X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Mum2b Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie do dziewczyn, które mają wózki Bebetto: pierzecie materiał z wózka przed użyciem? Jeśli tak, to w czym?

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madwitka wrote:
    mitaka skad wiesz ze masz rozejscie blizny? bedziesz miała przez to tez cesarke??
    Wychodzi mi na usg od 20 tygodnia, wczesniej nie bylo, objaw niche czy jakos tak. Cesarke i tak mialam miec bo od ostatniej 2 lata, a z tym objawem i cukrzyca to tym bardziej (chociaz cukrzyca jak ustabilizowana nie kwalifikuje, a poki co dieta daje rade).

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2b wrote:
    Pytanie do dziewczyn, które mają wózki Bebetto: pierzecie materiał z wózka przed użyciem? Jeśli tak, to w czym?
    Mam nowiutki bebetto ale nie zamierzam bawić się w pranie. Jedyne co wypralam to prześcieradło ma materacyk

Mum2b lubi tę wiadomość

• OctAngel Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój gin sprzedaje ten żel w swojej klinice, więc transportem się nie martwię, wezme w torbę chłodzącą z wkładem. Jutro mam wizytę i jeszcze z nim pogadam i kupię raczej.

Odnośnie wózka, ja prałam ten odpinany środek w rękach w loveli.

Mum2b lubi tę wiadomość

3jvzwn15td2p4lbx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj trochę mnie podtrzymuje to na duchu że nie jestem jedyna z tymi ćwiczeniami macicy i bólem kręgosłupa. Jeszcze zeby z 2 tyg mała chciała poczekać to będzie dobrze

Camilla13 lubi tę wiadomość

• ola_g89 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2b wrote:
    Nie, nawet na to nie wpadłam. Wyprałam tylko prześcieradełko i pościel do wózka. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2018, 23:47

Mum2b lubi tę wiadomość

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaafabka wrote:
    Oj trochę mnie podtrzymuje to na duchu że nie jestem jedyna z tymi ćwiczeniami macicy i bólem kręgosłupa. Jeszcze zeby z 2 tyg mała chciała poczekać to będzie dobrze
    Teraz to juz chyba normalka na tym etapie ;) Niech szkraby jeszcze posiedzą ze 2 tygodnie i dojrzewają ;)

U mnie jak magnez przestaje działać,to monentalnie pojawiaja się bóle miesiączkowe.

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2b wrote:
    Nasz dziś przyjdzie, pewnie będę prać pokrowiec materaca w dzidziusiu. Zamówiłam też dwa prześcieradła na materac.

Mum2b lubi tę wiadomość

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Nasz dziś przyjdzie, pewnie będę prać pokrowiec materaca w dzidziusiu. Zamówiłam też dwa prześcieradła na materac.

Moje prześcieradełko właśnie przyszło i tez idzie do prania:) A wnętrzności wózka przyznam szczerze nie zamierzałam jakoś specjalnie szorować, a końcu dzidzia na golasa leżeć nie bedzie:)

agaafabka lubi tę wiadomość

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chcę kupić małej kokon, tylko taki wybór że kręci się w głowie od tego.

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prałam pokrowiec na materac i prześcieradło, reszty nie, bo to bez sensu. Ale stał na dworzu wietrzył się z tydzień, bo nie lubię zapachu nowych rzeczy... Brrrrrr

Natalia1984 lubi tę wiadomość

• Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Ja prałam pokrowiec na materac i prześcieradło, reszty nie, bo to bez sensu. Ale stał na dworzu wietrzył się z tydzień, bo nie lubię zapachu nowych rzeczy... Brrrrrr
    No i ja nasz na całe dnie będę wystawiać na balkon. Nie mogę się doczekać, kiedy przyjdzie :D Dziś przyjeżdża do mnie mama z workami strunowymi, będę pakować torbę :D

Amy333 lubi tę wiadomość

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które używałyście przy dzieciach wacików do mycia pupki zamiast mokrych chusteczek. Jak to powinno wyglądać? Tak krok po kroku. Np przy dwójce. Najpierw zbieramy z pupy kupkę papierem toaletowym? A później wodą w misce moczymy waciki i do kosza? Chodzi mi głównie o to, żeby usprawnić tą czynność w nocy. Mam malutki termos na gorącą wodę.

klz9df9hvltz8vcc.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Dziewczyny, które używałyście przy dzieciach wacików do mycia pupki zamiast mokrych chusteczek. Jak to powinno wyglądać? Tak krok po kroku. Np przy dwójce. Najpierw zbieramy z pupy kupkę papierem toaletowym? A później wodą w misce moczymy waciki i do kosza? Chodzi mi głównie o to, żeby usprawnić tą czynność w nocy. Mam malutki termos na gorącą wodę.
    Kupe to ja odgruzowywalam chusteczkami nawilzonymi jak byl grubszy temat, do miseczki wlewalam ciepla wode i przemywalam wacikami az byly czyste, potem troche wietrzenia i dopiero pielucha

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już myślałam że mam żylaka pod kolanem. Tak patrze, patrzę na te dwa purpurowe ślady.... I to jednak rozstępy... Pod kolanem - no Bosko Haha ! (Choć z dwojga złego wolę rozstępy niż żylaki)

p_tt lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hedgehog wrote:
    Już myślałam że mam żylaka pod kolanem. Tak patrze, patrzę na te dwa purpurowe ślady.... I to jednak rozstępy... Pod kolanem - no Bosko Haha ! (Choć z dwojga złego wolę rozstępy niż żylaki)

I tylko tam rozstepy się pojawiły? Dziwne

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze na biuście ale to już na samym początku.
    Trochę dziwne bo wcale mi łydki az to akurat nie puchną. Raczej tylko stopy i kostki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hedgehog wrote:
    Jeszcze na biuście ale to już na samym początku.
    Trochę dziwne bo wcale mi łydki az to akurat nie puchną. Raczej tylko stopy i kostki.

Mi sie pojawiły w okresie wczesnej młodości z boku kolana ale to przy tyciu i chudnieciu. Narazie nie mam ale mam mnóstwo popekanych naczynek na całym ciele.

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Mi sie pojawiły w okresie wczesnej młodości z boku kolana ale to przy tyciu i chudnieciu. Narazie nie mam ale mam mnóstwo popekanych naczynek na całym ciele.
    Ja juz przestałam oglądać popękane naczynka,bo na płacz mi się zbiera jak to widzę

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • KasisR Koleżanka

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja standardowo na kroplówkach ,jest decyzja w poniedziałek cesarka bo kroplówki już nie dają rady

iv099vvjcxko15c4.pngnqtkh3718foud1l0.png
    mhsvh371neieb228.png
‹‹ 981 982 983 984 985 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ