X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Mum2b Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie do dziewczyn, które mają wózki Bebetto: pierzecie materiał z wózka przed użyciem? Jeśli tak, to w czym?

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madwitka wrote:
    mitaka skad wiesz ze masz rozejscie blizny? bedziesz miała przez to tez cesarke??
    Wychodzi mi na usg od 20 tygodnia, wczesniej nie bylo, objaw niche czy jakos tak. Cesarke i tak mialam miec bo od ostatniej 2 lata, a z tym objawem i cukrzyca to tym bardziej (chociaz cukrzyca jak ustabilizowana nie kwalifikuje, a poki co dieta daje rade).

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2b wrote:
    Pytanie do dziewczyn, które mają wózki Bebetto: pierzecie materiał z wózka przed użyciem? Jeśli tak, to w czym?
    Mam nowiutki bebetto ale nie zamierzam bawić się w pranie. Jedyne co wypralam to prześcieradło ma materacyk

Mum2b lubi tę wiadomość

• OctAngel Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój gin sprzedaje ten żel w swojej klinice, więc transportem się nie martwię, wezme w torbę chłodzącą z wkładem. Jutro mam wizytę i jeszcze z nim pogadam i kupię raczej.

Odnośnie wózka, ja prałam ten odpinany środek w rękach w loveli.

Mum2b lubi tę wiadomość

3jvzwn15td2p4lbx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj trochę mnie podtrzymuje to na duchu że nie jestem jedyna z tymi ćwiczeniami macicy i bólem kręgosłupa. Jeszcze zeby z 2 tyg mała chciała poczekać to będzie dobrze

Camilla13 lubi tę wiadomość

• ola_g89 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2b wrote:
    Nie, nawet na to nie wpadłam. Wyprałam tylko prześcieradełko i pościel do wózka. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2018, 23:47

Mum2b lubi tę wiadomość

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaafabka wrote:
    Oj trochę mnie podtrzymuje to na duchu że nie jestem jedyna z tymi ćwiczeniami macicy i bólem kręgosłupa. Jeszcze zeby z 2 tyg mała chciała poczekać to będzie dobrze
    Teraz to juz chyba normalka na tym etapie ;) Niech szkraby jeszcze posiedzą ze 2 tygodnie i dojrzewają ;)

U mnie jak magnez przestaje działać,to monentalnie pojawiaja się bóle miesiączkowe.

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2b wrote:
    Nasz dziś przyjdzie, pewnie będę prać pokrowiec materaca w dzidziusiu. Zamówiłam też dwa prześcieradła na materac.

Mum2b lubi tę wiadomość

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Nasz dziś przyjdzie, pewnie będę prać pokrowiec materaca w dzidziusiu. Zamówiłam też dwa prześcieradła na materac.

Moje prześcieradełko właśnie przyszło i tez idzie do prania:) A wnętrzności wózka przyznam szczerze nie zamierzałam jakoś specjalnie szorować, a końcu dzidzia na golasa leżeć nie bedzie:)

agaafabka lubi tę wiadomość

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chcę kupić małej kokon, tylko taki wybór że kręci się w głowie od tego.

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prałam pokrowiec na materac i prześcieradło, reszty nie, bo to bez sensu. Ale stał na dworzu wietrzył się z tydzień, bo nie lubię zapachu nowych rzeczy... Brrrrrr

Natalia1984 lubi tę wiadomość

• Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Ja prałam pokrowiec na materac i prześcieradło, reszty nie, bo to bez sensu. Ale stał na dworzu wietrzył się z tydzień, bo nie lubię zapachu nowych rzeczy... Brrrrrr
    No i ja nasz na całe dnie będę wystawiać na balkon. Nie mogę się doczekać, kiedy przyjdzie :D Dziś przyjeżdża do mnie mama z workami strunowymi, będę pakować torbę :D

Amy333 lubi tę wiadomość

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które używałyście przy dzieciach wacików do mycia pupki zamiast mokrych chusteczek. Jak to powinno wyglądać? Tak krok po kroku. Np przy dwójce. Najpierw zbieramy z pupy kupkę papierem toaletowym? A później wodą w misce moczymy waciki i do kosza? Chodzi mi głównie o to, żeby usprawnić tą czynność w nocy. Mam malutki termos na gorącą wodę.

klz9df9hvltz8vcc.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Dziewczyny, które używałyście przy dzieciach wacików do mycia pupki zamiast mokrych chusteczek. Jak to powinno wyglądać? Tak krok po kroku. Np przy dwójce. Najpierw zbieramy z pupy kupkę papierem toaletowym? A później wodą w misce moczymy waciki i do kosza? Chodzi mi głównie o to, żeby usprawnić tą czynność w nocy. Mam malutki termos na gorącą wodę.
    Kupe to ja odgruzowywalam chusteczkami nawilzonymi jak byl grubszy temat, do miseczki wlewalam ciepla wode i przemywalam wacikami az byly czyste, potem troche wietrzenia i dopiero pielucha

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już myślałam że mam żylaka pod kolanem. Tak patrze, patrzę na te dwa purpurowe ślady.... I to jednak rozstępy... Pod kolanem - no Bosko Haha ! (Choć z dwojga złego wolę rozstępy niż żylaki)

p_tt lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hedgehog wrote:
    Już myślałam że mam żylaka pod kolanem. Tak patrze, patrzę na te dwa purpurowe ślady.... I to jednak rozstępy... Pod kolanem - no Bosko Haha ! (Choć z dwojga złego wolę rozstępy niż żylaki)

I tylko tam rozstepy się pojawiły? Dziwne

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze na biuście ale to już na samym początku.
    Trochę dziwne bo wcale mi łydki az to akurat nie puchną. Raczej tylko stopy i kostki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hedgehog wrote:
    Jeszcze na biuście ale to już na samym początku.
    Trochę dziwne bo wcale mi łydki az to akurat nie puchną. Raczej tylko stopy i kostki.

Mi sie pojawiły w okresie wczesnej młodości z boku kolana ale to przy tyciu i chudnieciu. Narazie nie mam ale mam mnóstwo popekanych naczynek na całym ciele.

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Mi sie pojawiły w okresie wczesnej młodości z boku kolana ale to przy tyciu i chudnieciu. Narazie nie mam ale mam mnóstwo popekanych naczynek na całym ciele.
    Ja juz przestałam oglądać popękane naczynka,bo na płacz mi się zbiera jak to widzę

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • KasisR Koleżanka

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja standardowo na kroplówkach ,jest decyzja w poniedziałek cesarka bo kroplówki już nie dają rady

iv099vvjcxko15c4.pngnqtkh3718foud1l0.png
    mhsvh371neieb228.png
‹‹ 981 982 983 984 985 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ