X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Ola, Twój brzuszek również jest piękny! :)

Brzuch coraz częściej twardnieje. W piątek, w trakcie wizyty u gina - kładę się na kozetkę do badania usg a gin "oo jaki ładny skurcz".
    Jak do tej pory Mała raczej dawała kopniaki w "lepszą" stronę czyli mój brzuch. A dziś w nocy okupowała drugą stronę więc obrywałam ze wszystkich stron po narządach. :/

W tym tygodniu planuję spakować torbę do szpitala.
    Mam to samo. Byłam przed chwilą z psem na 15 min dosłownie i już ból okresowy. Siedzę i tak ćmi mnie w dole brzucha. Cholera no i ja się zabieram za torbę tylko chciałam za Waszymi radami spakować ubrania małej w dwóch rozmiarach do woreczków strunowych a zgubiłam je gdzieś :/

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margo cudowne wiadomości! Oby tak dalej!

Ehhhh ja też bym chciała żeby mój dzieć się zaczął zbierać do drogi, a tu żadnych oznak zbliżającej się godziny "0"... Zobaczymy co w czwartek wyjdzie na ktg...

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze u mnie z objawów to wczoraj silne bóle krzyża ale przeszły już, no i mocno twardniejący brzuch. Nic więcej nie widzę. Ale powiem wam że już tak za 2 tyg chciałabym urodzić bo te upały mnie wykanczają.. co za lato w Holandii... jako nigdy..

Vlinder lubi tę wiadomość

• Minns Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam bóle jak na okres, często nad ranem bo wtedy nospa przestaje działać.
    Zaryzykowałam i pojechałam na weekend do rodziny. Droga średnia bo 200 km w jedną stronę, same jednopasmowe drogi, ale nie było najgorzej. Przynajmniej czas zleciał i się trochę rozerwałam.
    Do września jeszcze troszkę :) ja bym nie chciała rodzić w upale. Męczę się, ale przynajmniej dzidzia ma stałą temperaturę.
    Kasia gratulacje, śliczna Kruszynka, wszystko będzie super!
    Dziewczyny macie może takie uczucie nabrzmienia warg sromowych i bóle? Ja ostatnio mam takie bolesne wargi i łono, nie wiem czy to normalne.

wrzesień 2018 - synek <3
  • jatoszka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia gratuluje :-)
    A myslalam ze spotkamy sie na Staszica :-)

w5wqrl68v17z1bgh.png
    km5stv73corlpm49.png
    Nasze Aniołki 31.08.2009 [*][*] 30.08.2016 [*]
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margo, super informacje! Niedługo będziecie się sobą cieszyć w domu :)

Ja właśnie nie chce żeby Pola zaczęła się zbierać do wyjścia. Niech czeka do 13.09. na cc. Chyba ze obróci się głowa w dół :) wtedy wjadą liście malin, masaże, piłka i generalne porządki w domu :D mam stres, bo mąż chce mi uciec ok. 15.08. na kilka dni z domu... nie wiem, czy go puścić...

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jatoszka wrote:
    Kasia gratuluje :-)
    A myslalam ze spotkamy sie na Staszica :-)
    Jatoszka moze ze mna sie spotkasz? ;)

jatoszka lubi tę wiadomość

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • Mum2b Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrgoo super wieści! Śliczna Hania i jaka silna!

Kasia trzymaj się! Córka jest duża a zawsze większa waga to większa szansa.

U mnie też co chwila twardnienia brzucha jak dłużej pochodzę albo posiedzę. Pomaga leżenie.

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • Mum2b Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_g89 wrote:

Ja właśnie nie chce żeby Pola zaczęła się zbierać do wyjścia. Niech czeka do 13.09. na cc. Chyba ze obróci się głowa w dół :) wtedy wjadą liście malin, masaże, piłka i generalne porządki w domu :D mam stres, bo mąż chce mi uciec ok. 15.08. na kilka dni z domu... nie wiem, czy go puścić...
    Ja bym puscila ale pod warunkiem ze ktos w tym czasie z Toba bedzie albo ze w razie "w" masz do kogo zadzwonic. Polowa sierpnia to juz nie przelewki lepiej miec kogoś ze sobą.

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2b wrote:
    Ja bym puscila ale pod warunkiem ze ktos w tym czasie z Toba bedzie albo ze w razie "w" masz do kogo zadzwonic. Polowa sierpnia to juz nie przelewki lepiej miec kogoś ze sobą.
    Na szczęście mam rodzicow i teściów na miejscu, wiec nie mam serca mu zabronić. Niech korzysta póki moze :) ale wiadomo, z mężem jakoś bezpieczniej :)

Mum2b lubi tę wiadomość

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • p_tt Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2019, 09:26

km5scwa1k0ojmmea.png
  • Angel1988 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej... jeżeli chodzi o wargi sromowe to ja mam bardzo napuchniete... Ale wydaje mi się że to normalne... nawet zaczęły mnie ciągnąć szwy od poprzednich porodów...
    A jeżeli chodzi o obwód brzucha to u mnie też od jakiegoś czasu utrzymuje się już ten sam rozmiar...A może tamtym razem mierzylas np na wieczór?? więc po całym dniu mógł być większy... czy też mierzylas rano?? ;)

bl9c8ribv6acupjv.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_g89 wrote:

Ola, jeśli dobrze się czujesz to może niech mąż ma chwilę wytchnienia przed porodem? Później może już być ciężko.
    Co prawda mój eMek stwierdził, że w sierpniu nigdzie się nie rusza beze mnie (na dalsze wyjazdy z kumplami). Myślę, że martwiłby się, że coś mogłoby zacząć się dziać a go nie byłoby blisko mnie.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem sama w domu, bo mój wziął swoje dzieci i wygoniłam go z nimi do rodziców na 2 tyg. Przyjeżdża codziennie, moja mama przyjedzie do mnie na kilka dni ale w nocy spać bez niego nie mogę :(
    Byłam przed chwilą w Lidlu na zakupach, myślałam że tam zemdleję. Słabo mi było, niedobrze. Myślałam tylko o tym, że tam fiknę, sukienka się podwinie i wszyscy zobaczą moją gołą dupkę bo chodzę bez majtek :-P

agaafabka, Wesoła89, Vlinder, kasia1518, promyczek 39 lubią tę wiadomość

klz9df9hvltz8vcc.png
  • jatoszka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    Jatoszka moze ze mna sie spotkasz? ;)
    Calkiem mozliwe :-)

w5wqrl68v17z1bgh.png
    km5stv73corlpm49.png
    Nasze Aniołki 31.08.2009 [*][*] 30.08.2016 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój wyjeżdża w przyszłym tygodniu na 3 dni. No niestety musi. Ale mam nadzieję że na poród w razie czego zdąży ;p jakby co to mamy tutaj najbliższych przyjaciół i wiem że mi pomogą. Rodzicow mam ok 100 km to też źle nie jest ;)

• aLunia Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pochwałę sie, że moja mała wywinela fikołka i jest główką w dół. Jak ja się cieszę :D mam nadzieję, że już w takiej pozycji zostanie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2018, 12:13

frezyjciada, Minns, Angel1988, OctAngel, ola_g89, susełek, Izabelle, Vlinder, Mum2b, Camilla13, kasia1518, agaafabka, 100krotka30, Natalia1984, Paulinda, GuBo, JustynaG, Paulla89, promyczek 39, Agatek_gagatek, Amy333 lubią tę wiadomość

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • madwitka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HEj dziewczyny !! Powoli Was nadrabiam, ale nie ukrywam ze jest ciezko tyle stron natrzaskałyscie, a mnie dosc długo tu nie było, przestałam zaglądac ze wzgledu na krasnalową, jej posty wpedzały mnie w jakis taki dziwny dół, ze postanowiłam poprostu tu nie wchodzic zeby sie nie popadac z depresje, strasznie toksyczna dziewczyna ... ehh nie ma co....
    JustynaG ostatnim razem jak zagladałam to nie mogliscie sie zdecywac na imie dla
    małej, udało sie ? MAcie juz imie?
    Agafabka nie tylko w holandii takie lato, u mnie to samo (niemcy) a jutro wizyte mam u lekarki a ma byc 39 stopni w cieniu, mam nadzieję że zdaze tak dotrzec, nim padne.. bleeh....
    KAsia gratulacje ! MAła jest słodka, raz , dwa nadrobi i nim sie oberzysz bedzie klocuszek mały jak rówiesnicy:)

Angel1988, kasia1518, agaafabka, Natalia1984, Cleffa lubią tę wiadomość

Provita Katowice, Nasz cudotwórca DR Mańka!
    2014 1 IMSI==> 2 zarodki(jeden jedyny transfer) , brak mrozaków==> 06.2015córka
    2017 2 IMSI ==> 2zarodki(jeden jedyny transfer) ==>jedno pięknie bijące serduszko==> 09.2018 córeczka:)
  • gosias Koleżanka

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    A to szpitalne ubranko. Powiedziały mi położne że nic mam nie przynosić nawet pampersow czy chusteczek- nie wiem czy tak ogólnie jest na Staszica w Lublinie czy tak jest dlatego że Zosia jest na intensywnej terapii. Byłam ja dziś zobaczyć, jest taka kruszynka bezbronna i oczywiście czysty tatuś. Cycka na razie nur będę mogła przystawiać, ale od jutra mam ściągać i przynosić na górę to będą jej podawać- dziś jadła zaledwie 1ml- lekarz mówi że oprócz płuc muszą też patrzeć na jelita żeby przyswajała pokarm. Ale jest silna i dzielna także jestem pozytywnie nastawiona.
    Kasia, czy oddział nadal przepełniony? Odsyłają do innych szpitali? Aż się boję ,że jeśli zacznie się akcja porodowa to odeślą mnie gdzieś indziej... Ja w piątek wizytuje, zobaczymy co z moją szyjką;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2018, 12:37

kasia1518 lubi tę wiadomość

o8pzfos.png
    nfb945w.png
  • p_tt Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel no właśnie zawsze mierze rano, do południa.

km5scwa1k0ojmmea.png
‹‹ 979 980 981 982 983 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ