WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Minns wrote:Dziewczyny macie może takie uczucie nabrzmienia warg sromowych i bóle? Ja ostatnio mam takie bolesne wargi i łono, nie wiem czy to normalne.
Czuję dyskomfort, puchnięcie szczególnie jak jest gorąco, dużo siedzę albo stoję.
Pomaga zimny prysznic, spacery, spanie i chodzenie bez majtek. -
Justynuszek wrote:Ja mam. Miesiąc temu wieczorem czulam ból nóg pod kolanami - żyły. Następnego dnia jechałam nad morze - 7godzin. Podczas prysznica wyczułam właśnie jakby opuchliznę, wzięłam lusterko i ... Mam pilnego żylaka
Czuję dyskomfort, puchnięcie szczególnie jak jest gorąco, dużo siedzę albo stoję.
Pomaga zimny prysznic, spacery, spanie i chodzenie bez majtek.wrzesień 2018 - synek -
jatoszka wrote:Kasia gratuluje
A myslalam ze spotkamy sie na Staszica
Powiem Ci że jestem bardzo zadowolona ze szpitala- co prawda leżałam na patologii cały czas (teraz mnie na ta gorsza patologie przenieśli) ale myślę że na polożnictwie nie będzie gorzej. Ja prawdopodobnie wyjdę już w środę, ale Zosia zostanie dłużej więc może na korytarzu się spotkamy bo będę u niej pewnie codziennie.jatoszka lubi tę wiadomość
kasia1518
-
gosias wrote:Kasia, czy oddział nadal przepełniony? Odsyłają do innych szpitali? Aż się boję ,że jeśli zacznie się akcja porodowa to odeślą mnie gdzieś indziej... Ja w piątek wizytuje, zobaczymy co z moją szyjką
Położnictwo cały czas pełne - szybkie wymiany robią- ale się nie dziwię bo tam mało sal. Spokojnie powinni przyjąć jak coś to wezmą na patologie piętro niżej tam jest ciut luźniej. A jak się już akcja zacznie to powinni przyjąć.gosias, jatoszka lubią tę wiadomość
kasia1518
-
Madwitka Jeszcze nie mamy wybranego imienia
Mamy czas... Coś czuję, że zdecydujemy dopiero na porodówce.
madwitka lubi tę wiadomość
-
Marrgoo wrote:Kasia1518 gratulacje! Zosia to silna dziewczyna
Widzę, że u was na OITN inaczej traktują mamy. Ja przez pierwsze 3 dni kiedy mała leżała na odziale "R" czułam się jak intruz. Ciągle byłam wypraszana i utrudniali kontakt z dzieckiem. Na szczęście teraz mała już jest na tzw. smoczkach i mogę wszystko przy niej robić, karmić, przebierać. Codziennie też kangurujemy.
Dawno się nie odzywałam, ale czasami nie mam siły nawet pisać. Wyszłam ze szpitala i teraz codziennie razem z mężem dojeżdżamy do małej. Wychodzimy z domu o 8:00 a wracamy o 23:00. Na szczęście dzisiaj wychodzimy z inkubatorka bo mała osiągnęła już wagę 1900 g i będę mogła brać ja na ręce i wychodzić na spacery po korytarzuPrawdopodobnie za tydzień zabiorę ją do domu
Kochana, ale super wieści, strasznie sie ciesze:-)))))))))
-
nick nieaktualnyOctAngel wrote:Dziewczyny, które mają planowane cesarki, kupujecie hyalobarrier gel przeciw zrostom wewnętrznym?
A ty jak myślisz?
Czekam na potwierdzenie cc na następnej wizycie czyli do 14 sierpnia. Zapytam tez mojego lekarza co myśli o tym żelu? Czy warto wydawać tyle kasy i czy mi go zaaplikuje.OctAngel lubi tę wiadomość
-
susełek wrote:Zastanawiam się, drogi ten żel. Poza tym na kto ma lek nie widzę żeby był w Poznaniu. Trzeba zamówić. Przez internet raczej chyba nie będę go zamawiała bo trzeba go przechowywać od 2-8 stopńi a teraz takie upały. Boje się ze mógłby się popsuć.
A ty jak myślisz?
Czekam na potwierdzenie cc na następnej wizycie czyli do 14 sierpnia. Zapytam tez mojego lekarza co myśli o tym żelu? Czy warto wydawać tyle kasy i czy mi go zaaplikuje.
Leon
-
OctAngel wrote:Dziewczyny, które mają planowane cesarki, kupujecie hyalobarrier gel przeciw zrostom wewnętrznym?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2018, 19:43
OctAngel lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAniajaa wrote:Tak, ja zakupiłam. Siedzi w lodówce i czeka:)zamawiałam przez neta bo taniej. Wysyłają kurierem w lodówce. Dociekałam odnośnie tego u sprzedawcy i dowiedziałam się że przeyłka jest monitorowana jakby ktoś chciał to sprawdzić.przyszło chłodne. Mój gin był za żelem. Dla mnie warto zwłaszcza ze rózne dolegliwosci bólowe miałam i ciągle słyszałam ze to zrosty po cesarce. Kolejnej operacji usuwającej zrosty nie chce sobie fundować bo teraz bedę trzeci raz otwierana przy CC.
-
nick nieaktualny
-
agaafabka wrote:Dziewczyny które już rodziły.. czy Normalne są bóle krzyża i co chwilę twardnienia brzucha? Czy to jakaś oznaka zbliżających się przyjemności??
-
nick nieaktualnyagaafabka wrote:Dziewczyny które już rodziły.. czy Normalne są bóle krzyża i co chwilę twardnienia brzucha? Czy to jakaś oznaka zbliżających się przyjemności??
agaafabka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyagaafabka wrote:Dziewczyny które już rodziły.. czy Normalne są bóle krzyża i co chwilę twardnienia brzucha? Czy to jakaś oznaka zbliżających się przyjemności??
-
mitaka skad wiesz ze masz rozejscie blizny? bedziesz miała przez to tez cesarke??Provita Katowice, Nasz cudotwórca DR Mańka!
2014 1 IMSI==> 2 zarodki(jeden jedyny transfer) , brak mrozaków==> 06.2015córka
2017 2 IMSI ==> 2zarodki(jeden jedyny transfer) ==>jedno pięknie bijące serduszko==> 09.2018 córeczka:)