X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to mam obawy że jak mnie wypuszcza z tej patologii (myślę że może uda się w poniedziałek) to że jak się zacznie coś dziać to nie zareaguje w odpowiednim momencie... codziennie mam luteine dowcipnie więc ciężko odróżnić by było ten czop, skurcze wychodzą na ktg a ja nic nie czuje, do tego szyjka krótka 9mm ... A czy poczuje jak się skróci całkowicie? Boję się że za późno zareaguje A potem coś będzie nietak.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hedgehog wrote:
    Czy takie bóle jak okres coś oznaczają?
    Ja miałam bóle okresowe przez 3 dni. Nagle przyszły, nagle przeszły. Nawet zapomniałam już o nich, dopiero mi przypomniałyście.

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jest tak, że ja każdego dnia czuję czkawkę małej z innej strony brzucha. Jak to możliwe, żeby miała tyle miejsca, żeby aż tak zmieniała położenie? U nas się ochłodziło po deszczu, leżę na kanapie przy wiatraku i słucham koncertu Sarsy, bo u nas w mieście dziś śpiewa :D Chętnie bym zaczęła pakować torbę, ale chciałam na dno włożyć ciuchy małej w workach, a nie mogę ich nigdzie w domu znaleźć :/ Były i nie ma! Czy wy tatusiom jakoś oznaczacie jak leżą ubranka w szafie? Rozmiarami i rodzajami?

klz9df9hvltz8vcc.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, spokojnie. :)
    Jesteśmy w zaawansowanej ciąży. Zauważcie, że maluchy teraz bardzo szybko przybierają więc w naszych organizmach dużo się zmienia. Macica ćwiczy przed porodem. I to, że teraz coś czujecie nie oznacza, że będziecie rodzić za tydzień.
    To bardzo indywidualna kwestia...

Kasiu, myślę, że skurczy porodowych nie przegapisz :)
    A czop nie jest wyznacznikiem nadchodzącego porodu. Dlatego ja się nim nie przejmuję.

frezyjciada, kasia1518 lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Paulinda Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    U mnie jest tak, że ja każdego dnia czuję czkawkę małej z innej strony brzucha. Jak to możliwe, żeby miała tyle miejsca, żeby aż tak zmieniała położenie? U nas się ochłodziło po deszczu, leżę na kanapie przy wiatraku i słucham koncertu Sarsy, bo u nas w mieście dziś śpiewa :D Chętnie bym zaczęła pakować torbę, ale chciałam na dno włożyć ciuchy małej w workach, a nie mogę ich nigdzie w domu znaleźć :/ Były i nie ma! Czy wy tatusiom jakoś oznaczacie jak leżą ubranka w szafie? Rozmiarami i rodzajami?

Ja mam rozmiar 56 i 62 na różnych półkach, też się zastanawiam jak małżonkowi ułatwić ewentualne szukanie ubranek które trzeba będzie dowieźć... Najgorzej że on nie ogarnia nazewnictwa, w sensie nie wie czym się różni kaftanik od pajaca itd - w końcu facet :P widziałam gdzieś że są takie fajne przekładki jak do katalogowania na których nie dość że jest napisane to i narysowane co to jest ;)

Natalia1984 lubi tę wiadomość

3i499vvjgx57zohf.png
  • Paulinda Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O takie coś: http://freelancemama.pl/2015/01/ogranizery-do-szuflad-z-ubrankami/

Co prawda do szuflad, ale na półkach chyba też by się sprawdziło

3i499vvjgx57zohf.png
  • Ciemnowlosa Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:

U mnie identycznie co czkawka to w innym miejscu a czka kilka razy dziennie.. tydzien temu byl glowkowo ulozony juz ale cos czuje ze juz nie jest.

A tak w temacie czkawki, moj czka za kazdym razem jak zjem jakis wiekszy posilek np sniadanie, obiad kolacja :D

17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
    05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod.. :(
    06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na ostatniej prostej to każde odstępstwo od dotychczasowej normy może znaczyć tak samo zbliżającą się godzine 0 jak i zupełnie nic nie znaczyć :D więc bez paniki! Jednej może odejść czop miesiąc wcześniej, innej tydzien a innej dopiero na porodówce! Luuuuuz blueeees laski!
    Skurczy porodowych na bank nie przegapicie! Serio! Jak będzie po wszystkim to przyznacie mi rację :D

Ja przy pierworodnym naszykowalam kilka kompletów i zapakowałam w różne siatki. Potem w szpitalu jak byliśmy i miał mi mąż dowieźć to mówiłam:' weź zestaw z żółtą siatką

Natalia1984, evve_2.0 lubią tę wiadomość

• Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Na ostatniej prostej to każde odstępstwo od dotychczasowej normy może znaczyć tak samo zbliżającą się godzine 0 jak i zupełnie nic nie znaczyć :D więc bez paniki! Jednej może odejść czop miesiąc wcześniej, innej tydzien a innej dopiero na porodówce! Luuuuuz blueeees laski!
    Skurczy porodowych na bank nie przegapicie! Serio! Jak będzie po wszystkim to przyznacie mi rację :D

Ja przy pierworodnym naszykowalam kilka kompletów i zapakowałam w różne siatki. Potem w szpitalu jak byliśmy i miał mi mąż dowieźć to mówiłam:' weź zestaw z żółtą siatką
    Też dobry patent!

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciemnowlosa wrote:
    U mnie identycznie co czkawka to w innym miejscu a czka kilka razy dziennie.. tydzien temu byl glowkowo ulozony juz ale cos czuje ze juz nie jest.

A tak w temacie czkawki, moj czka za kazdym razem jak zjem jakis wiekszy posilek np sniadanie, obiad kolacja :D
    Moja czka za każdym razem gdy zjem owoce, chyba lubi :P A dziś rano przed 7 miała czkawkę, to pewnie była głodowa. Biedne dziecko głodne było, bez śniadanka :P

klz9df9hvltz8vcc.png
  • renjak Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:

A ja akurat bym przegapiła, jak pojechałam do szpitala to nie byłam pewna czy to poród i położne mnie na dzień dobry chciały odesłać bez badania do domu, bo przecież każdy wie czy to to..jak się potem okazało było już 5 cm rozwarcia, więc różnie bywa..mam też koleżankę, która pod szpitalem urodziła, bo nie zdążyła i to nie 20 lat temu, tylko w tamtym roku w Krakowie:)

w4sqyx8dvrs1n4nm.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinda wrote:
    O takie coś: http://freelancemama.pl/2015/01/ogranizery-do-szuflad-z-ubrankami/

Co prawda do szuflad, ale na półkach chyba też by się sprawdziło
    Świetne! Wydrukuję i zakładki gotowe, ale nie będę laminować

klz9df9hvltz8vcc.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jaki korektor pod oczy polecacie, malo chemiczny i nie za miliony? Teraz i tak by splynal, ale potem zapomne kupic ;)

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renjak wrote:
    A ja akurat bym przegapiła, jak pojechałam do szpitala to nie byłam pewna czy to poród i położne mnie na dzień dobry chciały odesłać bez badania do domu, bo przecież każdy wie czy to to..jak się potem okazało było już 5 cm rozwarcia, więc różnie bywa..mam też koleżankę, która pod szpitalem urodziła, bo nie zdążyła i to nie 20 lat temu, tylko w tamtym roku w Krakowie:)
    No to zazdroszczę!
    Przyjmijmy więc, że jeśli skurcze będą regularne i ich częstotliwość będzie się zwiększać, aż dojdą do skurczy co 5 minut to wtedy TRZEBA jechać do szpitala ;)

Choć wydaje mi się, że przegapienie akcji porodowej to przypadki dość rzadkie. Wśród moich znajomych był tylko jeden taki. Siostra koleżanki obudziła się z bólami, poszła do łazienki, stwierdziła, że weźmie prysznic, po czym że skoro jest znosnie to się jeszcze położy. Obudziły ją skurcze parte i urodziła w swojej sypialni, dziecko na świat przyjęła jej siostra, bo była u nich razie "w" kiedy jej mąż był na noc w pracy. Ale to było jej trzecie dziecko i się zarzeka, że nigdy by nie uwierzyła, że po takich porodach jak miała istnieje taki jak ten ostatni ;)

• renjak Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    No to zazdroszczę!
    Przyjmijmy więc, że jeśli skurcze będą regularne i ich częstotliwość będzie się zwiększać, aż dojdą do skurczy co 5 minut to wtedy TRZEBA jechać do szpitala ;)

Choć wydaje mi się, że przegapienie akcji porodowej to przypadki dość rzadkie. Wśród moich znajomych był tylko jeden taki. Siostra koleżanki obudziła się z bólami, poszła do łazienki, stwierdziła, że weźmie prysznic, po czym że skoro jest znosnie to się jeszcze położy. Obudziły ją skurcze parte i urodziła w swojej sypialni, dziecko na świat przyjęła jej siostra, bo była u nich razie "w" kiedy jej mąż był na noc w pracy. Ale to było jej trzecie dziecko i się zarzeka, że nigdy by nie uwierzyła, że po takich porodach jak miała istnieje taki jak ten ostatni ;)
    no nieźle:) mój lekarz twierdzi, że jeśli będą się utrzymywać co ok. 10 minut przez dwie godziny to mam jechać, ale ja niby zapisywałam, ale wydawały mi się tak nieregularne, że nie byłam pewna. Film z mężem oglądałam. Mam nadzieję, że teraz będzie podobnie:)

w4sqyx8dvrs1n4nm.png
  • Av Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam nie panikuje, tylko mam nadzieję, że godzina 0 się zbliża :P Mam 10 minut do szpitala, ale przy dodatnim GBS i tak muszę tam szybko zawitać, żeby dali antybiotyk zanim pecherz płodowy puści.

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    Dziewczyny jaki korektor pod oczy polecacie, malo chemiczny i nie za miliony? Teraz i tak by splynal, ale potem zapomne kupic ;)
    Mineralny Neauty <3 Tak samo podkład tylko mineralny.

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Av wrote:
    Ja tam nie panikuje, tylko mam nadzieję, że godzina 0 się zbliża :P Mam 10 minut do szpitala, ale przy dodatnim GBS i tak muszę tam szybko zawitać, żeby dali antybiotyk zanim pecherz płodowy puści.
    Kiedy robisz badanie?

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja gbs będę mieć robiony dopiero 17-to będzie 37+4... Ciekawe ile czeka się na wynik....

• Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Ja gbs będę mieć robiony dopiero 17-to będzie 37+4... Ciekawe ile czeka się na wynik....
    Ja jestem umówiona w Luxmedzie na 18go, będzie to koniec 35 tyg. Czeka się na wynik 3 dni robocze.

klz9df9hvltz8vcc.png
‹‹ 974 975 976 977 978 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ