X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Ola, Twój brzuszek również jest piękny! :)

Brzuch coraz częściej twardnieje. W piątek, w trakcie wizyty u gina - kładę się na kozetkę do badania usg a gin "oo jaki ładny skurcz".
    Jak do tej pory Mała raczej dawała kopniaki w "lepszą" stronę czyli mój brzuch. A dziś w nocy okupowała drugą stronę więc obrywałam ze wszystkich stron po narządach. :/

W tym tygodniu planuję spakować torbę do szpitala.
    Mam to samo. Byłam przed chwilą z psem na 15 min dosłownie i już ból okresowy. Siedzę i tak ćmi mnie w dole brzucha. Cholera no i ja się zabieram za torbę tylko chciałam za Waszymi radami spakować ubrania małej w dwóch rozmiarach do woreczków strunowych a zgubiłam je gdzieś :/

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margo cudowne wiadomości! Oby tak dalej!

Ehhhh ja też bym chciała żeby mój dzieć się zaczął zbierać do drogi, a tu żadnych oznak zbliżającej się godziny "0"... Zobaczymy co w czwartek wyjdzie na ktg...

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze u mnie z objawów to wczoraj silne bóle krzyża ale przeszły już, no i mocno twardniejący brzuch. Nic więcej nie widzę. Ale powiem wam że już tak za 2 tyg chciałabym urodzić bo te upały mnie wykanczają.. co za lato w Holandii... jako nigdy..

Vlinder lubi tę wiadomość

• Minns Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam bóle jak na okres, często nad ranem bo wtedy nospa przestaje działać.
    Zaryzykowałam i pojechałam na weekend do rodziny. Droga średnia bo 200 km w jedną stronę, same jednopasmowe drogi, ale nie było najgorzej. Przynajmniej czas zleciał i się trochę rozerwałam.
    Do września jeszcze troszkę :) ja bym nie chciała rodzić w upale. Męczę się, ale przynajmniej dzidzia ma stałą temperaturę.
    Kasia gratulacje, śliczna Kruszynka, wszystko będzie super!
    Dziewczyny macie może takie uczucie nabrzmienia warg sromowych i bóle? Ja ostatnio mam takie bolesne wargi i łono, nie wiem czy to normalne.

wrzesień 2018 - synek <3
  • jatoszka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia gratuluje :-)
    A myslalam ze spotkamy sie na Staszica :-)

w5wqrl68v17z1bgh.png
    km5stv73corlpm49.png
    Nasze Aniołki 31.08.2009 [*][*] 30.08.2016 [*]
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margo, super informacje! Niedługo będziecie się sobą cieszyć w domu :)

Ja właśnie nie chce żeby Pola zaczęła się zbierać do wyjścia. Niech czeka do 13.09. na cc. Chyba ze obróci się głowa w dół :) wtedy wjadą liście malin, masaże, piłka i generalne porządki w domu :D mam stres, bo mąż chce mi uciec ok. 15.08. na kilka dni z domu... nie wiem, czy go puścić...

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jatoszka wrote:
    Kasia gratuluje :-)
    A myslalam ze spotkamy sie na Staszica :-)
    Jatoszka moze ze mna sie spotkasz? ;)

jatoszka lubi tę wiadomość

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • Mum2b Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrgoo super wieści! Śliczna Hania i jaka silna!

Kasia trzymaj się! Córka jest duża a zawsze większa waga to większa szansa.

U mnie też co chwila twardnienia brzucha jak dłużej pochodzę albo posiedzę. Pomaga leżenie.

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • Mum2b Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_g89 wrote:

Ja właśnie nie chce żeby Pola zaczęła się zbierać do wyjścia. Niech czeka do 13.09. na cc. Chyba ze obróci się głowa w dół :) wtedy wjadą liście malin, masaże, piłka i generalne porządki w domu :D mam stres, bo mąż chce mi uciec ok. 15.08. na kilka dni z domu... nie wiem, czy go puścić...
    Ja bym puscila ale pod warunkiem ze ktos w tym czasie z Toba bedzie albo ze w razie "w" masz do kogo zadzwonic. Polowa sierpnia to juz nie przelewki lepiej miec kogoś ze sobą.

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2b wrote:
    Ja bym puscila ale pod warunkiem ze ktos w tym czasie z Toba bedzie albo ze w razie "w" masz do kogo zadzwonic. Polowa sierpnia to juz nie przelewki lepiej miec kogoś ze sobą.
    Na szczęście mam rodzicow i teściów na miejscu, wiec nie mam serca mu zabronić. Niech korzysta póki moze :) ale wiadomo, z mężem jakoś bezpieczniej :)

Mum2b lubi tę wiadomość

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • p_tt Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2019, 09:26

km5scwa1k0ojmmea.png
  • Angel1988 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej... jeżeli chodzi o wargi sromowe to ja mam bardzo napuchniete... Ale wydaje mi się że to normalne... nawet zaczęły mnie ciągnąć szwy od poprzednich porodów...
    A jeżeli chodzi o obwód brzucha to u mnie też od jakiegoś czasu utrzymuje się już ten sam rozmiar...A może tamtym razem mierzylas np na wieczór?? więc po całym dniu mógł być większy... czy też mierzylas rano?? ;)

bl9c8ribv6acupjv.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_g89 wrote:

Ola, jeśli dobrze się czujesz to może niech mąż ma chwilę wytchnienia przed porodem? Później może już być ciężko.
    Co prawda mój eMek stwierdził, że w sierpniu nigdzie się nie rusza beze mnie (na dalsze wyjazdy z kumplami). Myślę, że martwiłby się, że coś mogłoby zacząć się dziać a go nie byłoby blisko mnie.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem sama w domu, bo mój wziął swoje dzieci i wygoniłam go z nimi do rodziców na 2 tyg. Przyjeżdża codziennie, moja mama przyjedzie do mnie na kilka dni ale w nocy spać bez niego nie mogę :(
    Byłam przed chwilą w Lidlu na zakupach, myślałam że tam zemdleję. Słabo mi było, niedobrze. Myślałam tylko o tym, że tam fiknę, sukienka się podwinie i wszyscy zobaczą moją gołą dupkę bo chodzę bez majtek :-P

agaafabka, Wesoła89, Vlinder, kasia1518, promyczek 39 lubią tę wiadomość

klz9df9hvltz8vcc.png
  • jatoszka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    Jatoszka moze ze mna sie spotkasz? ;)
    Calkiem mozliwe :-)

w5wqrl68v17z1bgh.png
    km5stv73corlpm49.png
    Nasze Aniołki 31.08.2009 [*][*] 30.08.2016 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój wyjeżdża w przyszłym tygodniu na 3 dni. No niestety musi. Ale mam nadzieję że na poród w razie czego zdąży ;p jakby co to mamy tutaj najbliższych przyjaciół i wiem że mi pomogą. Rodzicow mam ok 100 km to też źle nie jest ;)

• aLunia Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pochwałę sie, że moja mała wywinela fikołka i jest główką w dół. Jak ja się cieszę :D mam nadzieję, że już w takiej pozycji zostanie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2018, 12:13

frezyjciada, Minns, Angel1988, OctAngel, ola_g89, susełek, Izabelle, Vlinder, Mum2b, Camilla13, kasia1518, agaafabka, 100krotka30, Natalia1984, Paulinda, GuBo, JustynaG, Paulla89, promyczek 39, Agatek_gagatek, Amy333 lubią tę wiadomość

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • madwitka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HEj dziewczyny !! Powoli Was nadrabiam, ale nie ukrywam ze jest ciezko tyle stron natrzaskałyscie, a mnie dosc długo tu nie było, przestałam zaglądac ze wzgledu na krasnalową, jej posty wpedzały mnie w jakis taki dziwny dół, ze postanowiłam poprostu tu nie wchodzic zeby sie nie popadac z depresje, strasznie toksyczna dziewczyna ... ehh nie ma co....
    JustynaG ostatnim razem jak zagladałam to nie mogliscie sie zdecywac na imie dla
    małej, udało sie ? MAcie juz imie?
    Agafabka nie tylko w holandii takie lato, u mnie to samo (niemcy) a jutro wizyte mam u lekarki a ma byc 39 stopni w cieniu, mam nadzieję że zdaze tak dotrzec, nim padne.. bleeh....
    KAsia gratulacje ! MAła jest słodka, raz , dwa nadrobi i nim sie oberzysz bedzie klocuszek mały jak rówiesnicy:)

Angel1988, kasia1518, agaafabka, Natalia1984, Cleffa lubią tę wiadomość

Provita Katowice, Nasz cudotwórca DR Mańka!
    2014 1 IMSI==> 2 zarodki(jeden jedyny transfer) , brak mrozaków==> 06.2015córka
    2017 2 IMSI ==> 2zarodki(jeden jedyny transfer) ==>jedno pięknie bijące serduszko==> 09.2018 córeczka:)
  • gosias Koleżanka

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    A to szpitalne ubranko. Powiedziały mi położne że nic mam nie przynosić nawet pampersow czy chusteczek- nie wiem czy tak ogólnie jest na Staszica w Lublinie czy tak jest dlatego że Zosia jest na intensywnej terapii. Byłam ja dziś zobaczyć, jest taka kruszynka bezbronna i oczywiście czysty tatuś. Cycka na razie nur będę mogła przystawiać, ale od jutra mam ściągać i przynosić na górę to będą jej podawać- dziś jadła zaledwie 1ml- lekarz mówi że oprócz płuc muszą też patrzeć na jelita żeby przyswajała pokarm. Ale jest silna i dzielna także jestem pozytywnie nastawiona.
    Kasia, czy oddział nadal przepełniony? Odsyłają do innych szpitali? Aż się boję ,że jeśli zacznie się akcja porodowa to odeślą mnie gdzieś indziej... Ja w piątek wizytuje, zobaczymy co z moją szyjką;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2018, 12:37

kasia1518 lubi tę wiadomość

o8pzfos.png
    nfb945w.png
  • p_tt Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel no właśnie zawsze mierze rano, do południa.

km5scwa1k0ojmmea.png
‹‹ 979 980 981 982 983 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ