X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ktg wzorowe,zatem jak tak dalej bedzie,to cc dopiero w 39 tc,jak najpóźniej :) Z tym,ze termin powoli muszą wyznaczyc,bo muszę Acard odstawić. :)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Justynuszek Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minns wrote:
    Dziewczyny macie może takie uczucie nabrzmienia warg sromowych i bóle? Ja ostatnio mam takie bolesne wargi i łono, nie wiem czy to normalne.
    Ja mam. Miesiąc temu wieczorem czulam ból nóg pod kolanami - żyły. Następnego dnia jechałam nad morze - 7godzin. Podczas prysznica wyczułam właśnie jakby opuchliznę, wzięłam lusterko i ... Mam pilnego żylaka :/
    Czuję dyskomfort, puchnięcie szczególnie jak jest gorąco, dużo siedzę albo stoję.
    Pomaga zimny prysznic, spacery, spanie i chodzenie bez majtek.

43kth371haww2z0j.png
  • Minns Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justynuszek wrote:
    Ja mam. Miesiąc temu wieczorem czulam ból nóg pod kolanami - żyły. Następnego dnia jechałam nad morze - 7godzin. Podczas prysznica wyczułam właśnie jakby opuchliznę, wzięłam lusterko i ... Mam pilnego żylaka :/
    Czuję dyskomfort, puchnięcie szczególnie jak jest gorąco, dużo siedzę albo stoję.
    Pomaga zimny prysznic, spacery, spanie i chodzenie bez majtek.
    Hmm, ja ogólnie problemu z żylakami w ciąży nie mam. Bolą te wargi, ale bardziej przy dotyku, na razie tragedii nie ma. No nic, będę obserwować. Czytałam, że niektóre żylaki są przeciwwskazaniem do sn, wkurzyłabym się jakby mnie to miało spotkać na końcówce ;o.

wrzesień 2018 - synek <3
  • Angel1988 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    p_tt wrote:
    Angel no właśnie zawsze mierze rano, do południa.
    No to nie wiem... musisz zapytać lekarza na wizycie

bl9c8ribv6acupjv.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    p_tt ja tak miałam. Obwód brzucha delikatnie się zmniejszył, ale miałam wtedy problemy z żołądkiem i trochę mniej jadłam i piłam. Okazało się też, że młoda zmieniła pozycję. Także jedno z dwóch musiało spowodować zmniejszenie obwodu.

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jatoszka wrote:
    Kasia gratuluje :-)
    A myslalam ze spotkamy sie na Staszica :-)

Powiem Ci że jestem bardzo zadowolona ze szpitala- co prawda leżałam na patologii cały czas (teraz mnie na ta gorsza patologie przenieśli) ale myślę że na polożnictwie nie będzie gorzej. Ja prawdopodobnie wyjdę już w środę, ale Zosia zostanie dłużej więc może na korytarzu się spotkamy bo będę u niej pewnie codziennie.

jatoszka lubi tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosias wrote:
    Kasia, czy oddział nadal przepełniony? Odsyłają do innych szpitali? Aż się boję ,że jeśli zacznie się akcja porodowa to odeślą mnie gdzieś indziej... Ja w piątek wizytuje, zobaczymy co z moją szyjką;)

Położnictwo cały czas pełne - szybkie wymiany robią- ale się nie dziwię bo tam mało sal. Spokojnie powinni przyjąć jak coś to wezmą na patologie piętro niżej tam jest ciut luźniej. A jak się już akcja zacznie to powinni przyjąć.

gosias, jatoszka lubią tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • OctAngel Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które mają planowane cesarki, kupujecie hyalobarrier gel przeciw zrostom wewnętrznym?

3jvzwn15td2p4lbx.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madwitka Jeszcze nie mamy wybranego imienia :) Mamy czas... Coś czuję, że zdecydujemy dopiero na porodówce.

madwitka lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrgoo wrote:
    Kasia1518 gratulacje! Zosia to silna dziewczyna :) Widzę, że u was na OITN inaczej traktują mamy. Ja przez pierwsze 3 dni kiedy mała leżała na odziale "R" czułam się jak intruz. Ciągle byłam wypraszana i utrudniali kontakt z dzieckiem. Na szczęście teraz mała już jest na tzw. smoczkach i mogę wszystko przy niej robić, karmić, przebierać. Codziennie też kangurujemy.

Dawno się nie odzywałam, ale czasami nie mam siły nawet pisać. Wyszłam ze szpitala i teraz codziennie razem z mężem dojeżdżamy do małej. Wychodzimy z domu o 8:00 a wracamy o 23:00. Na szczęście dzisiaj wychodzimy z inkubatorka bo mała osiągnęła już wagę 1900 g i będę mogła brać ja na ręce i wychodzić na spacery po korytarzu :D Prawdopodobnie za tydzień zabiorę ją do domu :)

Kochana, ale super wieści, strasznie sie ciesze:-)))))))))

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OctAngel wrote:
    Dziewczyny, które mają planowane cesarki, kupujecie hyalobarrier gel przeciw zrostom wewnętrznym?
    Zastanawiam się, drogi ten żel. Poza tym na kto ma lek nie widzę żeby był w Poznaniu. Trzeba zamówić. Przez internet raczej chyba nie będę go zamawiała bo trzeba go przechowywać od 2-8 stopńi a teraz takie upały. Boje się ze mógłby się popsuć.
    A ty jak myślisz?
    Czekam na potwierdzenie cc na następnej wizycie czyli do 14 sierpnia. Zapytam tez mojego lekarza co myśli o tym żelu? Czy warto wydawać tyle kasy i czy mi go zaaplikuje.

OctAngel lubi tę wiadomość

• Av Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    susełek wrote:
    Zastanawiam się, drogi ten żel. Poza tym na kto ma lek nie widzę żeby był w Poznaniu. Trzeba zamówić. Przez internet raczej chyba nie będę go zamawiała bo trzeba go przechowywać od 2-8 stopńi a teraz takie upały. Boje się ze mógłby się popsuć.
    A ty jak myślisz?
    Czekam na potwierdzenie cc na następnej wizycie czyli do 14 sierpnia. Zapytam tez mojego lekarza co myśli o tym żelu? Czy warto wydawać tyle kasy i czy mi go zaaplikuje.
    Ja akurat zamierzam rodzić SN, ale jest potrzebny jest cool chain do tego żelu to może jakaś stacjonarna apteka może zamówić? w końcu różne leki sprowadzają.

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • Aniajaa Przyjaciółka

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OctAngel wrote:
    Tak, ja zakupiłam. Siedzi w lodówce i czeka:)zamawiałam przez neta bo taniej. Wysyłają kurierem w lodówce. Dociekałam odnośnie tego u sprzedawcy i dowiedziałam się że przeyłka jest monitorowana jakby ktoś chciał to sprawdzić.przyszło chłodne. Mój gin był za żelem. Dla mnie warto zwłaszcza ze rózne dolegliwosci bólowe miałam i ciągle słyszałam ze to zrosty po cesarce. Kolejnej operacji usuwającej zrosty nie chce sobie fundować bo teraz bedę trzeci raz otwierana przy CC.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2018, 19:43

OctAngel lubi tę wiadomość

mhsvanli6vk4qi0e.png
    17u9ha00x68xc404.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniajaa wrote:
    Tak, ja zakupiłam. Siedzi w lodówce i czeka:)zamawiałam przez neta bo taniej. Wysyłają kurierem w lodówce. Dociekałam odnośnie tego u sprzedawcy i dowiedziałam się że przeyłka jest monitorowana jakby ktoś chciał to sprawdzić.przyszło chłodne. Mój gin był za żelem. Dla mnie warto zwłaszcza ze rózne dolegliwosci bólowe miałam i ciągle słyszałam ze to zrosty po cesarce. Kolejnej operacji usuwającej zrosty nie chce sobie fundować bo teraz bedę trzeci raz otwierana przy CC.
    A w jakiej aptece zamowilas ? I który żel, bo widzę ze sa dwa. Chyba ten niebieski jest po cc?

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które już rodziły.. czy Normalne są bóle krzyża i co chwilę twardnienia brzucha? Czy to jakaś oznaka zbliżających się przyjemności?? :)

• mitaka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaafabka wrote:
    Dziewczyny które już rodziły.. czy Normalne są bóle krzyża i co chwilę twardnienia brzucha? Czy to jakaś oznaka zbliżających się przyjemności?? :)
    Jak przechodzi przy zmianie pozycji to cwiczenia, ja bralam na to nospe bo mialam kilka dni temu, a u mnie za wczesnie na takie akcje tym bardziej, ze mam rozejscie w bliznie po cc. Po zmianie pozycji mi przechodzilo, a po nospie i lezeniu w koncu przeszlo

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaafabka wrote:
    U mnie to chyba ze sto razy na dobę, w sklepie 15 minut i już musze usiąść bo ciężko wytrzymać. Dziś w ruch poszła nospa max 2x1 i podwójna dawka magnezu gdyby sytuacja się nasilala to mam jechać na ip. Z tego wszystkiego dziś w 10 minut spakowalam torbę do szpitala.

agaafabka lubi tę wiadomość

• Aniajaa Przyjaciółka

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    susełek wrote:
    A w jakiej aptece zamowilas ? I który żel, bo widzę ze sa dwa. Chyba ten niebieski jest po cc?
    Tak niebieski, kupowałam tutaj
    https://aptekapodgryfem.pl/product/6967/hyalobarrier-gel-żel-1-strzyk

susełek lubi tę wiadomość

mhsvanli6vk4qi0e.png
    17u9ha00x68xc404.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaafabka wrote:
    Nie wiem ale mnie bóle krzyża co rusz doskwierają. Ale to takie, że promieniują w pachwiny i nie mogę zrobić kroku, brzuch przy tym napięty ale myślałam, że to dziecko mi gdzieś tam kopie, bo ma nogi albo gdzieś z boku, albo w moim kręgosłupie... W czwartek mam ktg to zamierzam zapytać co to czy dziecko, czy ćwiczenia macicy

• madwitka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka skad wiesz ze masz rozejscie blizny? bedziesz miała przez to tez cesarke??

Provita Katowice, Nasz cudotwórca DR Mańka!
    2014 1 IMSI==> 2 zarodki(jeden jedyny transfer) , brak mrozaków==> 06.2015córka
    2017 2 IMSI ==> 2zarodki(jeden jedyny transfer) ==>jedno pięknie bijące serduszko==> 09.2018 córeczka:)
‹‹ 980 981 982 983 984 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ