X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Dziewczyny, czy Wy też rośniecie w oczach na ostatniej prostej?

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/92429e73472d.jpg
    Ja mam takie wrażenie, mąż twierdzi,ze mi się wydaje ;)
    Śliczny brzuszek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2018, 20:33

Asiaf, JustynaG lubią tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Mamy identyczną bluzę :D

A to szpitalne ubranko. Powiedziały mi położne że nic mam nie przynosić nawet pampersow czy chusteczek- nie wiem czy tak ogólnie jest na Staszica w Lublinie czy tak jest dlatego że Zosia jest na intensywnej terapii. Byłam ja dziś zobaczyć, jest taka kruszynka bezbronna i oczywiście czysty tatuś. Cycka na razie nur będę mogła przystawiać, ale od jutra mam ściągać i przynosić na górę to będą jej podawać- dziś jadła zaledwie 1ml- lekarz mówi że oprócz płuc muszą też patrzeć na jelita żeby przyswajała pokarm. Ale jest silna i dzielna także jestem pozytywnie nastawiona.

JustynaG, Av, ola_g89, Angel1988, Natalia1984, Hedgehog, Left_ie, monika_86, Asiaf, 100krotka30, Vlinder, GuBo, Izabelle, veritaserum, cziqitka89, Minns, evve_2.0, Paulla89, Wesoła89, promyczek 39 lubią tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Paulinda Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, nawet się nie obejrzysz a już będziecie z Zosią w domu! A jak Ty się czujesz?

3i499vvjgx57zohf.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, lada moment będziecie w domu, zobaczysz :) ważne, że mała jest silna. Dacie radę! :)

Justyna wyglądasz przepięknie! <3

My chyba rośniemy, bo zamiast "cześć" ludzie witają mnie ostatnio tekstem "ale jesteś ogromna" :D mi się wydawało, że brzuch stoi w miejscu, ale wrzucę Wam porównanie z 7 lipca, 20.07 i 30.07. Obwód brzucha na dzień dzisiejszy 102cm.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bfb277d26c5e.jpg

Angel1988, Natalia1984, Camilla13, Vlinder, JustynaG, Izabelle, Mum2b, Minns, Wesoła89 lubią tę wiadomość

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde znowu ten ból jak na okres. Mocniej niż do tej pory. Wzięłam magnez i nospe. Leżę z nogami i biodrami wyżej. Już sama nie wiem. Eh chyba pójdę po prostu spać i tak przeczekam ból.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    A to szpitalne ubranko. Powiedziały mi położne że nic mam nie przynosić nawet pampersow czy chusteczek- nie wiem czy tak ogólnie jest na Staszica w Lublinie czy tak jest dlatego że Zosia jest na intensywnej terapii. Byłam ja dziś zobaczyć, jest taka kruszynka bezbronna i oczywiście czysty tatuś. Cycka na razie nur będę mogła przystawiać, ale od jutra mam ściągać i przynosić na górę to będą jej podawać- dziś jadła zaledwie 1ml- lekarz mówi że oprócz płuc muszą też patrzeć na jelita żeby przyswajała pokarm. Ale jest silna i dzielna także jestem pozytywnie nastawiona.
    Kochana dzidziuś z donoszonej ciąży na żołądek wielkości pestki wiśni, więc super, że zjadła cały 1ml! To na prawdę sukces! Będzie Dobrze :*

A ja chyba stanęłam w miejscu z brzuchem... Obwód 97/98

• ola_g89 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hedgehog wrote:
    Kurde znowu ten ból jak na okres. Mocniej niż do tej pory. Wzięłam magnez i nospe. Leżę z nogami i biodrami wyżej. Już sama nie wiem. Eh chyba pójdę po prostu spać i tak przeczekam ból.
    Od jakiegoś czasu codziennie rano czuję się jakbym miała dostać okres. Ostatnio nawet to mocniejszy ból. Lekarz na wizycie sprawdził szyjkę i kazał się nie przejmować. Podobno macica ćwiczy.

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinda wrote:
    Kasia, nawet się nie obejrzysz a już będziecie z Zosią w domu! A jak Ty się czujesz?
    Czuje się już całkiem ok - teraz ma wieczór głód mnie dopadł ale już się kładę więc wytrwam do jutra. Zacisnelam zęby i teraz śmigam do małej ba górę już prawie normalnie- trochę pochylona do przodu ale już ładnie mi to idzie. Z każdym wstaniem coraz lepiej. Choć ogólnie ból niesamowity- podają mi przeciwbólowe ale to pomaga tylko na chwilę.

Vlinder, OctAngel, ola_g89, Izabelle, Natalia1984, Paulinda lubią tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Czuje się już całkiem ok - teraz ma wieczór głód mnie dopadł ale już się kładę więc wytrwam do jutra. Zacisnelam zęby i teraz śmigam do małej ba górę już prawie normalnie- trochę pochylona do przodu ale już ładnie mi to idzie. Z każdym wstaniem coraz lepiej. Choć ogólnie ból niesamowity- podają mi przeciwbólowe ale to pomaga tylko na chwilę.
    Kasia na Staszica jestes? Po ilu godzinach kazali Ci wstac?

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 03:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hedgehog wrote:
    U mnie tez coraz częściej pojawia się ból okresowy i jest coraz silniejszy. Mąz mnie wczoraj przycisnął,żeby choć częściowo torbę spakować.
    Poczułam stressss;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2018, 03:39

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 04:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    Kasia na Staszica jestes? Po ilu godzinach kazali Ci wstac?
    Tak na Staszica, tylko cały czas na patologii ciąży A Zosia na górze na intensywnej terapii (to na polożnictwie ).

Wstać mi kazali po 12h ale na spokojnie jak nie daje się rady to nie zmuszają. Ja jak tylko odzyskałam czucie to zaczęłam machać nogami , potem po ok 6h zginac je w kolanach i na koniec przekręcac się z boku na bok- było mi dużo łatwiej, choć od siedzenia na łóżku do pójścia do łazienki minęło jakieś 2godz - bo jak tylko się podnosilam to czarno mi się robiło przed oczami.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu super że jesteś pozytywnie nastawiona o to chodzi !! Ani się nie obejrzysz i będziesz miała córeczke w domu :)

Co do bólu brzucha jak na okres ja miewam już je codziennie nie są super mocne więc nic z tym nie robię. Jak boli mocniej to nosoa i magnez i zazwyczaj się uspokaja.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1518 gratulacje! Zosia to silna dziewczyna :) Widzę, że u was na OITN inaczej traktują mamy. Ja przez pierwsze 3 dni kiedy mała leżała na odziale "R" czułam się jak intruz. Ciągle byłam wypraszana i utrudniali kontakt z dzieckiem. Na szczęście teraz mała już jest na tzw. smoczkach i mogę wszystko przy niej robić, karmić, przebierać. Codziennie też kangurujemy.

Dawno się nie odzywałam, ale czasami nie mam siły nawet pisać. Wyszłam ze szpitala i teraz codziennie razem z mężem dojeżdżamy do małej. Wychodzimy z domu o 8:00 a wracamy o 23:00. Na szczęście dzisiaj wychodzimy z inkubatorka bo mała osiągnęła już wagę 1900 g i będę mogła brać ja na ręce i wychodzić na spacery po korytarzu :D Prawdopodobnie za tydzień zabiorę ją do domu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2018, 07:45

CzterolistnaKoniczyna, Natalia1984, Av, Agatek_gagatek, Left_ie, 100krotka30, Cukierniczka, kasia1518, veritaserum, susełek, Paulinda, Izabelle, gosias, Amy333, evve_2.0, mitaka, Angel1988, agaafabka, OctAngel, Minns, ola_g89, Mum2b, Paulla89, p_tt, Vlinder, Camilla13, GuBo, promyczek 39 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2024, 10:07

Izabelle lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margo to cudowne wieści ze jest coraz to lepiej;

• Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margo super wieści!

klz9df9hvltz8vcc.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, Twój brzuszek również jest piękny! :)

Brzuch coraz częściej twardnieje. W piątek, w trakcie wizyty u gina - kładę się na kozetkę do badania usg a gin "oo jaki ładny skurcz".
    Jak do tej pory Mała raczej dawała kopniaki w "lepszą" stronę czyli mój brzuch. A dziś w nocy okupowała drugą stronę więc obrywałam ze wszystkich stron po narządach. :/

W tym tygodniu planuję spakować torbę do szpitala.

ola_g89 lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margo śliczna coreczka w awatarze ! Cieszę się bardzo że wszystko się układa !

Ja też w końcu za te torbę się muszę zabrać...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2018, 08:52

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrgoo wrote:
    Kasia1518 gratulacje! Zosia to silna dziewczyna :) Widzę, że u was na OITN inaczej traktują mamy. Ja przez pierwsze 3 dni kiedy mała leżała na odziale "R" czułam się jak intruz. Ciągle byłam wypraszana i utrudniali kontakt z dzieckiem. Na szczęście teraz mała już jest na tzw. smoczkach i mogę wszystko przy niej robić, karmić, przebierać. Codziennie też kangurujemy.

Dawno się nie odzywałam, ale czasami nie mam siły nawet pisać. Wyszłam ze szpitala i teraz codziennie razem z mężem dojeżdżamy do małej. Wychodzimy z domu o 8:00 a wracamy o 23:00. Na szczęście dzisiaj wychodzimy z inkubatorka bo mała osiągnęła już wagę 1900 g i będę mogła brać ja na ręce i wychodzić na spacery po korytarzu :D Prawdopodobnie za tydzień zabiorę ją do domu :)

Margoo super wieści- dobrze że malutka rośnie i będziesz mogła już brać ja na ręce. U nas malutka nie była w inkubatorze (waga 1950gram) ale nie mogę jej brać na ręce bo jest popodpinana pod różne kabelki i kroplówki- ale mogę ja dotykać, całować- A to dużo. Dla mnie to ona tylko gloweczke i rączki ma malutkie jak patrzę na brzuszek, nogi to jak u niemowlaka z terminu. Niby brzuszek ma obwód jak główka ale jakos ta głowa mniejsza dla mnie. Ja nie wiem czego się spodziewać co do wyjścia do domu- na razie mówią ogólnie ze trzeba czasu. Prawdopodobnie przeniosą mnie na drugą patologie (bo na Staszica są 2) i tam będę urzędowac do czasu jak z mała będzie ok.
    Trzymajcie się Margoo - już za chwilę będziecie cieszyć się razem w domu z maleństwem.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margoo,jakie śliczności w avatarze.

Kasia,jeszcze chwilę i będziecie razem.

Spieszą się na świat wrześniowe dziewczynki,ale są bardzo dzielne :)

l22ne6yd1cgn4wml.png
‹‹ 978 979 980 981 982 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ