X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Ryzykowac można a czy warto to każdy musi sobie sam na to odpowiedzieć. Poczytać, popytać itd. Z opinią to jest jak i z du*** każdy ma swoją. A wiadomo, że każdy zrobi jak uważa.
    Do fizjo to tak jak i do gina po połogu, żeby dać organizmowi wrócić na spokojnie. Na wszystko trzeba czasu ;)

Przyszła dziś moja paczka z esotiq ze stanikiem do kp i piżama do kp i jestem mega zadowolna! Bo koszula do kp jest super jakości, fajnie skrojona, nic nie wyłazi jak w tej co kupiłam przy pierworodnym a i cena była extra, bo przeceniona ze 100 na 40zl. Biustonosz też jest mega, piękny, sexsowny, idealnie dopasowany i tani jak na taką jakość:) no mam dziś dzień dziecka normalnie :D
    Zgadzam się, sama jestem mgr fizjo, niestety już 3 lata nie pracuje w zawodzie ale wiem co dla mnie najlepsze ;) ja mieszkając w PL bardzo sobie chwaliłam bieliznę z esotiq jak i kostiumy kąpielowe także zazdroszczę..

• Av Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oglądałam webinar o powrocie do formy po porodzie i bardzo odradzali tam te pasy. Brzmiało sensownie ich tłumaczenie. Ja raczej postawie na naturalne wzmocnienie mięśni, pewnie zainwestuje w dobrego fizjo, który będzie mógł do mnie przychodzić.

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada kocham Esotiq <3 też chcę kupić od nich stanik do kp, ale zgłoszę się dopiero po porodzie, bo widzę, że moje piersi dopiero zaczynają rosnąc. Lepiej późno niż wcale :D
    Póki co kupiłam jakiś miękki na początek. W porządniejsze będę inwestować, jak już będę pewna rozmiaru :)

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również słyszałam same niepochlebne opinie o tych pasach poporodowych.

Tu tekst fizjoterapeuty na ten temat: https://www.facebook.com/terapiakobiet/posts/1802005169863757

Oczywiście każdy ma swoje zdanie. Można posłuchać specjalistów a można próbować "pójść na skróty".
    Ja bym porównała to do diety cud. Ludzie wierzą w to, że szybko i łatwo schudną bez zmiany swoich przyzwyczajeń... a tak to nie działa.
    Oczywiście, zawsze będzie ktoś kto stwierdzi, że mu to pomogło. Ale czy nie kosztem własnego zdrowia i samopoczucia?

frezyjciada lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • madwitka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mnie oswieciłyscie w kwesti tych pasów:) ja byłam święcie przekonana ze to taki cud miód, same zalety, a tu taki szok, musze sie wgłębic bardziej w temat;)

Provita Katowice, Nasz cudotwórca DR Mańka!
    2014 1 IMSI==> 2 zarodki(jeden jedyny transfer) , brak mrozaków==> 06.2015córka
    2017 2 IMSI ==> 2zarodki(jeden jedyny transfer) ==>jedno pięknie bijące serduszko==> 09.2018 córeczka:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_g89 wrote:
    frezyjciada kocham Esotiq <3 też chcę kupić od nich stanik do kp, ale zgłoszę się dopiero po porodzie, bo widzę, że moje piersi dopiero zaczynają rosnąc. Lepiej późno niż wcale :D
    Póki co kupiłam jakiś miękki na początek. W porządniejsze będę inwestować, jak już będę pewna rozmiaru :)
    To faktycznie się wstrzymaj, bo jednak koszta są spore. Ale możesz dobrać ok 38/39tc i wziąć rozm miseczki większy. Ja tak zrobiłam w pierwszej ciąży- właśnie mi w esotiq tak pani poleciła i miała rację, bo stanik był ideolo! Nosiłam go non stop, tylko prałam, suszyłam i od nowa, a teraz też będę go używać, bo nic się nie rozciągnął! Ja mam zawsze problemy z doborem, bo na odwód 65 i miskę F/G baaaaaardzo rzadko coś można dostać. Teraz wziełam 70 G, bo o tycj krojach czytałam, że są ciaśniejsze. I faktycznie tak jest. Nawet porównywałam ze znoszonymi 65 i ten 70 jest krótszy w obwodzie. Także będzie idealnie na mleczne balony

ola_g89 lubi tę wiadomość

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zauważyłam, ze dopiero teraz tez piersi mi się zaczęły powiększac. Jakiż był dziś szok, jak nie zmieściłam ich w stanik ;)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2024, 13:40

• Asiaf Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech a moja miseczka stoi w miejscu na c, za to obwod rosnie... z 75 juz na 90 :O staniki. H&m odsylam bo okazaly sie za male. Teraz czekam na przesylke z dolce sonno, moze teraz sie uda. Weszlam na strone esotiq to do kp tylko jeden mi siepojawil, na dodatek nie ma mojego rozmiaru. Poki co na teraz, kupilsm jeden w chińczyku, jedyny, który nie uciska :D

Antoś
    f2wl20mmd45lxn9f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nosiłam przed ciążą 65 C więc dla moich cycków to byla zmiana kolosalna! Całe mam w rozstepach, tym razem żaden nowy się nie pojawił ;) ale faktycznie wyzwanie będziesz mieć niemałe!

• Kas_ia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy czujecie czasem taki sciskajacy bol w kroczu? Tydzien temu na wizycie bylo wszystko ok... bol jest krotki ale czasem nie moge kroku zrobic... myslicie ze to normalne?

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas_ia wrote:
    Dziewczyny czy czujecie czasem taki sciskajacy bol w kroczu? Tydzien temu na wizycie bylo wszystko ok... bol jest krotki ale czasem nie moge kroku zrobic... myslicie ze to normalne?
    Tez tak mam, ogolnie ciagnie, dziubie, brzuch twardnieje, beznadzieja, w poprzednich ciazach latalam do samego konca,chyba stara juz jestem, albo wyeksploatowana :P

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    Tez tak mam, ogolnie ciagnie, dziubie, brzuch twardnieje, beznadzieja, w poprzednich ciazach latalam do samego konca,chyba stara juz jestem, albo wyeksploatowana :P
    Nie kochana! Po prostu każda ciąża jest inna! Wiek tu nie gra roli ;)
    Mnie boli tak nie to, że w kroczu tylko łapie w krzyżu i przechodzi na pachwiny, że nie zrobię kroku przy tym...

Hedgehog lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2024, 13:40

Asiaf lubi tę wiadomość

• mitaka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak ciaza i karmienie potrafi cycki zepsuc (pewnie nie wszystkim-szczesciary), ja mam juz wyschniete rodzynki i po wszystkim biust sobie robie push upem :P

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam właśnie ładnych piersi, nigdy nie miałam i zawsze ogromne kompleksy na tym punkcie... Mam baaaaaardzo szeroki rozstaw i choćbym nie wiem co robiła, to rowka uroczego nie zrobię... Jeden sutek smutno patrzy na lewo daaaaaleeeeko heeeeen na lewo, a drugi daleko na prawo...
    I nigdy nie były sterczące, nigdy...

To wszystko genetyka, niestety...

• Angel1988 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No chyba cos jest z ta genetyka... bo ja po dwoch ciazach i karmieniu piersia mialam bardzo ladny biust...wiadomo ze nie wrocil do wygladu przed ciazami ale nie bylo tak jak sobie wyobrazalam... ze beda takie worki z ziemniakami... ale prawda jest taka ze mi biust nie rusl do ogromnych rozmiarow, wiec mysle ze to tez bylo przyczyna... i teraz tez nie urusl za bardzo wiec licze na to ze i tym razem bedzie ok ;)

bl9c8ribv6acupjv.png
  • Angel1988 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam ze zaczynam sie bac porodu... a zwlaszcza przeraza mnie bol jaki mnie czeka...juz coraz blizej godziny 0... teraz mala mi tak grzebie na dole ze az sie krzywie bo taki dziwny bol... a jak sobie pomysle jaki bol mnie czeka to o matkooo.... to to grzebanie to laskotki ;)

bl9c8ribv6acupjv.png
  • 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No z tym bólem to racja. Mały leży mi główka na szyjce i czasem nieźle boli jak się w nią wwierca, a wszystko przed nami dopiero. Ale na szczęście to ból który szybko się zapomina. Ja w pierwszej ciąży przy porodzie nie miałam boli krzyżowych a,ponoć one najgorsze i sama jestem ciekawa jak się ma jeden poród wobec drugiego, będzie porównanie ;-)

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się bólu nie boje nic a nic, porodu samego też nie. Chce rodzić w domu narodzin bez tej całej medykalizacji...
    Jedyne czego się boje to ponownego wywoływania... Mam taką traumę... Najgorszemu wrogowi nie życzę... Zrobie absolutnie WSZYSTKO żeby nie było wywoływania... Nawet mi położna poleciła czopki na zmiekczenie szyjki, po tym nak usłyszała moją historię z pierwszego porodu... Zdziwiła się, że w ogóle chce rodzić sn i to jeszcze tak jak sobie obmyśliłam... Ale w tej kwestii to ja jestem nieugięta. Trzeba będzie to i koktajl położnych wypiję kilka razy pod rząd :D

‹‹ 984 985 986 987 988 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ