X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Kas_ia Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi niedrapkami jak ze wszystkim innym - ile ludzi tyle opinii. Jezeli Mala bedzie miala dlugie pazurki to wole jej zalozyc niz ma sie mocno podrapac.
    Wydaje mi sie ze nie ma zlotego srodka na wychowanie, pielegnacje dzieci, musimy zobaczyc co akurat bedzie dobre dla naszego maluszka. Na szkole rodzenia polozna mowila ze mamy kapac dziecko codziennie w wodzie z duuuuuza iloscia oliwki bambino, ja kupilam plyn do kapieli z Nacomi od 1 dni zycia, w skladzie olej z migdalow wiec chyba bedzie spoko :)

Natalia1984, OctAngel lubią tę wiadomość

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • Av Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Dziewczyny czy do Was dociera, że to już za chwilę? :O
    Bardzo boleśnie dociera. Mój maluch z taką furia atakuje ostatnio moje organy, że nie wiem, ile jeszcze wytrzymam. Napina się straszliwie i pcha na szyjkę chyba, bo często mnie boli i kluje w pochwie. Za tydzień mam donoszona ciążę wg USG, więc tak naprawdę już może próbować wychodzić.

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • renjak Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rodziłam w Krakowie na Kopernika i położne mówiły, żeby ściągać wszystkie niedrapki, czapki itp. A to był koniec grudnia i wieczorem wielkie wietrzenie na korytarzu, więc chyba planujesz rodzić w innym szpitalu;)

w4sqyx8dvrs1n4nm.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Av wrote:
    Bardzo boleśnie dociera. Mój maluch z taką furia atakuje ostatnio moje organy, że nie wiem, ile jeszcze wytrzymam. Napina się straszliwie i pcha na szyjkę chyba, bo często mnie boli i kluje w pochwie. Za tydzień mam donoszona ciążę wg USG, więc tak naprawdę już może próbować wychodzić.
    Moja młoda to samo, wariacje i szaleństwo na całego. Czasem dosłownie mnie uwiera jak się ułoży, kopie po pęcherzu.

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Ciemnowlosa Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj to mnie tez ostatnio boli w prawym boku bo nie wiem czemu ale wiekszosc cialka tam ma ulozone i jak sie wypina to jakby miala zaraz mi skora popekac.. dobrze ze juz co raz bliżej:)

17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
    05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod.. :(
    06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm
  • Wesoła89 Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niedrapki biorę do szpitala, nie chce żeby się biedak podrapal i żeby jeszcze coś złapał tam, ale w domu mam zamiar nie używać, chyba że mi się coś odmieni... Mój brzdąc już tak się przepycha pod prawym żebrem jakby próbował je zlamać, czasem aż dech zapiera a skóra napięta na maksa :( Na pęcherz też mam większe parcie i dlugo bez wizyty w toalecie nie wytrzymam... Oj czuję, że to za niedlugo, chyba do terminu z OM nie doczekam

f2wlwn15pyf6mety.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie dotarło po wczorajszej wizycie kiedy gin zapobiegawczo się ze mną pożegnał mówiąc że nie wiadomo czy się jeszcze zobaczymy w dwupaku i mam dać znać jak urodze mimo jego urlopu :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie dopiero dziś doszło jak rozwieszałam te maciupkie ubranka :D w sumie według om termin mam ok 20 sierpnia :D :D :D hahahahaha :D no i dlatego mam cichą nadzieję, że urodzę wcześniej!

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2024, 13:38

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie nawet ogarnia lekka panika,że to już ten czas się zbliża ;)
    Z drugiej strony miec juz bezpiecznego bobasa w ramionach byłoby super. Ale niech siedzi jeszcze w brzuchu, choć 2 tygodnie ;)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • renjak Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja za to nie mam jeszcze nic przygotowane i na dodatek siedzę u mamy, bo nie chcę wracać do Krakowa do upałów, więc chyba dopiero przyjadę w następny piątek..przez to, że nic nie wyprałam, nie wyprasowałam itp. to już mi się poród po nocach śni:) mam nadzieję, że się wyrobię:)

w4sqyx8dvrs1n4nm.png
  • renjak Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i od kilku dni mam bóle okresowe wieczorami i wg mnie brzuch mi opadł, bo wyraźnie lepiej mi się oddycha, ale może trochę sobie wkręcam:) wizyta dopiero za tydzień, więc muszę jakoś psychicznie wytrwać:)

w4sqyx8dvrs1n4nm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy takie bóle jak okres coś oznaczają?

• Angel1988 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej...ja już nie mogę się doczekać kiedy będę tulić malutka w ramionach... jutro zaczynam 36 tydz. mam nadzieję że jeszcze dwa tygodnie wytrzymam... Ale mam ostatnio dziwne przeczucia... raz że ta szyjka tylko jeden cm ma... niby lekarz nic nie mówił ale z tego co wyczytalam to jest bardzo krótka A po drugie zaczyna mi czop odchodzić... od paru dni parę razy zauważyłam przy podcieraniu taki przezroczysty śluz jak białko kurze A dzisiaj jednorazowo było tego śluzu tak dość sporo... Ale czop może odchodzić dość sporo przed porodem tak że jeszcze nie panikuje... ;)

bl9c8ribv6acupjv.png
  • renjak Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myślę, że z tym czopem to sprawa bardzo indywidualna..ja po tygodniu poprzednio urodziłam, ale podobno można chodzić po 3 tygodnie, więc nigdy nie wiadomo..a co do bóli okresowych to niby szyjka się tak skraca, ale zobaczymy..

w4sqyx8dvrs1n4nm.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już też nie mogę się doczekać jak mała zobaczę i bardzo bym chciała mieć ja cały czas przy sobie.
    Czasem mam takie głupie myśli, jeszcze łóżeczka nie mamy rozłożonego i tak się zastanawiam czy nie poczekać jak już się urodzi eech.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2018, 17:35

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Asiaf Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hedgehog wrote:
    Kurcze a mój się uspokoił ostatnio. Może przez upały? A nawet jak się rusza to dużo delikatniej. Wieczorem ma swój napad szaleństwa ale tak to przez cały dzień w zasadzie nie czuje. Dopiero jak położenie rękę na brzuchu to pod ręką mogę wyczuć jak sobie "pełza" . Ale kopniaki i przewroty to to nie są

Mam tak samo. Czasem widze wyraźnie jak mi brzuszek "faluje" ale nie odczuwam tego, moze delikatnie gdy leze, ale na pewno nie gdy cos robię. Ale w ogole synek jakos spokojny, od poczatku ciąży malo kopniakow.
    Bylam dzis 2 godziny nad woda, oczywiście brzuszek zasłonięty tunika, ale nogi mi troche spieklo. Ja to jednak najlepiej odpoczywam nad woda, ale bede już uwazac, chyba ostatni taki wyskok. Musze zaliczyć za 3 tyg. Ślub brata a potem moge rodzic. Z prania zostaly mi juz ostatnie sztuki, alw czekam na komide, ktora ma byc wyslana po 13stym i od razu je już do niej wloze :)
    Co do niedrapek to nie wiem jak to będzie, ale na wszelki wypadek mamy. Dzis yez pozyczylam torbe od mamy. Bede sie już pakować i odhaczac liste ze szpitala :)

Antoś
    f2wl20mmd45lxn9f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel1988 wrote:
    hej...ja już nie mogę się doczekać kiedy będę tulić malutka w ramionach... jutro zaczynam 36 tydz. mam nadzieję że jeszcze dwa tygodnie wytrzymam... Ale mam ostatnio dziwne przeczucia... raz że ta szyjka tylko jeden cm ma... niby lekarz nic nie mówił ale z tego co wyczytalam to jest bardzo krótka A po drugie zaczyna mi czop odchodzić... od paru dni parę razy zauważyłam przy podcieraniu taki przezroczysty śluz jak białko kurze A dzisiaj jednorazowo było tego śluzu tak dość sporo... Ale czop może odchodzić dość sporo przed porodem tak że jeszcze nie panikuje... ;)
    To nie będzie czop, mam tak od dobrego miesiąca , czasem jest to nawet jak kawałki galaretki! A czop w całości nie naruszony- przynajmniej tak mówiła gin na wizycie....

Bóle jak na @ to intensywne ćwiczenia macicy, ja takie miałam dopiero przy wywoływaniu, wcześniej nic a nic, ale moja psiapsi zaczęła takie mieć tydzień przed porodem

• Ciemnowlosa Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co Wy mowicie taki bialy zlepek sluzu jak galaretka to moze byc czop? Mi tez kilka razy takie cos wyszlo

17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
    05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod.. :(
    06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm
  • Paulinda Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O cholercia, ja taki ból jak na okres miałam kilka dni temu w nocy, aż się obudziłam, fakt że to był jednorazowy incydent. Mam nadzieję że moja mała nie wybiera się jeszcze na zewnątrz! Wizyta dopiero 14.08...

3i499vvjgx57zohf.png
‹‹ 973 974 975 976 977 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ