X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś rano byłam z psem na dworze, jakaś pani z pieskiem do nas podeszła i tak rozmawiałyśmy dobre pół godziny. Myślałam, że urodzę na tej łące, tak zaczął mnie boleć brzuch i twardnieć. Wszystko ok, czuję się super tylko nie mogę stać długo bez ruchu.
    U nas wieczorem padało półtorej godziny, zrobiło się fajnie chłodno a dziś rano znów upał.

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Macie na twarzy plamy ciążowe?

Mi ktoś powiedzial że mam przebarwienia ale mi trudno powiedzieć bo jestem w lecie pieguska. Pewnie w zimie zobaczę jak zejdzie ale wtedy idę na kwasy bo cała ciążę nie mogłam.

• Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Mi ktoś powiedzial że mam przebarwienia ale mi trudno powiedzieć bo jestem w lecie pieguska. Pewnie w zimie zobaczę jak zejdzie ale wtedy idę na kwasy bo cała ciążę nie mogłam.
    Ja właśnie głupia byłam w maju kiedy przyszły pierwsze upały, że jeździłam z moim na budowę i opalałam twarz. Mam więc mocne piegi. Zrobię jesienią albo kwasy albo na laser pójdę. Teraz już ciągle używam od czerwca kremu z filtrem 50.

Left_ie lubi tę wiadomość

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Av Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Mi się przebarwienia tylko na biuście zrobiły, bardzo szybko, w 1 trymestrze.

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Ja właśnie głupia byłam w maju kiedy przyszły pierwsze upały, że jeździłam z moim na budowę i opalałam twarz. Mam więc mocne piegi. Zrobię jesienią albo kwasy albo na laser pójdę. Teraz już ciągle używam od czerwca kremu z filtrem 50.

Ja od początku krem. A kwasy przy kp odpadaja niestety. Ale i tak lepiej poczekać z zabiegami jak hormony się uspokaja

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984, napisałam priv :)

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • evve_2.0 Przyjaciółka

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Macie na twarzy plamy ciążowe?
    Niestety tak - wyglądam strasznie :(

• OctAngel Ekspertka

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak byłam w szpitalu to ordynatorka kazała samej wody 3l wypijać, bo wody płodowe mają się wymieniać często. Oczywiście, nie trzeba pić na raz, tylko małymi porcjami całą dobę.

3jvzwn15td2p4lbx.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Ja od początku krem. A kwasy przy kp odpadaja niestety. Ale i tak lepiej poczekać z zabiegami jak hormony się uspokaja
    Czyli zostaje laser ;)

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Natalia1984, napisałam priv :)
    Odpisałam :D

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciemnowlosa wrote:
    Kasiu gratuluje :* duzo zdrowka dla Was, mala jest urocza :)

Dziewczyny od kilku dni mam stopy jak slonica po nocy mala poprawa i tak sa spuchniete ale co sie dziwic jak w nocy taki skwar. Cisnienie i badania ok wiec co ja mam zrobic z nimi? Macie jakies sposoby no ja mam dość juz. Dobrze ze łydki chociaż nie pachną. Jade zaraz do apteki moze mozna mi jakas masc chlodzaca eh
    Mam niestety tak samo, pomagają zimne okłady żelowe i kilka razy dziennie mocze stopy w letniej wodzie.

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Dziewczyny informuje że wczoraj po godz 23.00 Zosia przyszła na świat przez cesarskie cięcie- waży 1950gram i ma 44cm. Dostała 8/10 pkt.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cc1507bf07fb.jpg
    Gratulacje :) Jaki Okruszek :)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle wrote:
    Gratulacje :) Jaki Okruszek :)
    Mamy identyczną bluzę :D

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniajaa wrote:
    Dziewczyny kto ma doswiadczenie przepuklinami?. Zauważyłam dzis podczas skurczu macicy,że koło pępka wyszła kulka. Ostatnio okolice pępka mam bardzo wrażliwe i cieplejsze, ale kulka wychodzi tylko podczas skurczu. Czy to wymaga natychmiastowej konsultacji z lekarzem? Wizytę mam we wtorek.
    Powinien zobaczyć to chirurg.

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy Wy też rośniecie w oczach na ostatniej prostej?

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/92429e73472d.jpg

Camilla13, Izabelle, Asiaf, ola_g89, kasia1518, Wesoła89, promyczek 39 lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:

Tak. Ale Ty rośniesz tylko w brzuszku a mi i dupa i uda. Ale brzuch jest coraz większy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2018, 17:13

• lena86 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Dziewczyny informuje że wczoraj po godz 23.00 Zosia przyszła na świat przez cesarskie cięcie- waży 1950gram i ma 44cm. Dostała 8/10 pkt.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cc1507bf07fb.jpg

Gratulacje!! śliczna córeczka!! dużo zdrówka dla was dzielne dziewczyny:)

w4sq43r85k8egy8f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:

Pięknie wyglądasz i ta subtelna opalenizna ;) U mnie z wagą podobnie i na szczęście wszystko idzie w brzuszek :)

JustynaG, Asiaf lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z przebarwień na twarzy mam tylko na nosie. Ale to przez własną głupotę bo nigdy nie miałam a 3 lata temu posmarowałam twarz przyspieszaczem do opalania i wyszły mi zmiany na nosie. I niestety ale co lato wychodzą w tym samym miejscu na nowo mimo że smaruje twarz 50 filtrem.

Co do rosniecia to wlasnie nie. Waga stoi w miejscu brzuch jakby taki sam. Gdyby nie usg teraz co mialam to już bym świrowała że mała się nie rozwija prawidłowo..

• Mum2b Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi brzuch rośnie tak centymetr na tydzien, teraz 108/109 cm w obwodzie.

Corka - 2018
    Syn - 2021
‹‹ 977 978 979 980 981 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ