WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ej, wpadłam na genialny pomysł (super że dopiero teraz) żeby obliczyć termin porodu wg daty poczęcia, bo tak się składa że znam dokładną datę. Do tej pory wszędzie podawałam datę ostatniej miesiączki, której już niestety pewna nie jestem. Data z usg z reguły pasowała mniej więcej do tej z OM którą sobie wymyśliłam
a dzisiaj szok, według daty poczęcia termin mam 6 dni wcześniej, nie 22.09 a 16.09! Nie wiem na ile się tym sugerować, która data jest najbardziej wiarygodna? OM, poczęcia czy z usg? W sumie nie obraziłabym się gdyby okazało się że urodzę troszkę wcześniej
-
nick nieaktualnyDziewczyny a na jak długo może gin wystawić zwolnienie tak jednorazowo ? Bo ja mam dzis ostatnia u mojego i później on wraca dopiero 3.09 i nie wiem czy urodze już czy nie. A termin mam na 12.09. nie wiem jak to rozwiązać mam jeszcze wizytę 17.08 u innego lekarza.
-
veritaserum wrote:Dziewczyny a na jak długo może gin wystawić zwolnienie tak jednorazowo ? Bo ja mam dzis ostatnia u mojego i później on wraca dopiero 3.09 i nie wiem czy urodze już czy nie. A termin mam na 12.09. nie wiem jak to rozwiązać mam jeszcze wizytę 17.08 u innego lekarza.
Chyba na miesiąc- 30 dnikasia1518
-
veritaserum wrote:Dziewczyny a na jak długo może gin wystawić zwolnienie tak jednorazowo ? Bo ja mam dzis ostatnia u mojego i później on wraca dopiero 3.09 i nie wiem czy urodze już czy nie. A termin mam na 12.09. nie wiem jak to rozwiązać mam jeszcze wizytę 17.08 u innego lekarza.
-
nick nieaktualnyPaulinda wrote:W ogóle mam wrażenie że Zofia mi się przekręciła, od miesiąca była głową w dół według usg, a od dwóch dni jak się rusza to czuję takie rozpieranie na boki. Nogi miała przy moich lewych żebrach, a w tym miejscu nie czuję nic
Robiłaś usg genetyczne 1 trym?jak tak to tam masz datę porodu wg usg. Ona jest wiążąca bo wtedy dzieci rosną tak samo. -
nick nieaktualnyJa w pierwszej ciazy przytyłam 20 kg... Wszyscy mi mówili- e pewnie woda Ci się tak gromadzi w organizmie i spadnie zaraz po porodzie min połowa.. dupa cycki, spadło 7kg, resztę trzeba było zrzucić... Także to nie jest takie hop siup jak się myśli!
Teraz moja waga pokazuje 62kg, gdzie na wyjściu było 57, ale na początku pierwszego trym. schudłam do 53, więc w sumie na plusie 9kg... -
nick nieaktualnyveritaserum wrote:Dziewczyny a na jak długo może gin wystawić zwolnienie tak jednorazowo ? Bo ja mam dzis ostatnia u mojego i później on wraca dopiero 3.09 i nie wiem czy urodze już czy nie. A termin mam na 12.09. nie wiem jak to rozwiązać mam jeszcze wizytę 17.08 u innego lekarza.
-
frezyjciada wrote:Ja w pierwszej ciazy przytyłam 20 kg... Wszyscy mi mówili- e pewnie woda Ci się tak gromadzi w organizmie i spadnie zaraz po porodzie min połowa.. dupa cycki, spadło 7kg, resztę trzeba było zrzucić... Także to nie jest takie hop siup jak się myśli!
Teraz moja waga pokazuje 62kg, gdzie na wyjściu było 57, ale na początku pierwszego trym. schudłam do 53, więc w sumie na plusie 9kg... -
nick nieaktualny
-
lena86 wrote:Moja kluseczka waży 2123g;) i też już jest głową w dół.
Jak to jest u was z wizytami pod koniec ciąży? lekarz kazał wam częściej przychodzić na wizytę? mój kazał przyjść tylko po l4, i od 14 sierpnia do 4 września jest na urlopie:/stwierdził, że wizyta nie jest już konieczna jakby coś się działo to do szpitala...Pech chce, że drugi lekarz do którego chodzę raz na jakiś czas (bo jest ze szpitala w którym rodzę) też ma urlop!
Dla własnego spokoju jednak umówiłam się na wizytę 23 sierpnia, bo chyba bym osiwiała czekając na wizytę na początku września, a termin mam teoretycznie na 9 września...
Chyba lekarze pod koniec ciąży (jeżeli do tej pory było wszystko ok z pacjentką) to już sobie odpuszczają czy co...Corka - 2018
Syn - 2021 -
nick nieaktualnyHedgehog wrote:Leczyła któraś z was zęby w ciąży? Mam za tydzień gin to się z nią skonsultuje ale zastanawiam się nad tym. Byłam usunąć kamień i okazało się że mam 2 małe dziurki. Jedna to nieważne bo na siódemce więc może poczekać ale druga jest na jedynce
Pytałam dwóch dentystów. Jeden mówi że potrzeba mi znieczulenie lidokaina a on takiego nie oferuje, drugi że można zwykłe ale mniejsza dawkę.
Zostałam też poinformowana że przy kp znieczulenie też nie wchodzi w grę (oczywiście można odciągnąć wcześniej) -
Hedgehog wrote:Leczyła któraś z was zęby w ciąży? Mam za tydzień gin to się z nią skonsultuje ale zastanawiam się nad tym. Byłam usunąć kamień i okazało się że mam 2 małe dziurki. Jedna to nieważne bo na siódemce więc może poczekać ale druga jest na jedynce
Pytałam dwóch dentystów. Jeden mówi że potrzeba mi znieczulenie lidokaina a on takiego nie oferuje, drugi że można zwykłe ale mniejsza dawkę.
Zostałam też poinformowana że przy kp znieczulenie też nie wchodzi w grę (oczywiście można odciągnąć wcześniej) -
nick nieaktualnyIzabelle wrote:Też tak miałam w pierwszej ciąży i trzeba było wszystko zrzucać. Teraz mam 8 na plusie i bardzo się pilnuję,a w sumie to zasuwam za synem i nie ma szans nawet na myślenie o smakołykach
jeśli wziąć pod uwagę tendencję tycia z pierwszej ciąży, to od tego momentu do dnia porodu przybrałam jeszcze 3kg, więc w sumie powinnam zamknąć się w max 15kg i baaaaaaardzo mnie to cieszy. A mam nadzieję, że będzie i mniej, bo zrzucanie tych kg nie jest takie proste jak wszyscy mówią!
A jeśli chodzi o wagę dziecka to mój pierworodny w 34+3 ważył 2430 a w dniu porodu-39+5 było 3450. Także trzeba liczyć, że od tego 34tc dziecko przybierze ok kilograma do dnia poroduIzabelle lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyrenjak wrote:Ja leczę bez znieczulenia, jeśli nie jest to nic poważnego, tylko zwykłe borowanie. Zresztą jak nie jestem w ciąży to też nie biorę znieczulenia. Chyba da się przeżyć jak coś
Parę minut i po kłopocie:)
Hedgehog lubi tę wiadomość
-
U nas wszystko dobrze... pobrał mi GBS... szyjka 1 cm ale mówi że na tym etapie nie ma co się martwić najważniejsze że wszystko pozamykane... mała waży 2500
czyli nie ma tak źle jak myślałam... syna urodziłam 3750
A tej wagi raczej nie przekroczy
Paulinda, Vlinder, kasia1518, Izabelle, susełek, ola_g89, Hedgehog, Mum2b lubią tę wiadomość
-
frezyjciada wrote:O nie nie nie! W życiu! Ja zanim powiem dzień dobry proszę o znieczulenie! Wolę rodzić sn bez znieczulenia niż iść do dentysty bez znieczulenia! Serio!!!! A poród miałam ciężki i wywoływany potrójna oxy