X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bole krzyzowe to masakra, w zasadzie nic innego nie pamietam z porodu, chcialam zeby mi te plecy wycieli, na brzuchu w ogole nic nie czulam, czy nie bylo? Raczej niemozliwe, pewnie przez te pierwsze nic nie czulam. Znowu nie moge spac yhh

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • Kas_ia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Ja nie mam właśnie ładnych piersi, nigdy nie miałam i zawsze ogromne kompleksy na tym punkcie... Mam baaaaaardzo szeroki rozstaw i choćbym nie wiem co robiła, to rowka uroczego nie zrobię... Jeden sutek smutno patrzy na lewo daaaaaleeeeko heeeeen na lewo, a drugi daleko na prawo...
    I nigdy nie były sterczące, nigdy...

To wszystko genetyka, niestety...
    Mam tak samo ale sa na tyle duze ze zaloze stanik i rowek jest :p ogolem geny sa niesprawiedliwe... moja siostra jest wysoka, szczupla, duze jedrne piersi, szczupla...
    A ja? Gdyby nie to ze z buzi jestem podobna do matki to robilabym testy czy na pewno jestesmy rodzina :p
    Pisalyscie o rozstepach, mi pierwsze zrobily sie w gimnazjum i tak przez kolejne lata systematycznie pojawialy sie nowe i to wszedzie... bez jakichs powodow... w ciazy zrobily mi sie - i tutaj uwaga- na pachwinach... myslalam ze przy depilacji cos poszlo nie tak i swedzi mnie jakies podraznienie, wzielam lusterko, wyginalam sie jak guma i patrze: rozstepy!
    Ale wiecie co? Kompletnie mi to nie przeszkadza, mam kochajacego meza, ktory akceptuje mnie i kazdy moj rozstep, kazda wade... kazdej nocy mocno mnie przytula i nie chce puscic z ramion... wiele razem przeszlismy, byl ze mna podczas chorob, latal ze mna po szpitalach, uratowal mi zycie, kiedy mialam kryzys i ktos probowal mnie zabic. I chociaz nir zawsze jest idealnie, to jestem pewna, ze oprocz meza mam najlepszego przyjaciela ;)
    Takze nie przejmuje sie rozstepami, cyckami po karmieniu itd tylko czekamy na nasze malenstwo ;) na nasz Cud <3

Paulinda, Angel1988, Vlinder, 100krotka30, JustynaG, Wesoła89 lubią tę wiadomość

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • Kas_ia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    Bole krzyzowe to masakra, w zasadzie nic innego nie pamietam z porodu, chcialam zeby mi te plecy wycieli, na brzuchu w ogole nic nie czulam, czy nie bylo? Raczej niemozliwe, pewnie przez te pierwsze nic nie czulam. Znowu nie moge spac yhh
    Polozna na szkole rodzenia mowila, ze bol jest 100 razy wiekszy jak przy bolesnym okresie - wtedy przypomialam sobie jakie bole krzyzowe mialam za kazdym razem i stwierdzilam, ze jak przezyje porod bede niezniszczalna! xD

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • Ciemnowlosa Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas_ia wrote:
    Mam tak samo ale sa na tyle duze ze zaloze stanik i rowek jest :p ogolem geny sa niesprawiedliwe... moja siostra jest wysoka, szczupla, duze jedrne piersi, szczupla...
    A ja? Gdyby nie to ze z buzi jestem podobna do matki to robilabym testy czy na pewno jestesmy rodzina :p
    Pisalyscie o rozstepach, mi pierwsze zrobily sie w gimnazjum i tak przez kolejne lata systematycznie pojawialy sie nowe i to wszedzie... bez jakichs powodow... w ciazy zrobily mi sie - i tutaj uwaga- na pachwinach... myslalam ze przy depilacji cos poszlo nie tak i swedzi mnie jakies podraznienie, wzielam lusterko, wyginalam sie jak guma i patrze: rozstepy!
    Ale wiecie co? Kompletnie mi to nie przeszkadza, mam kochajacego meza, ktory akceptuje mnie i kazdy moj rozstep, kazda wade... kazdej nocy mocno mnie przytula i nie chce puscic z ramion... wiele razem przeszlismy, byl ze mna podczas chorob, latal ze mna po szpitalach, uratowal mi zycie, kiedy mialam kryzys i ktos probowal mnie zabic. I chociaz nir zawsze jest idealnie, to jestem pewna, ze oprocz meza mam najlepszego przyjaciela ;)
    Takze nie przejmuje sie rozstepami, cyckami po karmieniu itd tylko czekamy na nasze malenstwo ;) na nasz Cud <3

Ja tez mam takiego meza. Wygladam teraz jak swinka z rozstepami, celulitem, popuchnieta, gruba i ogolnie brzydka a on ze przeciez jestem w ciazy to czym ja sie wgl przejmuje? Mam wrazenie ze jego wgl nie interesuje czy wygladam pieknie czy brzydko, wazne ze to ja i koniec. Dzieki temu nie czuje prZed nim skrepowania zadnego

17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
    05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod.. :(
    06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm
  • 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o geny to mnie też nie uraczyly sprawiedliwie, mam cienkie słabe włosy, szerokie ramiona, wąskie biodra i tendencję do otyłości brzusznej, a nogi chude jak patyki :-) Cycki to po pierwszym karmieniu zwisy, gdy chudne to lecą pierwsze potem papa a na końcu brzuch. Moja siostra jest szczupła ma fajne biodra Z kolei brak biustu a jak tyje to typowa klepsydra bo w biodra.
    Na szczęście mimo mojego wrednego, wybuchowego charakteru na te specjalne dni co miesiąc ;-) maz mnie akceptuje całkowicie, oddał by za mnie wszystko a i ja dla niego tez. Jest typem społecznika i nie umie przejść obok czyjeś krzywdy zawsze pomoze.

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staniki póki co kupiłam dwa z naturany 70e mam trochę luzu w misce a jeśli chodzi o karmienie to też jestem zdeterminowana jak i na poród sn. Wczoraj położna dala mi plan porodu.
    Jaką wielkość podkładów wymaga wasz szpital na łóżko?

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też jestem ciekawa jak ma się drugi poród do pierwszego. U mnie dwa dni wcześniej zaczął boleć brzuch, tak typowo okresowo i przestawał jak chodziłam. Nie mogłam siedzieć ani leżeć i tak tym sposobem dwie noce nie przespałam. Jak zaczęłam rodzić na trzecią noc o 3 wzięli mnie na porodówkę to marzyłam tylko o tym żeby usnąć. Skacząc na piłce między skurczami usnęłam i gdyby nie mąż to bym spadła.
    Poród jakoś się przeżyje, byle z dzieckiem było wszystko dobrze.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Magdalena2202 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny

Czytałam kiedyś ze któraś z mama szukała łóżeczka dostawionego z chicco ale wkoncu zdecydowała się na kinderkraft.
    Otóż przy pierwszym dziecku miałam chicco next2me byłam bardzo zadowolona . Tym razem postawiłam na kinderkraft neste2w1 ze względu na cenę .
    Moje pytanie czy rozkładałas już te łóżeczko , czy nóżki na samym dole mogą wejść tylko pod łóżko czy jest możliwość jak w chicco je zgiąć i przystawić do łóżka ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2018, 08:00

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka30 wrote:
    Tam gdzie zamierzam rodzić wcale nie chcą żeby brać podkłady... Za pierwszym razem w innym szpitalu chcieli, ale nie było podanego rozmiaru. Miałam te co dla dziecka do przewijania

• asese Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka30 wrote:
    Staniki póki co kupiłam dwa z naturany 70e mam trochę luzu w misce a jeśli chodzi o karmienie to też jestem zdeterminowana jak i na poród sn. Wczoraj położna dala mi plan porodu.

W szpitalu, w którym planuję rodzić, polecają 90x60 :)

rg50flw1ig1o65jx.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka30 wrote:

U mnie otrzymałam ze szpitala. Miałam swój rozmiar pół mniejszy niż otrzymałam A szpitalu. Zresztą nadal na nim leżę mimo że nie mam już dużych plamien - ale tak jakoś bezpieczniej.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyjechał wczoraj wózek Bebetto BresrDso. Mój facet trochę skrytykował, że ciężki i że kółka plastikowe a nie aluminium, więc się wydarłam, że mógł pomagać wybierać a skoro zostawił to na mojej głowie to niech siedzi cicho :-P

klz9df9hvltz8vcc.png
  • 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi właśnie polecono 90x60 takie kupiłam, i teraz analizuję czy nie małe hehe Kobieta jak nie ma problemu to sobie go stworzy :-)
    My póki co nadal nie mamy wózka, chyba tylko my zostaliśmy bez, ale jest fotelik na powrót do domu maxi cosi peble. Wózek chciałam upolować z drugiej ręki ale ciężka sprawa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2018, 09:21

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • jatoszka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na luteinie dowcipnej czy przed pobraniem gbs odstawialiscie lek? Czy to ma jakies znaczenie ?

w5wqrl68v17z1bgh.png
    km5stv73corlpm49.png
    Nasze Aniołki 31.08.2009 [*][*] 30.08.2016 [*]
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka30 wrote:
    90x60, kupiłam takie jak do przewijania, Happy chyba.

100krotka30 lubi tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • KasisR Koleżanka

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zmiana planów ,cięcie jutro ....!!!!!

Natalia1984, Hedgehog, Wesoła89 lubią tę wiadomość

iv099vvjcxko15c4.pngnqtkh3718foud1l0.png
    mhsvh371neieb228.png
  • KasisR Koleżanka

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzieli że nie mogą dłużej czekać

iv099vvjcxko15c4.pngnqtkh3718foud1l0.png
    mhsvh371neieb228.png
  • Angel1988 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasisR wrote:
    Kasiu powodzenia!!! trzymam kciuki!!!:*

bl9c8ribv6acupjv.png
  • Av Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasisR wrote:
    Trzymam kciuki, będzie dobrze!

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • Asiaf Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasisR wrote:
    Powodzenia! Bedzie dobrze :)

Antoś
    f2wl20mmd45lxn9f.png
‹‹ 985 986 987 988 989 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ