X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Paulinda Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Ja mam delikatny kryzys, wczoraj korzystając z chwilowego ochłodzenia poszłam po zakupy i pozałatwiać różne sprawy, wróciłam do domu zziajana jak koń po westernie. Na wieczór dopadły mnie bóle w dole pleców i pachwinach że nie mogłam się podnieść. Stwierdziłam że do rana przejdzie i położyłam się spać, ale oczywiście dopadła mnie bezsenność i jeśli przespalam ze 2 godziny to jest sukces. Rano bóle przeszły ale za to czuję się jak klocek, zaczynają mi przeszkadzać mocno te kilogramy. Od kilku dni mam też tak że nie mogę ukucnąć bo kolana bolą i mam wrażenie że nie wrócę do pozycji pionowej. Marzę już o tym wrześniu...

3i499vvjgx57zohf.png
  • Paulinda Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasisR wrote:
    Hej ja standardowo na kroplówkach ,jest decyzja w poniedziałek cesarka bo kroplówki już nie dają rady
    Trzymam kciuki za Ciebie i maleństwo!

3i499vvjgx57zohf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasisR wrote:
    Hej ja standardowo na kroplówkach ,jest decyzja w poniedziałek cesarka bo kroplówki już nie dają rady
    Kasiu 3mamy kciuki za Ciebie w poniedziałek.

• 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziewczyny zrobiłam dziś wymaz na gbs. Niby wynik dopiero za 5 dni. Długo trochę.
    Poza tym mam mega doła chodzę po kątach i płaczę :'(
    Nie chciałam Wam tu bruzdzic takimi problemami, ale tak mi ciężko a nie ma godz i z kim pogadać. Moja mama niebawem zaczyna chemię i nawet nie chcę myśleć co i jak to będzie. Nie wyobrażam sobie że może jej zabraknąć, boję się że jej telefon może kiedyś zamilknac. Nie znam osoby która chemia by wyleczyla. Ona nie widzi i nie chce innej drogi. Jej przypadek jest ciężki trzustka z przerzutami na wątrobę.

Przepraszam jeśli nie zyczycie sobie czytać w tym miejscu o takich rzeczach to usunę post.
    Nie chce nikomu psuć tego wspaniałego czasu który przezywamy :-)
    Mam nadzieję ze mój synio da mi ulge w tym trudnym dla mnie czasie.

A te upały nie dają wytchnienia, ciężki będzie poród wieczorem po takiej meczarni za dnia ;-)

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • KasisR Koleżanka

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka30
    Myślę że Twoja mama da radę ,pewnie myśli o maleństwie które nie długo przyjdzie na świat i będzie chciała wyzdrowieć dla niego...silna wola czyni cuda...wiem że jest cieżko trzeba być dobrej myśli

100krotka30 lubi tę wiadomość

iv099vvjcxko15c4.pngnqtkh3718foud1l0.png
    mhsvh371neieb228.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasisR trzymamy za Was kciuki! :)

100krotka30 wyrazy współczucia. Ciężki temat, tym bardziej teraz, kiedy jesteś w ciąży... Postaraj się być silna dla mamy i bądź dobrej myśli :) mama naprawdę może teraz tego potrzebować. Mój teść swojego czasu chorował na raka i chemia pomogła - także zdarzają się takie przypadki. Trzymaj się dzielnie!

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • Mum2b Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka30 wrote:
    Ja dziewczyny zrobiłam dziś wymaz na gbs. Niby wynik dopiero za 5 dni. Długo trochę.
    Nie chciałam Wam tu bruzdzic takimi problemami, ale tak mi ciężko a nie ma godz i z kim pogadać. Moja mama niebawem zaczyna chemię i nawet nie chcę myśleć co i jak to będzie. Nie wyobrażam sobie że może jej zabraknąć, boję się że jej telefon może kiedyś zamilknac. Nie znam osoby która chemia by wyleczyla. Ona nie widzi i nie chce innej drogi. Jej przypadek jest ciężki trzustka z przerzutami na wątrobę.

Przepraszam jeśli nie zyczycie sobie czytać w tym miejscu o takich rzeczach to usunę post.

A te upały nie dają wytchnienia, ciężki będzie poród wieczorem po takiej meczarni za dnia ;-)
    Ja znam osoby, ktore chemia wyleczyla. Minelo juz 8 lat, choroba nie wróciła. Trzeba myśleć pozytywnie. Myślenie pomaga.

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • Mum2b Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Dziewczyny, które używałyście przy dzieciach wacików do mycia pupki zamiast mokrych chusteczek. Jak to powinno wyglądać? Tak krok po kroku. Np przy dwójce. Najpierw zbieramy z pupy kupkę papierem toaletowym? A później wodą w misce moczymy waciki i do kosza? Chodzi mi głównie o to, żeby usprawnić tą czynność w nocy. Mam malutki termos na gorącą wodę.
    Podpinam sie:)

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi do bóli krzyża i twardnienia brzuchaa doszłhy jeszcze mega bóle bioder.. juz jakis czas temu je miałam ale jak sie okazuje to był pikuś w porownaniu z tymi z nocy..

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasisR wrote:
    Będzie dobrze,trzymamy kciuki za Was :)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka30 bardzo ci współczuję. W listopadzie ubiegłego roku umarł mój tata, miesiąc walczył o życie (komplikacje po operacji) także wyobrażam sobie co czujesz. Zaraz po śmierci zaszłam w ciążę i w sumie dużo mi to dało, bo skupiłam się na ciąży. Mam nadzieję, że u Ciebie będzie jednak inaczej i chemia pomoże mamie. A wy będziecie mogły razem cieszyć się z Twojego synka. Dużo zdrowia dla mamy!

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka30 wrote:

Kiepska sprawa, bardzo smutna w czasie, który powinien byc dla Ciebie radosny. Pisz,mnie to zupełnie nie przeszkadza,skoro Tobie choć trochę może ulżyć

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasisR wrote:

Kasia ogromne kciuki za was!

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2b wrote:
    Podpinam sie:)
    Ja bym najpierw najgorsze ogarnęła chusteczką lub papierem. Woda z kranu z mydłem w miseczce,waciki namoczyc i jazda ;) Można od razu do kosza lub raczej polecam worek i wynieść lub szczelnie zawiązac,bo konwaliami to nie pachnie. Osuszyć pupę i viola!
    Zobaczymy jak będziemy funkcjonować,bo jak będę wykończona,to nie wykluczam w nocy używania chustek nawilżanych.
    A woda z kranu,po co z,termosu,nie będziemy przecież dzieci kąpać w przegotowanej wodzie ;) Z bakteriami też muszą się zaprzyjaźnić ;)

Mum2b lubi tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasisR wrote:

KasisR trzymam kciuki za Ciebie i maleństwo- będzie dobrze- w pn to będzie prawie 36tc więc głowa do góry i pozytywne myślenie ☺

86Monia lubi tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle wrote:
    Ja bym najpierw najgorsze ogarnęła chusteczką lub papierem. Woda z kranu z mydłem w miseczce,waciki namoczyc i jazda ;) Można od razu do kosza lub raczej polecam worek i wynieść lub szczelnie zawiązac,bo konwaliami to nie pachnie. Osuszyć pupę i viola!
    Zobaczymy jak będziemy funkcjonować,bo jak będę wykończona,to nie wykluczam w nocy używania chustek nawilżanych.
    A woda z kranu,po co z,termosu,nie będziemy przecież dzieci kąpać w przegotowanej wodzie ;) Z bakteriami też muszą się zaprzyjaźnić ;)
    Te zuzyte waciki do srodka pieluchy i wszystko razem zawinac, kupki niemowlaka ladnie pachna porownujac do rozszerzania diety ;)

Izabelle lubi tę wiadomość

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasis trzymamy kciuki. Na pocieszenie Ci powiem, że gdyby sytuacja była zła to CC zrobiliby na cito. A skoro zaplanowali na poniedziałek to oznacza, że będą Cię obserwować i chcą by dzieciątko było jak najdłużej w brzuszku.

100krotka30 , współczuję Ci sytuacji w jakiej się znalazłaś. Twoja mama podejmuje walkę, miejmy nadzieję, że to ona ją wygra. I uwierz w to - chemia też pomaga.
    Przed Tobą trudne tygodnie... ostatnia prosta przed porodem plus zamartwianie się o mamę. Musisz również być silna - dla swojego dziecka i dla mamy.

Ktoś podzielił się ze mną tym filmikiem a ja dzielę się z Wami. Niedługo i my będziemy tak tulić swoje skarby!
    https://vimeo.com/187229947

ola_g89, 100krotka30 lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle wrote:
    Z termosu jest ciepła i pod ręką, a do kranu trzeba jednak dojść :P nocą ograniczasz czas wykonywanych czynności do minimum i wędrówki do kranu po ciepłą wodę to ostatnia rzecz na jaką masz ochotę :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    Te zuzyte waciki do srodka pieluchy i wszystko razem zawinac, kupki niemowlaka ladnie pachna porownujac do rozszerzania diety ;)
    O to to!!!

• ola_g89 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Ktoś podzielił się ze mną tym filmikiem a ja dzielę się z Wami. Niedługo i my będziemy tak tulić swoje skarby!
    https://vimeo.com/187229947
    Piękne <3 Tak się popłakałam, ze Pola pewnie sie zastanawia, co z ta matka :) Nie mogę się już doczekać, kiedy w końcu ja zobaczę i przytule. To już tak blisko :)

madwitka, 100krotka30 lubią tę wiadomość

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
‹‹ 982 983 984 985 986 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ