X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hedgehog wrote:
    Leczyła któraś z was zęby w ciąży? Mam za tydzień gin to się z nią skonsultuje ale zastanawiam się nad tym. Byłam usunąć kamień i okazało się że mam 2 małe dziurki. Jedna to nieważne bo na siódemce więc może poczekać ale druga jest na jedynce :/

Pytałam dwóch dentystów. Jeden mówi że potrzeba mi znieczulenie lidokaina a on takiego nie oferuje, drugi że można zwykłe ale mniejsza dawkę.
    Zostałam też poinformowana że przy kp znieczulenie też nie wchodzi w grę (oczywiście można odciągnąć wcześniej)
    Ja leczyłam ząb w I trym. bo odsłoniła mi się szyjka, potwornie bolało, dostałam znieczulenie dla ciężarnych.

klz9df9hvltz8vcc.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu mam wyznaczony termin CC na 22.08 ale w Oławie, bo w całym Wrocławiu nie umawiaja, okres urlopowy :/

Av, Izabelle, veritaserum, Mum2b, OctAngel, kasia1518, GuBo, Vlinder lubią tę wiadomość

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hedgehog wrote:
    Leczyła któraś z was zęby w ciąży? Mam za tydzień gin to się z nią skonsultuje ale zastanawiam się nad tym. Byłam usunąć kamień i okazało się że mam 2 małe dziurki. Jedna to nieważne bo na siódemce więc może poczekać ale druga jest na jedynce :/

Pytałam dwóch dentystów. Jeden mówi że potrzeba mi znieczulenie lidokaina a on takiego nie oferuje, drugi że można zwykłe ale mniejsza dawkę.
    Zostałam też poinformowana że przy kp znieczulenie też nie wchodzi w grę (oczywiście można odciągnąć wcześniej)
    Ja w ubiegłym tygodniu zrobiłam 2 zęby, bez znieczulenia bo bardziej przeraża mnie zastrzyk niż leczenie :P

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hedgehog wrote:

Leczyłam zęby w ciąży. Ale u mnie nie było z tym problemu bo ja nigdy nie biorę znieczulenia.
    Nie zostawiałabym leczenia zębów na później. Lepiej to zrobić od razu niż jak już dziura będzie duża.

Najdziwniejsze uczucie to córka, która w brzuchu skakała w trakcie wizyt :)

Izabelle, Camilla13 lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jakie ubranka i ile sztuk do szpitala bierzecie?

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Av Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Trzy pajace, trzy body, dwie czapeczki, dwie pary skarpetek i jedna para niedrapek. Takie wytyczne dostałam że szpitala.

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie siadam na fotel dentystyczny bez znieczulenia. Niewielu rzeczy boję się w życiu, ale gabinet dentystyćzny napawa mnie irracjonalnym lękiem. Trauma z czasów szkolnych i dentystek sadystek ;)

frezyjciada lubi tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    W końcu mam wyznaczony termin CC na 22.08 ale w Oławie, bo w całym Wrocławiu nie umawiaja, okres urlopowy :/
    Alunia trzymam kciuki. A z tym Wrocławiem to parodia jakaś jest.
    Ja już podjęłam decyzję że jakby coś i będą mnie odsyłać i nie przyjmą na klinikach to jadę do Oleśnicy.

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Ja się zastanawiam..
    Jeszcze się upewnię czy muszę brać ubrania dla Małej,bo jest napisane "ewentualnie". Pamiętam jak Młody wydalił smółkę....robił i robił i końca nie było,zapaskudził wszystko, łącznie z kocem ;)
    Wolałabym,żeby w szpitalu ubierali ją w szpitalne odzienie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2018, 15:14

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle wrote:
    Ja się zastanawiam..
    Jeszcze się upewnię czy muszę brać ubrania dla Małej,bo jest napisane "ewentualnie". Pamiętam jak Młody wydalił smółkę....robił i robił i końca nie było,zapaskudził wszystko, łącznie z kocem ;)
    Wolałabym,żeby w szpitalu ubierali ją w szpitalne odzienie.
    Mi to w sumie bez różnicy, ale dużo dziewczyn radzi, żeby brać swoje bo szpitalne mogą uczulać.

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja potrzebuję tylko ubranka na wyjście. Wezmę 2 komplety - na różna pogodę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie niby dają szpitalne jak ktoś nie ma ale nie jest to takie oczywiste.
    Ja biorę tylko po jednej sztuce pajacyka body itp a resztę mi maz dowiezie jakby co po tej 1 dobie jak się zorientujemy jakie są zasady w szpitalu i jak to tam działa.

Natalia1984 lubi tę wiadomość

• Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ogóle nie mam pojęcia jak ubierać takiego malucha. Body i na to pajac w chłodniejszy dzień? Bo pajaca raczej nie zakłada się na gołe ciało, prawda?

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    U mnie niby dają szpitalne jak ktoś nie ma ale nie jest to takie oczywiste.
    Ja biorę tylko po jednej sztuce pajacyka body itp a resztę mi maz dowiezie jakby co po tej 1 dobie jak się zorientujemy jakie są zasady w szpitalu i jak to tam działa.
    Mądrego to i warto posłuchać! :D

klz9df9hvltz8vcc.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się zastanawiam jakie ciuchy byłby najodpowiedniejsze przy takich upałach?

Wydaje mi się, że wystarczyłoby body na krótki rękaw zamiast pajacyków/śpiochów.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy takich upałach to myślę że tak tylko body na krótki rękaw by starczyło i ewentualne przykrycie pielusKa na nozki czy coś . Ale myślę że jak się zaczniemy rozpakowywać tak konkretnie to takich upałów już nie będzie i jednak bardziej się sprawdza długie rękawki.no ale nie wiem.:)

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam w planie w poniedziałek pakować torbę do szpitala. Ale ciuszki dla dzieciątka dopakuje później jak już będzie się akcja zaczynać...

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam, ze w szpitalach jest taki upał, że dzieci albo w samym body leżą z krótkim rekawkiem albo w samych pieluszkach.
    Ja rodziłam córkę zima to miała body z długim i owinięta w pieluszkę flanelowa, tak mi położne doradzały.
    A teraz jeśli się "chłodniej" zrobi to uszykowałam body z długim rekawkiem i polspiochy.

Veritaserum no cyrk na kółkach, aż strach rodzić w lato. Ale niby panie powiedziały, że z akcją nie odsyłają. Na klinikach były bardzo miłe i widać, że im głupio. No ale co położne mogą, to lekarz decyduje.
    Myślę, że warto mieć plan b w razie czego. U mnie jak się zacznie wcześniej to będę we Wrocławiu probowac.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Na szczęście żadnych, wszystko szpitalne, ubranko potrzebne tylko na wyjście ze szpitala :)

• Wesoła89 Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja leczyłam w ciąży zęby tzn. drobne ubytki chyba na 3 zębach, bez znieczulenia.
    Do szpitala spakowalam 4 pajace, 2 pary skarpet, 2 czapeczki, 2 kaftaniki i 2 pary spodni. Niestety nie mam body na rozm.56 rozpinanych na brzuszku więc nie brałam wcale. Na wyjście zszykowałam kaftanik, półśpiochy, pajac, ale zmodyfikuje jak bede znala mniej wiecej pogodę:P

f2wlwn15pyf6mety.png
‹‹ 970 971 972 973 974 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ