WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
agaafabka wrote:hej, my juz po usg. mała po 4 tyg przybrała 650g z haczykiem i tak sie zastanawiam czy to nie za mało.. wazy 2256g poza tym wszystko ok miesci sie w siatce, aczkolwiek głowka troszke mniejsza niz tygodniowo powinno byc ale lekarka mowi ze my tez nie mamy wielkich głow wiec jest ok
co wy o tym myslicie? jest jakas strona na której moge speawdzic czy prawidłowo pzybiera?/
a z fajnych wiadomosci jeszcze... mała ma 1cm włoski !!agaafabka lubi tę wiadomość
-
U nas wczoraj trochę przewiało ten upał wieczorem i noc była znośna. Obudziła mnie czkawka Zosi,ale nią tatga
Ostatnio czuję się jak w I trymestrze,rano mdłości i sennośc,mogłabym spać cały czasale przy synu się nie da... Skąd dzieciaki biorą enegię w ten upał?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2018, 05:54
-
Izabelle wrote:U nas wczoraj trochę przewiało ten upał wieczorem i noc była znośna. Obudziła mnie czkawka Zosi,ale nią tatga
Ostatnio czuję się jak w I trymestrze,rano mdłości i sennośc,mogłabym spać cały czasale przy synu się nie da... Skąd dzieciaki biorą enegię w ten upał?
Ja tez sie nad tym zastanawiam, moja 7 latka jest wulkanem energii i nie wazne ze za oknem 35st:)
U nas niestety od dawna zadnego deszczu nie bylo, nawet wiatru porządnego. Plus bezsennej nocy taki, ze mam juz prawie spakowana torbe do szpitala i zrobina szczegółową liste rzeczy ktorych mi jeszcze brakuje. Pranie nastawialam, zmywarka hula, a teraz pora na zakupy w necie;-)Vlinder, Hedgehog lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa tez wszystko robię jak najwcześniej bo później to nie mam sił po prostu jakąkolwiek czynność sprawia że jestem cała spocona. Powiem Wam że na jakieś opuchnięcia , zatrzymywania wody polecam pokrzywę. Piję codziennie dwa kubki i jest o wiele lepiej. Do tego stopnia że dziś weszłam na wagę a tam spadek o 2kg w porównaniu do poprzedniego tygodnia.
Proszę o kciuki bo dzisiaj wieczorem wizytujeAngel1988, Av, Amy333, Paulinda, Vlinder, kasia1518, Izabelle, ola_g89, Wesoła89 lubią tę wiadomość
-
Ja piję pokrzywę już z 2msc i u mnie to nic nie daje
a jestem już tak opuchnięta że wczoraj musiałam już męża klapki ubrać bo do swoich jedynych japonek nie wsadziłam nogi . Codziennie piję tą pokrzywę, smaruję nogi rano i wieczorem tym balsamem co polecałyście tutaj Sexi Mama, piję hektolitry i nic. Rano jak wstaję z łóżka to stopy od spodu tak mnie bolą jakbym maraton w nocy przebiegła. Jedynie jak leżałam ostatnio w szpitalu to przez te pierwsze 2 dni zlazła ze mnie ta woda. A teraz dalej jestem jak balon i mam wrażenie że z każdym dniem coraz bardziej bo dzisiaj to już mi nawet palce u rąk drętwieją z tych obrzęków
-
hej... współczuję Wam dziewczyny tych opuchlizn... mi tylko trochę puchna palce u nóg ale to na wieczór już po całym dniu... ja już przed gabinetem u lekarza... jestem ciekawa jak tam moja szyjka się trzyma... I ile mój klocuszek już waży... miłego dnia
Izabelle lubi tę wiadomość
-
Hej! Ja po wizycie, młoda ma 2600 g i główka jest w dół!
Oby wytrzymała już tak do końca bo bardzo się rusza. Łożysko 2/3 stopnia, wody w normie.
Amy333, Angel1988, veritaserum, agaafabka, susełek, Vlinder, Av, promyczek 39, kasia1518, Izabelle, renjak, Camilla13, ola_g89 lubią tę wiadomość
Corka - 2018
Syn - 2021 -
Mum2b wrote:Hej! Ja po wizycie, młoda ma 2600 g i główka jest w dół!
Oby wytrzymała już tak do końca bo bardzo się rusza. Łożysko 2/3 stopnia, wody w normie.
Mum2b lubi tę wiadomość
-
Ja się ostatnio czuję super jak na ten tydz ciąży. Nogi minimalnie opuchnięte, nie widać tego, tylko po prostu nie mieszczę się w żadne buty, chodzę w jednych klapkach
Nic nie boli, brzuch nie ciągnie, plecy nie bolą bo mam tejpy. Jedyny problem, to taki że gdy stoję bez ruchu jakiś czas to bardzo brzuch twardnieje. W nocy śpię dobrze, tylko dziś rano na wadze 75 kg... przy wyjściowej 57. Mam nadzieję, że zmieszczę się w 20 kg
Martwi mnie jedynie, to że mocno rozeszły mi się mięśnie brzucha. Mam nadzieję, da się je ogarnąć po połogu.
W dzień praktycznie codziennie ucinam sobie drzemkę. Ale to bardziej z nudów, niż ze zmęczenia.
Mam jutro ostatnią wizytę w sierpniu u swojego gina, a 17go USG u innego. Wózek Bebetto Bresso jedzie już do nas. Wczoraj uprałam torbę do szpitala no i chyba zacznę się pakować. Do mniejszej torby rzeczy HaniWiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2018, 10:21
Vlinder lubi tę wiadomość
-
Dziewczynki gratuluje dobrych wiesci z usg
Napiszcie prosze na co ten olejek ze slodkich migdałow? na brzuszek tak i do kapieli noworodka tez ?
Ja juz mam 33 tydzień ♥szok w trampkachWiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2018, 11:17
2017r-IVF-wrzesień-nieudane
2018r-naturalny Cud♥
-
Moja kluseczka waży 2123g;) i też już jest głową w dół.
Jak to jest u was z wizytami pod koniec ciąży? lekarz kazał wam częściej przychodzić na wizytę? mój kazał przyjść tylko po l4, i od 14 sierpnia do 4 września jest na urlopie:/stwierdził, że wizyta nie jest już konieczna jakby coś się działo to do szpitala...Pech chce, że drugi lekarz do którego chodzę raz na jakiś czas (bo jest ze szpitala w którym rodzę) też ma urlop!
Dla własnego spokoju jednak umówiłam się na wizytę 23 sierpnia, bo chyba bym osiwiała czekając na wizytę na początku września, a termin mam teoretycznie na 9 września...
Chyba lekarze pod koniec ciąży (jeżeli do tej pory było wszystko ok z pacjentką) to już sobie odpuszczają czy co...Vlinder, kasia1518, renjak, Mum2b, Natalia1984, Camilla13, JustynaG, ola_g89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnypromyczek 39 wrote:Dziewczynki gratuluje dobrych wiesci z usg
Napiszcie prosze na co ten olejek ze slodkich migdałow? na brzuszek tak i do kapieli noworodka tez ?
Ja juz mam 33 tydzień ♥szok w trampkach
Olej z migdałów ma wiele funkcji. Ja od początku ciąży smaruje nim brzuch jest nawet zalecany przeciw rozstepom jest mniej tłusty niż oliwki i szybciej się wchłania. Poza tym olejek używać można do kąpieli dziecia oraz do masażu krocza. Ja kupuje z nacomi.promyczek 39 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNatalia1984 wrote:Ja się ostatnio czuję super jak na ten tydz ciąży. Nogi minimalnie opuchnięte, nie widać tego, tylko po prostu nie mieszczę się w żadne buty, chodzę w jednych klapkach
Nic nie boli, brzuch nie ciągnie, plecy nie bolą bo mam tejpy. Jedyny problem, to taki że gdy stoję bez ruchu jakiś czas to bardzo brzuch twardnieje. W nocy śpię dobrze, tylko dziś rano na wadze 75 kg... przy wyjściowej 57. Mam nadzieję, że zmieszczę się w 20 kg
Martwi mnie jedynie, to że mocno rozeszły mi się mięśnie brzucha. Mam nadzieję, da się je ogarnąć po połogu.
W dzień praktycznie codziennie ucinam sobie drzemkę. Ale to bardziej z nudów, niż ze zmęczenia.
Mam jutro ostatnią wizytę w sierpniu u swojego gina, a 17go USG u innego. Wózek Bebetto Bresso jedzie już do nas. Wczoraj uprałam torbę do szpitala no i chyba zacznę się pakować. Do mniejszej torby rzeczy Hani
Moja mama przytyła 26 kg ze mna a na zdjęciach już jak miałam z 8 mc laska jak tralala. Po porodzie spadło jej od razu 15. Zapewne gromadzisz dużo wody. Ja mam 10 na plusie ale niestety widzę że mam większe uda ramiona itp. Mam nadzieję że to cellulit wodny. Bo wyglądam jak kalafior łącznie z mózgiem kalafiorem.. -
86 Monia dziekuje
juz kupilam wlasnie z nacomi
Ja mam 16 na plusie,i zaczynalam juz z nadwaga ,wiec masakra ..tez mam nadzieje ze zmieszcze sie w 20.i ze polowa zejdzieWiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2018, 11:37
2017r-IVF-wrzesień-nieudane
2018r-naturalny Cud♥