WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Mycha321 wrote:Wiesz co dziwne że dają Ci opcję wyboru bo to bardzo niebezpieczne dla Ciebie i dla dziecka bo przy rozwarciu łożysko może zjechać na wyjście albo i wyjść szybciej niż dziecko. Z łożyskiem nie ma niestety żartów krwotok, niedotlenienie itd. Jeśli miałabym wybór to osobiście nie zdecydowałabym się na sn w takim przypadku.
Przy pierwszym porodzie nie mogłam urodzić łożyska a że Paniom chyba się spieszyło to mi zaczęły go ciągnąć aż w końcu tak pociągnęły że urwały i wtedy się "akcja" zaczęłaczyszczenie, krwawienie itd jak później odjechałam to się obudziłam po 7h już na normalnej sali. Wiem że to inna sytuacja ale teraz jak słyszę łożysko to biorę to całkiem poważnie bo z nim nie ma żartów
wrzesień 2018 - synek -
Mum2b wrote:A ja mam biegunke:/ Miała któraś z Was w ciąży? Co brać/jeść? Mam nadzieję, że to nie biegunka przed porodem...
Do tego warto wziac enterol - probiotyk przeciwbiegunkowy; biore od kilku miesiecyMum2b lubi tę wiadomość
-
Mum2b wrote:Dzięki dziewczyny!
A z innej beczki pytanie do dziewczyn, które mają wózki bebetto jakie prześcieradła do materacow tam pasują? 80x50?Mum2b lubi tę wiadomość
-
Mum2b wrote:Dzięki dziewczyny!
A z innej beczki pytanie do dziewczyn, które mają wózki bebetto jakie prześcieradła do materacow tam pasują? 80x50?
ja mam 38x80 do bebetto bressoWiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2018, 19:08
Mum2b lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa tez mam prześcieradełko 40x80 do bebetto bresso.
Rany ale mi dziś przygrzalo. Ta pogoda jest nie do zniesienia. Czy wam tez ostatnio się chce spać w trakcie dnia ? Ja ostatnio odpływam na 2-3 godziny po południu jak na początku ciazy. Kiedy ten wrzesień ? -
Mycha321 wrote:Wiesz co dziwne że dają Ci opcję wyboru bo to bardzo niebezpieczne dla Ciebie i dla dziecka bo przy rozwarciu łożysko może zjechać na wyjście albo i wyjść szybciej niż dziecko. Z łożyskiem nie ma niestety żartów krwotok, niedotlenienie itd. Jeśli miałabym wybór to osobiście nie zdecydowałabym się na sn w takim przypadku.
Przy pierwszym porodzie nie mogłam urodzić łożyska a że Paniom chyba się spieszyło to mi zaczęły go ciągnąć aż w końcu tak pociągnęły że urwały i wtedy się "akcja" zaczęłaczyszczenie, krwawienie itd jak później odjechałam to się obudziłam po 7h już na normalnej sali. Wiem że to inna sytuacja ale teraz jak słyszę łożysko to biorę to całkiem poważnie bo z nim nie ma żartów
-
nick nieaktualnyhej, my juz po usg. mała po 4 tyg przybrała 650g z haczykiem i tak sie zastanawiam czy to nie za mało.. wazy 2256g poza tym wszystko ok miesci sie w siatce, aczkolwiek głowka troszke mniejsza niz tygodniowo powinno byc ale lekarka mowi ze my tez nie mamy wielkich głow wiec jest ok
co wy o tym myslicie? jest jakas strona na której moge speawdzic czy prawidłowo pzybiera?/
a z fajnych wiadomosci jeszcze... mała ma 1cm włoski !!Angel1988, JustynaG, susełek, ola_g89, Paulinda, Vlinder, Mum2b, Amy333, OctAngel, Av, Camilla13, Wesoła89, Izabelle, kasia1518, Paulla89, Natalia1984, promyczek 39, GuBo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyagaafabka wrote:hej, my juz po usg. mała po 4 tyg przybrała 650g z haczykiem i tak sie zastanawiam czy to nie za mało.. wazy 2256g poza tym wszystko ok miesci sie w siatce, aczkolwiek głowka troszke mniejsza niz tygodniowo powinno byc ale lekarka mowi ze my tez nie mamy wielkich głow wiec jest ok
co wy o tym myslicie? jest jakas strona na której moge speawdzic czy prawidłowo pzybiera?/
a z fajnych wiadomosci jeszcze... mała ma 1cm włoski !!
Hmmm mnie się wydaje że 150 gram tygodniowo to prawidłowo. Mój też tak przybiera. Ja mam za to za duża głowę eh i to sporo.agaafabka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnysusełek wrote:Ja tez mam prześcieradełko 40x80 do bebetto bresso.
Rany ale mi dziś przygrzalo. Ta pogoda jest nie do zniesienia. Czy wam tez ostatnio się chce spać w trakcie dnia ? Ja ostatnio odpływam na 2-3 godziny po południu jak na początku ciazy. Kiedy ten wrzesień ?
Też przysypiam w dzień... -
nick nieaktualny
-
agaafabka wrote:hej, my juz po usg. mała po 4 tyg przybrała 650g z haczykiem i tak sie zastanawiam czy to nie za mało.. wazy 2256g poza tym wszystko ok miesci sie w siatce, aczkolwiek głowka troszke mniejsza niz tygodniowo powinno byc ale lekarka mowi ze my tez nie mamy wielkich głow wiec jest ok
Sądzę, ze to dobra waga
-
nick nieaktualnyagaafabka wrote:hej, my juz po usg. mała po 4 tyg przybrała 650g z haczykiem i tak sie zastanawiam czy to nie za mało.. wazy 2256g poza tym wszystko ok miesci sie w siatce, aczkolwiek głowka troszke mniejsza niz tygodniowo powinno byc ale lekarka mowi ze my tez nie mamy wielkich głow wiec jest ok