X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hedgehog wrote:
    Leczyła któraś z was zęby w ciąży? Mam za tydzień gin to się z nią skonsultuje ale zastanawiam się nad tym. Byłam usunąć kamień i okazało się że mam 2 małe dziurki. Jedna to nieważne bo na siódemce więc może poczekać ale druga jest na jedynce :/

Pytałam dwóch dentystów. Jeden mówi że potrzeba mi znieczulenie lidokaina a on takiego nie oferuje, drugi że można zwykłe ale mniejsza dawkę.
    Zostałam też poinformowana że przy kp znieczulenie też nie wchodzi w grę (oczywiście można odciągnąć wcześniej)
    Ja leczyłam ząb w I trym. bo odsłoniła mi się szyjka, potwornie bolało, dostałam znieczulenie dla ciężarnych.

klz9df9hvltz8vcc.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu mam wyznaczony termin CC na 22.08 ale w Oławie, bo w całym Wrocławiu nie umawiaja, okres urlopowy :/

Av, Izabelle, veritaserum, Mum2b, OctAngel, kasia1518, GuBo, Vlinder lubią tę wiadomość

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hedgehog wrote:
    Leczyła któraś z was zęby w ciąży? Mam za tydzień gin to się z nią skonsultuje ale zastanawiam się nad tym. Byłam usunąć kamień i okazało się że mam 2 małe dziurki. Jedna to nieważne bo na siódemce więc może poczekać ale druga jest na jedynce :/

Pytałam dwóch dentystów. Jeden mówi że potrzeba mi znieczulenie lidokaina a on takiego nie oferuje, drugi że można zwykłe ale mniejsza dawkę.
    Zostałam też poinformowana że przy kp znieczulenie też nie wchodzi w grę (oczywiście można odciągnąć wcześniej)
    Ja w ubiegłym tygodniu zrobiłam 2 zęby, bez znieczulenia bo bardziej przeraża mnie zastrzyk niż leczenie :P

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hedgehog wrote:

Leczyłam zęby w ciąży. Ale u mnie nie było z tym problemu bo ja nigdy nie biorę znieczulenia.
    Nie zostawiałabym leczenia zębów na później. Lepiej to zrobić od razu niż jak już dziura będzie duża.

Najdziwniejsze uczucie to córka, która w brzuchu skakała w trakcie wizyt :)

Izabelle, Camilla13 lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jakie ubranka i ile sztuk do szpitala bierzecie?

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Av Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Trzy pajace, trzy body, dwie czapeczki, dwie pary skarpetek i jedna para niedrapek. Takie wytyczne dostałam że szpitala.

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie siadam na fotel dentystyczny bez znieczulenia. Niewielu rzeczy boję się w życiu, ale gabinet dentystyćzny napawa mnie irracjonalnym lękiem. Trauma z czasów szkolnych i dentystek sadystek ;)

frezyjciada lubi tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    W końcu mam wyznaczony termin CC na 22.08 ale w Oławie, bo w całym Wrocławiu nie umawiaja, okres urlopowy :/
    Alunia trzymam kciuki. A z tym Wrocławiem to parodia jakaś jest.
    Ja już podjęłam decyzję że jakby coś i będą mnie odsyłać i nie przyjmą na klinikach to jadę do Oleśnicy.

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Ja się zastanawiam..
    Jeszcze się upewnię czy muszę brać ubrania dla Małej,bo jest napisane "ewentualnie". Pamiętam jak Młody wydalił smółkę....robił i robił i końca nie było,zapaskudził wszystko, łącznie z kocem ;)
    Wolałabym,żeby w szpitalu ubierali ją w szpitalne odzienie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2018, 15:14

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle wrote:
    Ja się zastanawiam..
    Jeszcze się upewnię czy muszę brać ubrania dla Małej,bo jest napisane "ewentualnie". Pamiętam jak Młody wydalił smółkę....robił i robił i końca nie było,zapaskudził wszystko, łącznie z kocem ;)
    Wolałabym,żeby w szpitalu ubierali ją w szpitalne odzienie.
    Mi to w sumie bez różnicy, ale dużo dziewczyn radzi, żeby brać swoje bo szpitalne mogą uczulać.

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja potrzebuję tylko ubranka na wyjście. Wezmę 2 komplety - na różna pogodę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie niby dają szpitalne jak ktoś nie ma ale nie jest to takie oczywiste.
    Ja biorę tylko po jednej sztuce pajacyka body itp a resztę mi maz dowiezie jakby co po tej 1 dobie jak się zorientujemy jakie są zasady w szpitalu i jak to tam działa.

Natalia1984 lubi tę wiadomość

• Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ogóle nie mam pojęcia jak ubierać takiego malucha. Body i na to pajac w chłodniejszy dzień? Bo pajaca raczej nie zakłada się na gołe ciało, prawda?

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    U mnie niby dają szpitalne jak ktoś nie ma ale nie jest to takie oczywiste.
    Ja biorę tylko po jednej sztuce pajacyka body itp a resztę mi maz dowiezie jakby co po tej 1 dobie jak się zorientujemy jakie są zasady w szpitalu i jak to tam działa.
    Mądrego to i warto posłuchać! :D

klz9df9hvltz8vcc.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się zastanawiam jakie ciuchy byłby najodpowiedniejsze przy takich upałach?

Wydaje mi się, że wystarczyłoby body na krótki rękaw zamiast pajacyków/śpiochów.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy takich upałach to myślę że tak tylko body na krótki rękaw by starczyło i ewentualne przykrycie pielusKa na nozki czy coś . Ale myślę że jak się zaczniemy rozpakowywać tak konkretnie to takich upałów już nie będzie i jednak bardziej się sprawdza długie rękawki.no ale nie wiem.:)

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam w planie w poniedziałek pakować torbę do szpitala. Ale ciuszki dla dzieciątka dopakuje później jak już będzie się akcja zaczynać...

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam, ze w szpitalach jest taki upał, że dzieci albo w samym body leżą z krótkim rekawkiem albo w samych pieluszkach.
    Ja rodziłam córkę zima to miała body z długim i owinięta w pieluszkę flanelowa, tak mi położne doradzały.
    A teraz jeśli się "chłodniej" zrobi to uszykowałam body z długim rekawkiem i polspiochy.

Veritaserum no cyrk na kółkach, aż strach rodzić w lato. Ale niby panie powiedziały, że z akcją nie odsyłają. Na klinikach były bardzo miłe i widać, że im głupio. No ale co położne mogą, to lekarz decyduje.
    Myślę, że warto mieć plan b w razie czego. U mnie jak się zacznie wcześniej to będę we Wrocławiu probowac.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Na szczęście żadnych, wszystko szpitalne, ubranko potrzebne tylko na wyjście ze szpitala :)

• Wesoła89 Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja leczyłam w ciąży zęby tzn. drobne ubytki chyba na 3 zębach, bez znieczulenia.
    Do szpitala spakowalam 4 pajace, 2 pary skarpet, 2 czapeczki, 2 kaftaniki i 2 pary spodni. Niestety nie mam body na rozm.56 rozpinanych na brzuszku więc nie brałam wcale. Na wyjście zszykowałam kaftanik, półśpiochy, pajac, ale zmodyfikuje jak bede znala mniej wiecej pogodę:P

f2wlwn15pyf6mety.png
‹‹ 970 971 972 973 974 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ