X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Przy takich upałach to myślę że tak tylko body na krótki rękaw by starczyło i ewentualne przykrycie pielusKa na nozki czy coś . Ale myślę że jak się zaczniemy rozpakowywać tak konkretnie to takich upałów już nie będzie i jednak bardziej się sprawdza długie rękawki.no ale nie wiem.:)
    Średnie temperatur z ostatnich lat mówią co innego, z roku na rok wrzesień jest co raz bardziej gorący i suchy.

• Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Na szczęście żadnych, wszystko szpitalne, ubranko potrzebne tylko na wyjście ze szpitala :)
    U nas też dają wszystko, ale ja wolę mieć swoje bo ich często uczulają i dziurawe się trafiają.

klz9df9hvltz8vcc.png
  • asese Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Dziewczyny a na jak długo może gin wystawić zwolnienie tak jednorazowo ? Bo ja mam dzis ostatnia u mojego i później on wraca dopiero 3.09 i nie wiem czy urodze już czy nie. A termin mam na 12.09. nie wiem jak to rozwiązać mam jeszcze wizytę 17.08 u innego lekarza.

Może Ci wystawić nawet do dnia planowanego porodu.

rg50flw1ig1o65jx.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na FB u Mamyginekolog filmik jak ubierać dzieci w upały ;) akurat trafiła nam w temat :)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asese wrote:
    Może Ci wystawić nawet do dnia planowanego porodu.
    Mi wystawił pod koniec czerwca do dnia porodu.

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Paulinda Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój szpital nie zapewnia żadnych ubranek, więc biorę swoje ciuszki. Wzięłam dwa komplety na 56 i jeden na 62 (body na krótki rękaw, połśpioszki i kaftanik), do tego trochę cieplejszy pajac i body na długi rękaw, poza tym dwie pary skarpetek na wszelki wypadek, dwie czapeczki i dwie pary niedrapek. Trochę sporo :P
    Znajoma sprzedała mi patent żeby popakować ubranka kompletami w woreczki strunowe, myślę że fajne ułatwienie, no i jak czegoś nie wykorzystam to nie będę musiała prać po szpitalu ;)

ola_g89 lubi tę wiadomość

3i499vvjgx57zohf.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinda wrote:
    Mój szpital nie zapewnia żadnych ubranek, więc biorę swoje ciuszki. Wzięłam dwa komplety na 56 i jeden na 62 (body na krótki rękaw, połśpioszki i kaftanik), do tego trochę cieplejszy pajac i body na długi rękaw, poza tym dwie pary skarpetek na wszelki wypadek, dwie czapeczki i dwie pary niedrapek. Trochę sporo :P
    Znajoma sprzedała mi patent żeby popakować ubranka kompletami w woreczki strunowe, myślę że fajne ułatwienie, no i jak czegoś nie wykorzystam to nie będę musiała prać po szpitalu ;)

Ooo super pomysł! Ja pamiętam po porodzie położna do męża żeby dał ubranka i dał co leciało a tak weźmie jeden z kompletów. Dzięki ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2018, 19:53

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Paulinda Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja specjalnie dla męża powkładałam w te woreczki kartki z informacją jaki to rozmiar, wierzę że da radę :P

3i499vvjgx57zohf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny błagam nie zakładajcie dziecku niedrapek! To straszne! Dziecko poprzez dotyk poznaje świat, noworodek jeszcze dobrze nie widzi i to jedyna droga poznawania nowego otoczenia... W moim szpitalu na szczęście jest zakaz zakładania tego ustrojstwa!

Przy pierwszym porodzie też miałam wszystko popakowane kompletami, było duuuuzo łatwiej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i warto mieć swoje ubrania, bo w szpitalach zdążają się nawet z pleśnią, dziurami itd i bardzo często uczulają

Natalia1984 lubi tę wiadomość

• Av Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Dziewczyny błagam nie zakładajcie dziecku niedrapek! To straszne! Dziecko poprzez dotyk poznaje świat, noworodek jeszcze dobrze nie widzi i to jedyna droga poznawania nowego otoczenia... W moim szpitalu na szczęście jest zakaz zakładania tego ustrojstwa!

Przy pierwszym porodzie też miałam wszystko popakowane kompletami, było duuuuzo łatwiej.
    Ja też jestem przeciwna niedrapkom, zamierzam ich używać tylko, jeśli mały będzie mnie drapal podczas karmienia. Moja mama była masakrycznie wręcz podrapana.

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • Paulinda Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:

U mnie w szpitalu niedrapki są obligatoryjnie wymagane, ewentualnie mogłabym po złości nie przynieść :P nie wiem jaka jest praktyka, mojej Zosi nie obetną paznokci w szpitalu i to podobno kwestie bezpieczeństwa, żeby nie zrobiła sobie krzywdy. Już w domu faktycznie nie będę ich raczej używać ;)

3i499vvjgx57zohf.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wam powiem, że żałuję że nie zakładałam córce, przynajmniej na samym początku. Bo tak się podrapała, że ma Blizne na buźce, która rośnie razem z nią.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dziecko się drapie to wystarczy pazurki obciąć, w szpitalu też obcinają... Trzeba uważać żeby dzieciaczka nie zaciąć, ale w domu też trzeba, więc na jedno wychodzi.

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w szpitalu też wymóg niedrapek jest, więc wzięłam parę- ale w domu nie planuje używać.

Leżę na tej patologii ciąży i podpytuje położne co się dzieje "na górze" na polożnictwie - mówią że takie oblężenie że jak wszystko jest ok to po 2 dobach puszczają do domu. Zresztą jak byłam na izbie przyjęć to wisiała karteczka że ze wzgl na brak miejsc nie przyjmuja Pan z porodami przedwczesnymi.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Paulinda Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coraz częściej mam wrażenie że szpital w którym będę rodzić ma totalnie inne założenia niż wasze, nie wiem czy to dobrze :P. Położna na szkole rodzenia mówiła że u nich nie obcina się paznokci przez te pierwsze dni w szpitalu bo odrastają twardsze. Stwierdziła że wystarczy wstrzymać się przez te pierwsze 3-4 dni i dopiero obciąć, wtedy jest mniejsza szansa że maleństwo się jakoś poważnie uszkodzi.
    Tak czy inaczej niedrapki do szpitala zabieram, w domu raczej nie będę używać bo jestem w stanie sobie wyobrazić że dla dziecka noszenie ich nie jest komfortowe...

3i499vvjgx57zohf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się melduję że po wizycie moja kluska ma 2600 :) szyjka ma 2,8 cm i zacAela trochę mięknąć wg lekarza to dobrze.

frezyjciada, kasia1518, Paulinda, Natalia1984, Vlinder, ola_g89, Mum2b, OctAngel, Angel1988, Amy333, JustynaG, Av, Izabelle, aLunia, Wesoła89, GuBo lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och jak ja bym chciała usłyszeć taką informację na swojej wizycie! Że szyjka mięknie i się skraca.... Ale wizyta dopiero 17 sierpnia!

Kasia 1518 w moim powiatowym szpitalu po sn trzymają zawsze dwie doby i do domu,ten który wybrałam sobie do rodzenia, jeśli nie wypali mi poród w domu narodzin też tylko dwie doby trzyma, a po cc 3

Izabelle lubi tę wiadomość

• ola_g89 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas się trochę pokomplikowało, bo w szpitalu w moim mieście, w którym chciałam rodzić dla dziecka zapewniają wszystko. Bardzo ułatwiało to pakowanie torby :) chciałam brać swoje, ale kumpela, która tam rodziła mówiła, że nie ma sensu, bo ciuszki są w dobrym stanie i żadna z jej małych nie miała uczulenia. Natomiast, jeśli będzie cc tak jak zakłada mój lekarz to jadę do niego do innego miasta i nawet nie wiem jeszcze, co jest tam potrzebne... Czuję, że będę pakowała dwie wersje torby.

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    U nas też dają wszystko, ale ja wolę mieć swoje bo ich często uczulają i dziurawe się trafiają.
    Położna mówiła, że w ich szpitalu wszystko prane w najlepszych środkach, tak jak w domu. Dziura w bodziaku dziecku różnicy nie zrobi, a jak ktoś upiera się przy swoich ubrankach to później musi wygotowac w 90 stopniach a co za tym idzie, ubranka będą zniszczone.

‹‹ 971 972 973 974 975 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ