X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika312 wrote:
    Mam tak samo na myśl o moim zmarłym synku, tym bardziej że tamten poród też we wrześniu, no i teraz też chłopak :( Tak to się wszystko zbiegło w czasie, że pomiędzy kupowaniem wyprawki wybierałam pomnik na grobek, ale wiem że muszę się trzymać..
    :-( Powiem Ci, że ja ciągle mam jakieś takie podświadome poczucie winy, czuję się gorsza przez to co mnie spotkało, wybrakowana :(

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też bez żelu ani rusz przy seksie a yrodziłam sn. Strasznie tu demonizujecie... Moja sąsiadka urodziła dziecko 4600 pierwsze dziecko a ona sama drobna 160cm wzrostu i zachodząc w ciążę ważyła 48kg. A urodziła bez obtarcia nawet! Grunt to dobre przygotowanie krocza-masaz krocza w ciąży i słuchanie się położnej, no i za żadne skarby świata nie dać się położyć. Grawitacja zrobi swoje i wszystko pójdzie duuuuuużo szybciej! Trzeba się psychicznie nastawić i pójdzie!
    U mnie w rodzinie tyle powikłań było po cc, że w planie porodu mam,że tylko i wyłącznie przy zagrożeniu życia dziecka. Cc to nie jest zabieg, to operacja, poważna operacja nie jakieś tam estetyczne fiku miku. Także jak jest cień szansy na sn to trzeba go wykorzystać

Ten moment jak masz maluszka na sobie jest niesamowity!

A przygotowanie do bólu? Mówisz sobie, że to dla dobra Twojego dziecka i tyle :) jesteśmy w stanie więcej znieść niż sobie wyobrażamy! Mi bardzo pomagał masaż pleców, mąż mi robił podczas skurczy, no i skakanie na piłce, ulga przy skurczach a i dziecko szybciej schodziło.

Najbardziej bolało mnie mechaniczne rozwieranie szyjki przez lekarza- skurcze przy tym to był pikuś! Mam taką traumę po wywoływaniu, że zrobię wszystko absolutnie żeby samo się zaczęło. Fakt on chciał kroić od początku a ja uparłam się, że absolutnie się nie zgadzam, więc gdzieś musiał się wyżyć.

Minns, Camilla13, Paulinda lubią tę wiadomość

• Nika312 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    :-( Powiem Ci, że ja ciągle mam jakieś takie podświadome poczucie winy, czuję się gorsza przez to co mnie spotkało, wybrakowana :(

Ahh nawet nie mów, ja sie cieszę, że po wszystkim chodziłam do psychologa. Dzięki temu troche poukładałam sobie w głowie wszystkie myśli i teraz jest trochę łatwiej. Ale każde usg w tej ciąży to dla mnie trudne chwile.. Na ostatniej wizycie gin powiedziała, że mam zacząć cieszyć się tą ciaża, bo tym razem jest wszystko dobrze...

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2018, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętajcie tylko że krocza masować nie można jak ma się hemoroidy
    Ja niestety jednego mam i masaż odpada.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2018, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:
    Nazywa się Natalis, aplikuje go połozna juz w trakcie porodu. W aptekach drogo wychodzi, ale na OLX mozna kupic za pol ceny, nie otwierany z dobra data przydatnosci. Czesto dzieje sie tak, że dziewczyny kupują żel, jada do szpitala, a tu okazuje sie ze jednak cesarka, no i zel zostaje. Mi sie udalo tak wlasnie kupic za niecale 100zl.
    Kochana kto Ci to polecił ? Nas położna na szkole rodzenia uprzedzała że to totalna ściema i żeby się na to nie nabrać.... Zwykły żel jakbyś do USG zaaplikowała to by było takie samo działanie. Powtarzam tylko słowa położnej sama nic nie wiem.na ten temat.

• Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika312 wrote:
    Ahh nawet nie mów, ja sie cieszę, że po wszystkim chodziłam do psychologa. Dzięki temu troche poukładałam sobie w głowie wszystkie myśli i teraz jest trochę łatwiej. Ale każde usg w tej ciąży to dla mnie trudne chwile.. Na ostatniej wizycie gin powiedziała, że mam zacząć cieszyć się tą ciaża, bo tym razem jest wszystko dobrze...
    Dla mnie początek tej ciąży był bardzo trudny. Przed każdym USG starałam się przygotować na słowa lekarza, że serce nie bije. Koszmar. Płakałam z nerwów, nie spałam, nie jadłam. Nie do opisania. Spokojna byłam jedynie kilka godzin po USG, kolejnego dnia to samo. Wszystko się zmieniło, gdy zaczęłam czuć regularne ruchy Hani.

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Kochana kto Ci to polecił ? Nas położna na szkole rodzenia uprzedzała że to totalna ściema i żeby się na to nie nabrać.... Zwykły żel jakbyś do USG zaaplikowała to by było takie samo działanie. Powtarzam tylko słowa położnej sama nic nie wiem.na ten temat.

dwie kolezanki tego uzywaly i bardzo sobie chwalily, ja nie mam bladego pojecia jak na razie co o tym sądzić. Ale skoro moje babeczki mowily ze jest roznica- to postanowilam kupic:)

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2018, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    A to nie jest ten żel co go używają w niektórych szpitalach przed podaniem oxy, przed wywoływaniem? To jest chybażel z prostaglandyną, która zmiękcza bardzo szyjkę...

Edit: Sprawdziłam skład no i ja nie wiem co tam by niby miało pomóc hydroksyetyloceluloza, glicerol, guma ksantanowa, chlorek sodu, glikol propylenowy, woda... skład jak zwykłych nawilżających lubrykantów, bez substancji zapachowych... Ale ja specjalistą nie jestem, na moje oko laika w składzie nie ma nic co by przyspieszyć mogło poród...

Zapytam znajomej położnej o ten żel, zobaczymy co powie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2018, 13:18

• Amy333 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    A to nie jest ten żel co go używają w niektórych szpitalach przed podaniem oxy, przed wywoływaniem? To jest chybażel z prostaglandyną, która zmiękcza bardzo szyjkę...

Edit: Sprawdziłam skład no i ja nie wiem co tam by niby miało pomóc hydroksyetyloceluloza, glicerol, guma ksantanowa, chlorek sodu, glikol propylenowy, woda... skład jak zwykłych nawilżających lubrykantów, bez substancji zapachowych... Ale ja specjalistą nie jestem, na moje oko laika w składzie nie ma nic co by przyspieszyć mogło poród...

Zapytam znajomej położnej o ten żel, zobaczymy co powie

takie cos znalazlam o tym zelu:
    "Składniki: hydroksyetyloceluloza, glicerol, guma ksantanowa, chlorek sodu, glikol propylenowy, woda.

Przeciwwskazania: żelu nie należy stosować w przypadku: podejrzenia zakażenia płynu owodniowego, objawów niedotlenienia płodu, znanej nadwrażliwości na którykolwiek ze składników preparatu, przeciwwskazań do porodu naturalnego. "

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2018, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam położna mówiła że to zwykły nawilżacz bo też jedna dziewczyna o to pytała. Ja bladego pojęcia nie mam.

• kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wiem że już tysiąc razy było, ale możecie mi podesłać listę rzeczy do kupienia w aptece? Nie chcę o niczym zapomnieć :)

Pierwsze szczęście wrzesień 2018
    Drugie szczęście marzec 2021
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:
    Nazywa się Natalis, aplikuje go połozna juz w trakcie porodu. W aptekach drogo wychodzi, ale na OLX mozna kupic za pol ceny, nie otwierany z dobra data przydatnosci. Czesto dzieje sie tak, że dziewczyny kupują żel, jada do szpitala, a tu okazuje sie ze jednak cesarka, no i zel zostaje. Mi sie udalo tak wlasnie kupic za niecale 100zl.

Na Gemini jest za 138zl ale jak patrzę na skład to jak zwykły lubrykant.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2018, 13:52

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Nika312 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:

Ojj dobrze wiedzieć, bo chciałam po 34 tyg zacząć z masażem, a tu się okazuje, że nie wolnooooo mi!

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • Nika312 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Dla mnie początek tej ciąży był bardzo trudny. Przed każdym USG starałam się przygotować na słowa lekarza, że serce nie bije. Koszmar. Płakałam z nerwów, nie spałam, nie jadłam. Nie do opisania. Spokojna byłam jedynie kilka godzin po USG, kolejnego dnia to samo. Wszystko się zmieniło, gdy zaczęłam czuć regularne ruchy Hani.

Dla mnie najtrudniejsze było badanie prenatalne, bo od tego wszystko się zaczęło...

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja położna napisała : "Na pewno nie zaszkodzi ale za taką cenę to mógłby jeszcze coś robić, koleżanki z pracy, które miały też z nim do czynienia nie widzą żadnych jego plusów, bo ani nie przyspieszał ani nic, może pozytywne opinie użytkowniczek to efekt placebo-kupiłam mega drogi żel nawilżający i to on na pewno pomógł mi urodzić, bo z żelem było łatwiej itp."

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2018, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika312 wrote:
    Ojj dobrze wiedzieć, bo chciałam po 34 tyg zacząć z masażem, a tu się okazuje, że nie wolnooooo mi!

Niestety nie można :( też ubolewam. Ja dostałam takie info od dwóch położnych.

• Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika312 wrote:
    Dla mnie najtrudniejsze było badanie prenatalne, bo od tego wszystko się zaczęło...
    U nas to była zwykła wizyta. Czekaliśmy w święta wielkanocne tamtego roku żeby się skończyły jak najszybciej bo wizyta serduszkowa. Najlepsze, że gin mnie zbadał, wszystko super i nie chciał nawet robić USG. Ale go męczyłam aż się zgodził. Całe szczęście. A jego słowa ,,nie mam dobrych wiadomości, coś się wydarzyło dwa dni temu bo wtedy serce stanęło" będę miała w głowie już zawsze. Czas stanął w miejscu :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2018, 14:03

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2018, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Ale można wcierać olej migdałowy żeby nawilżyć i uelastycznić skórę. Wiadomo, nie będzie efektu jak kiedy robisz pełny masaż z mega rozciąganiem, ale ta skóra jest w dużo lepszej kondycji i minimalizujesz na tyle ile możesz ryzyko nacięcia czy też pęknięcia.

veritaserum lubi tę wiadomość

• Mum2b Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Ale można wcierać olej migdałowy żeby nawilżyć i uelastycznić skórę. Wiadomo, nie będzie efektu jak kiedy robisz pełny masaż z mega rozciąganiem, ale ta skóra jest w dużo lepszej kondycji i minimalizujesz na tyle ile możesz ryzyko nacięcia czy też pęknięcia.
    A od tego oleju nie bedzie szczypac? Nie będzie podraznial?

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2018, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2b wrote:
    A od tego oleju nie bedzie szczypac? Nie będzie podraznial?
    używam od tygodnia ponad nic nie szczypie, to nturalny olej ze słodkich migdałów. nawilżam nim całą skórę i nogi i brzuch i dla dziecka używam i też bez skutków ubocznch

‹‹ 933 934 935 936 937 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ