X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciemnowlosa wrote:
    Kasiu gratuluje :* duzo zdrowka dla Was, mala jest urocza :)

Dziewczyny od kilku dni mam stopy jak slonica po nocy mala poprawa i tak sa spuchniete ale co sie dziwic jak w nocy taki skwar. Cisnienie i badania ok wiec co ja mam zrobic z nimi? Macie jakies sposoby no ja mam dość juz. Dobrze ze łydki chociaż nie pachną. Jade zaraz do apteki moze mozna mi jakas masc chlodzaca eh
    Pijesz dużo wody? Ja mam bardzo delikatną opuchliznę na kostkach i palce grubsze, ale naprawdę wydaje mi się że delikatnie, a i tak tylko w jedne klapki stopy jestem w stanie włożyć. Siedź cały czas z nogami wyżej.

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dużo wody. Im więcej pijesz to podobno mniejsza opuchlizna. Niektórym napar z pokrzywy pomaga. A często taka uroda bez konsekwencji zdrowotnych.

• KasisR Koleżanka

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu gratulacje ,w takiej sytuacji malutkiej będzie lepiej po za brzuszkiem,będzie.pod stałą kontrolą i szybko.urośnie.,bądź silna dla Zosi

iv099vvjcxko15c4.pngnqtkh3718foud1l0.png
    mhsvh371neieb228.png
  • Ciemnowlosa Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wody to tak z 1.5l plus z pol litra innych plynow np kompot czy sok wiec chyba bez tragedii

17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
    05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod.. :(
    06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm
  • Paulinda Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu gratulacje, śliczna ta Twoja kruszynka! Trzymam kciuki za szybki powrót do formy ;)

3i499vvjgx57zohf.png
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia Gratulacje ! Niech Zosia kazdego dnia przybiera :)

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • Paulinda Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wody teraz minimum 3 litry piję, nawet nie wiem kiedy przez te upały... A i tak puchnę ;)
    Worki strunowe są w Ikei na pewno, tylko że na dziale kuchennym z tego co kojarzę.
    GBS mam 14.08, tylko u mnie zawsze na wszystkie wyniki czeka się tyle czasu że mam nadzieję że do terminu porodu się wyrobią...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2018, 10:10

3i499vvjgx57zohf.png
  • OctAngel Ekspertka

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, gratulacje. Dobrze, że byłaś w szpitalu. Córeczka jest prześliczna :)

Ciemnowłosa, 1,5l to malutko, teraz trzeba już min. 3l pić, a do tego upały dochodzą to i więcej.

3jvzwn15td2p4lbx.png
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu gratuluję, zdrówka dla Was :)

bhywvcqgxdl0na75.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu, ogromne gratulacje! Całe szczęście, ze byłyście w szpitalu... Malutka jest piękna :) trzymajcie się dzielnie. Zosiu, rośnij zdrowo :)

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu, gratuluję!
    Wiadomo, że wolałabyś by inaczej wszystko się potoczyło... ale zaraz będziesz tulić swoją Zosieńkę a ona będzie rosła jak na drożdżach :)
    Najważniejsze, że obie jesteście już bezpieczne.
    No i zaraz zaczniesz odliczanie do wyjścia ze szpitala <3
    Dopisałam Twoją malutką do pierwszej strony.

OctAngel, ale Ciemnowłosa powiedziała, że samej wody pije 1,5l do tego dojdą soki i inne napoje.
    Ja też piję stosunkowo mało. Staram się pilnować by w te upały przyjąć 2l płynów. Nawet mam aplikację która mi przypomina o piciu. Ale niestety wiele to nie pomaga.
    Ale też upały jakoś bardzo mi nie doskwierają. Unikam przebywania w słońcu.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Angel1988 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu gratuluję!!! Dużo zdrowia dla Ciebie i córeczki!!! jest cudowna ;)

bl9c8ribv6acupjv.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinda wrote:
    Ja wody teraz minimum 3 litry piję, nawet nie wiem kiedy przez te upały... A i tak puchnę ;)
    Worki strunowe są w Ikei na pewno, tylko że na dziale kuchennym z tego co kojarzę.
    GBS mam 14.08, tylko u mnie zawsze na wszystkie wyniki czeka się tyle czasu że mam nadzieję że do terminu porodu się wyrobią...
    Nie ma u mnie Ikei :(

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie na twarzy plamy ciążowe?

klz9df9hvltz8vcc.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3l? To bym chyba z wc nie wychodzila :P ja z jedna butle wcisne, no ale nie puchne

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • Paulinda Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    3l? To bym chyba z wc nie wychodzila :P ja z jedna butle wcisne, no ale nie puchne
    No jakby się tak zastanowić to prawie nie wychodzę :P

3i499vvjgx57zohf.png
  • Wesoła89 Ekspertka

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu gratulacje, niech Ci malutka rośnie zdrowo a Ty wracaj szybko i bezboleśnie do formy!
    Dziewczyny ja od dwóch/trzech dni też odczuwam takie bole a la okresowe ale trwa to krótko, zazwyczaj przy leżeniu. Mam nadzieję, że to tylko ćwiczenia macicy lub jelita a nie nic przepowiadającego zbliżającą się akcję... Powoli zaczynam mieć dosyć tego ,,błogosłowionego" stanu, chociaż wolałabym doczekać tego 38 t. Coraz więcej rzeczy dokucza, boli :(

f2wlwn15pyf6mety.png
  • Aniajaa Przyjaciółka

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kto ma doswiadczenie przepuklinami?. Zauważyłam dzis podczas skurczu macicy,że koło pępka wyszła kulka. Ostatnio okolice pępka mam bardzo wrażliwe i cieplejsze, ale kulka wychodzi tylko podczas skurczu. Czy to wymaga natychmiastowej konsultacji z lekarzem? Wizytę mam we wtorek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2018, 12:01

mhsvanli6vk4qi0e.png
    17u9ha00x68xc404.png
  • Kas_ia Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu gratuluje coreczki;* niech rosnie zdrowo i Ty tez duzo odpoczywaj i dojdz do siebie.

Aniajaa wrote:
    Dziewczyny kto ma doswiadczenie przepuklinami?. Zauważyłam dzis podczas skurczu macicy,że koło pępka wyszła kulka. Ostatnio okolice pępka mam bardzo wrażliwe i cieplejsze, ale kulka wychodzi tylko podczas skurczu. Czy to wymaga natychmiastowej konsultacji z lekarzem? Wizytę mam we wtorek.

Ja mam w poniedzialek wizyte i zdecydujeny co z tym robic. Czy po odpoczynku przepuklina sie chowa? Czy jest duza? Mysle ze do wtorku mozesz spokojnie poczekac.

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie puchne nic a nic.Dziś nawet byłam w ulubionych szpilkach w kościele;) a z piciem się jakoś nie bardzo pilnuje teraz:/ bo jak latam za młodym po podwórku to nie mam pod ręką butelki z wodą no i w sumie wychodzi, że piję max butelkę 1,5l... Musze się poprawić :/
    U nas nad ranem popadało, było tak przyjemne powietrze ❤ a teraz od nowa 31° w cieniu...

‹‹ 976 977 978 979 980 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ