.2009 [*][*] 30.08.2016 [*]
  • Minns Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak Wy to robicie, że chodzicie bez wkładek/ majtek?
    Pomijając to, że mam teraz luteinę i wiadomo wycieka, to przed ciążą nawet miałam zawsze upławy i cały czas tam mam mokro i coś cieknie. Bez wkładek musiałabym zmieniać majty co godzinę. Teraz jak leżę w domu to wiadomo się wietrzę, ale ręcznik pod pupą na łóżku mam.

Asiaf lubi tę wiadomość

wrzesień 2018 - synek <3
  • Mum2b Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minns wrote:
    Pomijając to, że mam teraz luteinę i wiadomo wycieka, to przed ciążą nawet miałam zawsze upławy i cały czas tam mam mokro i coś cieknie. Bez wkładek musiałabym zmieniać majty co godzinę. Teraz jak leżę w domu to wiadomo się wietrzę, ale ręcznik pod pupą na łóżku mam.
    Pisala o tym mamaginekolog i u mnie to sie sprawdziło. Zawsze mialam duzo uplawow odkąd spie bez majtek a w dzien nie wkladam czesto majtek albo przynajmniej wkladek mam o wiele czysciej. Tez biore luteine i zauwazylam ze mam mniej uplawow choc teraz oczywiście bielizna i wkladki/podpaski to mus. Swoja droga tez zauwazylam ze lepiej reaguje na podpadki niz wkladki.

veritaserum lubi tę wiadomość

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • Minns Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2b wrote:
    Pisala o tym mamaginekolog i u mnie to sie sprawdziło. Zawsze mialam duzo uplawow odkąd spie bez majtek a w dzien nie wkladam czesto majtek albo przynajmniej wkladek mam o wiele czysciej. Tez biore luteine i zauwazylam ze mam mniej uplawow choc teraz oczywiście bielizna i wkladki/podpaski to mus. Swoja droga tez zauwazylam ze lepiej reaguje na podpadki niz wkladki.
    Ale powiedzmy, że jest okres zimowy i trzeba ubrać te spodnie/leginsy/rajstopy i co wtedy? Czy tylko w domu bez majtek? W nocy śpię bez majtek, ale rano już leci więc od razu majty i wkładka. Potem stres czy to kolejna infekcja czy taką mam naturę, ale jak mnie nie piecze i nie ma zapachu to olewam to.

wrzesień 2018 - synek <3
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orientujecie sie moze ile wynosi karencja w pzu grupowym (pewnie zaleznie od zakladu pracy), jakos mi wylecialo z glowy, a nie chce mi sie na razie tam zagladac :P

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2018, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    Orientujecie sie moze ile wynosi karencja w pzu grupowym (pewnie zaleznie od zakladu pracy), jakos mi wylecialo z glowy, a nie chce mi sie na razie tam zagladac :P
    Minimum 9msc u mnie w pracy

• mitaka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli jak sie podlaczylam w listopadzie to moze sie zalapie (no chyba,ze jest rok, to nie :/ )

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minns wrote:
    Też nie wierzyłam, bo miałam bardzo dużo "wycieków" ;) poza domem nie jestem w stanie chodzić bez bielizny, ale wkładek pozbyłam się zupełnie. W domu chodzę bez bielizny, kiedy mogę no i spanie w samej koszuli. Serio pomogło, nawet na takie ilości :) widzę po bieliźnie, że jest ogromna różnica. :)

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Minimum 9msc u mnie w pracy
    U nas ostatnio była promocja w Warcie, że można się zapisać i dostać kasę za urodzenie dziecka bez karencji. W PZU byłoby chyba 900 zł, w Warcie 2000 zł. Nie wypisaliśmy się z pzu, dodatkowo zapisaliśmy się do warty więc wpadnie nam 6000 zł :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2018, 18:27

JustynaG lubi tę wiadomość

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do noszenia majtek. To też w domu staram się chodzić bez teraz. Kiedy brałam luteinę to nie było takiej możliwości, bo wyciek był, tak samo przy infekcji, kiedy aplikuję na noc lek. Ale tak ogólnie zawsze u mnie sucho, nawet w ciąży, nigdy nie miałam wydzieliny żadnej. W nocy od dziecka śpię bez majtek.

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Kas_ia Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    U nas bez karencji w pzu.

Ja spie zawsze bez bielizny ale w ciagu dnia to roznie raczej nie moge nigdzie isc bez... ja nie stosuje wkladek, raz dwa mnie wszystko piecze... juz wole troche recznika kuchennego...

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • Aniajaa Przyjaciółka

Wysłany: 25 lipca 2018, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Left_ie wrote:
    Dziewczyny po stracie... Łączę się z wami w naszym wspólnym bólu...
    Mi niestety też zostało w głowie coś takiego, że to ja, że to moja wina, że gdybym coś zrobiła inaczej...
    Dobrze, że mamy teraz maluszki pod serduchami i mam nadzieję, że wszystko będzie już dobrze.
    Wiem co czujecie. Nie chciałam właśnie poruszać tego tematu ale ostatnio miewam napady strasznej tęsknoty za córcią, ledwo opanowuje płacz. Nie chce by teraz synek w brzuchu płakał ze mną. Rodziłam dwa lata temu we wrzesniu- skrajny wcześniak 600 gr była z nami 1 dobę.. nie mogę zrozumieć dlaczego jej się nie udało.

mhsvanli6vk4qi0e.png
    17u9ha00x68xc404.png
  • KasisR Koleżanka

Wysłany: 25 lipca 2018, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny u mnie gorzej,mało wód płodowych mi zostało i cały dzień na kroplowkach to już 6 ,s sikam jak opętana wiec nie wiem ile się wchłonie dla dzidziusis

iv099vvjcxko15c4.pngnqtkh3718foud1l0.png
    mhsvh371neieb228.png
  • KasisR Koleżanka

Wysłany: 25 lipca 2018, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze infekcja się wdała wiec antybiotyk,jak zapytałam kiedy do domu bo mam jeszcze dwoje dzieci to lekarz powiedział że by o domu na razie nie myleć ,że mam bliżej na porodowke niż do domu a to 33tydzień

iv099vvjcxko15c4.pngnqtkh3718foud1l0.png
    mhsvh371neieb228.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2018, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja muszę teraz wkładki bo mam znowu plamienia i muszę je obserwować. Normalnie śpię bez majtek ale leci ze mnie dużo uplawow wiec piżama po nocy do prania.

• Wesoła89 Ekspertka

Wysłany: 25 lipca 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margoo gratuluję zdrowej córeczki! Obie jesteście bardzo dzielne i dajecie pozytywny przykład na forum jak to dobre myślenie wpływa na rozwoj sytuacji :)
    KasisR trzymaj się kobietko, bądźcie dzielne i jak najdlużej w dwupaku.

f2wlwn15pyf6mety.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Warta to najgorsze złodzieje i patałachy. Nigdy nic więcej u nich nie ubezpieczę, choćby mi dopłacali. Nie dość,że kłamcy to mają taki syf w firmie jakich mało. Sami sobie przedłużyli, sooory ubezpieczyli od nowa po kilku dniach od wygaśnięcia wcześniejszego ubezpieczenia, coś co zostało mi skradzione pół roku wcześniej i było do nich zgłoszone, bo sądujemy się o wypłatę odszkodowania. W trakcie procesu okazuje się,że nie mają dokumentów, coś im zaginęło, coś im się samo dodało. śmiech na sali. Najgorszemu wrogowi nie życzę takiego ubezpieczyciela!
    A jeszcze dodam,że siostra cioteczna ubezpieczona w Warcie po stracie ojca czekała na pieniądze ponad pół roku, a jej brat w pzu dwa dni.
    KasisR Trzymajcie się dzielnie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2018, 20:08

‹‹ 935 936 937 938 939 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ